Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL50, CC 99 BTNvsCO, obrona bottom range na ATX

16 Posty
9 Użytkownicy
1 Reakcje
1,417 Wyświetlenia
bielaa
Poker Player

.

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
AstonMartin7
PokerStrategist

nie wiem czy call flop jest ok, raczej optymistyczny biorąc pod uwagę jego c-bet oop, as played to nie ma szans zebys był wystarczająco dobry na tą linie, bet x bet OOP bardzo rzadko jest blefem, pewnie ma AK AQ 95% czasu :P, do tego wwsf 43

Odpowiedz
Cytat
bielaa Autor wątku
bielaa
Poker Player

.

Odpowiedz
Cytat
kukipio
PokerStrategist

Nie gram tych stawek ale dla mnie głównym czynnikiem przy cbecie ok.50-55% jest skip cbet OOP and x/fold na flopie i na turnie.
Na tej podstawie decydowałbym o calling rangu.
Niski x/fold oznaczałby przeniesienie sporej części średniego ShowdownValue do calling rangu więc podobnie do tego co proponowałeś.
Jednak częściej x/fold jest wysoki i wtedy więcej Ax pójdzie do cbetu a mniej do x/c, i wtedy cbet jest mocniejszy co powoduje że możesz częściej grać fold nawet z 99

Odpowiedz
Cytat
bielaa Autor wątku
bielaa
Poker Player

.

Odpowiedz
Cytat
kukipio
PokerStrategist

A jaki jest ten x/f przeciwnika na flopie i turnie?

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

imo izi fold na flopie + ja tam 3betuje pre

Odpowiedz
Cytat
bielaa Autor wątku
bielaa
Poker Player

.

Odpowiedz
Cytat
RedRere
PokerStrategist

Właśnie czemu nie 3b pre? Ten A na river w sumie podnosi wartość naszej ręki, więc twój plan to c x/f x/f? W takim wypadku lepiej chyba foldować już flopa

Odpowiedz
Cytat
bielaa Autor wątku
bielaa
Poker Player

.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

ok ale nie sprawdziles staba na river , i tak sie bedzie zdarzalo czesto ja bym odpuscil kazda high card to bingo a ty grasz pasywna linie. wyfiltruj w hemie czy pt jak ci sie oplaca to git.

Odpowiedz
Cytat
RedRere
PokerStrategist

Po twojej analizie wydaje mi się spoko całkiem. Na pewno nie callowałbym rivera, bo to wygląda właśnie na valuebet o jakichś T/Jx. Bardziej zastanawia mnie ogólna idea, że grasz float w zamyśle że poczekacie sobie 2 streety i wygrasz vs niższe pockety/cbetujące ten flop sc. Też miałbym problem od razu odpuszczać tak silną rękę na flopie który każdy abc player będzie cbetował. Ogólnie myślę wp.

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Napisane przez RedRere

Ten A na river w sumie podnosi wartość naszej ręki, więc twój plan to c x/f x/f? W takim wypadku lepiej chyba foldować już flopa

Dokladnie to mialem napisac :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Napisane przez kukipio
Nie gram tych stawek ale dla mnie głównym czynnikiem przy cbecie ok.50-55% jest skip cbet OOP and x/fold na flopie i na turnie.
Na tej podstawie decydowałbym o calling rangu.
Niski x/fold oznaczałby przeniesienie sporej części średniego ShowdownValue do calling rangu więc podobnie do tego co proponowałeś.
Jednak częściej x/fold jest wysoki i wtedy więcej Ax pójdzie do cbetu a mniej do x/c, i wtedy cbet jest mocniejszy co powoduje że możesz częściej grać fold nawet z 99

:f_drink: W pełni się zgadzam.

Napisane przez bielaa

Napisane przez kukipio
A jaki jest ten x/f przeciwnika na flopie i turnie?

Plus kilka innych statystyk:

Hmmm... w tych statystykach jednak rozróżniłbym x/fold as CC i skip cbet/fold.

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

Napisane przez bielaa

Napisane przez AstonMartin7
nie wiem czy call flop jest ok, raczej optymistyczny biorąc pod uwagę jego c-bet oop, as played to nie ma szans zebys był wystarczająco dobry na tą linie, bet x bet OOP bardzo rzadko jest blefem, pewnie ma AK AQ 95% czasu :P, do tego wwsf 43

Wydaje mi się, że jest to board, który jest często blefowany, więc z reguły calluje i domyślnie poddaje się na późniejszych streetach.
Osobiście przy moim cbecie OOP koło 46% cbetował bym taki zakres (i pewnie można było by go poszerzyć o air):

Do tego momentu wszystko spoko, ale dlaczego nie sprawdziłeś jak to będzie wyglądało na poszczególnych runoutach w T? Wydaje mi się, że on tam będzie miał na tym boardzie barrela w T z 70-80% nawet na blankowych kartach. Ze względu na strukturę boardu poddawałbym F.

Odpowiedz
Cytat
borystheblade
Oldschool Grinder

PF też calluje.
Postflop wydaje mi się że są 3 opcje rownomiernie dobre:
1) fold flop
2) granie na float pod jego staty. Czyli call flop, fold na bet turn albo bet na check. Ten bet jest autoprofitowy na podstawie statystyk i jest dla protekcji (wyrzucimy tylko slabsze ręce)
3) w przypadku check turn przeciwnika mozemy zrezygnować z protekcji licząc że zamieni w blef na river czesc zakresu check/fold z turn
Pierwsza opcja ma EV=0 licząc od flopa. Pozostałe dwie opcje też bym szacowal na breakeven.

Odpowiedz
Cytat