Mimo iż przez większość życia słowo blog kojarzyło mi się tylko z emo 13-latkami to jednak się skusiłem by napisać swojego. Po co? Z tych samych powodów co pewnie 90% innych tutaj osób, pisanie bloga mobilizuje do dalszej pracy nad własną grą. A teraz do rzeczy:
Historia
Zanim nie zarejestrowałem się na pokerstrategy to nie miałem żadnej styczności z pokerem, nigdy nie grałem live ani się tym nie interesowałem, tak więc co łatwo zauważyć gram już prawię rok z przerwami. Co ciekawe zarejestrowałem się tylko dlatego bo ktoś mi powiedział, że rozdają 50$+100$ za darmo, nigdy nie myślałem nad graniem bo w moim przekonaniu był to czysty hazard. Wszystko się zmieniło gdy zacząłem czytać artykuły tutaj, a później na innych stronach, oglądać te wykresiki, rozszyfrowywać ten dziwny slang z którego nic nie rozumiałem. Potem oczywiście rozwiązałem quiz, dostałem kapitał po czym zmarnowałem jakieś 5-6 miesięcy mojego pokerowego życia na granie SSS. W trakcie tych 5-6 miesięcy wykorzystałem kilka no depositów i grałem - patrząc z perspektywy czasu - wesołego pokera. Niby znałem tabelki na pamięć i wiedziałem jak grać na flopie/turnie ale nie przestrzegałem BRM, oprócz tego byłem podatny na tilt.
Jednak pewnego dnia postanowiłem wziąć się w garść, wpłaciłem 60$ na pokerstars o którym wtedy krążyła opinia, że grając czyste ABC można być na sporym plusie. Grałem ABC w najczystszej postaci na 24 stołach, w efekcie po tygodniu grindu mój bankroll skurczył się z 60$ do 10$ a żeby wyrobić deposit bonus do końca grałem DONy.
Miałem coraz mniej chęci do grania - niezadowolony z wyników, ale co ważniejsze widząc że kompletnie się pokerowo nie rozwijam tylko odtwarzam oklepany schemat zacząłem się uczyć BSS FR.
Wtedy chęć do grania powróciła a bankroll zaczął rosnąc w górę, szybko z FR przerzuciłem się na SH. Obecnie gram (a raczej grałem
) NL50 na bossmedi i Unibecie o czym też słów kilka.
Te 2 roomy - a raczej pierwszy to enigma, co jakiś czas przerzucam pomiędzy nimi rolla a efekt taki sam, na Unibecie ostro w górę a na bossmedi ostro w dół. Ktoś powie, że na bossmedi jest wyższy poziom- NIE! Bossmedia to chyba największe skupisko fishy w sieci no ale ten river.... ♠_biggrin:
Ostatnio znowu na nim grałem i w 9(?) dni przegrałem 16BI. Zmęczony tą sytuacją stwierdziłem, że muszę odpocząć od nl sh....
Teraźniejszość
... i postanowiłem nauczyć się grać w plo sh ♠_grin: Wpłaciłem 600$ na FTP i zaczynam grę od plo10 żeby ogarnąć podstawy. Jestem w tej dziedzinie totalnym fishem, wiem że czeka mnie sporo nauki. Tutaj pojawia się prośba do was, jeżeli ktoś mógłby zapodać linkiem do jakiś dobrych artykułów (najlepiej po polsku) o PLO lub doradzić jakiś dobry program to będę wdzięczny. Mam już nawet pierwszą sesję za sobą, efekt: -5.08$ po 287 rozdaniach.
Z założenia blog ma być czysto pokerowy, nie wiem jak często będą wpisy ale teraz na pewno rzadziej - trzeba walczyć o zaliczenia na studiach ; )
PS
Większość osób jeżeli mnie kojarzy to pewnie z irca, więc jeżeli ktoś chce pogadać to właśnie tam zapraszam (niekoniecznie tylko o pokerze) Nieoficjalny chat PokerStrategy.PL ;