Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

tt bvb

9 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
1,235 Wyświetlenia
Rekkin

poprawnie?

PokerStars No-Limit Hold'em, 109 Tournament, 30/60 Blinds 8 Ante (8 handed) - Converted at http://handhistoryconverter.com

MP2 (t2,332)
CO (t5,370)
Button (t12,084)
Hero (SB) (t6,281)
BB (t4,103)
UTG (t4,992)
UTG+1 (t4,956)
MP1 (t4,495)

Hero's M: 40.79

Preflop: Hero is SB with 10, 10
6 folds, Hero raises to t133, BB calls t73

Flop: (t330) 8, 4, 4 (2 players)
Hero bets t73, BB raises to t210, Hero raises to t6,140 (All-In), BB calls t3,752 (All-In)

Turn: (t8,254) 2 (2 players, 2 all-in)

River: (t8,254) 6 (2 players, 2 all-in)

Total pot: t8,254

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
rafalos890

A jakieś info o V?
Wg. mnie na fisha jak najbardziej spoko.

Odpowiedz
Cytat
kamzak

Moim zdaniem zdecydowanie wiekszy sizing pre flop. Za dobre oddsy mu dajesz i z pozycja on moze Cie tutaj callowac prawie any two suited . Spokojnie przy tych stackach mozna grac 2,75-3,5bb. Na flopie kompletnie nie rozumiem twojej linii. Wiem ze flop dosyc suchy ale gracie na deepach wiec sizing spokojnie mozesz zagrać za 65-80% pota zeby sciagac value od fd over cards 8x i niskich pocketow. Grajac taka linie jaka zagrales mocno izolujesz sie na lepsze uklady. Nikt o zdrowych zmyslach nie sprawdzi tam niczego slabszego od twojej reki. Moze czasami dostaniesz jeszcze call od A8, ale to dalej jest za malo.

Odpowiedz
Cytat
Rekkin Autor wątku
Rekkin

No tez tak mysle, bo bylo a4o u niego. No to z taka reka bede gral 3 bb z sb, jesli bede raisowal. Nie c betuje tak wysoko bo sie nie oplaca, bo jak strace zetony to za duzo a skoro nizsze bety dzialaja to ok, na jego raise, moze byc call ale bardziej jednak sklanialbym sie ku raise level up, wrzutka chcialem wyciagnac value od fd i osemek, ogolnie oceniam to rozdanie jako jeden z dzisiejszych bledow

Odpowiedz
Cytat
kamzak

Sizingu nie uzalezniaj od reki. Na takich stackach poprostu zawsze sie gra wiecej z SB vs BB zeby przeciwnik nie miał zbyt dobrych oddsów do calla. Nie rozumiem jak cbet za ok 2/3 pota sie nie oplaca. Z tego co pamietam to sizingi w mtt uzalezniamy od wielkosci stackow. Na mniejszych stackach np po 20bb takie sizingi moze mialby sens. W tej sytuacji jest zbyt duza ilosc kart które nam psuja akcje na turnie wiec moim zdaniem lepiej grac wyższy sizing.

Odpowiedz
Cytat
Rekkin Autor wątku
Rekkin

czesto bede cbetowal, z matematyki wynika ze jezeli stosunek wysokosci cbetu do wysokosci puli jest nizszy to rzadziej blef musi sie udac zeby bylo to oplacalne, cbetuje tak wszystkie nietrafione rece rowniez

Odpowiedz
Cytat
kamzak

Przeciwnicy tez potrafia liczyć. Jeśli im dajesz dobre oddsy oni beda rzadziej foldować. Pamietaj ta matma działa w 2 strony, w przeciwnym razie kazdy by grał bety za 1bb na kazdej ulicy. Moim zdaniem wyzszy sizing jest bardziej optymalnym zagraniem. Nie dam Ci tutaj gotowych na tacy argumentów, bo musiałbym przeanalizować cały twoj range z którym cbetujesz oraz miec wiecej info o przeciwniku. Wydaje mi sie ze twoj range jest znacznie silniejszy od cold calla przeciwnika wiec czesciej bedziesz tutaj cbetował for value niz dla blefu. Jeśli źle kminie to niech ktoś mnie poprawi bo dawno juz nie grałem mtt, a tym bardziej z takim wpisowym.

Odpowiedz
Cytat
Rekkin Autor wątku
Rekkin

.

Odpowiedz
Cytat
Rekkin Autor wątku
Rekkin

Jednak masz racje bvb bede cbetowal inaczej niz standardowo tak mysle ze 60 bo 50 to za malo na dobre fe. W turkach bardzo niskie c bety przechodza 30% w cashowkach to nie przejdzie

Odpowiedz
Cytat