Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Książki

64 Posty
31 Użytkownicy
0 Reakcje
7,096 Wyświetlenia
Lukasus

Ja chciałem spytać Pana trenera oraz resztę ludzi, którzy od dawna grają w turniejach z sukcesami czy są jakieś warte przeczytania pozycje w tym zakresie ?

63 odpowiedzi
armadilo

No z tego co wszyscy mówią, to Harrington on Holdem, cz. I i II. III ponoć nie jest już taka przydatna.

Planuję właśnie zamówić sobie te pozycje na amazonie, więc jakby ktoś był chętny, to zawsze można koszty przesyłki obniżyć :)

damianpat

artykuły na Poker Strategy ;)

wszystko co Tworzy nasz trener MTT

bebek

HoH 1 jest już w polskiej wesji językowej:)

Lukasus Autor wątku
Lukasus

damianpat napisał
artykuły na Poker Strategy ;)

wszystko co Tworzy nasz trener MTT

Będę brutalny: Czy umiesz czytać ze zrozumieniem :] ? Chodzi o książki.

edited: by JacekPL

bebek

Nasz trener MTT ma całkowicie odmienne zdanie zdanie od Harringtona

Ciekawe kto ma więcej racji...

Lukasus Autor wątku
Lukasus

dlatego czekam na jego opinie i innych co dużo MTT grają

Porownajmy sukcesy Harringtona do sukcesow Hansena, Ivey czy Negreanu, a w prosty sposob bedziemy mogli sobie odpowiedziec na postawione powyzej pytanie.

Polecam ksiazke Ericka Lindgrena "Making the final table". Ciekawa jest tez pozycja "bad beats and lucky draws" Hellmutha, choc tam troche mniej nt. strategii gry. Nowa ksiazka Gusa Hansena mysle, ze bedzie czyms bardzo wartosciowym - czekam z niceirepliwoscia, az brat wroci z USA.

Pozdrawiam

armadilo

Trener mówi, uczniowie kupują :D

1 "World Poker Tour(TM): Making the Final Table (World Poker Tour)"
Erick Lindgren; Paperback; $10.85

Sold by: Amazon.com, LLC

1 "Phil Hellmuth Presents Read 'Em and Reap: A Career FBI Agent's Guide to Decoding Poker Tells"
Joe Navarro; Paperback; $12.89

1 "Every Hand Revealed"
Gus Hansen; Paperback; $10.85

1 "Power Hold'em Strategy"
Daniel Negreanu; Paperback; $21.67

Książka Navarro o Live tells, to przygotowanie na kolejną edycję Wrocławskiej Ligi Pokera, więc niech towarzystwo drży...

Lukasus Autor wątku
Lukasus

Ok dzięki trenerze, widzę że nic z tego nie ma na PokerStars. Trzeba będzie pewnie poszukać w innym miejscu.

Harrington on Holdem to biblia dla turniejowcow:)

Inne podejscie do pokera prezentuje niz to, ktore najblizsze jest memu sercu, choc nie uwazam, ze nie ma swojej odrebnej wartosci :)

toony122

Na ksiązke helmuta bym uważał, co prawda sam tylko przejrzałem kawałek wiec dokladnie nie wiem o czym tam pisze, ale slyszalem mnostwo opini i żadna nie była pozytywna. Poza tym wystarczy popatrzeć jak on gra żeby wiedzieć, że to nie jest ktoś od kogo warto się uczyć ;)

Lukasus Autor wątku
Lukasus

AdamSz napisał
Inne podejscie do pokera prezentuje niz to, ktore najblizsze jest memu sercu, choc nie uwazam, ze nie ma swojej odrebnej wartosci :)

Mam nadzieję, że z czasem dokładniej przedstawisz nam swoje podejście w większej ilości artykułów :] Zamierzam regularnie odwiedzać treningi, bo wielu rzeczy jeszcze nie rozumiem w MTT i w wielu sytuacjach po prostu nie wiem jak zagrać.

Tony powiem ci tyle-jesli grasz live to jest to ksiazka ktora musisz przeczytac. Jest to najlepsza ksiazka o live tells jaka czytalem. Jesli uwazasz ze od Hellmutha nie powinno sie uczyc to chyba nie masz pojecia o czym mowisz. Wkleje tu czesc wywiadu z Marcelem Luske ktory mozna znalezc na pokertexas.pl:"Phil Hellmuth to wielki pokerzysta. To gracz, który jest w absolutnej światowej czołówce. Jest bardzo skoncentrowany na odnoszeniu sukcesów, potrafi fantastycznie obserwować, analizować i czytać sytuację na stole."

Jego zachowania przy stole mozna nie lubic ale zobacz jakie on ma sukcesy.A w sporcie nalezy sie uczyc od najlepszych.

To by bylo na tyle:]

kfas

Do MTT moze tak, ale cashy nie radze grac jak Phil ;)
Przyklad: nowe Poker After Dark

Jestesmy w dziale MTT, zatem skupmy sie na tym. Jezeli chodzi o Twoja wypowiedz tony, niestety bede bronil wszystkimi silami Hellmuth'a poniewaz jest to najbardziej utytulowany zawodnik na swiecie. Kazdy z nas chcialby osiagnac 1/11 tego co on. Jest rewelacyjnym graczem i to nie podlega watpliwosci. Co do ksiazek: Bad beats and lucky draws - to biblia pokera, najlepszy podrecznik podstaw. Read'em and reap - jedyny chyba profesjonalny podrecznik czytania gry przeciwnika po jego zachowaniu przy stole. Wspolautorem tej pozycji jest Joe Navarro - byly agent FBI. Ta pozycje jest naprawde rewelacyjna.

Nie wiem na podstawie czego sadzisz, ze pozycje Hellmuth'a sa slabe. Byc moze dlatego, ze nie odpowiada Ci jest ego czy zachowanie przy stole. Liczy sie skutecznosc i nie szata zdobi czlowieka.

Oj sorki - Play poker like the pros to biblia pokera, sorki.

damianpat

jakie uprzejme sugestię z ust najbardziej utalentowanego turniejowca na PS

chciałbym umieć tak łagodnie przekonywać ;)

piachu01

Jezeli chodzi o Twoja wypowiedz tony, niestety bede bronil wszystkimi silami Hellmuth'a poniewaz jest to najbardziej utytulowany zawodnik na swiecie. Kazdy z nas chcialby osiagnac 1/11 tego co on. Jest rewelacyjnym graczem i to nie podlega watpliwosci.

Zgadzam się, jednak nie zmienia to faktu, że jego książka jest po prostu słaba(opinia innych, nie moja)