Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Adi

2 Posty
2 Użytkownicy
1 Reakcje
285 Wyświetlenia
tasaj21

:f_cool:
Cześć.
Mam na imię Adrian. Moja historia z pokerem rozpoczęła się około 2 lat temu, kiedy w pobliskim barze grając z znajomymi w bilarda, zauważyłem, że przy stole siedzi jakaś grupa ludzi i doskonale się bawią. Po chwili zastanowienia podszedłem, z lekką nieśmiałością zapytałem: "dlaczego oni tak dobrze się bawią, siedząc tylko przy stole". Na to starszy pan z wąsem, "chcesz świeży się nauczyć?".
To był początek wspaniałej przygody.
Panowie spotykali się w każdą niedziele. Z czasem zacząłem regularnie do nich dołączać :) Jako dla mnie wtedy ucznia szkoły nawet wpisowe do gry po 50zł, było czymś dużym. Jednak po paru spotkaniach udało mi się coś uciułać. Dowiedziałem się wtedy od nich o P* .
Powiedzieli, że jeśli nudzę się w domu to na tym poker room'ie mogę zagrać za naprawdę niskie wpisowe.
Zrobiłem jak powiedzieli, wpłaciłem pierwsze 10$. ( przegrałem je może w 10min). Wpłaciłem kolejne ( to samo)
Po tym zadałem sobie pytanie, czy na pewno warto uczyć się dalej?!
Zacząłem czytać książki, m.in Aussie Millions (Gusa Hansena). Uświadomiłem sobie wtedy, że nawet KK można spasować, co wcześniej dla mnie było niemożliwe.
Z czasem zacząłem oglądać filmy szkoleniowe od Intelli poker, oraz mnóstwo filmów pokerowych na youtube.
Po 1,5 roku, gdy wypracowałem sobie bankroll w granicach 120$ na cash NL2, stwierdziłem, że czas wyjść wyżej, co teraz uważam największym błędem.
Straciłem wszystko. Mój mindset uległ degradacji jak sytuacja polskiej reprezentacji za Franka Smudy :D
Przestałem grać na około 2 miesiące.
Po tym czasie postanowiłem zagrać ze znajomymi, którzy regularnie się spotykali i z 20 zł zrobiło się 120zł. Pomyślałem, że fart zdarza się. Jednak po graniu paru sesji z nimi udało się wskoczyć na bankroll bliski 500zł (only live cash game).
Za te pieniądze kupiłem HM2, a reszta spokojnie czeka na inwestycje w moją przyszłość.

Jestem studentem, więc mam dużo czasu na naukę gry w pokera, oraz na studiowanie literatury.

Po tych wszystkich wydarzeniach, nie wyobrażam sobie życia bez pokera <3

Aktualnie szukam osoby, która pomogła by mi w konfiguracji HM2, gdyż samemu jest mi dość ciężko.

Dziękuje wszystkim za przeczytanie mojej historii, jeśli kogoś zaciekawiło moje podejście do sprawy dziękuję jeszcze raz.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
draco09

Witamy, witamy :)!!! Początek z pokerem na 5+ :D Gdzie tak na legalu w knajpie grają, Kapica nie ściga :D? Jaki masz problem z HM? Tutaj znajdziesz sporo odpowiedzi :)

Odpowiedz
Cytat