Przejdź do forum
Problem z oszustwem...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z oszustwem dot pokazywania kart

5 Posty
4 Użytkownicy
2 Reakcje
985 Wyświetlenia

Witam

Grałem z grupką znajomych w pokera, gra była już zaawansowana, blindy już opiewały na 1/4 stacka początkowego.
Na stole pozostało już tylko trzech graczy, Ja z średnim, kolega z mniejszym stackiem, kolega z dużym stackiem.
Po moim przebiciu go o tyle wysoko, że był zmuszony grać all ina, zaczął się zastanawiać bardzo długo. Chwycił karty, chciał je foldować. Następnie pokazał karty drugiemu koledze dużym stackiem swoje karty (mi nie). Przeprowadzili dyskusje na temat jakie ja karty moge posiadać i co on powinien zrobić. Kolega z dużym stackiem podpowiadał mu wielokrotnie żeby mnie sprawdził, co ten uczynił po jego namowach. (ten gracz wcześniej sfoldował rękę, a miał wiedze na temat tego co sam posiadał, oraz co znajduje sie na stole)
Dodam że graliśmy doubole upa i wygrywały dwie osoby pozostające na stole, tak więc osoba podpowiadająca działała stricte na swoją korzyść. (była po za grą)

Co więcej jestem pewien że gracz by sfoldował gdyby nie podpowiedź drugiego gracza. Jestem mocno poirytowany zaistniałą sytuacją bo wiem że jadłbym teraz ananasy i oliwki gdyby nie podpowiedź drugiego gracza.
Można podpowiadać drugiemu graczowi będąc wciąż na stole?
Czy wystąpiły tutaj niezgodności z zasadami pokera?
Czy gdy kolega który sfoldował i miał wiedze na temat swoich kart oraz widział FLOP, TURN, RIVER podpowiadał, to czy ręka nie powinna zostać zabita?
Czy pokazanie kart drugiemu graczowi siedzącemu przy stole nie jest równoznaczne z foldem?

Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam cieplutko.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
imgoingtomirage
PokerStrategist

Cześć.

Zachowanie, które opisałeś jest kompletnie złe i nie należy robić takich rzeczy. Cokolwiek, co na zdrowy rozsądek może wpłynąć na decyzję innego gracza jest zabronione (nawet jeśli gracie w swoim gronie i jest to gra na zapałki). Według zasad panujących na turniejach, ręka takiej osoby, która pokazałaby karty innej, byłaby martwa - automatycznie sfoldowana (jeśli się mylę, to niech ktoś mnie poprawi), a sam gracz ukarany. Takie zachowanie jest nie tylko niezgodne z panującymi regułami, jest także oznaką złych manier.

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
ultrac
Oldschool Grinder

Cześć wrotny,

specjalnie się zalogowałem, żeby Ci odpowiedzieć w drugim temacie, który założyłeś, patrzę... a tu drugi temat. Nie musisz spamować i pospieszać. Naprawdę, przeglądamy forum. Czasem odpowiedź na jakiś temat może być nawet po dniu, zdarza się. Tutaj jednak już po godzinie zacząłeś się niecierpliwić. Spokojnie :f_drink:

Wracając do tematu - chciałem Ci napisać dokładnie to samo, co imgoingtomirage. Ewidentnie była to gra w zmowie i takie coś nie powinno mieć miejsca. Za takie rzeczy na poker roomach dostaje się bana.

Pozdro

U.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przepraszam za spam, ale nie miałem pojęcia w jakim temacie założyć temat.
Gdy zauważyłem że dział w którym założyłem nowy wątek otrzymuje jedną odpowiedź lub mniej dziennie na cały dział, postanowiłem założyć w stosowniejszym.

Co do tematu. Dziękuję za odpowiedź, naprawdę mi pomógł
Pozdrawiam :) :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
PiratSlow666
Legacy Member

Cześć. Imgoingtomirage tak masz rację, taka ręką byłaby od razu sfoldowana oraz gracz, który nie ma pojęcia o wyobrażeniu i o kulturze pokera powinien dostać upomnienie od krupiera (w casynie od inspektora) ORAZ ostrzeżenie, że gdy jeszcze raz się tak nagannie zachowa zostanie usunięty ze stolika.Innymi słowy "pan już nie gra". Jest to jasno i wyraźnie objęte regulaminem.Wiem bo bylem krupieriem przez 6 lat w jednym z warszawskich casyn.Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat