Przejdź do forum
88 ręka z HR FT

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 ręka z HR FT

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
859 Wyświetlenia
mouse91
Oldschool Grinder

CO myślicie o tej izolacji Jorj? z jakim rangiem izolacja tutaj profitowa?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Kuubek
Elite Grinder

Napisane przez mouse91

CO myślicie o tej izolacji Jorj? z jakim rangiem izolacja tutaj profitowa?

Liczyłem ostatnio bardzo podobnego spota i wyszło mi 77+, Ajo+, ATs+ , zakładając oczywiście że za nami obudzi się jakiś coldcaller na 3% range'u
Wiele też zależy od range który pcha tutaj 'softcored', jeśli jest on dobrym regiem to będzie luźny i zakładam u niego coś takiego

Trzeba też założyć range coldcallu za nami z ciasnym range (ok 3%) i zalozenia ICM, gdyż mamy dwóch uber shortów i mysle ze taki range bedzie tutaj ok, musimy dac sobie zdecydowanie jakis zapas equity ze względu na ICM.

polska.pokerstrategy.com
Equity Wygrana Podział
MP2 44.80% 44.36% 0.44% { 22+, A2s+, K4s+, Q6s+, J7s+, T7s+, 97s+, 87s, 76s, A4o+, KTo+, QTo+, JTo }
MP3 55.20% 54.76% 0.44% { 77 }

polska.pokerstrategy.com
Equity Wygrana Podział
MP2 42.11% 39.52% 2.59% { 22+, A2s+, K4s+, Q6s+, J7s+, T7s+, 97s+, 87s, 76s, A4o+, KTo+, QTo+, JTo }
MP3 57.89% 55.30% 2.59% { AJo }

polska.pokerstrategy.com
Equity Wygrana Podział
MP2 42.08% 39.32% 2.77% { 22+, A2s+, K4s+, Q6s+, J7s+, T7s+, 97s+, 87s, 76s, A4o+, KTo+, QTo+, JTo }
MP3 57.92% 55.15% 2.77% { ATs }

55%+ vs range + vs możliwość wyrzucenia ziomka, nabudowania sie i payjumpu wydaje się dość atrakcyjna tutaj :) Nawet jak wdupczamy i tak mamy więcej niż dwóch uber shortów.

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

Ciężko jest mi się zgodzić z założeniami Kubka w tym spocie.

Jeśli Softcored jest dobrym regiem to pushowałby tyle ile wspomniałeś Kubek, ale w analogicznej sytuacji, tylko nie na FT. Jeśli znajdujemy się na FT to nie tylko nasz range się zawęża, ale oczywistym jest, że range gracza pushującego również, nawet jeśli mamy tutaj większe FEQ z uwagi na FT, to nie będzie ono aż tak bardzo rekompensowało nam sytuacji na stole.

Poprawnym pushem z jego strony będzie prawdopodobnie 1/2 - 2/3 tego co napisałeś - jest to na prawdę spot ICM heavy. Pytanie jeszcze jak ten gracz był postrzegany na stoliku, dynamika calli do pushy itp, to może tutaj na prawdę sporo namieszać w tym spocie.

Fajna jest ta różnica pomiędzy rękami siuted a ofsiuted, tutaj faktycznie jest ona olbrzymia, bo calle dostajemy często od absurdalnie tight rangu, ale jeśli faktycznie zakładalibyśmy, że calling range będzie ultra tight, to szybciej pojawi się 65s, 86s, 75s, niż np A9o.

W praktyce średnio sprawdza się callowanie w tego typu spotach A(x)s/A(x+1)o, ale myślę, że to jest coś do czego powinniśmy tutaj dążyć.

Wydaje mi się, że range 88+ AJs+ AJo/AQo+ będzie optymalniejszy z uwagi na to, że pushing range softcored nie będzie aż tak light w tym spocie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Kuubek
Elite Grinder

A nie sądzisz że przy tych dwóch ubershortach poprostu będzie tutaj wsuwał właśnie taki range nawet majac na uwadze ICM? Przy takich stackach gdzie bigstacki bardzo niechetnie tutaj calluja a on ma już w pocie 450k żetonow + shortów które będą czekać który z nich pierwszy odpadnie. Range pusha który tutaj podałem wydaje mi się prawidłowy.

Przy takim układzie stacków i ekstremalnie ciasnych calling range'ach nie wydaje mi sie zeby kiedykolwiek puszowal tutaj ciaśniej. Ciaśniejszy push powinien być wtedy kiedy calling range robią się luźniejsze przez co nasz luźny range jest mniej profitowy.

Oczywiście każdy może zerknąć na spota i wysnuć włąsne założenia co do range. Przecież zakres który podałem i tak jest sporo ciaśniejszy aniżeli zakres 1st ina gdzieś w middle fazie ;)

Anyway! Spot typowo do ICM'izera, tyle że właśnie wyniki mogą wyjść różne w zależności od założeń. Tak naprawdę nie wiemy co gra tutaj softcored bo są regi które wezmą każdy +cEV spot w takiej sytuacji, a są też regi bardzo ale to bardzo ostrożne względem ICM, ale nie ważne co tutaj założymy, range izolacji będzie bardzo zbliżony i tak jak mówisz możemy podnieśc swój bottom izolacji o tą 'jedną kratkę' dla bezpieczeństwa :)

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist
Kuubek
Elite Grinder

z tego co mi wiadomo jorj pokazal AQ natomiast villain cos z zakresu 88-TT :P

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist
sz3sz
Elite Grinder

jak dla mnie mocno przejaskrawione te range kuubka

na moje dobry reg na FT popchnie tutaj cos w stylu axs, a8o,broads suited, 9s suited, KJ/KQo, 22+, od biedy QJo

izolowalbym na miejscu jorja z czyms w stylu 77 ATs AJo

Odpowiedz
Cytat