Przejdź do forum
AA, KK, QQ w turnie...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AA, KK, QQ w turniejach

41 Posty
22 Użytkownicy
7 Reakcje
6,914 Wyświetlenia
panpankracy
Elite Grinder

tez tak macie ze jak sie z tym stakujecie to non stop odpadacie? ja z ostatnich dwoch turniejow odpadlem z AA na AI preflop. Co najgorsze teraz odpadlem przeciwko AKo. Flop byl QJx wiec wiedzialem co sie swieci. Jak to sie dzieje?

40 odpowiedzi
tomboysil
PokerStrategist

W poczatkowej fazie turnieju folduje sie AA,KK.
Zacznij grac rece, ktore dobrze trafiaja flopy np.5Ts, 6Js, 83s itp

"Niezależnie od tego jak dobrym jestes graczem, na dłuższą metę szczęście będzie się do ciebie uśmiechać z taka samą częstotliwością jak do innych graczy"

:D

Soft sie na Ciebie sfochał, ale nie martw sie... Nie jesteś sam. Ja pare dni temu odpadłem AA na AQ. Nic na to nie poradzisz, no chyba, że przestaniesz grać.

Franczo
PokerStrategist

Napisane przez panpankracy
non stop odpadacie? ja z ostatnich dwoch turniejow odpadlem z AA na AI preflop

WTF...dude z 2 turków odpadłeś i już tematy, że AA zawsze przegra na rigged soft.
Człowieku zobacz w HM/PT3 ile razy wygrałeś AI z AA.....

Proponuję grać Tobie ręce z potencjałem np. 73s,92s,T5o,Q6s,J3o :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

a ja wiem dlaczego przegrales !

Equity Ręka
Gracz 1: 12,141% AsKs
Gracz 2: 87,859% AdAc

panpankracy Autor wątku
panpankracy
Elite Grinder

on mial offsuit, czyli 6% on, ja 94%. a temat zakladam bo z poprzednich dwoch turniejow odpadalem z KK, a wczesniej raz QQ, ale powiedzmy, ze tutaj nie ma co sie klocic bo glupic Ax cie scalluje i ma te swoje ~30%. Tak czy siak, seryjnie przegrywam na party w fazie push or fold z rekami premium. Po prostu tego sie nie da wyrobic.

Cześć.

Prawdopodobieństwo jest okrutne i potrafi zranić jak niewierna dziewczyna.

Nie przejmuj się panpankracy, jeśli zagrałeś swoje asy dobrze, to nie masz się czym przejmować.

Im więcej takich suckoutów dostaniesz, tym mniej będziesz o nich myślał.

Zapraszam w takich wypadkach do tego działu na naszym forum :)

Pozdrawiam

zbysio
PokerStrategist

on mial offsuit, czyli 6% on, ja 94%. a temat zakladam bo z poprzednich dwoch turniejow odpadalem z KK, a wczesniej raz QQ, ale powiedzmy, ze tutaj nie ma co sie klocic bo glupic Ax cie scalluje i ma te swoje ~30%. Tak czy siak, seryjnie przegrywam na party w fazie push or fold z rekami premium. Po prostu tego sie nie da wyrobic.

Myslisz, ze skoro to 6% to nigdy sie nie wydarzy ?

e tam norma

ja najpierw na 1 stole przegralem strita z flopa gdy kolesiowi doszedl runner runner flush

nastepnie 2/3 rozdania pozniej przegralem AA na 66 i na KJ

panpankracy Autor wątku
panpankracy
Elite Grinder

Jak dostaje suckout na turnie albo riverze to jakos mniej mnie to boli niz kiedy w fazie push or fold przegrywam z premium. Wiekszy koszt jest tego, tak mi sie wydaje. Ale autentycznie, od 2 tygodni mam wrazenie ze party sie na mnie msci.

Chodzi mi o to, ze w normalnej grze, w szczegolnosci grze keszowej relatywnie rzadko jestesmy allin na flopie lub turnie. Z kolei w turniejach, w szczegolnosci speed, turbo dzieje sie tak czesto.

kongobongo
PokerStrategist

tez tak macie ze jak sie z tym stakujecie to non stop odpadacie? ja z ostatnich dwoch turniejow odpadlem z AA na AI preflop. Co najgorsze teraz odpadlem przeciwko AKo. Flop byl QJx wiec wiedzialem co sie swieci. Jak to sie dzieje?

Wydaje Ci się że tak często z tym odpadsz bo przeważnie tylko z tym się stakujesz preeflop,

generalnie pamiętasz odpadnięcie z AA, KK ale już nie pamiętasz gdy się tak podwoiłeś lub potroiłeś bo przecież miałeś najlepszą rękę i Ci się należała wygrana.

Mam pomysł zacznij się stakować ze wszystkim i wtedy daj znać z czym najczęściej przegrywasz...

Ale tylko w tych tutkach z BI>100$ _ugly:

TehGamer
PokerStrategist

naprawde sadzisz ze kogos tutaj obchodzi ze przegrales turniej?

panpankracy Autor wątku
panpankracy
Elite Grinder

nie sadze, ale chodzi o to, ze od 3 tygodni zawsze z tym odpadam i chcialem podac zbiorowej ocenie czy soft jest rigged :f_biggrin:

pawew77
PokerStrategist

Napisane przez TehGamer
naprawde sadzisz ze kogos tutaj obchodzi ze przegrales turniej?

+1

nie sadze, ale chodzi o to, ze od 3 tygodni zawsze z tym odpadam i chcialem podac zbiorowej ocenie czy soft jest rigged fish biggrin

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Człowieku przestań grać w pokera, jeśli myślisz, że soft może być ustawiony. To, że przegrywasz to może być zwykły downswing (o ile wiesz co to jest). Z wszystkich Twoich postów wnioskuje, że jednak poker nie jest dla Ciebie, dlatego też daj se siana...

panpankracy Autor wątku
panpankracy
Elite Grinder

jezu ludzie, wrzuccie na luz. jak sie wam topic nie podoba to nie musicie pisac. czy ja kogos obrazam?

Były już tutaj setki takich tematów.

Połamane za często asy mogą wywoływać różne dziwne myśli panpankracy,

nie pozwól żeby taka błahostka osłabiła twoją wiarę w pokera.

Miliony ludzi grają na tym samym sofcie i wygrywają, każdy z nich miał podobną do ciebie sytuację.

Tak się po prostu dzieje i następnym razem to ty będziesz rozdawał suckouty.

Proszę o zachowanie spokoju.

Na naszym forum można rozmawiać na każdy temat, nawet jeśli był wałkowany wcześniej 100 razy.

panpankracy Autor wątku
panpankracy
Elite Grinder

dziekuje Jakub za pocieszenie.

temat założyłem bo po prostu ostatnio b. mało gram, a jak gram to dostaje suckout. trudno, nie można się poddawać. swoja drogą pamiętam, ze ostatni turniej w którym zaszedłem daleko był kiedy dostałem 2 straight flushe w ciągu parunastu rąk. to jest chyba jeszcze mniej prawdopodobne niż 30 suckoutów z AA. wiec obawiam się, ze teraz czeka mnie jeszcze conajmniej parenascie przegranych z premium, nim szczescie sie wyrowna ;]

kongobongo
PokerStrategist

Napisane przez Jakub

Tak się po prostu dzieje i następnym razem to ty będziesz rozdawał suckouty.

czyli Any2 i do przodu :f_cool:

panpankracy Autor wątku
panpankracy
Elite Grinder

Mozna dojsc do wniosku, ze przy 5-8bb push z anytwo ma wieksze EV psychologiczne, bo zakladasz, ze przy sprawdzeniu moze przegrac;]

Fastjack09
Elite Grinder

witam
stackowanie sie w online turniejach ze smieciowymi rekami typu
QQ/KK to bardzo bad idea szczegolnie przeciwko wiekszym stakom a juz szczegolnie pre flop (jesli chodzi konkretnie o party nigdy ale to nigdy nie rozgrywaj rak
QQ-AA jako limp raise(suckout probability 80%w MTT)

i jesli chodzi np o second tier graczy online pokera (ale ta zasada obowiazuje rowniez i na starsach/tilcie ale tam zatyrudniaja o wiele lepszych '"quantow"
[ludzikow odpowiedzialnych na algorytmy dzialania RNG --- tak jesli jeszcze ktos tego nie zrozumial wiedza ludzka(ta matematycza) na obecnym poziomie WYKLUCZA istnienie czegos takiego jak losowy generator czegokolwiek , sa tylko lepsze i gorsze ,
HINT PPoker i playtech(ipoker) naleza do tych gorszych i dlatego sa tylko 3 i 4 graczem
na tym rynku i raczej caly czas sie kurcza(kosztem pierwwzych 2 ofc)

... online pokera o wiele wazniejsze od tradycyjnej wiedzy pokerowej jest to
jak rozgrywasz dana reke z punktu dzialanie wlasnie RNG na danej platformie
(a sa tu bardzo duze roznice a na dodatek platformy caly czas modyfikuja swoje
algorytmy zeby nikt nie mogl za latwo sie w tym polapac i zeby utrudnic zycie np
uzytkownika programow tzw sztucznej inteligencji w skrocie samo uczacych sie wlasnie tych algorytmow dzialania RNG- na doklanie takie samej zasadzie jak popularne HUDy,
hehe na Party akurat niektore maja calkiem dobra przewidywalnosc)
a przynajmnie tak samo wazne wlasnie w turniejach MTT(przewidywana duza liczba
coinflipow zanim dotzemy na final table) i juz mniej w SNG oraz prawie wogole
przy grze TIGHTaggro na cashu ale przy grze LOOSE mozemy zapomniec o sukcesie
jesli nie opanujemy wlasnie umiejetnosci wyczuwania plywow generatora RNG
inaczej wlasnie to na co tak narzekasz czyli suckouty cie zniszcza.

jest jeszcze kwestia mitycznego "kill swicza" ktorego moga ci zalozyc wedlug wlanego
widzi misie na kazdej platformie na dowolnie dlugi/krotki okres czasu.
z mojego doswiadczenia moge ci tylko powiedziec ze napewno jest cos takiego
na Party i starsach(ale tu o wiele latwiej sie zorientowac wiec nie jest to tak przykre dla
bankrola) a odwrocenia takiej sytuacji doswiadczylem np na Pacificu i nie mialo
to nic a nic z przypadku(wyjatkowa slabo ukryte i przydatne np do typowania
innego gracza ktory doswiadcza tego "blogslawienstwa"(oczywiscie nie licz na to ze podziele sie to wiedza jak i nie licz nato ze znajdziesz gdzies forum gdzie gracze dziela sie widza natemat odkrytych schematow dzilania konkretnych RNG hehe jak to mowia
wiedza to pienadz -- CIEKAWOSTKA na playtechu w pewnym rodzaju SNG odkrylem
nawet zasade sparawdzajaca sie w 100% i tylko i wylacznie w tej 1konkretnej sytuacji:
niezaleznie od tego jakie karty posiadaja przeciwnicy -dziala to tylko w sytuacji bigB v smallB- i tylko jeden jedyny raz :wiem kto zawsze wygra to zagranie, druga mala podpowiedz: nie ma tego rodzaju SNG na fulltilcie lol)

i tu dochodzimy do nastepnej kwesti bez ktorej uswiadmomienia niedaje ci wielkich szans na regularne sukcesy w SNG/MTT : typowanie graczy z ktorymi nie chceszc anagazowac sie w allINNy preflop nawet z AA bo jak to mowia "force is strong in that1"

tak wiec juz tylko szybko na koniec w pokerku online musisz bacznie zawracac uwage na to czy soft cie akurat ostanio kocha czy niezabardzo i w zaleznosci od tego
modyfikowac czestotliwosc i wysokosc stawek na ktorych akurat walczysz
oraz w zaleznosci od tego madrze wybierac miejsce gdzie pusczasz w ruch swoje pieniazki i ograniczanie sie do tylko 1 czy 2 platform to chyba najwiekszy leak
na ktory cierpi wielu graczy i jak opanuje sie i te nieznane wiekszosci graczom zagadnienia zaden downsing nam nie straszny bo przestaniemy je poprostu doswiadczac
ciesze sie ze moglem pomoc