Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JTo MTT

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
1,328 Wyświetlenia
rafalos890

https://www.weaktight.com/h/5ae83eb0d390436f208b476e

7.5$ Progressive KO, deep, ale jeszcze daleko do FT, więc ICM bez znaczenia.
Villain od kilku dłoni na stole, dosyć aktywny.

Preflop i flop standard. I teraz kompletnie nie jestem pewien turna, nie wiem czy to nie jest totalny spazz.
Mój tok myślenia jest taki: jest pełno kart na riverze na które muszę zrzucić, tj: Q, K, A, pik, trefl też nie jest za dobrą kartą, pytanie tylko jak często villain tutaj może robić drugą beczkę z dwoma treflami, bądź pikami biorąc pod uwagę brick na turnie?
Jestem behind niewielu dłoni, biorąc pod uwagę, że nie powinien miec masy 7, może mnie nawet sprawdzić z czymś gorszym typu J9/spade draw z overcartą/overcartami, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że moja bounty była stosunkowo duża.
Nie wiem... Co myślicie?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
GoldenBoyMJ23

PREFLOP: Standard
FLOP: Ja nie uważam tego za std. Osobiście gram x/shove flop z tym kombo. W x/c mogę mieć niższe Jx.
TURN: As played na Flopie JTo traktuje jako bluffcatcha i gram x/c Turn i x/decide River. X/shove Turn gram z częścią 7x i z częścią FD na treflu.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
rafalos890 Autor wątku
rafalos890

Nie uważasz, że im wyższy kicker tym łatwiej grać na kolejnych streetach, co powoduje właśnie, że lepiej grać check/call?
Rozumiem, że mamy dodatkową szansę, że sprawdzi nas gorszy walet, ale tak czy owak na takim boardzie on wlaściwie nigdy nie ma nic, więc jedyne value w tym zagraniu to zrzucenie go z małej ilości equity i balansowanie wrzutek z częścią FD, ale czy to faktycznie najbardziej profitowe mając względnie duży stack?
Rozumiem, że w tej "części FD na treflu" skupiasz się na tych gdzie poza FD masz jeszcze overcartę?

Odpowiedz
Cytat
GoldenBoyMJ23

Napisane przez rafalos890
Nie uważasz, że im wyższy kicker tym łatwiej grać na kolejnych streetach, co powoduje właśnie, że lepiej grać check/call?
Rozumiem, że mamy dodatkową szansę, że sprawdzi nas gorszy walet, ale tak czy owak na takim boardzie on wlaściwie nigdy nie ma nic, więc jedyne value w tym zagraniu to zrzucenie go z małej ilości equity i balansowanie wrzutek z częścią FD, ale czy to faktycznie najbardziej profitowe mając względnie duży stack?
Rozumiem, że w tej "części FD na treflu" skupiasz się na tych gdzie poza FD masz jeszcze overcartę?

IMO na Flopie JTo jest wystarczająco mocną ręką do stack-offa a Turn może wiele zmienić dlatego protektuje moje equity i chcę balansować to z częścią FD i może 7x ale pewnie część 7x grałbym x/r non allin i do tego dodałbym kilka najjlepszych FD (i ofc blefy z rękami typu 6c5c). SPR jest już wystarczająco niskie do x/shove flop. Jeśli chodzi o to czy to najbardziej profitowe to pewnie jakbym wrzucił do PioSolver to equity x/call i x/shove może być podobne, ale jak patrze na mój cały range to chce zagrać tak jak napisałem żeby jakoś sensownie podzielić ten range. Co do TURNA i FD na treflu, chodzi mi tu głównie o FD bez showdown value, jak 98cc, T8cc, T9cc.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat