Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] mount everest - dariolysy bloguje

34 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
2,241 Wyświetlenia

Elo,

blogi modne to czemu nie, będę miał przynajmniej gdzie się odstresować jak się stiltuje:)

Parę słów o mojej pokerowej "karierze":

Do gier, nazwijmy je hazardowymi, miałem już pociąg od maleńkości. Dziadek mnie nauczył grać w wojnę, później w tysiąca - jeszcze w zerówce. Jak byłem strasznie mały to ponoć strasznie płakałem jak tato pożyczył mamie pieniądze na zapłatę za nocleg w moim monopolowym hotelu (tym najdroższym pod koniec planszy), wygrywać lubię - przegrywać nie umiem.

A co do pokera na pieniądze, to gdzieś w 4 klasie podstawówki, na wczasach, przy okazji których dostałem od rodziców 200tyś złotych (tych starych) na cukierki;), tato grał z kolegą z pracy w karty, nie na pieniądze, no i ja z nimi. Sam wyszedłem z propozycją żeby zagrać na pieniądze w pokera - tego oldskulowego, a że marudziłem strasznie to się zgodzili i gra skończyła się po 5 minutach, wraz z moim kapitałem:) - więcej nie dostałem, taki zabieg, pewnie wychowawczy, co by od grania na pieniądze odstraszyć dziecko.<lol>

Ciąg dalszy pokera to studia. Pierwszy semestr - z dala od domu, imprezy raczej męskie - politechnika, stancja kolegi, dużo trunków, karty, zapałki (1zapałka 10gr.), blindy 1/2zapałki, BI 2zł, im później tym więcej karet, fulli, kolorów, a jak się rano wstało to jakieś zapasowe karety w kieszeni;)

Jakoś rok temu w czerwcu na wirtualnej polsce pierwszy raz zetknąłem się z No Limit Holdem, trochę sobie tam grałem. Pod koniec wakacji na jakiejś imprezie temat pokera i mówię, że sobie czasem gram na wp i znalazł się jakiś koleś, który mówi: "Weź se wpisz w google pokerstrategy i tam masz opisane jak dostać 50$ na grę"

Zanim dotarłem na to forum zarejestrowałem się na Pacyfik Poker i VC Poker (tam nawet chyba z 10 czy 15$ dawali - skutek łatwo się domyślić - szybko 0), jakieś tam freerolle grałem (po 3 dziennie:) ). No i przypomniałem sobie o PS.

Zdany test, SSS poczytane, 50$ na Party, najwięcej ok80$ - dwa, trzy tygodnie grania, (oczywiście swoje innowacyjne podejście do SSS) ogólnie zadowolony aż tu nagle się rozchorowałem - jakaś grypa paskudna i w dwa dni, przy gorączce, 20 $ zostało, a później to już nawet trzymanie się sztywno SSS nie pomogło i poszło się...:)

Koniec roku - następny przystanek CDpoker, 30$ kapitał startowy, dalej SSS, dalej po swojemu, ale już troszeczkę mądrzej;) 16stołów NL2 i NL5 równolegle po 1$BI, trochę bardziej loose, ale wynik bardzo spoko - 150$ w trzy tygodnie. No i jakiś koleś mi pisze przy stoliku(szoty na NL20;) ), żebym nie grał szortem bo minimalizuje zyski (oczywiście nie mam nic do grania SSS - szczególnie na początku, bo dużo się ogląda i dużo się zaczyna rozumieć), posłuchałem gościa.

Styczeń br150$, Cd Poker, NL2/NL5 BSS FR
Artykuły poczytałem no i stosowałem. Te najmniejsze limity, po prostu ABC i szybki rozwój bankrola. NL10 dalej pięknie, ładnie i zgrabnie:)
NL20 - tu już schody trzy razy tam się pchałem, trzy razy zleciałem(zgodnie z BRM)

SH
No to się zadomowiłem na NL10 na dłużej - wkurzało mnie pomału czekanie i czekanie i taka schematyczna gra FR, spróbowałem SH

i spodobało mi się:)

POWRÓT NA PS
Wpłaciłem 500 na everesta, trochę NL10SH i przy br>600$ czwarta próba pokonania limitu - udana - NL25 FR, po paru dniach jednak SH znowu :)
17k rąk staty 23,69/13/3 - może niezbyt, ale uczę się cały czas szukam swojej gry - duża różnica pomiędzy vpip i pfr, no ale wynik nie najgorszy 9,45BB/100
najlepsze parę dni wyglądało tak:

NL50SH
Doszedłem do 32BI na wyższy poziom i postanowiłem zagrać:) początek tak sobie, trochę szczęścia brakowało, czasem trochę umiejętności
tu moje całodniowe wczorajsze zmagania - wszystko to jak krew w piach

No i taka moja historia:)

Dzisiaj pograłem dalej NL50 i jak na razie za wysokie progi:) się okazało.

Raz monster draw z pozycją na flopie
oponent check/mini raise
turn sparował board - koleś donkbet - donk-dario w głowie sobie mówi nie drawuj na sparowanym boardzie, ma fulla stracisz stacka jak ci dojdzie, naciśnij fold, ale oczywiście call
river - straciłem stacka

Później dwa razy głupio lejdis zagrałem i drugi stack:)

30BI - powrót na NL25

33 odpowiedzi

o masakro - ten post w żalach - nie zagladam tam ale ze podlinkowałes to zerknąłem - co za masakra raz jeszcze sie powtórzę - grasz z jasnowidzami ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dwa ostatnie dni gry NL25 na totalne zero.
Trochę pecha, trochę głupoty. Dochodzę do wniosku, że moja gra jest niekonsekwentna i najbardziej wyprowadzają mnie z równowagi goście vpip>70 na których to mam największe wahania stacka i przy których moja gra jest co najmniej dziwna.

Historia z wczoraj z nocy:
siedzi sobie przy stole francuz 64/24/4 stack pokaźny nawet bardzo

gramy już jakąś godzinę - moja gra raczej TAG podbijam z dobrą kartą, z lepszą 3 betuje, a on w każdy ale to każdy zakład wchodzi. Napina strasznie większość rozdań wygląda tak
pf ja raise
on call
flop ja cb on call albo 2-3 bet(ja fold)
turn ja check on bet pot ja fold

nie mogłem po prostu nic pograć aż do tej ręki (w której raczej też nie grałem tylko calling station mode on):

Everest Poker No-Limit Hold'em, $0.15/$0.25 (HH Converter by Kreatief)

BB ($44.79)
MP3 ($23.75)
CO ($87.07)
Button ($24.60)
SB ($34.79) (Hero)

Preflop: Hero is SB with 8♠, 8♦
1 folds, CO calls $0.25, 1 folds, Hero raises to $1.00, 1 folds, CO calls $0.75,

Flop: 6♥, 2♣, 6♦ ( $2.4 )
Hero checks, CO bets $2.25, Hero calls $2.25,

Turn: 4♣ ( $6.9 )
Hero checks, CO bets $6.75, Hero calls $6.75,

River: T♣ ( $20.4 )
Hero checks, CO checks,

Results:
Hero has 8♠, 8♦
CO has 2♠, Q♠
Outcome: Hero wins $19.25

gra spokojna dalej aż nagle nowa strategia - mój bet on zawsze 3bet, i już mi nerwy nie wytrzymały i stało się call 3beta z JTo;) draw wbrew oddsom i francuski bluffmaster:
Everest Poker No-Limit Hold'em, $0.15/$0.25 (HH Converter by Kreatief)

SB ($19.77)
BB ($51.31)
MP3 ($25.00)
CO ($25.50)
Button ($81.59) (Hero)

Preflop: Hero is Button with T♠, J♥
2 folds, Hero raises to $0.90, 1 folds, BB raises to $2.85, Hero calls $1.95,

Flop: 3♦, 8♦, 9♥ ( $6.1 )
BB bets $5.85, Hero calls $5.85,

Turn: Q♠ ( $17.8 )
BB bets $42.61 and is all-inHero calls $42.61,

River: 8♣ ( $103.02 )

Results:
BB has K♠, A♠
Hero has T♠, J♥
Outcome: Hero wins $100.77

nerwy mi przy takich gościach nie wytrzymują

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

wczorajszy dzień na plusie, no i bankrol pozwala mi wejść na NL50 32,5BI:)

a więc, jak to śpiewała jedna polska artystka - NL50 hirajgoegen:)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

przerwa mała w graniu wielkołikendowa i dziejsza sesja nocna bardzo pozytywna:)

3piwka >2krąk 18BB/100 +8BI 21/13/3 (różnica duża między vpip/pfr bo dużo limperskich stołów, do których się dostosować trzeba;) )

everestowi przeciwnicy w nocy są raczej pijani a jak nie pijani to strasznie finezyjni :)

dostałem dzisiaj cynk przy stoliku o programie do wyszukiwania graczy na everescie - EVERESTEYE, może ktoś z was gra na everku, czyta ten mój blog i wie coś o tym sofcie?

Masqb

http://shop.pokerstrategy.com/products/de/Software/EverestEye-fuer-Everest-Poker-15-unter-UVP.html

na jakims filmiku bylo pokazywane jak się tego używa. Ja sam nie korzystam więc nie wiem.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

wczoraj sobie przegrałem w południe i wieczór ponad 2BI, a w nocy odrobiłem ponad 3:) noc w everescie, przy table selection to kopalnia złota - gracze są słabi jak limpują to są zobowiązani sprawdzić raisa, jak trafią po takiej akcji najniższą parę to są pot comited - jest to co prawda lekko denerwujące bo często nas wyfiszują na river, ale.... ogólnie +EV

jeszcze 20BI i atakujemy NL100:)

swoją drogą zastanawia mnie zmiana pokeroomu, bo przy NL50 całkiem pokaźny rake się produkuje i czas o jakimś rakeback zacząć myśleć

piachu01

Kurcze jak tak czytam Twojego bloga to aż się zastanawiam nad próbą budowy BR na Evereście, zwłaszcza że niedługo koniec matur i będę mógł poświęcić nockę an grę;)

kesil

dariolysy sory za maly spam ;)
ale na everku niski poziom rake back 20-40% i do tego w tym roku maja wprowadzic sklepik ,stolikow zawsze pod dostakiem ,za punkty mozna zagrac co sie chce
jest program do zmiejszania stolikow na everku wiec z wiekoscia nie ma problemu
ludzi jest miedzy 20-35k , SP leci chyba najszybiej z wszytkich platform jakie sa do wyboru
wiec nie wiem czy znajdziesz duzo lepsza oferte ;)

Oleyy1

jest program do zmiejszania stolikow na everku wiec z wiekoscia nie ma problemu

O.o jak sie zowie to cudowne urzadzenie???

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no taki program do zmiejszania stolików by się przydał, podaj kesil namiary

co do rakebacku na everku to wygląda to tak: dostajesz na maila promocje ze musisz wyrobić ileś tam pkt żeby dostać xxx$
tu taka mała dyskusja na temat rake jakby ktoś chciał
ja w sumie od niedawna tam gram i teraz dostałem 15kwietnia 6500pkt do wyrobienia za 275$ - i nie chodzi tu o samą wielkoś rb (ja szacuje go na <25%) tylko fakt, że musisz wyrobić całość pkt żeby dostać kasę - jest presja żeby grać i trzeba tak ok 2h dziennie grać jak nie więcej żeby tyle ugrać

a piachu co do budowy rola na everescie - nocne sesje (tak między 00 - 06), table selection i łoisz fiszów największych bez pozycji, a tych co to ok 80/5/2-4/20 (co non stop jak się ich spotyka to mają po 2-6BI przy stole żeby koniec końców i tak to w dwóch rozdaniach oddać) z pozycją:) - ja na razie na everka nie narzekam wpłaciłem tam 15.03 500$ mam ponad 4x tyle dzisiaj(choć jestem jeszcze fisz) jest ok

kurde masakra jest na tym everest jak dla mnie :) swingi sa mega ogromne nie umiem grac z ta bandą bet potowcow :D 3000 rak jak narazie i nie mam ochoty grac na everescie juz :P

Oleyy1

fakt, guzik bet pot jest tu cholernie naduzywany. jak postawisz 3/4 puli to nikt nie rozumie przeslania. ale da sie przyzwyczaic i wykorzystac to z duzym zyskiem.

kesil

http://rs4.rapidshare.com/files/113540157/DonkResizer.exe
programowi daleko do wspanialosci ale takie cosik idze zrobic

nie wklejam obrazka na forum bo obrazek spory ;)

edit: a tu macie jeszcze jednego linka z kad mozna pobrac
http://donk.online-tutorials.net/compiled/DonkResizer/DonkResizer.exe

Oleyy1

dzieki kesil, juz testuje i na razie wygla calkiem calkiem

darek1987pl

super robota kesil dz za programik , a ma ktoś może coś do znajdowania danego donka :D?

a malo CI tam donkow ?:D :D

ja zawsze bralem stoly z najwiekszym avf pot dlatego moze taka masakra byla;D

kesil napisał
http://rs4.rapidshare.com/files/113540157/DonkResizer.exe
programowi daleko do wspanialosci ale takie cosik idze zrobic

nie wklejam obrazka na forum bo obrazek spory ;)

edit: a tu macie jeszcze jednego linka z kad mozna pobrac
http://donk.online-tutorials.net/compiled/DonkResizer/DonkResizer.exe

a nie lepiej podac linka do strony producenta niz do rapidshare ?

A tak wlasciwie rozwinieciem donkresizera dla everesta jest donkanalyser http://donkpedia.net/wiki/DonkAnalyser pewnie na tej stronie jak by poszukac o by sie cos lepszego znalazlo jeszcze ale moja wiedza niemieckiego ogranicza sie do czytania obrazkow.

Jesli szukacie innych przydatnych programow do everka to polecam przejrzec strone http://www.speedyclaxton.de/poker/

http://shop.pokerstrategy.com/products/de/Software/Bundle-Eye-28-unter-UVP.html -- program do wyszukiwania donkow po znalezieniu 3 zwraca sie inwestycja

P.S jak by ktos mial program ktory zmienia wyglad kart i stolu tak jak to robi dla titana titanskinner to poprosze o linka

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dzięki chłopaki za linki
chyba sobie to everest eye kupię, mam paru takich gości z którym chętnie bym grał jak najczęściej, btw działa to tak, że wpisujemy sn gracza i go nam znajduje, czy jest to jakiś ulepszony zestaw filtrów przy tableselection??

@sharedog88 faktycznie z tym bet pot to jest tam przesada, ale ma to i swoje plusy często blefy są robione za pomocą tego urządzenia i jak masz karty to pula się buduje w tempie natychmiastowym:)
kiedyś spotkałem cię przy stoliku przywitałem się i jak NL50 zapytałem?

no narazie tak na everest :D

Moglbys wrezucic tez swoj wykres z everest ??