Dzień dobry, jestem Piotr ( a w zasadzie Pipipiotr :f_biggrin:) mam 33 lata, rzecz jasna pracuje na etacie jako pracownik fizyczny. Pochodzę z Śląska a dokładnie z Rybnika gdzie mieszkam i pracuje. Nie tak dawno temu zainteresowałem się Pokerem a w szczególności odmianą Texas Hold'em. Na razie jestem na etapie przyswajania wiedzy, czyli artykuły, stare transmisje z rozgrywek itd.. Założyłem konto na Pokerstars, gdzie też w chwili obecnej gram na wirtualne żetony, jednocześnie szlifując zdobytą wiedzę i w jakimś stopniu zdobywając ćwicząc swoje umiejętności nowicjusza. Rzecz jasna nie jest to samo co gra na prawdziwą forsę, jednak od czegoś trzeba zacząć. Myślę że w sierpniu bądź wrześniu wpłacę swój pierwszy depozyt, tak aby wkroczyć w pewien kolejny etap.
Hej Piotr,
Jesteśmy na podobnym etapie, życzę wytrwałości
Od siebie mogę polecić Ci książkę "The Poker Mindset" jeśli jeszcze o niej nie słyszałeś. Jest też po polsku więc
Bardzo fajnie przedstawione jest w niej mentalne podejście do gry. Przed grą na prawdziwe pieniądze warto przeczytać
Powodzenia raz jeszcze
Napisane przez retrograde87
Cześć Piotr,
Jaki format gier atakujesz cash?
W zasadzie ta jak napisałem wcześniej, cashowo na razie jeszcze nie gram. Na darmowych żetonach grywam w No - Limit ma niskich stawkach - jeśli o to pytasz . Natomiast jak zacznę grać cashowo to najprawdopodobniej w formacie Fixed - Limit na najniższych stawkach. Tak żeby ewentualnie minimalizować straty i nauczyć się efektywnie zarządzać bankrollem.
Napisane przez Jarlo
Hej Piotr,
Jesteśmy na podobnym etapie, życzę wytrwałościOd siebie mogę polecić Ci książkę "The Poker Mindset" jeśli jeszcze o niej nie słyszałeś. Jest też po polsku więc
Bardzo fajnie przedstawione jest w niej mentalne podejście do gry. Przed grą na prawdziwe pieniądze warto przeczytać
![]()
Powodzenia raz jeszcze
Super, dzięki Jarlo za typ z książką, a fakt nie słyszałem jeszcze o niej.
Yo.
Nie graj na wirtualne. Lepiej od razu zaczac od nl2 Real money. Na wirtualne nie nauczysz sie grac.
Napisane przez niemambopoco
Yo.
Nie graj na wirtualne. Lepiej od razu zaczac od nl2 Real money. Na wirtualne nie nauczysz sie grac.
Może i masz rację, jednak podstawy musiałem że tak powiem z czymś zjeść, a wolałem bez zbędnego ryzyka. Kiedy stwierdzę że jestem na tyle przygotowany aby grać na real money, to wtedy też zagram. Ta jak wcześniej pisałem, prawdopodobny sierpień - do tego terminu daje sobie czas aby jeszcze bardziej się zagłębić w teorię. Zdaję sobie sprawę że gra na real money a wirtual o wiele się różni, gdyż jest adrenalina i ryzyko które w jakimś stopniu może wpływać na decyzje które są podejmowane. Dlatego zaczynając grać na cash wolę być w jakimś stopniu przygotowany, aby na starcie nie zostać zjedzonym przez bardziej doświadczonych zawodników. Nie mniej dzięki za radę.
PS; Jakie polecicie platformy pokerowe dla początkującego żeby grać na cash ?