Witam
Mam pytanie: Jakie statystyki, i dlaczego akurat te wyświetlacie sobie przy graczach?
Witam,
To jest pytanie z działu "Dyskusje o strategii", przeniosę jak tylko napiszesz co grasz
Pozdrawiam
Gram turnieje SNG MTT 45-180 1-2$ na PS i FT, od niedawna korzystam z poker trackera
z tego co widze to grasz SnG wiec najlepiej korzystaj z Tournament sharka (jeśli grasz na P* lub innych na których jest dozwolony), na FTP chyba nie jest. (ale nie wiem dokładnie bo tam konta nie mam) w takich turniejach raczej ciężko znaleźć 2 razy tę samą osobę więc lepiej korzystać z bazy online ♦ a wyświetlam tylko ilość rozdań i średnią wygraną.
Pewnie hud zależy od odmiany. Ja grając no limit hold'em short handed korzystałem z huda zawierającego takie staty:
vpip/pfr/afq/hands
cb flop/ fold to flop cb/ 3b /fold to 3b
ats / fold bb vs steal / wtsd / w$sd
Pretty standard.
to zależy od Ciebie - nie podpinaj statsów na siłę, bo gwarantuje, że będziesz je źle rozumiał(a bynajmniej na początku). Możesz być wyjątkiem i od razu czaić wszelkie statsy i zależności, ale to się chyba rzadko w pokerze zdarza - tym bardziej że od niedawna - jak mówisz - używasz trackerów.
osobiście w MTT odradzam statsów, bo mogą być bardzo mylące - znacznie lepsze są notatki.
Jeśli już chcesz statsy to sugerowałbym wykorzystywać je TYLKO w 2 przypadkach :
- gdy masz relatywnie dużą próbę ( np 500 rozdań )
- gdy gracz gra mega fishowato - wówczas wiesz, że gra wszystko i możesz troszkę dopasować pod niego grę.
Wszystko pomiędzy wg mnie bardzo myli i powoduje, że popełniasz błędy.
Napisane przez mistrzwsadow
to zależy od Ciebie - nie podpinaj statsów na siłę, bo gwarantuje, że będziesz je źle rozumiał(a bynajmniej na początku). Możesz być wyjątkiem i od razu czaić wszelkie statsy i zależności, ale to się chyba rzadko w pokerze zdarza - tym bardziej że od niedawna - jak mówisz - używasz trackerów.osobiście w MTT odradzam statsów, bo mogą być bardzo mylące - znacznie lepsze są notatki.
Jeśli już chcesz statsy to sugerowałbym wykorzystywać je TYLKO w 2 przypadkach :
- gdy masz relatywnie dużą próbę ( np 500 rozdań )
- gdy gracz gra mega fishowato - wówczas wiesz, że gra wszystko i możesz troszkę dopasować pod niego grę.Wszystko pomiędzy wg mnie bardzo myli i powoduje, że popełniasz błędy.
Liberum veto! Jak sie umie korzystac ze statystyk to IMO w ogole nie sa mylace, tylko trzeba je troche ogarnac. Staty w mtt ev+ :).
tournament shark jest dobry (ale z tego co sprawdzałem względem sharkscope i opr staty wyświetlane pomiędzy tymi 3 stronami na przeciwników się różnią - opr i sharkscope ma podobne a te z tournamet sharka się różnią)
tournament shark pokazuje ciekawe informacje
roi gracza, ilość gier, i co najważniejsze jak często kończy swoją grę na danym etapie turnieju - wczesny, środkowy, późny