Przejdź do forum
Zielony jak trawa

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zielony jak trawa

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
595 Wyświetlenia

Jako początkujący dręczy mnie pytanie. Kiedy można gracza nazywać wygrywajacym? To możek onkrtnie możeZZałóżmy że gość gra od roku mtt - sng. Ile razy np z 10 turniejów dajmy na to 90 osobowych powinien wygrać czy dojść do kasy? Nie wiem czy moje pytanie nie zajedza totalna amatorszczyzna. Porostu uczę się i gram i chciał bym mieć jakąś próbkę i odniesienie. Bo nie wiem jak patrzeć na moje postępy...

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Fiszu
PokerStrategist

Napisane przez Dariski740
Kiedy można gracza nazywać wygrywajacym?

Kiedy wygrywa. :truestory:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Można na te 10 wygrać 1 i raz zająć 4 miejsce co wtedy też?

Odpowiedz
Cytat

Witaj Dariski740,

Zadałeś bardzo ogólne pytanie (absolutnie nie ma w tym nic złego - od tego jest to forum). Wiele zależy od próbki, wiele zależy od odmian MTT - szybsza/wolniejsza struktura blindów, płaska/agresywna struktura nagród itd.

Nie jestem znawcą MTT, dlatego pozwolisz, że przeniosę ten wątek na forum Turniejów, gdzie Gracze, którzy są w temacie, odpowiedzą na Twoje pytanie.

Ale pewnie musisz bardziej uszczegółowić pytanie. Oszacuj sobie próbkę turniejów, konkretny ich rodzaj i myślę, że dostaniesz przynajmniej kilka interesujących odpowiedzi.

Pozdrawiam,

jeneral86

Odpowiedz
Cytat
HunterCT
PokerStrategist

wygrywający gracz, to taki który wygrywa w dłuższym okresie czasu - tak zwanym long runie a jaka próbka jest miarodajna żeby to określić to bardzo różnie, zależnie głównie od wielkości i typu turnieju

na przykład gracza w turniejach 45-osobowych za 0.25$ wygrywającym mogę nazwać nawet po próbce 200-300 turniejów, natomiast po 250 turniejach MTT jeszcze nie można stwierdzić czy ktoś jest wygrywający

Odpowiedz
Cytat
McBurak
Elite Grinder

wydaje mi sie, ze troche nie zrozumieliscie pytania kolegi - "Można na te 10 wygrać 1 i raz zająć 4 miejsce co wtedy też?". Ogolnie rzecz biorac, nazwa "gracz wygrywajacy" w turniejach nie odnosi sie do faktu, czy/jak czesto zajmuje on pierwsze miejsce w jakims turnieju, tylko do jego bilansu finansowego. To, czy po jakiejs ilosci rozegranych turniejow jestes finansowo na plusie jest jedynym czynnikiem wyznaczajacym to, czy na tej probce byles graczem wygrywajacym.

Odpowiedz
Cytat