Przejdź do forum
Micromillions #2 - ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Micromillions #2 - spazz?

9 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,299 Wyświetlenia

Poker Stars $10+$1 No Limit Hold'em Tournament - t17500/t35000 Blinds + t4375 - 7 players -

CO: t1388328 M = 16.70
Hero (BTN): t1564248 M = 18.82
SB: t982460 M = 11.82
BB: t681150 M = 8.19
UTG: t547554 M = 6.59
UTG+1: t988269 M = 11.89
MP: t1171822 M = 14.10

Pre Flop: (t83125) Hero is BTN with T :spade: A :spade:
2 folds, MP raises to t70000, 1 fold, Hero calls t70000, 2 folds

Flop: (t223125) 7 :heart: 6 :diamond: 9 :spade: (2 players)
MP checks, Hero bets t81026, MP calls t81026

Turn: (t385177) A :heart: (2 players)
MP checks, Hero checks

River: (t385177) 9 :heart: (2 players)
MP bets t183689, Hero raises to t1408847 all in, MP calls t832732 all in

Przeciwnik reg 100k$ profitu, bez statystyk. Nie chcę 3b, bo ręka jest zbyt dobra+jestem ip i nie chcę dostać 4b (ATo bym po prostu 3betował).

Jeśli on checka ten board, to jego range oceniam na overpary, one pair hand, dobre Ax, ew. strity. Sety raczej wykluczam, bo na tym flopie chyba grałyby x-raise broke, bo z jego punktu widzenia połowa talii totalnie zabija mu akcję.

Mam gutshota+ten board trafia znacznie lepiej w moj range, więc betując flopa mogę blefować na dobrych kartach na T i R. Gdy na T spada A, stwierdzam, że mam sdvalue i mogę zagrać x-back. Na river parujący board dostaję value bet, który wygląda Ax, który prawie zawsze ma lepszego kickera niż mój.

I właśnie decyzja na river jest tutaj kluczowa.
Imo on tam ma 9 znaczeni rzadziej niż ja, więc zamiana ręki w blef i repowanie 999, powinno mieć dosyć duże folding equity.

Teraz pytanie do lepszych ode mnie graczy - czy to rozumowanie ma sens?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
wincentf

Nie za bardzo rozumiem co masz na myśli grając all-in na riverze zamiast callować. I to grając jeszcze 3x pota :spit:
Nie wyciągasz tak nic od gorszych rąk, a lepszych z rozdania nie wyrzucisz.

Odpowiedz
Cytat
bek0n
Odpowiedz
Cytat
Knockout88

Hmm ciekawa rozkima faktycznie villain wyglada tutaj na lepszego A. Ale czy go zrzuci? To zalezy jak zleveluje sie reg.
Slaby reg - Mam TPTK call
sredni-dobry reg - nigdy tu nie jestem lepszy fold
b. dobry reg - mogl rozkminic twoja linie ktora de facto repuje tylko 98s, t9s, j9s,K9s* i uznac ze jest tego malo i Cie callnac.
*reszte rak wykluczylem bo albo foldowalbys je pre albo rozgrywal inaczej poprzez bet na turnie,
suit nie odnosi sie oczywiscie do h tylko np do c.
Tak czy siak sa to tylko moje przypuszczenia i nie jestem w satnie powiedziec czy zagranie bylo EV+, czy EV-. Ale jak to powiedzial kolega kolegi spazzy nie sa zle bo to znaczy ze szukasz gry:D.

Odpowiedz
Cytat
panpankracy

reka zjebana od poczatku do konca

jakiego flopa chcesz trafic na dobrego rega grajac ip z ato? 3bet/fold pre bedzie spoko albo po prostu fold w zaleznosci od tego jak bardzo agresywny jest i jak duzy fold23bet ma.

na tym flopie masz sd value (a high) +gs wiec nie ma sensu go betowac ip bo nic gorszego cie nie callnie a za duzo gorszych nie wyjebiesz. na turnie lapiesz tpgk wiec gdyby rywal zaczekal wtedy mozna betowac for value i free sd.

as played na turnie i tak bym uderzal for free sd.

w sytuacji w ktorej sie postawiles na riverze nie masz grama value w 3bet na river.

mam nadzieje ze nie napisalem zbyt chaotycznie.

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Rozumowanie ma sens, fajnie tego handa rozkminiłeś ;)

Pre std flat in position, grasz bardzo dobrze vs jego range, nie ma sensu się izolować i wrzucać tego do light3betrangu.

Flop dobry bet, sporo gości x/folduje tutaj AJ-AK + 22-55.

Na turnie dostajesz value od 88, 98, ew. T9, ale ma też sporadycznie AK-AJ jeśli nie x/f flopa + A6,A7 + ew. trapy z flopa T8, 99 trochę tego combo będzie także dobry xb.

River dobrze zauważyłeś, że ciężko tu o call, bo w rangu villiana nie widać za bardzo blefów(chyba, że zamienia swoje sdv w blef np. 88). Za to shove ma sens, wyrzucasz reszte upartych AK-AJ, które x/c flopa + reg może bet/foldnąć 98s. Potrzebujesz 65% feq, ale jego bet/calling range o ile nie trapował flopa jest bardzo wąski, dlatego wp imo.

Odpowiedz
Cytat
Szkodnick

Napisane przez panpankracy
grajac ip z ato?

ATs :f_wink:

Odpowiedz
Cytat
agatixPL

co mial?

Odpowiedz
Cytat

Wydaje mi sie ze zle rozegrane....
Dal bym mu range na open z tej pozycji 25-30% (55+, A2s+, K5s+, Q7s+, J8s+, T8s+, 98s, A7o+, A5o, K9o+, Q9o+, J9o+, T9o) - zagral bym mu 3beta zeby mu wyrzucic z 10 %. Jesli by zagral 4 bet to zrzucam jesli call to stawiam go na 15%. Cbet na flopie plus cbet na turnie river zalezy od sizingu call/giveup. po jego zagraniach wydaje mi sie ze dobral do koloru badz 9 ktorych w tym rangu ma bardzo duzo mial tam pewnie strit draw a pozniej flashdraw. napewno z tej pozycji takim sizingiem otwieram wszystkie suited conectory oraz Axs. Jaki rezultat zastanawiam sie czy dobra droga poszedlem. I w tej fazie turnieju dajesz mu dobierac do ukladu i pozniej ryzykowanie stacka dla 385k w puli na takim boardzie. moim zdaniem srednie zagranie.

Odpowiedz
Cytat