Przejdź do forum
Jakiego equity potr...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jakiego equity potrzebuje?

11 Posty
6 Użytkownicy
4 Reakcje
1,636 Wyświetlenia
roljon
PokerStrategist

jakiego equity potrzebuje do profit-owego sprawdzenia shortstaka, będąc bigstakiem, w późnej fazie mtt?

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
allinntopsad
PokerStrategist

nie ma czegoś takiego jak profitowe Equity , to wszystko zależy od stylu gry shorta , czy jest na tilcie , czym 3 betuje , czym pushuje pre first in , ITD . czy jest za tobą na late pozycji czy pushuje z wczesnej a może wjezdża ci ze SB a ty na BB , zasięg sprawdzenia modelujesz przez całą grę na stoliku +dynamika
czasem bedzie dobre K8s+ na call a czasem ATo bedzie za słabe

Odpowiedz
Cytat
alofo132
Poker Player

.

Odpowiedz
Cytat
roljon Autor wątku
roljon
PokerStrategist

Miałem na myśli ile mniej wiecej %procent equity potrzebuje by określać zasięg. Chodzi mi o prace z equilabem. _wink:

Odpowiedz
Cytat

Dobrego. Mam nadzieję, że pomogłem ;)

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad
PokerStrategist

z mojego skromnego doświadczenia wiem że najlepiej wchodzą flipy w stosunku 55/45 dla nas albo
70/30 (nie dotyczy suited niskich Ax wheelowych :D gdy się nadziejemy )
czyste 60/40 to coolerando

do profitu dorzucamy te risk premium powyżej wartości flipa i dopiero można mówić o profitowości

Odpowiedz
Cytat
roljon Autor wątku
roljon
PokerStrategist

a co myślicie o 40% equity?

Odpowiedz
Cytat
halabasa
PokerStrategist

:thinking: około trzech tysięcy EKŁITI :milord:

Odpowiedz
Cytat
yabrokeboy
PokerStrategist

Skąd wziąłeś 40% equity?
Equity które będzie profitowe przy callowaniu jest zależne od pot oddsów. (jeżeli w ogóle dobrze zrozumiałem o co ci chodzi bo dziwnie to napisałeś)
Przykład (nie uwzględniam ICM):
Spot bvb:
Ziomek wjeżdża 10bb
Dla uproszczenia pot = 2,5 bb
Czyli musisz callnać 9 bb żeby wygrać 21,5 bb
9/21,5= 42% (w przybliżeniu) - to jest wartość equity która czyni twoje zagranie B/E. Każda ręka która ma powyżej 42% jest profitowym callem w tym spocie (a to ile ręka ma equity jest już zależne od range'u typa)
W później fazie, jeżeli jesteś bigstackiem nie ma aż tak to bardzo znaczenia bo masz dużo żetonów i niewiele ryzykujesz w przypadku callowania shorta. Twoje risk premium nie jest aż tak wysokie vs shorty. Za to jest ono zdecydowanie wyższe vs inne big stacki.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad
PokerStrategist

DO?BRZE GADA POLAĆ mu :f_drink:

nie wiem czy to nie było 43 % ziomek przypadkiem te minimum bo zawsze leciały komentarze w okienku czatu (w droższych turasach) od "doradców" coachów

Odpowiedz
Cytat
roljon Autor wątku
roljon
PokerStrategist

Dzięki #yabrokeboy, twoja odpowiedź jest zdecydowanie pomocna :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat