Elo!
Poker to to co kocham.
Kumpel powiedział mi że istnieje zajebiste forum dzięki któremu mogę się jeszcze wiele nauczyć więc próbuje.Jakie sugestie na czym powinienem oprzeć swą gre?
Elo!
Poker to to co kocham.
Kumpel powiedział mi że istnieje zajebiste forum dzięki któremu mogę się jeszcze wiele nauczyć więc próbuje.Jakie sugestie na czym powinienem oprzeć swą gre?
cześć
sugeruję abyś oparł swoją grę na artykułach i filmach szkoleniowych.
pozdrawiam
o tym to ja wiem...poczytam napewno ale s'n'g czy cashowki a moze turnieje co proponujecie (jak najlepiej moge się podszkolić chodzi mi jakie treningi sa najlepsze jakie artykuły itd)
a i mam pytanie przy okazji jest tu duzo zwrotów typowo pokerowych ktorych nie znam.Gdzie moge znaleść jakieś wytłumaczenie?
Cześć fyda988 ziomeczku.
Niestety nikt nie podejmie za Ciebie decyzji jaki rodzaj pokera powinieneś wybrać.
Najlepiej zagraj sobie kilka turków, trochę cashy no-limit, trochę fixa i zobacz w czym się dobrze czujesz
Proste porównanie poszczególnych odmian możesz zobaczyć w artykule Jaki rodzaj Texas Hold'em najbardziej ci odpowiada?
Ten tekst jest dostępny od statusu basic, więc rzuć na niego okiem. To niezłe wprowadzenie do najpopularniejszych odmian pokerka.
Jeśli nie za bardzo wiesz jeszcze co i jak, to możesz skorzystać z pomocy mentora PokerStrategy.com
A słownik z żargonem pokerowym jest tu: WIELKI SPIS HASEŁ POKEROWYCH
Jak widzisz nie zostaniesz na pewno sam na lodzie
Powodzenia i w razie pytań - pisz.
a ja bym podjal za niego decyzje i odrazu zaczal do cash games, w ogole bym nie proponowal probowania gry z rollem 50 $ nie wioem czemu to napisalaliscie
Napisane przez HandOnFire
a ja bym podjal za niego decyzje i odrazu zaczal do cash games, w ogole bym nie proponowal probowania gry z rollem 50 $ nie wioem czemu to napisalaliscie
Na szczęście nie możesz podejmować decyzji za innych
Kapitał startowy jest dobrym rozwiązaniem na start i jeżeli gra się zgodnie z naszymi wskazówkami, może zostać szybko pomnożony.
A tak w ogóle, to cześć fyda988, miło, że dołączyłeś do naszego grona. ♠_thumbsup:
Moglabys podeprzec jakso swoja decyzje? kolega zaczynba przygode z pokerem, pamietam swoje poczatki i wlasnie wygladaly one na graniu wszyskiego, fajnie by bylo gdyby ktos bardzije doswiadczony mogl pomoc. Z rollem 50 $ za duzo nie narobi. Proponowalbym najmniej swingowa odmiane i gral cash , kolega o mindsecie pewnie jeszcze duzo nie wie, wiec nie wyobrazam sobie jak mialby grac sng czy mtt
Moglabys podeprzec jakso swoja decyzje? kolega zaczynba przygode z pokerem, pamietam swoje poczatki i wlasnie wygladaly one na graniu wszyskiego, fajnie by bylo gdyby ktos bardzije doswiadczony mogl pomoc. Z rollem 50 $ za duzo nie narobi. Proponowalbym najmniej swingowa odmiane i gral cash , kolega o mindsecie pewnie jeszcze duzo nie wie, wiec nie wyobrazam sobie jak mialby grac sng czy mtt
Fajnie by było, gdyby każdy od początku wiedział w czym będzie dobry i co tak naprawdę lubi. Jeżeli ktoś nie grał wcześniej - naturalnym jest doradzenie różnorodności, żeby dana osoba mogła sprawdzić swoje preferencje.
Kapitał startowy na większości poker roomów ma to do siebie, że podlega tzw. automatycznej ochronie bankrolla, dzięki temu trzeba się trochę "napracować", żeby stracić go w krótkim czasie (przykładowo, możesz grać tylko SnG za 1 $).
Jeżeli chodzi o pomoc doświadczonej osoby, to cały czas dostępny jest nasz mentor, który w razie wątpliwości służy pomocą.
Pozdrawiam.
Jak dla mnie, to lepiej grać na początku sng, a nie cashe. Dlaczego? Bo grając cash możesz przetiltować całe 50$ w jeden wieczór, w sng tego nie zrobisz. Więc takie rady w stylu "graj cash, nie trać czasu" możecie sobie wsadzić w d... Są plusy i minusy każdej odmiany, ale jak chcecie pomóc, to podawajcie konkretne argumenty.
Pzdr
lol stary o czym Ty mowisz ^^ a sng za 50$ nie moze zagrac? zreszta marta Ci powiedziala wyzej ze sa programy ktore to blokuja, mindset to sprawa kazdego z osobna, mialem okazje sprobowac wiekszosci odmian. jesli mialbym wybrac najmniejsze zlo gralbym poprostu cash, zrobi jak uwaza, widze ze nie ma sensu sie wypowiadac w podobnych tematach, mozna eot
widze ze nie ma sensu sie wypowiadac w podobnych tematach, mozna eot
Wręcz przeciwnie. Dobrze jest dyskutować i wymieniać poglądy - jeżeli uważasz, że na początek najlepsze są SnG, super, szanujemy Twoje zdanie. Mam nadzieję, że nasze wywody okazały się przydatne dla kolegi fyda988.
Też miałem podobny dylemat gdy zaczynałem swoją przygodę z pokerem i właśnie na próbowaniu wszystkiego po trochu przepuściłem prawie cały swój kapitał startowy. Fajnie jest dowiedzieć się, która odmiana jest dla nas najlepsza, ale przy tym ciężko stać się nagle wygrywającym graczem we wszystkim przy dostępie jedynie do podstawowych materiałów szkoleniowych... Moim zdaniem złoty środek na początek to gra tight agressive na cash FR NL2 i budowanie rolla, aby spróbować innych odmian, ale to tylko moje skromne zdanie
pozdrawiam
Tez tak uwazam, sss/mss i na fr nl2. Jesli sie dobrze wchlonie artykuly z poziomu basic to trudno przepuscic kase.
Mozna tez sng ale niegralbym za wiecej niz 25c, 18-27 osobowki. I tu tez wchlonac artykuly z poziomu basic i nie uciekac od tego co tam napisane.
Grajac tak restrykcyjnie ma szanse podbudowac bankroll a napewno nie stracic calego, jak sie zatrzyma przy tych 10$ to powinien juz byc na tyle ogarniety ze zacznie odbijac sie od dna
edit.
I bardzo wazna uwaga: mindset. Jesli przepuscisz pierwsze 10$ przeczytaj arty jeszcze raz i zobacz czy nie grasz przypadkiem zle i tak co za kazdym razem gdy przegrasz kolejne 10$. I chocbys przegral 40$ i zostanie ci ostatnie 10$ nie zmieniaj swojej strategii i dalej graj tak jak to napisano w artykulach, wkoncu wyjdziesz na swoje.
no i oczywiscie GL
ja sie niestety zgadzam z HandOnFire
ciezko chlopakowi bedzie w sng, pewnie na poczatku badbeaty doprowadza do frustracji bedzie zle grał co za skutkuje tym, że bedzie
"szybko przyszedł szybko poszedł"
chyba, że zainwestuje swoje pieniądze również ;P
w podcastach pokerstrategy też była mowa, że lepiej grać na początku cashowki->sng->mtt czysta droga rozwoju.
a granie z tabelka przed
to co to za przyjemność ?
Do autora dawaj cashówki zbudujesz bankroll, ogarniejsz co trzeba to pobaw się w sng, mtt,
czmeu sie NIESTETY zgadzasz ze mna ?
wydaje mi sie ze w tej kwestii mam racje, a innych postow w ogole nie rozumiem. Nawet sie nie staram ich pojac.
Marta co to Twojego postu. Po maturze malo kto wie co bedzie w zyciu robil, wiekszosc stara sie wybrac najmniejsze zlo lub idzie za nowa starszych, bardzije doś osob. W tym wypadku tym zlem jest cash. Zreszta nikt mu nie kaze grac do konca zycia graj jednej odmiany, przyjda pierwsze wyniki, pierwsze doswiadczenie wtedy spokojnie bedzie mogl switchowac