Witam,
czy to był dobry pas z mojej strony? Jak by tą rękę dobrze rozegrać?
MauDzedun: VPIP: 29% PFR: 18% dane z 50+ rąk
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/6223162_BE903E7695
Witam,
czy to był dobry pas z mojej strony? Jak by tą rękę dobrze rozegrać?
MauDzedun: VPIP: 29% PFR: 18% dane z 50+ rąk
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/6223162_BE903E7695
To ty wariacie jeszcze pogrywasz na starsie??
w mojej ocenie slabo zagrane bo nie wygrane:)
miales jakiegos chyba reada skoro zrzuciles:) zapraszam na coaching.
wiesiu zaraz paltne wiec powodzenia. KK to sie ma raz na czas. niby mogl miec lepiej ale czy gra polega na tym zeby QQ wyrzucac gdzie mozesz sie mega nabudowac a tylko jest kilka kombinacji KK i AA
Łatwo oceniać po fakcie, zwłaszcza, że przeciwnicy pokazali karty...
Spasowanie najlepszej ręki raczej nie należy do udanych zagrań
Co mnie zdziwiło: Player 1 (z 88) zagrał podbicie za 6bb dziwnie wysokie, musiałeś obserwować jak gościu wcześniej grał. Ale powiem tak: jakbym dostał AA, KK na jego pozycji przy samych pasach "z przodu" raczej nie podbił bym o 6bb żeby nikogo nie wystraszyć.
Najlepszym wyjściem byłoby rereise 8000, raczej już z intencją grania do końca - all in niż fold
Player 3 zagrał tak jak powinien, tym bym się nie martwił, bo miał 5 razy żetonów mniej od was, więc mógł tak zagrać z bardzo szerokim zakresem rąk Wraca do player 1 jeżeli dał by call - my wtedy all in. Ale player 1 wszedł odrazu all in - no to tu masz faktycznie pytanie; no a odpowiedzią mogły by być wcześniejsze rozdania. Ewentualnie pytania pomocnicze: który miejsce mam w turnieju, jakie chce osiągnąć, czy blisko do bubbla, jaka jest struktura. Czy mogę ryzykować na tym etapie czy nie.
Żeby turniej wygrać trzeba ryzykować. Nie wiem ilu graczy było, ale to mogło być jedno z kluczowych rozdań, więc...
Napisane przez JohnnyW8
To ty wariacie jeszcze pogrywasz na starsie??
Trochę pogrywam. Za bardzo nie mam czasu bo rano robota a później dziecko.
Napisane przez kubaL
Łatwo oceniać po fakcie, zwłaszcza, że przeciwnicy pokazali karty...
Spasowanie najlepszej ręki raczej nie należy do udanych zagrań Facepalm
Co mnie zdziwiło: Player 1 (z 88) zagrał podbicie za 6bb dziwnie wysokie, musiałeś obserwować jak gościu wcześniej grał. Ale powiem tak: jakbym dostał AA, KK na jego pozycji przy samych pasach "z przodu" raczej nie podbił bym o 6bb żeby nikogo nie wystraszyć.
Najlepszym wyjściem byłoby rereise 8000, raczej już z intencją grania do końca - all in niż fold
Player 3 zagrał tak jak powinien, tym bym się nie martwił, bo miał 5 razy żetonów mniej od was, więc mógł tak zagrać z bardzo szerokim zakresem rąk Wraca do player 1 jeżeli dał by call - my wtedy all in. Ale player 1 wszedł odrazu all in - no to tu masz faktycznie pytanie; no a odpowiedzią mogły by być wcześniejsze rozdania. Ewentualnie pytania pomocnicze: który miejsce mam w turnieju, jakie chce osiągnąć, czy blisko do bubbla, jaka jest struktura. Czy mogę ryzykować na tym etapie czy nie.Żeby turniej wygrać trzeba ryzykować. Nie wiem ilu graczy było, ale to mogło być jedno z kluczowych rozdań, więc...
Patrząc wstecz to rzeczywiście powinienem tam call zrobić. Dużo mi dał Twój post do myślenia. Dzięki :fdrink
P.S Odpadłem z KK nadziałem się na AA...