.
z x/r plan masz taki ze grasz wsow na turnie innego planu nie ma. i mysle ze jest lepszy niz x/c x/c x/f
zeby te zagranie bylo lepsze musi isc pot na flopie , woswka na turnie , dlatego ze zakladajac ze bronisz sie przed flaszem to nie chcesz dawac implajdow kolesiowi i nie chcesz grac 2 barela - nie allina na turnie bo na river zostaja ci grosze , wpada flasz i nie foldujesz czyli dajesz mu extra $ te ktore ci zostaly po turnie - lepiej je wsunac na turnie.
ten 3bet jest troche ni w te ni wewte. ( i tak nie ma miejsca na gre na river )
masz kozackie eq vs jego kazda reka ale nie chcesz go wciagac, a po 3becie pot urosnie tak ze nie masz innej opcji niz wsoska wiec budujesz pota na flopie jak duzego mozesz.
dlatego 3bet pot i wsowka na turnie imo jest best
inna opcja to call flopa ale wtedy do bluff kaczer od turna i zgaduj zgadula bo nie da ci oddsow na turnie. dlatego wybieram opcje nr 1
Napisane przez bielaa
Napisane przez DzikiHenry
inna opcja to call flopa ale wtedy do bluff kaczer od turna i zgaduj zgadula bo nie da ci oddsow na turnie. dlatego wybieram opcje nr 1Mając w planie XC/XC z takim equity praktycznie zawsze będziesz miał oddsy na call na turnie i nigdy nie będziesz tutaj popełniał błędu.
racja mimo to stickne przy opcji agresywnej.
Sorki, panowie, wcześniej wklepałam złe wielkości stacków (zabawne, że nikt nie zauważył :)).

Villain 50% stackuje vs raise flop AA, KK, TT, 33, 22, AK-AJ z FD.
Villain gra call raise flop z resztą i calluje vs shove sety, AK-AJ z FD, A6-A4 z FD, QQ, JJ i AT.
W powyższym drzewku wprowadziłam poprawki henrego, który zasugerował x/raise pot jako najlepszą linię.
Zastanówcie się jaki mamy Calling range preflop i czy każdy chętnie tutaj stacknie op na flopie ,no chyba że Hero to maniak
ja gram light owy x/c turn, decide riv
To stolik anonimowy nl50 -> nikt się nie zna. Z doświadczenia powiem, że czasami widuję po szipnięciu mojego mocnego drawa over parki u przeciwników, więc dałam 50% mu.
Sry,nie doczytałem. Ja nie widziałem od bardzo dawna shipa od Rega w takiej sytuacji ale na anonimach może być inna dynamika.