Przejdź do forum
Cześć wszystkim ! O...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Cześć wszystkim ! Od czego zacząć ?

12 Posty
10 Użytkownicy
3 Reakcje
980 Wyświetlenia

Witam wszystkich, od jakegos czasu interesuje mnie poker. Przeczytałem juz część artykułów na tej stronie i grałem chwile na pokerstars na darmowe żetony ale gra tem według mnie nijak ma się do pokera (nikt nie respektuje podbić, co chwila all in z słąbymi kartami bo przeciez nic sie nie traci). I stąd moje pytanie : Czy znacie pokeroomy w których mógłbym zaczać moja przygode bez wpłacania gotówki, jakie taktyki i rodzaje NLHL polecacie nowicjuszowi.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi, pozadrawiam i życzę szczęścia przy stołach ! :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Witaj Karitoo

Niestety, albo stety poker i prawdziwe pieniądze są nierozerwalnie związane. Granie na wirtualne żetony nie ma kompletnego sensu.
Moja rada: jeżeli chcesz poznawać pokera, to uzbieraj te 10$, wpłać i graj za centy - cash albo turnieje - jak wolisz. Jeżeli będziesz grał za całkowicie "darmowe" to nie będzie to samo.

Odpowiedz
Cytat
VooCash7
Poker Player

Napisane przez Karitoo
Witam wszystkich, od jakegos czasu interesuje mnie poker. Przeczytałem juz część artykułów na tej stronie i grałem chwile na pokerstars na darmowe żetony ale gra tem według mnie nijak ma się do pokera (nikt nie respektuje podbić, co chwila all in z słąbymi kartami bo przeciez nic sie nie traci). I stąd moje pytanie : Czy znacie pokeroomy w których mógłbym zaczać moja przygode bez wpłacania gotówki, jakie taktyki i rodzaje NLHL polecacie nowicjuszowi.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi, pozadrawiam i życzę szczęścia przy stołach ! :f_cool:

Siemanko, miałem podobny dylemat. Ale nie da się grać bez gotówki. Polecam tak:

• Obejrzyj podstawową szkołe pokera - po polsku na youtube - >
  • GRAJ NA POKERSTARS (inne stoły jak partypoker czy 888 są bardzo zróżnicowane pod względem poziomu, jest bardzo dużo graczy którzy nie potrafią grać i dzięki nim możesz popaść w złe nawyki, naśladując ich. Na pokerstars grają czesto tzw. regi czyli gracze regularni którzy trzymają się przynajmniej podstawowych zasad pokera. Po za tym pokerstars oferuje dużo więcej fajnych rzeczy jak np. zbieranie pkt FPP, freerolle i challenge itd.)
  • Pograj jeszcze troche na play money na pokerstars (ja tez grałem tak z kilka tygodni aż zrobiłem ok 30,000 zetonów), głównie po to aby weszły Ci w krew układy i pozycje na stole.
  • Potem wpłać $10 na pokerstars (skorzystaj z jakeigoś bonusa zeby dostać więcej kasiory za free)
  • Graj cash na NL2 max 2 stoły (czyli najniższych stawkach z buyinem $2). Graj tylko 2 stoły zebyś widział co się dzieje i miał świadomość tego co może sie stać na stole.
  • Zapisz się do Poker School League na https://www.intellipoker.pl/ , graj freerolle, darmowa kasa nigdy nie szkodzi ;)
  • Unikaj na początku gier typu SnG czy MTT oraz Spin n Go, są to gry które wymagają więcej doświadczenia i gra się je inaczej niż gry cashowe.
  • Przestrzegaj zasad o których czytałeś i słuchałeś. (pozycja, układy, prawdopodobieństwo pojawienia się danej karty na stole)
  • Zdobywaj doświadczenie, obserwuj jak zachowują się inni gracze i staraj się przwidywać ich ruch.
  • Potem zainwestuj w jakis program do pokera (Pokertracker4 lub HoldemManager2) żeby mieć więcej informacji o graczach i nie zaprzątać sobie głowy niepotrzebnie statystykami
  • A potem reszta należy do Ciebie

Odpowiedz
Cytat
Stafu
Poker Player

Napisane przez Karitoo
...według mnie nijak ma się do pokera, nikt nie respektuje podbić, co chwila all in ze słabymi kartami bo przecież nic się nie traci...

poker i pieniądze to jedność, dlatego poker bez pieniędzy nie ma sensu, racja

Odpowiedz
Cytat
krystianw95
PokerStrategist

na start polecam 888 poker, bodajże 2$ na start można dostać, wystarczy do rozegrania się na SSS

Odpowiedz
Cytat
queristo
PokerStrategist

Napisane przez VooCash7
GRAJ NA POKERSTARS (inne stoły jak partypoker czy 888 są bardzo zróżnicowane pod względem poziomu, jest bardzo dużo graczy którzy nie potrafią grać i dzięki nim możesz popaść w złe nawyki, naśladując ich. Na pokerstars grają czesto tzw. regi czyli gracze regularni którzy trzymają się przynajmniej podstawowych zasad pokera. Po za tym pokerstars oferuje dużo więcej fajnych rzeczy jak np. zbieranie pkt FPP, freerolle i challenge itd.)

Fishów się nie naśladuje tylko ogrywa. Serio wolisz grać z regami?

Odpowiedz
Cytat
VooCash7
Poker Player

Napisane przez queristo

Wole grać z regami kórzy będą mi pasować, niż fish calling station który nie zna układów i wchodzi z 10-2o i dochodzi mu set na river i choćbyś jechał allin preflop to i tak ci da call. takie pokerroomy są dobre dla kogoś z doświadczeniem a nie nowicjusza, dlatego sugeruje zeby uczył się grać z lepszymi a nie wjechać na warzywa.
na warzywa to może wjechać jakis gość który wie jak grać i chce troche pogrindować.

Odpowiedz
Cytat
draco09
PokerStrategist

Siemanko, wyżej dostałeś sporą dawkę odpowiedzi na Twoje pytania, nie pozostaje nic innego jak życzyć powodzenia przy stołach :-)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzieki wszystkim za pomoc ! :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
emomaniac
Oldschool Grinder

1

Odpowiedz
Cytat
wg123
PokerStrategist

Napisane przez VooCash7

Napisane przez queristo

Wole grać z regami kórzy będą mi pasować, niż fish calling station który nie zna układów i wchodzi z 10-2o i dochodzi mu set na river i choćbyś jechał allin preflop to i tak ci da call. takie pokerroomy są dobre dla kogoś z doświadczeniem a nie nowicjusza, dlatego sugeruje zeby uczył się grać z lepszymi a nie wjechać na warzywa.
na warzywa to może wjechać jakis gość który wie jak grać i chce troche pogrindować.

Tym postem udowodniłeś, że o co chodzi w pokerze za bardzo nie kumasz :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
mszot
PokerStrategist

Napisane przez wg123

Napisane przez VooCash7

Napisane przez queristo

Tym postem udowodniłeś, że o co chodzi w pokerze za bardzo nie kumasz :f_drink:

Racja leży jak zwykle po środku : w grze cashowej szybko zdiagnozujesz fisha i szybko odbierzesz mu $$ stracone w niefortunnym spocie , w którym po prostu miał szczęście . Gorzej jeśli trafisz na takiego w późnej fazie turnieju , i wylecisz tuż przed kasą bo nakarmiony strategią , w życiu nie przypuszczałbyś że gość będzie wchodził All-in mając kompletny air albo trzecią parę , w turniejach zdecydowanie wolę słabych regów , niż nieprzewidywalnych fishy

Odpowiedz
Cytat