W jednym z filmów o MTT była mowa o takich turniejach. Nie grałem ich nigdy i nie wiem za bardzo czym różnią się od standardowych. Mógłby mnie ktoś oświecić?:)
Turnieje cap to turnieje z wyznaczoną maksymalną liczbą osób. Czyli np. Cap 500 to turniej 500-osobowy.
Ale przecież każdy turniej ma wyznaczoną jakąś ograniczoną ilość graczy, tylko z reguły jest to kilka tysięcy. Chyba, że właśnie tym się różnią te turnieje Cap, że może grać mniej graczy?
Btw. Gratuluję sygnaturki
Napisane przez Stary1986
Ale przecież każdy turniej ma wyznaczoną jakąś ograniczoną ilość graczy, tylko z reguły jest to kilka tysięcy. Chyba, że właśnie tym się różnią te turnieje Cap, że może grać mniej graczy?
Btw. Gratuluję sygnaturki
Dobrze kombinujesz.
♠_thumbsup:
w turniejach kap dodatkowo dla całego final table są gwarantowane czapki z bobra z logiem pokerroomu
Napisane przez Stary1986
Muszę zagrać! Chcę czapkę z Bobra! ♠_rolleyes:
Hehe, będzie ciężko, chyba że Ci ją PMplast wyśle
A tak poważnie - tak jak już zostało powiedziane - turnieje cap mają określoną, stosunkowo niewielką liczbę graczy. Normalne turnieje też mają ustalony limit, aczkolwiek rzadko one się wypełniają. W mtt cap 360, cap 500, cap 100 - masz w porównaniu do normalnych mtt z takim samym wpisowym dużo mniejszą ilość graczy (od kilku do kilkunastu tys)
I - przyanjmniej moim zdaniem, ale nie tylko - są naprawdę bardzo dochodowe. Przede wszystkim dlatego, że ograniczona ilość osób zmniejsza trochę swingi, poza tym w tych mtt cap z micr gra naprawdę bardzo dużo słabych graczy.
Pozdro!