Przejdź do forum
8,80$ MTT prosze o ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

8,80$ MTT prosze o ocene NOWY

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
498 Wyświetlenia

Witam wszystkich jestem nowy na forum i jest to moj pierwszy opis reki, wiec prosze o wyrozumialosc jesli napisze cos niepoprawnie, tym bardziej ze nie uzywam HM2 i nie wszystko pamietam.

Poker Stars $8.00+$0.80 No Limit Hold'em Tournament - sb8000/bb16000 ante 1300? - 12700p-66p players left
srednia turniejowa ok 580tys

UTG: = 950tys
(UTG+1): = 200tys
UTG +2 =?
MP: = 500tys
Hero CO: = 420tys
BTN: = 300tys
SB: = 1,200tys
BB: = ok 900tys

Pre Flop: Hero is CO with AKos

UTG raises 48tys, 3 folds, Hero reraises 118tys,BTN folds, SB folds, BB folds, UTG calls

Flop: 223 (2 players)
UTG checks, Hero bets all in (300tys), UTG calls

UTG shows 44

Turn: T

River: Q

Cala gre gralem bardzo ostroznie i raczej tight. Osobisie to nie otworzylbym z 44 UTG na takim poziomie turnieju a tym bardziej callowal reraisa. Zastanawiam sie tylko czy gdybym wszedl od razu all in to wtedy Utg by spasowal.

prosze o ocene i przyjme kazda krytyke gdyz jestem początkujacy i zalezy mi na poprawnej grze. pozdrawiam wszystkich

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Paweltwa
PokerStrategist

all inem na flopie izolujesz sie tylko na lepsze rece ktore cie sprawdzaja wiec lepszy jest c bet okolo 40% puli na flopie a na raise raczej fold, wazne zeby ten c bet wygladal tak jakbys chcial wrzucic stacka na turnie grasz z pozycja wiec po jego callu mozesz zagrac check behind na turnie i moze dojdziesz do showdownu albo spadnie jakis twoj out

Odpowiedz
Cytat
niemambopoco
Elite Grinder

Za duzy 3bet pre, ja osobiscie zagralbym tylko call, poniewaz:
a) koles jest big stackiem i latwo mozemy odpasc z turnieju
b) koles otwiera dziwnie duzym sizingiem i to jeszcze z utg1, zachowalbym ostroznosc.

Jesli juz mialbym go 3betowac, to zagralbym cos do okolo 100-110k max.

Cbet zagralbym 30-40% puli i na raise sie skladam.

Odpowiedz
Cytat