Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Powerek Wita

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
374 Wyświetlenia

Witam, chciał bym się wreszcie przedstawić, trochę to trwało ale jakoś mnie naszła myśl że przynajmniej by wypadało _biggrin:
więc:

Jestem Powerek

Pokerem zainteresowałem sie hmm, w sumie w pracy.
grałem sobie z kumplem w pana i w pewnym momencie zapytałem sie go czy umie grac w pokera, wyjaśnił mi to i owo i tak sobie grałem w tego 5card draw, przypadkiem natrafiłem na [wp.pl] _biggrin: texas holdem..
po głębszym zastanowieniu uznałem że lepiej mi sie w niego gra. Na początku bylem troszkę na minusie ale później odkułem sie a nawet ze stacka 50k zrobiłem 175k w ciągu dwóch tygodni..[oczywiście różnica miedzy poziomem gry o wirtualne a prawdziwe $$$$ jest ogromna] niestety i tak mnie dopadł downswing :D szybciej spadłem nisz sie wdrapywałem _biggrin: o poker strategy dowiedziałem się z pewnej książeczki napisanej przez Krzysztofa Pawłowicza, który w niej polecił to miejsce.
Ogólnie jestem zadowolony z tego że się tu znalazłem, ludzie są mili i bardzo ciekawie rozbudowane jest forum, można dowiedzieć się naprawdę dużo o pokerze. Oczywiście na początek wybrałem strategię SSS i staram się nią grać na Full Tilt Poker, który jest bardzo przejrzystym i przyjaznym pokerroomem. Niestety jest to dla mnie bardzo trudne zajęcie, podobno to tez może być spowodowane tym że na FTP gra SSS jest ciężka, nie wiem a chciał bym się głębiej przyjrzeć tej kwestii. Natomiast ciężko grać mi małym stakiem jak ja zawsze grałem pełnym i to mi wychodziło, tam też więcej rąk rozgrywałem co dawało swój efekt.
Chyba moją najmocniejszą strona są turki SnG, niestety chyba z moim kapitałem który jest nieco niższy od startowego nie powinienem jeszcze sprawdzać swych sił w tej dziedzinie :f_smile:
ogolnie z tego co mi wykazuje elephant:
rozegrałem rąk 14187
jestem 26$ do tyłu

Chyba moje nerwy na wodzy utrzymuje tylko ten wspaniały RAKE :D który ostatnio dostaje nawet często, inaczej bym był zdołowany mając takie 23$ czy coś w podobie _ugly:
Wiec ogólnie małymi krokami idę w dół, mam tez nadzieję że nie zbankrutuje do tego czasu jak wpadnę na pomysł jak nie przegrywać _confused:

założenie jest takie:
by dobrze grać i mieć z tego kasiorkę.

Mam nadzieję że w niedługim czasie dzięki waszej pomocy moje akcje pójdą w górę :f_biggrin:

pozdrawiam całą ekipę PS

4 odpowiedzi
Zetarus

Witaj na PokerStrategy i powodzenia życzę.
Grunt to się nie załamywać, uczyć się i jeszcze raz uczyć się, nawet jak ci się wydaje, że jest dobrze.
A jak jest źle to tym bardziej się uczyć, czytać, grać, wstawiać ręce na forum i tak w kółko, a postęp na pewno przyjdzie.
I właśnie PokerStrategy w tym ci pomoże.
Z mojej strony wygląda to tak, że gdyby nie ta tutaj społeczność to ciężko byłoby mi się zmobilizować do większej i bardziej wydajniejszej gry.
A teraz jest lepiej niż kiedyś, może jeszcze to za mało, ale małymi kroczkami do przodu.
A więc jeszcze raz powodzenia :f_biggrin:.

Mooris

Witaj

Najlepszym sposobem na zweryfikowanie swojej gry jest wstawianie rąk na forum, tak aby nasi trenerzy mogli je ocenić - pomaga, uwierz mi :)

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Mooris napisał
Witaj

Najlepszym sposobem na zweryfikowanie swojej gry jest wstawianie rąk na forum, tak aby nasi trenerzy mogli je ocenić - pomaga, uwierz mi :)

Pozdrawiam

dzieki, wiem, korzystam
również pozdrawiam

Witamy.

Jak będziesz miał jakiś problem to pisz, pomożemy jak tylko się da.

Pozdrawiam