Witam. W ostatnim czasie grałem sporo turniejów w formule turbo na mikro stawkach (1-5$) i nurtuje mnie jedna kwestia. Załóżmy sytuacje, że jesteśmy na dużym lub małym blindzie, mamy w stacku około 10bb iz buttona/sb dostajemy all ina od big stacka na którego nie mamy za wiele informacji. Czy w takim wypadku poprawny jest call z dowolnym Ax, niskim pocketem, a nawet jakimiś connectorami, czy lepiej spasować i czekać na lepszą okazje ?
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
Turnieje
2
Użytkownicy
0
Reakcje
373
Wyświetlenia
1 odpowiedź
Zależy też jaki to jest bigstack, bo w turniejach turbo to to bigstakiem może być ktoś na 15-20 BB co też nie daje komfortu gry i szuka dobrych sytuacji do zabierania ciemnych. Gram bardzo dużo 180 turbo i tam zazwyczaj jak mam 10 BB i nie mam info na gracza na batonie, to szeroko calluje. A8+ a pockety to różnie bywa, ale w takiej sytuacji jak mówisz, że nie ma info to calluje z 55+. Bardzo często pokazują tam karty typu Ax a nawet Kx, czy wysokie connectory typu QJ. Ja sam będąc "big" stackiem pushuje tam bardzo szeroko i robi tak większość graczy. Inna sprawa jeżeli ten big stack faktycznie jest wysoki to bardziej jest prawdopodobne, że coś tam jednak ciekawego ma i nie boi się ewentualnego calla shortów.