Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [100Sh/50Hu] Cronicles

212 Posty
43 Użytkownicy
0 Reakcje
11.1 K Wyświetlenia

Mimo iż przez większość życia słowo blog kojarzyło mi się tylko z emo 13-latkami to jednak się skusiłem by napisać swojego. Po co? Z tych samych powodów co pewnie 90% innych tutaj osób, pisanie bloga mobilizuje do dalszej pracy nad własną grą. A teraz do rzeczy:

Historia

Zanim nie zarejestrowałem się na pokerstrategy to nie miałem żadnej styczności z pokerem, nigdy nie grałem live ani się tym nie interesowałem, tak więc co łatwo zauważyć gram już prawię rok z przerwami. Co ciekawe zarejestrowałem się tylko dlatego bo ktoś mi powiedział, że rozdają 50$+100$ za darmo, nigdy nie myślałem nad graniem bo w moim przekonaniu był to czysty hazard. Wszystko się zmieniło gdy zacząłem czytać artykuły tutaj, a później na innych stronach, oglądać te wykresiki, rozszyfrowywać ten dziwny slang z którego nic nie rozumiałem. Potem oczywiście rozwiązałem quiz, dostałem kapitał po czym zmarnowałem jakieś 5-6 miesięcy mojego pokerowego życia na granie SSS. W trakcie tych 5-6 miesięcy wykorzystałem kilka no depositów i grałem - patrząc z perspektywy czasu - wesołego pokera. Niby znałem tabelki na pamięć i wiedziałem jak grać na flopie/turnie ale nie przestrzegałem BRM, oprócz tego byłem podatny na tilt.
Jednak pewnego dnia postanowiłem wziąć się w garść, wpłaciłem 60$ na pokerstars o którym wtedy krążyła opinia, że grając czyste ABC można być na sporym plusie. Grałem ABC w najczystszej postaci na 24 stołach, w efekcie po tygodniu grindu mój bankroll skurczył się z 60$ do 10$ a żeby wyrobić deposit bonus do końca grałem DONy.
Miałem coraz mniej chęci do grania - niezadowolony z wyników, ale co ważniejsze widząc że kompletnie się pokerowo nie rozwijam tylko odtwarzam oklepany schemat zacząłem się uczyć BSS FR.
Wtedy chęć do grania powróciła a bankroll zaczął rosnąc w górę, szybko z FR przerzuciłem się na SH. Obecnie gram (a raczej grałem :) ) NL50 na bossmedi i Unibecie o czym też słów kilka.
Te 2 roomy - a raczej pierwszy to enigma, co jakiś czas przerzucam pomiędzy nimi rolla a efekt taki sam, na Unibecie ostro w górę a na bossmedi ostro w dół. Ktoś powie, że na bossmedi jest wyższy poziom- NIE! Bossmedia to chyba największe skupisko fishy w sieci no ale ten river.... _biggrin:
Ostatnio znowu na nim grałem i w 9(?) dni przegrałem 16BI. Zmęczony tą sytuacją stwierdziłem, że muszę odpocząć od nl sh....

Teraźniejszość

... i postanowiłem nauczyć się grać w plo sh _grin: Wpłaciłem 600$ na FTP i zaczynam grę od plo10 żeby ogarnąć podstawy. Jestem w tej dziedzinie totalnym fishem, wiem że czeka mnie sporo nauki. Tutaj pojawia się prośba do was, jeżeli ktoś mógłby zapodać linkiem do jakiś dobrych artykułów (najlepiej po polsku) o PLO lub doradzić jakiś dobry program to będę wdzięczny. Mam już nawet pierwszą sesję za sobą, efekt: -5.08$ po 287 rozdaniach.

Z założenia blog ma być czysto pokerowy, nie wiem jak często będą wpisy ale teraz na pewno rzadziej - trzeba walczyć o zaliczenia na studiach ; )

PS
Większość osób jeżeli mnie kojarzy to pewnie z irca, więc jeżeli ktoś chce pogadać to właśnie tam zapraszam (niekoniecznie tylko o pokerze) Nieoficjalny chat PokerStrategy.PL ;

211 odpowiedzi
kNoq001

pjona cronie :f_thumbsup:

maciejush

Prosze prosze, zapowiada się ciekawy blog. Dla mnie tym bardziej że sam już od jakiegoś miesiąca noszę się z zamiarem nauki PLO. Na razie niestety zbliżająca się sesja temu nie sprzyja. Co do artykułów to ja niestety nie pomogę :f_frown:
powodzonka

XLewy

siema cron :<<

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez kNoq001
pjona cronie :f_thumbsup:

Napisane przez XLewy
siema cron :<<

pjona :f_tongue:

A co do pokera to:

Miałem trochę wolnego czasu więc też trochę pograłem i zdążyłem już odczuć swingowość PLO. Obecnie jestem -4bi ale już mniej więcej wiem jaka jest dynamika gry - jeżeli villain nic nie ma to gra check a jeżeli coś ma to gra bet pot ^^
Jednak te -4bi to nie wynik tylko wariancji ale też moich nawyków z NL, niepotrzebnie starałem się blefować co mi się udało chyba tylko 1 raz, na dodatek nie potrafiłem zrzucać top setów co raczej też jest błędem.

W ramach nauki przeczytałem jeden - imo b. dobry dla początkujących - artykuł:
https://www.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=20435

Oprócz tego oglądnąłem pierwszy odcinek serii 2x6 z DC, dosyć ogólnikowy ale zrobiłem sobie z niego kilka notatek bo wychodzę z założenia, że łatwiej coś zapamiętać jak się to zapiszę. Dlatego też napiszę to jeszcze raz tutaj, być może pomoże jakimś początkującym graczom takim jak ja ; ]

W skrócie:

- Pozycja
- Pozycja
- Pozycja
...
- callowanie pod seta z "gołymi" niskimi i średnimi parkami w PLO jest kiepskim pomysłem, bo zawsze powinniśmy rozgrywać ręce które dadzą nam nutsa, a trudno trafić top seta z np 88xx
- Backdoor flushe są bardzo istotne w plo ponieważ equity rąk jest bardziej zbliżone niż w NL i te 4% jest na wagę złota
- Pozycja
- Jeżeli mamy wrap bez FD na 2-tone boardzie to jest on słabym drawem
- Dangler (czyli karta która się w żaden sposób nie łączy z naszymi pozostałymi trzema na ręce) drastycznie zmniejsza grywalność naszej ręki i np T984 jest 6! razy gorsze niż T987
- No i na koniec oczywiście pozycja

Wrzuciłem też kilka rozdań do oceny, oto i one:
Plo10 Akkt
Plo10 AAQJ
PLo10 JJxx set

W najbliższym czasie zamierzam przeczytać artykuły na pokerstrategy i oglądnąć tą serie 2x6 do końca. Oczywiście w planach jest też sesja na + : ].

Napisane przez CronTheFish
Ktoś powie, że na bossmedi jest wyższy poziom- NIE! Bossmedia to chyba największe skupisko fishy w sieci no ale ten river.... _biggrin:

+1, już ja dobrze wiem, co soft Bossa potrafi zrobić człowiekowi _biggrin:
Ale i tak gra mi się tu 100x lepiej niż na Everku. To też taka moja mała rada dla tych, którzy narzekają na soft: pograjcie sobie z tydzień na Everku/na Betfair, a potem na zmiana na inny soft - każdy poczuje ulgę ;)

kfas

GL
A topic powinien brzmiec Cronicles ;)

salyk

łeee, myślałem, że będzie o SH :(

No, ale i tak będę zaglądał i czytał :P

Powodzenia i wytrwałości życzę w nauce nowej odmiany _thumbsup:

loco2f2f

Witka Cron:)

Mam nadzieje ze bedzie Ci na PLO szło dobrze:) Bo kiedy nie wchodze na irca to zawsze wtapiasz:P

Pozdro;]

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

#loco2f2f

To dobrze że tak rzadko tam wchodzisz : D

salyk

Co najmniej do końca stycznia gram plo ale potem kto wie, nawet przed chwilą grałem NL :)

No właśnie, włączyłem sobie te "rushe" na 20 minut, na 2 stołach zrobiłem ponad 200 handów i -2,5BI na nl25 -.-

- AKvsTT na boardzie KT3 rainbow we 4bet pocie (koleś sprawdził 4beta z TT wtf???)
- QQ vs AA przeciwko halfstackowi
- AQ vs 94o na boardzie QT29, river ofc 9

I takim oto sposobem, znowu holdem w niecałe 20 minut popsuł mi humor. Jak dla mnie te rushe to czysty gambling bo nigdy nie wiadomo z kim gramy i czy TPTK będzie wystarczająco mocne czy nie, albo czy ten koleś robi nam light 3bet z blindów czy nie?

W PLO w końcu miałem sesje na +! W najgorszym momencie od początku "kariery" w omaszce byłem -9bi, obecnie tylko -3bi.
Czuję znaczną poprawę swojej gry po kilku h nauki co mnie cieszy, jednak jeszcze baaardzo dużo mnie tej nauki czeka. Będę musiał znaleźć chwilę czasu żeby zaspamować forum swoimi handami do oceny, bo chyba nic lepiej nie uczy niż analiza własnej gry. Mam też nadzieję, że w najbliższym czasie pojawi się długo wyczekiwany na pstrategy pierwszy film o plo ; )

Stwierdziłem, że wykresów nie będę wklejał bez próbki co najmniej kilkudziesięciu tysięcy rozdań, bo po prostu w tej grze jest tak ogromna wariancja, że próbka 10k byłaby "śmieszna".
Co do wariancji, to swingi są chyba nieuniknioną częścią plo i nie wyobrażam sobie wejścia na wyższy limit bez co najmniej tych zalecanych 50BI.

A teraz czas się pouczyć na kolokwium... ;

Piona Cr0n. o/

6! razy

720 razy?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wszystkie laborki/ćwiczenia zaliczone więc jest trochę czasu by pograć przed sesją i skrobnąć na tym blogu ;] . Już 3 raz piszę tego posta, mam nadzieję że się uda ^^

Do tej pory rozegrałem dokładnie 9476 rozdań z niestety ujemnym wynikiem (ale bonus first depo+rb dają mi duży +).
Co ciekawe według HEM zapłaciłem 274.2$ rake'u i nie trudno policzyć w takim razie, że to jest -29bb/100 !

Gra na FTP jest bardzo agresywna, aż roi się od maniaków którzy generują ogromny variance, oprócz maniaków są też regi ze statami typu 50/35/3b:15. Na szczęście grając tight preflop można mieć ładny winrate w longrunie, ale jak długi ten run musiałby być, żeby statystyka zrobiła co do niej należy to sam nie wiem ; ]

Trafiają się tutaj takie okazy, które zestackują się z samym FD lub overparą bez backdoorow - dlatego pomimo że plo jest nazywane grą 60/40 (bo najczęściej tyle mamy equity na flopie/turnie jeżeli przeciwnik da nam akcje) to dosyć często wsuwam stacka mając 70-80% equity.

Szkoda tylko, że river wszystko psuje :D

A dam ze 2 przykłady, żeby się zrobiło bardziej kolorowo:

Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $0.10(BB) Replayer
SB ($20.48)
BB ($21.18)
UTG ($9.58)
UTG+1 ($22.76)
CO ($24.25)
Hero ($10)

UTG antes $0.02
UTG+1 antes $0.02
CO antes $0.02
Hero antes $0.02
SB antes $0.02
BB antes $0.02

Dealt to Hero K♥ A♦ 4♣ A♥

UTG raises to $0.30, UTG+1 calls $0.30, fold, Hero raises to $1.47, fold, fold, UTG calls $1.17, fold

FLOP ($3.51) 5♥ 8♠ 3♣

UTG checks, Hero bets $2.20, UTG calls $2.20

TURN ($7.91) 5♥ 8♠ 3♣ 2♠

UTG bets $5.89 (AI), Hero calls $5.89

RIVER ($19.69) 5♥ 8♠ 3♣ 2♠ 3♠

UTG shows Q♠ A♣ T♠ Q♥
(Pre 33%, Flop 15.7%, Turn 22.5%)

Hero shows K♥ A♦ 4♣ A♥
(Pre 67%, Flop 84.3%, Turn 77.5%)

UTG wins $18.38

----------------------------------------------------------

Hero ($10.69)
BB ($11.89)
UTG ($0.99)
CO ($10.09)
BTN ($12.68)

Dealt to Hero 9♥ A♥ 9♣ A♦

UTG calls $0.10, CO raises to $0.45, fold, Hero raises to $1.55, fold, UTG calls $0.89 (AI), CO calls $1.10

FLOP ($4.19) 9♦ 4♠ 5♦

Hero bets $4.19, CO raises to $8.54 (AI), Hero calls $4.35

TURN ($21.27) 9♦ 4♠ 5♦ 2♦

RIVER ($21.27) 9♦ 4♠ 5♦ 2♦ 7♣

Hero shows 9♥ A♥ 9♣ A♦
(Pre 53%, Flop 49.1%, Turn 25.0%)

UTG shows J♣ 6♥ 3♣ J♥
(Pre 22%, Flop 18.8%, Turn 0.0%)

CO shows T♣ J♦ K♦ 4♣
(Pre 26%, Flop 32.1%, Turn 75.0%)

CO wins $19.86

Co do progresu w nauce omahy to wykupiłem sobie abonament na DC - wcześniej oglądałem filmiki zakupione dawno temu w sklepie torrentowym z czym się źle czułem ; p.
Jestem w trakcie oglądania serii Hellomaha - jak ktoś nie wie od czego zacząć to niech zacznie od właśnie tego lub od filmiku Bociana który też jest b.dobry - mam nadzieję, że zrobi ich więcej :)

I na koniec wykresik - wcześniej pisałem że nie ma sensu go pokazywać zanim nie rozegram 50k rozdań i dalej tak uważam jeżeli chce się na podstawie wykresu oceniać winrate. Jednak ja chcę pokazać jak bardzo swingowe jest PLO:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Niewiele zagrałem od ostatniego wpisu ale wypadałoby napisać jakieś podsumowanie stycznia, więc do dzieła :)

Od początku przygody z plo rozegrałem 11210 rąk, z wynikiem finansowym +2$ co daje astronomiczne 0.18bb/100 !
Na szczęście rb+depositbonus dały mi dodatkowe 14BI zysku _wink: (wspominałem już, że rake jest niewiarygodnie duży ? _grin: )

Początkowo wpłaciłem na FTP 600$, potem jednak trochę wpłaciłem i wypłaciłem kasy, żeby opłacić abo na DC + przegrałem trochę na rush poker grając nl25, czyli koniec końców stan BR na dziś:

:diamond: 579,58$

Niestety przez studia nie poświęciłem tyle czasu ile bym chciał na grę, ale co ważniejsze na naukę omahy, oglądnąłem zaledwie 5 filmików, przeczytałem kilka artykułów i wrzuciłem trochę rozdań do oceny - to zdecydowanie za mało!

Następny miesiąc, a przynajmniej jego początki nie zapowiadają się lepiej pod tym względem, właśnie zaczyna mi się sesja ;

----

Najlepszy(najgorszy) bad beat tego miesiąca:

Hero ($10)
BB ($19.73)
BTN ($42.75)

Hero antes $0.02
BB antes $0.02
BTN antes $0.02

Dealt to Hero Q♥ Q♠ 5♥ 2♠

fold, Hero raises to $0.36, BB raises to $0.62, Hero calls $0.26

FLOP ($1.30) 8♣ 8♦ Q♦

Hero checks, BB bets $1.30, Hero raises to $5.20, BB calls $3.90

TURN ($11.70) 8♣ 8♦ Q♦ 4♠

Hero bets $4.16 (AI), BB calls $4.16

RIVER ($20.02) 8♣ 8♦ Q♦ 4♠ 8♠

Hero shows Q♥ Q♠ 5♥ 2♠
(Pre 64%, Flop 95.2%, Turn 97.5%)

BB shows 3♦ 6♠ 8♥ 9♥
(Pre 36%, Flop 4.8%, Turn 2.5%)

BB wins $19.02

----

Najlepszy udany blef tego miesiąca (może niezbyt spektakularny, ale gram raczej abc i blefuję raz na 500 rozdań : P)

Hero ($10)
($9.65)

Dealt to Hero 5♠ 7♦ K♣ 9♦

raises to $0.30, Hero raises to $0.90, calls $0.60

FLOP ($1.80) 4♠ Q♥ T♥

Hero bets $1.10, calls $1.10

TURN ($4) 4♠ Q♥ T♥ A♣

Hero bets $2.50, calls $2.50

RIVER ($9) 4♠ Q♥ T♥ A♣ 6♦

Hero bets $5.50 (AI), folds

Hero shows 5♠ 7♦ K♣ 9♦

Hero wins $8.50

Wykresik:

Plany na luty:

:club: Rozegrać co najmniej 15k rozdań w PLO
:diamond: Coś zrobić z tą czerwoną krechą :/
:heart: Oglądnąć co najmniej 2 pełne serie z DC + wszystkie filmiki Bociana które się pojawią
:spade: Regularnie wrzucać i komentować rozdania
:club: Pograć coś nl sh żebym nie zapomniał jak się w to gra _biggrin:
:diamond: Zaliczyć sesje ;

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Luty jakoś idzie, obecnie jestem +8BI z samej gry, do tego kilka BI z rakebacku czyli w sumie na FTP mam:

:club: 721,07$

Na plo25 zamierzam wejść z 40bi, czyli 1000$, mam nadzieje że się uda uzbierać tą sumkę do końca lutego, ale czas pokaże ; ]

Na treningu maggman polecał bardziej agresywny BRM jeśli czujemy się dobrze ze swoją grą, ale po:
1) dalej mam wrażenie, że moja gra jest mocno średnia (chociaż na tle innych graczy z tych stawek to jestem bogiem pokera _biggrin: )
2) Swingi jednak są okropne, np dziś po 500 handach byłem -5BI, a po 1K +5BI (sick!)

No to tyle na dziś, może rozpisze się bardziej po sesji :)

PS
Jeżeli czytasz ten blog, to mam nadzieję że kiedyś się ujawnisz poprzez jakiś feedback :f_wink:

kNoq001

pjona _thumbsup:

timeislife

Widzę, że coraz lepiej :) Powodzenia w realizowaniu celów.

Na FTP polecam Rush Omaha.
Dostałem maila z promocją 300$ na FTP, wpłacilem 300$ i najpierw się troszke wkurzyłem bo rush omaha zaczyna się od NL25.

Ale stwierdziłem, że zagram agresywnym BRM (grając bardziej pasywnie niż zwykle) Po godzince miałem prawie 150$ więcej i prawie 100FTPoints.
Może to tylko upswing/luck ale z tego co zaobserwowałem to poziom jest tam koszmarnie niski.

Jedyne co mnie boli, to że mam konto na FTP podpięte pod PS :) więc mój brązowy status lada dzień szlag trafi !!!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ostatnie kilka k rozdań w omahe to była istna masakra, nie ogarniałem co się w ogóle dzieje. Roll na chwilę obecną :club: 580,26$.

1. Kolega był maniakiem 100/60/AF:3.5, raisował z wszystkim i wszystkich:
SB ($17.40)
BB ($20)
UTG ($37.15)
Hero ($19.98)
BTN ($2.68)

SB antes $0.02
BB antes $0.02
UTG antes $0.02
Hero antes $0.02
BTN antes $0.02

Dealt to Hero A♠ J♦ T♣ Q♥

UTG raises to $0.45, Hero raises to $1.40, fold, fold, fold, UTG calls $0.95

FLOP ($3.05) 6♠ A♣ T♠

UTG checks, Hero bets $3.05, UTG raises to $12.20, Hero raises to $18.56 (AI), UTG calls $6.36

TURN ($40.17) 6♠ A♣ T♠ 6♦

RIVER ($40.17) 6♠ A♣ T♠ 6♦ 7♠

UTG shows A♦ K♣ K♥ 6♥
(Pre 65%, Flop 10.9%, Turn 92.5%)

Hero shows A♠ J♦ T♣ Q♥
(Pre 35%, Flop 89.1%, Turn 7.5%)

UTG wins $38.17
Przegrałem z nim jeszcze jednego flipa + trochę rozdań bez showdownu i w sumie oddałem mu 5 bi

2. Chyba nie wymaga komentarza

SB ($4.73)
BB ($24.96)
UTG ($18.48)
Hero ($19.52)
BTN ($40.44)

SB antes $0.02
BB antes $0.02
UTG antes $0.02
Hero antes $0.02
BTN antes $0.02

Dealt to Hero 9♥ A♥ A♠ 7♥

UTG calls $0.10, Hero raises to $0.55, BTN calls $0.55, SB raises to $2.50, fold, UTG calls $2.40, Hero raises to $10.75, fold, SB calls $2.21 (AI), UTG calls $8.25

FLOP ($26.96) T♣ 6♥ 2♠

UTG checks, Hero bets $8.75 (AI), UTG calls $7.71 (AI)

TURN ($42.38) T♣ 6♥ 2♠ 7♠

RIVER ($42.38) T♣ 6♥ 2♠ 7♠ Q♦

SB shows J♣ 6♠ A♦ 6♦
(Pre 26%, Flop 60.1%, Turn 22.2%)

UTG shows T♥ 9♠ 9♣ 8♠
(Pre 28%, Flop 21.4%, Turn 73.6%)

Hero shows 9♥ A♥ A♠ 7♥
(Pre 46%, Flop 18.5%, Turn 4.2%)

UTG wins $40.38

Do tego kilka rozdań gdzie zawiodły mnie statystyki, np podbijam z BTN, blindy sprawdzają. Na flopie 2♣3♣8♥ Small Blind (AF:0.6!! po ~300 rękach) robi donkbet pot, ja ze swoim Q♣ J♠ 7♠ 6♣ go sprawdzam bo wiem, że mój Qhigh FD będzie dobry ponieważ on z takim AF musi mieć tutaj seta a ciężko o to by miał seta + K lub A high fd, a ponieważ ma seta to mam duże implied oddsy bo go nie odpuści, do tego mam jakieś backdoory do stritów. Turn T♣ - ofc idziemy na stacki i co pokazuje? A♣ 4♣ 7♦ T♥ -.-

Na szczęście w holdema poszło dużo lepiej, o tym za chwile.

:spade: :heart: :diamond: :club: :spade: :heart: :diamond: :club:

Plany na luty:
...

Planować zawsze łatwo : D
Małe podsumowanie co mi się udało z tego do tej pory osiągnąć:

:club: Rozegrać co najmniej 15k rozdań w PLO - Do tej pory rozegrałem 5867/15000 czyli plan wykonany w 39%
:diamond: Coś zrobić z tą czerwoną krechą :/ - Tutaj niestety bez zmian, w dalszym ciągu czerwona kreska leci drastycznie w dół : /
:heart: Oglądnąć co najmniej 2 pełne serie z DC + wszystkie filmiki Bociana które się pojawią - o ile wszystkie filmiki Bociana obejrzałem to z filmików z DC oglądnąłem dokładnie jeden ; D na szczęście teraz mam więcej czasu na oglądanie
:spade: Regularnie wrzucać i komentować rozdania Tutaj też nie do końca tak jak planowałem głównie przez sesje, czas to zmienić ; ]
:club: Pograć coś nl sh żebym nie zapomniał jak się w to gra _biggrin: - Rozegrałem tylko 565 rozdań - 407 na nl20 i 158 na nl40 z wynikiem +123.61€ (70bb/100) czyli nie jest źle, jakoś lepiej mi się gra w holdema po tej przerwie : ) Tak czy inaczej wypadałoby dobić do 5k rozdań w tym miesiącu
:diamond: Zaliczyć sesje ; - DONE #$%#%^#$^@$!@$ !!!!!!!!!!

No to tyle na dziś.

(pjona kNoq ; ] )

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Podsumowanie lutego w skrócie:

- Jestem -22BI w tym miechu w plo
- W Holdema jakieś -6BI

Co gorsza ten wynik w okropnie małym okresie czasu, najpierw miałem sesje na studiach potem remont mieszkania przez co nie miałem tyle czasu na grę ile chciałem, rozegrałem tylko 8,5K rozdań w PLO i ~5K rozdań w holdema. Na dodatek pewnie z 8BI straciłem już przez Tilt.
To był chyba mój najgorszy pokerowy miesiąc ever ;
Jeśli chodzi o proces nauki to też niewesoło bo oglądnąłem tylko jedną serie na DC przez cały miesiąc.
Swoją drogą przez te filmiki w pewnym momencie zacząłem przeceniać swoich przeciwników i (o zgrozo!) próbować ich wyblefować : ]
Na Plo10 powinno się usunąć ze swoich zagrań coś takiego jak blef jeżeli nie znamy dobrze swojego przeciwnika, bo o ile być może na wyższych stawkach można założyć, że semi-unk (taki unk na którego mamy niewiele rozdań ;] ) jest weak-tight to tutaj trzeba zakładać że unk jest debilem.

Teraz moje cele na marzec:
- grać A game.
- Nie zamierzam sobie wyznaczać ilości handów w tym miesiącu lecz co innego. Stosunek grania do nauki ma wynosić 2:1 ; ] dalej mam mnóstwo leaków - czas się w końcu ich pozbyć.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przeniosłem się tymczasowo na b2b/entraction, dlaczego? Stwierdziłem, że dobrze mi zrobi zmiana roomu dla "odświeżenia" a co śmieszniejsze gdy się zastanawiałem na jaki room iść to jakiś nieznajomy na gg się mnie zapytał czy chcę 50% rb : D

Zagrałem tam przed chwilą jedną krótką sesyjkę na 4 stołach (~230handow), co ciekawe na tych czterech stolikach znalazły by się może ze 3 fishe a reszta to były murki i tagi - nie wiedziałem że tam jest takie skupisko regów ale może granie z nimi poprawi moją grę. Końcowy wynik sesji +4€, szkoda tylko że w dosłownie ostatnim handzie zagrałem jak totalny fish (dobry nick sobie wybrałem ~~).

$0.10/$0.20 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
Hero ($21.28)
UTG+1 ($29.01)
CO ($20.33)
BTN ($8.71)
SB ($27.20)
BB ($20)

Pre-Flop: ($0.30, 6 players) Hero is UTG K♣ A♥
Hero raises to $0.80, UTG+1 folds, CO calls $0.80, BTN folds, SB folds, BB folds

Flop: 9♦ K♠ 7♠ ($1.90, 2 players)
Hero bets $1.30, CO raises to $4.67, Hero calls $3.37

Turn: A♠ ($11.24, 2 players)
Hero checks, CO checks

River: 8♥ ($11.24, 2 players)
Hero bets $5.80, CO goes all-in $14.86, Hero calls $9.06

Final Pot: $40.96
Hero shows
K♣ A♥
CO shows
7♥ 7♣

CO wins $38.96 (net +$18.63)
Hero lost $20.33

Villain to 17/13/3bet:1.3/AF:2.8/AFq:36/wts:25/hands:221, dalej nie rozumiem dlaczego z tym setem nie betował turna a pushował river ale tak czy inaczej to był oczywisty fold, biłem jedynie czysty blef który być może jest 5% jego range'u.

Kolejne rozdanie w którym zagrałem jak fish:

$0.10/$0.20 No Limit Holdem
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($30.80)
CO ($23.04)
BTN ($21.94)
SB ($26.30)
Hero ($21.77)

Pre-Flop: ($0.30, 5 players) Hero is BB 5♥ 5♠
UTG folds, CO folds, BTN folds, SB raises to $0.60, Hero raises to $2.40, SB raises to $5.40, Hero calls $3

Flop: 6♠ 4♣ 3♣ ($10.80, 2 players)
SB bets $8, Hero goes all-in $16.37, SB calls $8.37

Turn: 9♠ ($43.54, 2 players, 1 all-in)

River: 2♥ ($43.54, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: $43.54
SB shows
A♦ K♠
Hero shows
5♥ 5♠

Hero wins $41.39 (net +$19.62)
SB lost $21.77

Błąd oczywiście na preflopie, przeciwnik po kilkudziesięciu handach miał statsy laga ale i tak to nie usprawiedliwia mojego callu, w tak dużym pocie nie ma miejsca na blef postflop.
Jednak na flopie imo już ok ale tylko dlatego że spadł dla mnie bardzo bardzo dobry board.

Może taka publiczna spowiedź w końcu mnie oduczy tych głupich zagrań :)