Przejdź do forum
Push all-in z BB

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Push all-in z BB

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
684 Wyświetlenia
kabulek

Wczoraj grałem 6000$gtd na Mansionie.
Po 4h gry i ok 90 (na 700) osobach pozostających w grze (płatne od 80) byłem 2 ze stackiem 79k.
Blindy 2000/4000.
I teraz sytuacja o którą chcę zapytać.
Jestem na SB wszyscy fold, button mini-rasie na 8000 (stack niecałe 30k).
Czy mając 99 w ręce powinienem pushować gościa na all-in ?
Już 4 albo 5 raz w takiej fazie turnieju mam pocketa od 8 do 10 i dostaje rasie z CO albo BU.
Ostatnio pushowałem z 10 10 i przegrałem na kolor.
Wczoraj pushowałem ze wspomnianym 9 9 i koleś sprawdził z 3 3.
Flop 2 3 7 i podziekowałem.

Nie wiem co robić w takich sytuacjach, mając 2,5x więcej żetonów, przewagę pozycji i będąc w fazie bubbla wydaje mi się że push jest tutaj prawidłowy ale niestety w moim przypadku EV-

Stanowi to dla mnie dość spory problem bo często się zdarza że mam parę właśnie z przedziału 8-10 na blindach i jestem raisowany z late czy nawet mid pozycji.

4 odpowiedzi

W tym wypadku co opisales ja robie push. 3 bet resteal i tak bedzie stawial przeciwnika na allinie wiec wole zmaksymalizowac moje fear i fold equity oraz pokazac ze nie nalezy krasc mojego blinda (nawet SB) skoro jestem big stackiem.

RealGains

Push jest tutaj dobrym rozwiazaniem. Bubbla to powinien sie bac przeciwnik, poniewaz w razie przegranej konczy z niczym, a Ty masz jeszcze spore szanse sie odbic/trafic do kasy, mamy wiec tutaj bardzo duze fold eq. Na sb gralbym jednak nieco bardziej tight, zwracajac uwage na stack i styl gry przeciwnika za nami.

A decyzja 99 vs 33 byla oczywiscie EV+ i przegrana niczego tutaj nie zmienia. Next time jak taki idiota sprawdzi to tylko powiekszysz swoja przewage.

push jest ok, jak mozesz stwierdzic ze cos dla Ciebie jest EV- na podstawie 2 rozdan :D

to najlepszy moment (przed bubblem) aby pozdobywac zetony, masz spore fold equity, masz stack ktorym mozesz pomiatac reszte - powinienes z tego korzystac a nie czekac niewiadomo na co (jeszcze wracajac do Twoich rozdan, bys mial AA to tez bys oba przegral ^^ )

a jeszcze patrzac na sama sytuacje, warto tez popatrzec na stacki, kiedy raisuje Cie short warto grac re-raise do allina, ale gdy blindy atakuje ktos z duzym stackiem (przynajmniej 20 bb) mozna sprobowac plasko sprawdzic... coprawda nie mamy pozycji nad przeciwnikiem ale to w takiej sytuacji nawet zaleta, przeciwnik jezeli nie trzymal wysokiej pary to w wiekszosci przypadkow nic nie trafil
sprobuj wtedy zabetowac (szczegolnie gdy jest niski flop, albo z 1 overkarta), baaardzo czesto pozwala taki bet wygrac pule, na reraise musimy zrzucic - ale wtedy zostaje nam stack do gry (nie angazujemy zetonow w ciemno przed flopem, czesto robiac z tego coinflipa)

pomijam juz sytuacje gdzie trafiamy tripsa, ktorego w takiej sytuacji rozgrywam zwykle check-raisem

reasumujac, nie ma 1 dobrej metody na rozgrywanie danej reki :D gdyby byla to rzadzilyby boty a nie ludzie - jest zbyt wiele czynnikow aby na forum mozna bylo jednoznacznie odpowiedziec

piachu01

Push all day long z każdą parę i wieloma innymi kartami:P