Przejdź do forum
rake, rakeback ile ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] rake, rakeback ile pokerromy na was zarabiają?

24 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
2,471 Wyświetlenia

jak w wątku... ile rake generujecie dla pokeroomów w miesiąc i na jakich stawkach? jaki macie rb - ile procent i gdzie?:)

ja zacznę statami za kwiecień na everescie

total rake 1017,27$

23k rąk NL25 SH - 65%
8k NL50 (FR-2k reszta SH) 30%

rakebacku jako takiego nie ma na everku tylko jakiś bonus za wyrobienie pktów i z tego co widzę wychodzi ok 20-25% rb

23 odpowiedzi
65kg

Ja zapytałbym ile ty możesz zarobić dzięki pokerroomom?

Natomiast istotnym problemem są zmiany w strukturach graczy w poszczególnych pokerroomach na przestrzeni dość krótkiego okresu.
Może to mieć znaczący wpływ na wyniki gry.

Natomiast istotnym problemem są zmiany w strukturach graczy w poszczególnych pokerroomach na przestrzeni dość krótkiego okresu.

???????????

???????????

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

o co kaman
??????????????

Masqb

o kurde, poznamy może jakąś wielką ukrytą prawde o pokerze online !! :D

VictorM

To jeszcze zależy jak dokładniej zdefiniujemy "dość krótki czas". Ja gram coś około 0,5 roku i zbyt często zmieniałem rodzaje gier, żeby zauważyć zmiany w strukturach, ale rzeczywiście to musi mieć wpływ na grę.

Podejrzewam jednak, że dotyczy to głównie mniejszych pokerroomów, na większych struktury powinny być bardziej stabilne.

no dobra, ale o co chodzi ?

65kg napisał
Ja zapytałbym ile ty możesz zarobić dzięki pokerroomom?

Dokładnie.

Od raku się nie ucieknie. Rake i rakback są różne na różnych pokerromach, ale najważniejszy czynnik to ilość fishy, a już szczególnie w NL. Najmniejsz rake z tego co wiem ma Pokerstars, a jak się zrobi SN, to i rakback jest nienajgorszy:D

65kg

W ciągu trzech lat zmieniałem pokerroom kilkakrotnie i to nie ze względu bonusów. Struktura wielkości firm zmieniła się znacznie. PokerStars trzy lata temu marzyło o pierwszym miejscu. PartyPoker wydawało sie nie zagrożone.
Zaczynałem grę na Expekcie, który korzystał z oprogramowania Microgaming(Prima).
Dużo skandynawów z gotówką. Liczba graczy powyżej 10 000 wieczorem pozwalała wyszukać fishów lub agresywnych graczy nie najlepiej grających.
I nagle E. wpadł na pomysł, że wprowadzi swoje oprogramowanie. LIczba graczy spadła do 2 -3 tys., koniec stołów 7 studa pot limit.
Powrót do Microgaming - Betholdem stronka dawała 45% rakebacku wypłacanego codziennie na oddzielne konto (bardzo istotna sprawa przy określonych strategiach gry).
Betholdema kupił Bodog, właściciele B. otworzyli szybko stronę 123poker, na której zacząłem grać. Aha zapomniałem dodać rakeback 60% płacony dziennie.
Przy grze w omahe rzadko schodziłem poniżej 100$ dziennie. Idealny układ.
Po miesiącu Bodog kupił i tą stronę , a inne pokerroomy z Primy zagroziły odejściem i tak ujednolicone zostały stawki rakebacku w Primie.
Co najciekawsze gracze z 123poker rozpierzchli się po różnych pokerroomach i to nie należących do Primy. I tak zaginął 7 stud pot limit na stawkach 1/2 2/4.

Wspaniałe te wszystkie wywody, ale temat założono, żeby pokazać ile zjadł Ci w tym miesiącu rake... szczegółową analizę budowy wszechświata zostaw na inne topici.

Rakeback na FTP rządzi : P

damianpat

EUNUH napisał
Wspaniałe te wszystkie wywody, ale temat założono, żeby pokazać ile zjadł Ci w tym miesiącu rake... szczegółową analizę budowy wszechświata zostaw na inne topici.

ale jesteś nieuprzejmy, jakbym był modem miałbyś bana;)

Riverneed

damianpat napisał

EUNUH napisał

ale jesteś nieuprzejmy, jakbym był modem miałbyś bana;)

Damian, a ty dostaniesz bana za offtopa :P

damianpat

:)po prostu lubie 65kg fajnie pisze;)

diablik7

Poki co gram dopiero 4 dni, ale policzylem, ze rake zabiera mi 60% dochodow. Z 7,19$, ktore bym zarobil, mam tylko 2,94 :/ Zobaczymy, moze na wyzszych limitach bedzie to bardziej oplacalne.

Najwiecej raku zabierają podczas HU. Przyklad:

przegralem HU za $3, czyli mamy $6. Dokupilem sie i ogralem goscia czyli ogolnie powinienem miec $12 a bylo 9,50 :O
Czyli zabrali mi 2,50 za 20 min gry. Not fair.
Juz wiem czemu Durr gra HU SnG

HU proponuje grać jednak wyżej ze względu na rake. Myślę, że nie niżej niż NL50 cash i to na niektórych platformach (FT i Stars na pewno). Niżej lepiej grać HU S'n'G ewentualnie.

diablik7

Normalnie gram na limitach 2c/4c i 5c/10c i jak pisalem wczesniej sredni rake wychodzil 60%. Teraz zrobilem sobie godzinna sesje na 10c/20c, wygralem 6,85 $ (dosc duzo, ale 3 stoly + niezly upswing) z czego rake zaplacilem 1,08 $ czyli ok. 15%. W ciagu godziny zarobilem tyle co przez ostatnie 4 dni :) Jak pisalem - mialem duzo szczescia, ale tez rake wyszedl mi nizszy i do tego zarobilem duzo wiecej punktow (gram na Titanie).

MoroP

Na Titanie za $1 rake'u otrzymujesz 4 StrategyPoints

Jak zaczniesz grać wyżej możesz pomyśleć o którejś z naszych platform partnerskich z rakebackiem