Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Addon

11 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
998 Wyświetlenia

Wybaczcie ale zupełnie nie znam sie na rebuy'ach - addonach, zazwyczaj trzymam sie freezeoutów, ale duzo PLO turniejow jest wlasnie R/A i pelne fishy. Wiec bedzie pytanie teoretyczne ale na podstawie prawdziwego przykładu.
No i wlasnie 1,5 k stacka startowego, dobijam do 13,5 k na koniec pierwszej godziny. Za 5 $ ( turniej 5,50 PLO R/A na FTP) jest 2k Addon. Nie znam sie na tym zupelnie wiec nie wiem czy / kiedy / w jakich okolicznosciach bylby mi on uzyteczny. 27 miejsc platnych, entrantow 239 , pozostało w na moment addon-ów 112 graczy, stack daje mi 21. miejsce.

Nie wziąłem bo z założenia że maja byc fishe postanowilem ze albo sie pomnoze albo nie bede robil zadnych dodatkow. I pomnozylem sie calkiem, i tera 2 k nie zwieksza tego stacka az tak dramatycznie, chociaz calkiem zdrowo. Ale nie znam powodu zeby go brac/nie brac , wiec nie biore i jade jakby freezeout za 5 $.

10 odpowiedzi
mik1984

Nie wiem na ile sprawdza się moja teoria z NLHE, ale chyba jedno jest zawsze takie samo. Musisz zastanowić się czy warto kupić add-on, czy kupić nowy turniej. Po prostu nie inwestuj w małe stacki z którymi i tak nie dojdziesz do ITM i nie dokładaj do dużych stacków, gdzie wydajesz $ a i tak nie robi to różnicy.

Janosikgdy

Z tego co mi wiadomo, (nie ważne czy nl, czy omaha czy cokolwiek), addona warto brać najszybciej jak możesz pod waruniem, że masz przy stole kolesi, co mają więcej żetonów niż Ty. Zasada jest podobna do cash, zawsze się dokupujesz do 100 bb, aby móc przeciwnikowi zabrać maksimum żetonów powiekszając swój stack przy tym najbardziej jak to mozliwe. Jestes lepszy od przeciwnika, wiec nie boisz sie utraty zetonow/kasy, bo wiesz ze masz lepszego skilla i jestes tym, ktory chce zabrac. A wiec im wiecej masz, tym wiecej zabierzesz.
sorry za bledy ortograficzno-stylistyczne ale po piwkach jestem :D

Addon sam w sobie, zakladajac ze zrobia go wszyscy niweluje roznice w stackach. Wedlug mnie zawsze sie oplaca go robic, chyba ze:
a) masz bardzo duzo zetonow, powiedzmy 20 stackow poczatkowych
b) masz bardzo malo zetonow np. 1/2 stacka poczatkowego

piachu01

Addon-zawsze i wszedzie. po to sie gra r/a.Zetonow nigdy za duzo

Ale te zetony to platne sa :D Jak masz te 20 stackow to Ci sie nie oplaca robic addona bo stosunkowo malo Ci przybywa a placisz jak za nowy buy in ;]

piachu01

Srubax napisał
Ale te zetony to platne sa :D Jak masz te 20 stackow to Ci sie nie oplaca robic addona bo stosunkowo malo Ci przybywa a placisz jak za nowy buy in ;]

Dobrze wiem, że są płatne. Jak Cię nie stać to nie graj r/a

Napisalem, ze sie nie oplaca, a nie ze kogos nie stac, czytaj co pisze :D

Po co robic addona, skoro i tak masz duza przewage w zetonach nad przeciwnikami? Strata kasy, lepiej ten buy in przeznaczyc na nowy turek.

piachu01

Srubax napisał
Napisalem, ze sie nie oplaca, a nie ze kogos nie stac, czytaj co pisze :D

Po co robic addona, skoro i tak masz duza przewage w zetonach nad przeciwnikami? Strata kasy, lepiej ten buy in przeznaczyc na nowy turek.

Np po to by nadal mieć taką samą przewagę nad przeciwnikami

Masz zalozmy 20k ktos jest drugi przy stole ma 10k, w tym momencie ma 50% Twojego stacka, on robi addona ma 12k, Ty go nie zrobisz ma w tym momencie 60% Twojego stacka, a jak Ty tez zrobisz to 55%.

Olorion

Zawsze bierzemy addona, tak samo jak zawsze kupujemy rebuya na poczatku