Jako początkujący dręczy mnie pytanie. Kiedy można gracza nazywać wygrywajacym? To możek onkrtnie możeZZałóżmy że gość gra od roku mtt - sng. Ile razy np z 10 turniejów dajmy na to 90 osobowych powinien wygrać czy dojść do kasy? Nie wiem czy moje pytanie nie zajedza totalna amatorszczyzna. Porostu uczę się i gram i chciał bym mieć jakąś próbkę i odniesienie. Bo nie wiem jak patrzeć na moje postępy...
Witaj Dariski740,
Zadałeś bardzo ogólne pytanie (absolutnie nie ma w tym nic złego - od tego jest to forum). Wiele zależy od próbki, wiele zależy od odmian MTT - szybsza/wolniejsza struktura blindów, płaska/agresywna struktura nagród itd.
Nie jestem znawcą MTT, dlatego pozwolisz, że przeniosę ten wątek na forum Turniejów, gdzie Gracze, którzy są w temacie, odpowiedzą na Twoje pytanie.
Ale pewnie musisz bardziej uszczegółowić pytanie. Oszacuj sobie próbkę turniejów, konkretny ich rodzaj i myślę, że dostaniesz przynajmniej kilka interesujących odpowiedzi.
Pozdrawiam,
jeneral86
wygrywający gracz, to taki który wygrywa w dłuższym okresie czasu - tak zwanym long runie a jaka próbka jest miarodajna żeby to określić to bardzo różnie, zależnie głównie od wielkości i typu turnieju
na przykład gracza w turniejach 45-osobowych za 0.25$ wygrywającym mogę nazwać nawet po próbce 200-300 turniejów, natomiast po 250 turniejach MTT jeszcze nie można stwierdzić czy ktoś jest wygrywający
wydaje mi sie, ze troche nie zrozumieliscie pytania kolegi - "Można na te 10 wygrać 1 i raz zająć 4 miejsce co wtedy też?". Ogolnie rzecz biorac, nazwa "gracz wygrywajacy" w turniejach nie odnosi sie do faktu, czy/jak czesto zajmuje on pierwsze miejsce w jakims turnieju, tylko do jego bilansu finansowego. To, czy po jakiejs ilosci rozegranych turniejow jestes finansowo na plusie jest jedynym czynnikiem wyznaczajacym to, czy na tej probce byles graczem wygrywajacym.