Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jak zacząć

9 Posty
7 Użytkownicy
30 Reakcje
1,180 Wyświetlenia

Siema wszystkim, mam 19 lat, pokerem interesuje się już troche czasu i gram sobie na pokerstars na wirtualne pieniądze. Ostatnio mocno ciągnie mnie do rozpoczęcia gry na prawdziwe pieniądze, jakieś turnieje z wpisowym ok. 1$. Problem w tym że nie wiem czy się za to zabierać, biorąc pod uwagę że poker online w polsce jest teoretycznie zabroniony. Rejestrowanie sie na stronach pokerowych i stronach do wpłacania pieniędzy, akceptowanie regulaminów, podawanie adresu itp, nie wiem czy to wszystko jest warte zachodu aby zacząć grać na mikro stawki i stawać się lepszym graczem pokera. Macie jakieś porady, może powiecie jak wy sie za to zabieraliście, czy jest w ogole sens sie za to brać mieszkając w polsce?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
pzareba

to tak jak bys się pytał czy jest sens próbowac wygrac milion?

Odpowiedz
Cytat
Bubson

statystycznie nie warto

Odpowiedz
Cytat
KubaAg1929

Bierz sie za konkretne grindowanie 🙂

Odpowiedz
Cytat
mampokera

.

Odpowiedz
Cytat
szugamiszcz

a pozostałe 99% graczy siedzi na nl10 i mieli rejk :f_thumbsup: :f_thumbsup: :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
mampokera

.

Odpowiedz
Cytat
Mariosgh

Raczej słaby to argument, by zaczynać grać w pokera, bo dokładnie to samo możesz powiedzieć o każdej innej dziedzinie. Np. możesz włożyć dużo wysiłku w naukę programowania, być w top 10% programistów i zarabiać kilkanaście tysięcy miesięcznie, legalnie i chyba mniej stresująco. Poza tym, większości jednak tej determinacji brakuje.

Odpowiedz
Cytat
Bubson

Napisane przez mampokera

Napisane przez szugamiszcz
a pozostałe 99% graczy siedzi na nl10 i mieli rejk :f_thumbsup: :f_thumbsup: :f_thumbsup:

Ale to że większość osób na pokerze przegrywa to właśnie najlepszy powód do tego żeby zacząć. Nie wiem dlaczego każdy postrzega to że 90% traci a 10% zarabia jako dowód na to że nie ma co zaczynać.

Idąc twoim tokiem myślenia powinniśmy rozejrzeć się za grą gdzie 99.99% graczy traci.
Jesteś na forum od 2009 roku. Masz bardzo optymistyczne podejście, może pochwaliłbyś się nam jakimiś sukcesami i dodał troszkę motywacji?

Odpowiedz
Cytat