Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zmagania blondynki + Reggae (ZOOM NL10 SH / MTT)

386 Posty
88 Użytkownicy
0 Reakcje
23.7 K Wyświetlenia
MarryMarry
PokerStrategist

Postanowilam rozpoczac pisanie swojego bloga .
W pokera gram od ponad pol roku. Moja przygoda z pokerem rozpoczela sie w Brigthon (Anglia) . Koledzy , z ktorymi mieszkalam czesto spotykali sie na partyjke pokera przy piwku a naszym domu. Obserwowalam ich i po ktoryms ze spotkan postanowilam zagrac z nimi. Gra wciagnela mnie z miejsca .
Po kilku takich spotkaniach znajomy poinformowal mnie ze w kasynie Grosvenoir , ktore miescilo sie pol minuty drogi od naszego domu odbywaja sie codziennie turnieje pokerowe.
Pewnego dnia postanowilismy wspolnie wziac udzial w jednym z nich .
Byl to turniej re buy 5 funtow + 2,5 .
Szczerze mowiac nie mialam wtedy zbyt duzego pojecia o pokerze tak wiec w gre wchodzilo zapewne szczescie poczatkujacego poniewaz zalapalam sie w tym turnieju na finalowy stol i zajelam 4 miejsce . To byl najwiekszy bodziec dla mnie by zajac sie pokerem na powaznie .
W przeciagu kolejnych 2-3 miesiecy przerobilam wszystkie angielsko jezyczne ksiazki o pokerze .
Gdy czulam ze moje umiejetnosci sie poprawily postanowilam sprobowac po raz kolejny swoich sil w turnieju w kasynie . Po kilku godzinach wyszlam stamtad jako zwyciezca co dalo mi bardzo duza motywacje do dalszego rozwoju .
Do tej pory nie probowalam gry przez internet . Pewnego dnia znajomy wspomnial ze gra na Party pokerze i namowil mnie bym tam sprobowala moich sil.
Wplacilam czesc swojej wygranej z kasyna ( z tego co pamietam bylo to chyba 30 funtow ) i rozpoczelam wzmagania na Party.
Zbyt duzo dobrego nie moge o tym powiedziec bo swojego bankrolla pozbylam sie chyba w niespelna 2 tygodnie .
Na jakis czas zwatpilam i odstawilam pokera na bok .
W miedzy czasie powrocilam do Polski na stale .
Jeden ze znajomych , wspomnial mi o poker strategy .
Przypominajac sobie moj ostatni wybieg w pokerze online nie mialam zbygt wielkich checi na wplacanie kolejnych pieniedzy . Kiedy dowiedzialam sie o startowych 50$ z PS bardzo mnie to zachecilo . Rozwiazalam quiz i kilka dni pozniej zaczelam moja przygode na Full TIlt poker.
Mialam w planie granie SSS na NL5 by zbudowac bankroll i przejsc na NL10 .
Jak sie jednak dowiedzialam na FTP nie mozliwe jest granie SSS z racji na minimalne wpisowe w wysokosci 35BB. tak wiec zaczelam grac BSS.
To byl dla mnie dobry ruch .
w dwa tygodnie podbudowalam swoj bankrol do ok 100$.
(moze i to troche dlugo trwalo ale szczerze bylam z tego wyniku bardzo zadowolona ).

pierwszym sukcesem na FTP bylo zajecie drugiego miejsca w 90 osobowym SNG co podbudowalo moj bankroll o ok 45 $ .
Postanowilam po tej wygranej sprobowac czegos nowego .
Odkrylam 4 osobowe SNG HU. W pierwszych 5 wystepach z kazdego 2$ wpisowego do tego SNG wyjmowalam 8$ za zwyciestwo .

W tej chwili moj bankroll wynosi 161,88 $

Z racji ze lubie sobie czasami zapalic :f_biggrin: postanowilam zalazyc tego bloga by moje wyniki nie uciekly z mej pamieci tak wiec teraz na bierzaco bede tu dokumentowala moje zmagania

wish me luck :D

Odpowiedz
Cytat
385 odpowiedzi
rafaeelloooo
Oldschool Grinder

Napisane przez MarryMarry
Odkrylam 4 osobowe SNG HU. W pierwszych 5 wystepach z kazdego 2$ wpisowego do tego SNG wyjmowalem 8$ za zwyciestwo .

Bardzo dobra decyzja :)

Mam nadzieję, że będziesz bardzo szybko się uczyć i równie szybko będziesz pokonywać kolejne limity _cool:

GL blondie :D

Odpowiedz
Cytat
Oli1985
Elite Grinder

jak lubisz sobie zapalic to juz polowa sukcesu :)

Odpowiedz
Cytat
maciejush
PokerStrategist

Nice. Fajnie że mamy tu kolejną babeczkę i to do tego szybko uczącą się. Teraz wystarczy że określisz swoją pokerową domenę i będziesz zjadać fish&(their) chips na śniadanie.

Mam tylko małą uwagę językową. Mierzenie się z czymś to "zmaganie". Gdy wzmaga się wiatr czy fale się wzmagają to znaczy że przyspiesza, przybiera na sile, powiększa się.

Pzdr and GL

Odpowiedz
Cytat
MarryMarry Autor wątku
MarryMarry
PokerStrategist

Dziekuje za uwage ..szczerze mowiac to sobie zapalilam przed pisaniem tego i chyba cos mi sie z tym wzmaganiem ubzduralo :P juz zmieniam :D

Odpowiedz
Cytat
MarryMarry Autor wątku
MarryMarry
PokerStrategist

Napisane przez rafaeelloooo

Odkrylam 4 osobowe SNG HU. W pierwszych 5 wystepach z kazdego 2$ wpisowego do tego SNG wyjmowalem 8$ za zwyciestwo .

Bardzo dobra decyzja :)

Mam nadzieję, że będziesz bardzo szybko się uczyć i równie szybko będziesz pokonywać kolejne limity _cool:

GL blondie :D

Dziekuje ...zgadnij czyje filmiki zachecily mnie do grania HU ? :D Dziekuje ci za zachete :)

tak btw . to chetnie zobaczyla bym wiecej takich filmikow ..bo z tego co widze to bardzo malo filmikow HU jest dostepnych ( chyba ze musze poczekac do zlota :P)

Odpowiedz
Cytat

Play HU, sis.
Gl.

Odpowiedz
Cytat
rafaeelloooo
Oldschool Grinder

Hehe, ja dziękuje za miłe słowa :)

Na chwilę obecną nie ma więcej filmów, ale będą na pewno ..

Jedyne co mogę zaproponować na chwilę obecną to wspólną sesję.. _cool:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
MarryMarry Autor wątku
MarryMarry
PokerStrategist

Bardzo mila propozycja . Na pewno nauczylabym sie czegos .
W jaki sposob mozemy sie odnalez i zagrac wspolnie ?

mozna by sprobowac takie powiedzmy sng na 2 :P

Odpowiedz
Cytat
MarryMarry Autor wątku
MarryMarry
PokerStrategist

Zmagania cd. :

Dzisiejszego poranka postanowilam zagrac 10 sng Hu 2$ + 0.20$

Sesyjka wypadla fatalnie . Na 10 rozegranuch sng wygralam tylko 3 :(

W wiekszosci przegranych pojedynkow ( na stole finalowym) lapalam straszne bad beaty w sytuacjach all inowych .
Chetnie zamiescila bym tu te sytuacje ale nie potrafie odnalezc ich w historii rozegranych rak :/
Przewznie byly to sytuacje moja overpara na bottom pare przeciwnika , ktory na riverze lapal druga pare .
jesli mi sie uda zamieszcze to tu pozniej

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Podsumowanie poranka :

Bankroll : 163,88 ( +2$ )

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nie jestem z siebie zadowolona . Byc moze wypadlam tak z powodu pieknej pogody na zewnatrz :D nie ukrywam ze czesto podczas grania chodzil mi po glowie joincik na swierzym powietrzu :)

Odpowiedz
Cytat
MarryMarry Autor wątku
MarryMarry
PokerStrategist

Oto jedna z opisywanych wyzej sytuacji .
Nie wiem czemu ale konwenter rak nie pokazal mi jej w calosci , tak wiec dodalam recznie wynik koncowy czyli co obydwoje posiadalismy .

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$30/$60 No-Limit Hold'em (2 handed)

Known players:
[tg]SB$3030.00:///////;BB (Hero)$2970.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 9:d, 9:h.
SB calls $30.00, Hero raises to $180.00, SB calls $120.00.

Flop: ($360) 6:s, 5:h, 4:d (2 players)
Hero bets $240.00, SB raises to $2,850.00(All-In), Hero calls $2,550.00.

Turn: ($6000) 2:d (2 players)

River: ($6000) J:s (2 players)

Seat 1: uwedergrose (small blind) showed [Jd 4h] and won (5,940) with two pair, Jacks and Fours
Seat 2: MarryMarry (big blind) showed [9d 9h] and lost with a pair of Nines

Final Pot: $6000.

Wiem ze granie all in w takiej sytuacji nalezy do hardcore'owych ale bylam pewna ze jestem ahead stad moja decyzja .... :(

Kolejna z takich sytuacji :

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$50/$100 No-Limit Hold'em (2 handed)

Known players:
[tg]SB$2030.00:///////;BB (Hero)$970.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 7:h, 7:d.
SB calls $50.00, Hero raises to $970.00, SB calls $870.00.

Flop: ($1940) 4:d, 9:h, 5:c (2 players)

Turn: ($1940) K:h (2 players)

River: ($1940) 8:c (2 players)

Seat 1: sconvy (small blind) showed [5s 8s] and won (1,940) with two pair, Eights and Fives
Seat 2: MarryMarry (big blind) showed [7h 7d] and lost with a pair of Sevens

Final Pot: $1940.

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT
Elite Grinder

Przyzwyczajaj sie bo z czasem bedzie jeszcze gorzej ;)

Odpowiedz
Cytat
MarryMarry Autor wątku
MarryMarry
PokerStrategist

W ramach odmiany zagralam 90 osobowe sng 3$+0.30$ i zajelam 5 miejsce

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bankroll : 178.58 $ (+14.7$)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Odpowiedz
Cytat
MarryMarry Autor wątku
MarryMarry
PokerStrategist

Niedzielna sesyjka SnG HU 2$+0.20$

wygranych tylko 4 / 10
Po raz kolejny na lekki plus ale nie jestem zadowolona z wyniku .
Przytrafia mi sie masa bad beatow i to szczegolnie na finalowym stole ...pierwszy pojedynek przewaznie wygrywam bez wiekszych problemow.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bankroll : 188.58$ (+10$)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dnia dzisiejszego mam zamiar sprobowac kilku 5$ sng HU . Tak zeby sie rozeznac ;)

EDIT : Nie wytrzymalam i zagralam sobie jedno 5$ + 0.40$ SnG HU i wygralam :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bankroll : 203.18 $ ( +14.6$)

Odpowiedz
Cytat
kamil90
PokerStrategist

dobrze, ze chociaz troche sie kamuflujesz ;d

Odpowiedz
Cytat
MarryMarry Autor wątku
MarryMarry
PokerStrategist

Hmm..no coz ...to byla literowka ktora poprawilam jak tylko zauwazylam ;)
Zaden kamuflaz ;)

Odpowiedz
Cytat
MarryMarry Autor wątku
MarryMarry
PokerStrategist

Z nudow rozegralam sobie jeszcze dwa nie planowane wczesniej SnG HU .
Jeden z nich (przez miss click) byl to 2$+0.20$ Pot Limit Holdem HU SnG (zczailam sie dopiero gdy zasiadlam do stolu ze to Pot Limit ...a szczerze to nie przepadam za ta odmiana. .
Drugi to 5$+0.40$ No limit SnG HU .
Obydwa wygralam choc nie ukrywam ze na finalowych stolach musialam sie nameczyc z mymi przeciwnikami ;)

Bankroll : 223.58$ ( +20.4$ )

Doszlam do wniosku ze chyba czas sie zadomowic w tych 5$ Sng ( Czy nie uwazacie ze za wczesnie na to ? ) ;)
Jutro nie wykluczone ze sproboje rozegrac 10 takich o poranku ;)

Odpowiedz
Cytat
MarryMarry Autor wątku
MarryMarry
PokerStrategist

Dzien dzisiejszy prezentuje dla Panstwa Bad Beat Company i Minus Production

Podczas dnia dzisiejszego rozegralam :

3 x 5$ + 0.40$ HU Sng ( nic )
7 x 2$ + 0.20$ HU Sng ( 2 wygrane )
2 x 90os. SnG 3$ + 0.30$ ( nic)
1x 2$ + 0.20$ Hu Turniej ( 3 runda )

Strasznie slaby dzien . Moge szczerze powiedziec ze w pewnym momencie zaczelam tiltowac :evil: poczestowana cala masa bad beatow .Stad tez nie dogralam juz dzisiaj kolejnych 10 Sng Planowanych na ten wieczor .Daruje sobie to juz dzisiaj bo moze to byc dla mnie brzemienne w skutkach .Obejrze sobie jakis ciekawy film .
Jutro odpoczne od pokera . Poczytam sobie ksiazke (bo dorwalam nowa calkiem ciekawa ;) - oczywiscie nie na temat pokera ) .
Chyba ze odezwie sie do mnie ktos ;) i zaproponuje sparing akurat jutro no to nie bede potrafila odmowic :)

Podsumowanie Dnia

Bankroll : 199.18 $ ( - 24.4$ )

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Odpowiedz
Cytat
MarryMarry Autor wątku
MarryMarry
PokerStrategist

Prezentuje to co udalo mi sie wyszperac ....taki oto bad beacik
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Full Tilt Poker $2 + $0.20 Heads Up Shootout No Limit Hold'em Tournament - t20/t40 Blinds - 2 players - View hand 591499
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

Krisi13 (BB): t1990 M = 33.17
Hero (BTN/SB): t1010 M = 16.83

Pre Flop: (t60) Hero is BTN/SB with 8 :spade: 9 :club:
Hero raises to t80, Krisi13 calls t40

Flop: (t160) 8 :club: 7 :club: 5 :heart: (2 players)
Krisi13 bets t40, Hero raises to t160, Krisi13 raises to t280, Hero calls t120

Turn: (t720) 6 :diamond: (2 players)
Krisi13 bets t40, Hero raises to t650 all in, Krisi13 calls t610

River: (t2020) 9 :diamond: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: t2020
Krisi13 shows T :spade: 6 :heart: (a straight, Ten high)
Hero shows 8 :spade: 9 :club: (a straight, Nine high)
Krisi13 wins t2020

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odpowiedz
Cytat
MarryMarry Autor wątku
MarryMarry
PokerStrategist

Dzisiejszej nocy wzielam udzial w Dailly Dollar na FTP.
Zajelam 25 miejsce na 9,435 graczy. Dla niedowiarkow ;)

Dzieki temu wystepowi moj bankroll powiekszyl sie o 30 $ , ale nie ukrywam ze przez caly caly czas trwania turnieju mialam chrapke na 1,599 $ za pierwsze miejsce ;)
No nie udalo sie ...moze innym razem ..chociaz szczerze powiedziawszy bardzo meczacy turniej ...juz chyba nigdy nie wezme udzialu w czyms takim :P

Bankroll : 228.18$ ( +29$ )

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odpowiedz
Cytat