Przejdź do forum
ALL IN (w turniejac...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] ALL IN (w turniejach)

12 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,180 Wyświetlenia
voytekvoytek
PokerStrategist

chcialbym sie z wami podzielic swoimi spostrzezeniami i uwagami na temat gry w turniejach (wpisowe od freeroli do 5$). juz ze dwa lata (z krotkimi przerwami) probuje cos w nich zdzialac. no i moim najwiekszym osiagnieciem jest zajecie 2-go miejsca (we freerolu ;( - 22$ wygralem ) - 1170 osob w nim gralo . i zauwazylem cos takiego : od czasu do czasu jestes postawiony w sytuacji , ze musisz zadecydowac , czy zagrac al in przed flopem. bez tego nie ma szans na jakikolwiek sukces. musisz sie co jakis czas podwoic , bo grajac zajebiscie dobrze i zgarniajac tylko pule z rozgrywek nie jestes w stanie dogonic czipliderow.( a moze sie myle??). i teraz tak : nawet jesli masz przewage 70 % : 30% (tylko na dwa asy nie mozna przeciez czekac) , to po czterech sprawdzeniach powinienes juz przegrac. jak masz fart , trafisz na kogos , kto ma mniej zetonow , jak nie -jest po tobie. byc moze w turniejach o wiekszych wpisowych jest inaczej ,ale przy tych nizszych stawkach wydaje mi sie ze szczescie odgrywa duza wieksza role niz umiejetnosci. i nie chodzi juz tylko w zagrania all in przed flopem. ale i po. nie jestes w stanie wygonic idiotow czekajacych na cud do ostatniej karty ( a takich nie brakuje) i w koncu ktorys z nich odesle cie do domu.

11 odpowiedzi
zbysio
PokerStrategist

Napisane przez voytekvoytek
nie jestes w stanie wygonic idiotow czekajacych na cud do ostatniej karty ( a takich nie brakuje) i w koncu ktorys z nich odesle cie do domu.

Tylko wtedy bedziesz juz chipleaderem dzieki takim callingstations na twoje value bety

IceWhoo
Oldschool Grinder

Ja kiedyś jak zaczynałem swoja przygodę z pokerem grałem przez miesiąc freerole tyle, że z możliwością re buy. Miałem 100 jakichś wirtualnych monet czyli 3 re buye na turek ewentualnie ad on. Goście robili po kilkadziesiąt re buy'ów na turek.
Suma sumarum wygrałem 2 na 30 plus kilka razy byłem na FT. Grało te freerolle średnio ponad 1000 osób.
Także nad fiszami też da się wyrobić edge.
Tylko tyle, że w turkach bez re buy'ów może być większa wariancja.
Jeszcze jedno grałem 2 turki po 100K$ bilety dostałem w promocji i uwierz mi, że nie wolałbyś grać tych turków z ludźmi którzy maja jakieś pojęcie o pokerze niż z fiszami.

sojowyjarz
PokerStrategist

Mylisz się.

voytekvoytek Autor wątku
voytekvoytek
PokerStrategist

z tymi rebuy-ami nie moge sie zgodzic. dopiero tam jest wariactwo. jak nie ma rebuy-a to jeszcze jakos w miare szanuja zetony. a tak to jakies szalenstwo jest. masz dwa asy i sprawdza cie sześciu. masakra.

IceWhoo
Oldschool Grinder

O to chodzi żeby fisze grały mega loose.
Próbka 30 turków jest dosyć reprezentatywna, że nawet takie donkamenty można bez problemu wygrywać tym bardziej, że na początku nie słyszałem nawet o poker strategi i korzystałem tylko z tabeli rąk startowych znalezionej w jakimś serwisie. Moja gra post flop praktycznie nie istniała. Teraz w tych turkach byłbym pewnie na co drugim final table.
Tylko czy byłoby warto walczyć o te 30$ za pierwsze miejsce.

McBurak
Elite Grinder

Napisane przez IceWhoo
Próbka 30 turków jest dosyć reprezentatywna.

voytekvoytek Autor wątku
voytekvoytek
PokerStrategist

a tak w ogole to sa rebuy-e we freerolach ?? proponuje zebys zrobil sobie maly tescik i zagral.

IceWhoo
Oldschool Grinder

Napisane przez voytekvoytek
a tak w ogole to sa rebuy-e we freerolach ?? proponuje zebys zrobil sobie maly tescik i zagral.

Teraz to nie wiem może zlikwidowali ale za moich czasów jak pisałem wyżej były.
Teścik nie potrzebny bo teraz gram praktycznie tylko cash chociaż w tamtym miesiącu dwa razy byłem na finałowym stole w lidze studenckiej a zagrałem kilka tych turków i bez statystyk. Softu nie przytoczę bo to nie jest partnerski room PS ale to Boss Media więc wiadomo ocb. Także freerolle to kasa za darmo niestety niezbyt duża.
PS Jest tam możliwy 1 re buy. Więc na całym Bossie pewnie też. Także do wygrywania tych turków wystarczy kilka godzin z artami.

IceWhoo czasami tez mam takie wrażenie grając turnieje tylko że na niższym wpisowym że ten kto ma mniej żetonów w all in częsciej odpada mając o wiele lepsze karty. Ale może to mylne wrażenie:)

voytekvoytek Autor wątku
voytekvoytek
PokerStrategist

Napisane przez donkarczesko
IceWhoo czasami tez mam takie wrażenie grając turnieje tylko że na niższym wpisowym że ten kto ma mniej żetonów w all in częsciej odpada mając o wiele lepsze karty. Ale może to mylne wrażenie:)

nie o wiele lepsze - tylko miażdżąco lepsze. dla mnie to jest cos nie wiarygodnego ile razy mi zlamali dwa asy albo krole. jezeli masz mniej zetonow , wystarczy ze przeciwnik ma asa. z czymkolwiek. jest po tobie. jak masz asy , on ma konektory i dostaje strita. jak masz mocnego asa , jemu wystarczy smierdzaca para dwojek. jak masz parke , on znowu z asem siedzi.
czasem sie zastanawiam czy nei grac tak , ze na poczatku wchodzic all in z czymkolwiek. jak sie w koncu uda , potroisz stacka i mozna czekac na normalna karte , przy okazji pacyfikujac shortstacki ze smieciami na rece :D .

justmario666
PokerStrategist

dla mnie to jest cos nie wiarygodnego ile razy mi zlamali dwa asy albo krole. jezeli masz mniej zetonow , wystarczy ze przeciwnik ma asa. z czymkolwiek. jest po tobie. jak masz asy , on ma konektory i dostaje strita. jak masz mocnego asa , jemu wystarczy smierdzaca para dwojek. jak masz parke , on znowu z asem siedzi.

Mam wrażenie, że masz problem z mindsetem i wymyślasz następną spiskową teorię dziejów. :facepalm:

Wariancja w MTT jest kosmiczna, a te asy złamasy i króle kargule to normalna kolej rzeczy w ramach tejże wariancji.

I albo się do tego przyzwyczaisz, albo będziesz musiał zmienić dyscyplinę np. na warcaby - tam wariancja jest duuuuuuuuuużo mniejsza. :D

Poczytaj dział mindset. Jest mnóstwo fajnych wątków. A rady Lecha Rumskiego są w ogóle i w szczególe EV+, value for money, bargain i co tam jeszcze. :f_thumbsup:

Przestań narzekać na złamane rakiety, pooglądaj filmiki, poucz się, a efekty sam zobaczysz. Wprawdzie pokerstrategy nie poraża ilością dobrych artów na temat MTT, ale już filmiki Simona są cool i na początek powinny Ci w zupełności wystarczyć.

GL i do zobaczycha na stołach.