Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK NL2 zoom

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
825 Wyświetlenia
panedek

Hero (BTN): $2.03
SB: $5.72 - VPIP: 10, PFR: 5, 3B: 1, AF: 0,0, Hands: 168
BB: $3.54 - VPIP: 16, PFR: 14, 3B: 6, AF: 1,7, Hands: 56
UTG: $1.81 - VPIP: 30, PFR: 30, 3B: 0, AF: 3,0, Hands: 10
MP: $1.99 - VPIP: 34, PFR: 23, 3B: 0, AF: 6,0, Hands: 44
CO: $1.55 - VPIP: 16, PFR: 13, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 32

Pre Flop: ($0.03) Hero is BTN with K :club: K :heart:
3 folds, Hero raises to $0.06, SB raises to $0.20, 1 fold, Hero calls $0.14

Flop: ($0.42) 9 :club: 7 :heart: 3 :heart: (2 players)
SB bets $0.30, Hero calls $0.30

Turn: ($1.02) Q :club: (2 players)
SB bets $0.50, Hero calls $0.50

River: ($2.02) 5 :heart: (2 players)
SB bets $1.46, Hero folds

Niby nieduża próbka, ale 10/5 i 3b 1 to dla mnie to są QQ+ albo AQ. Jeśli dobrze licze potrzebuje na calla 33%, ale dla mnie to tam praktycznie zawsze zobaczę lepiej. River w zasadzie jest blankiem, więc chyba powinienem foldować T. Dobrze myślę?

Bardziej interesuje mnie inna sytuacja. Co w momencie jeśli na turnie spada np. T? Call T i fold R, czy zawsze callowanie T i fold blankowego R to palenie kasy?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
uche18

Czesc

Probka jest tak mala, ze dawanie mu tu 3-betu na poziomie 1% (w zasadzie KK+) jest bledne bo po kolejnym 3-becie pewnie 3-bet bedzie juz wynosil 2%, a moze i 3%. Osobiscie na tych pozycjach ja jestem wstanie sie stackowac z KK bo nit ma z reguly tak, ze czeka na dobre karty i z nimi nie potrafi zrzucac, a poniewaz jest to BTN vs blindy to uwazam, ze zestackuje sie tutaj z AK, QQ+, a na taki range jestes z przodu. 3-bet bluffow on raczej mial nie bedzie wiec nie ma co go tylko callowac tym bardziej, ze on grajac b/b/b i tak wrzuci stacka i z AA przegrasz, a AK jak nie trafi po flopie juz nie zaplaci.

Co do postflopu to call F jak najbardziej ok. Na T spadla bardzo kiepska karta. QQ cie juz bije, AK raczej nie betuje tu drugi raz tym bardziej, ze nie ma AcKc, AhKh bo masz do tego blockery. Na call potrzebujesz tu equity na poziomie 25% i dajac mu AQs tyle bedziesz mial, pytanie jednak czy on AQ 3-betuje PF i czy c-betuje z nim F? Call jest tu na granicy. Co do R to jest to juz fold. Jego sizing wzrasta i nie widze cie tu lepszego.

Gdyby na T nie spadla Q tylko blank to masz call T i call blankowy R. Dajac mu tu tylko QQ+ bedziesz mial 50% na T i R, a bedziesz potrzebowal equity ~30% na call R (jesli gralby takim sizingiem jak teraz).

Odpowiedz
Cytat
Avterlife

Ja bym foldował turn, masz wszelkie przesłanki że ten nit rozgrywa w ten sposób tylko QQ+ albo nawet KK+. Ja nawet nie wiem czy taki gość by betował flopa mając AQ (chyba że z FD).

Odpowiedz
Cytat
kubakocu

Jak dajesz mu QQ+ to to jest fold na turnie, ale pytanie czy ten 3bet jest miarodajny. Ja w takiej sytuacji robie mały 4bet pre po którym możesz już dokładnie ocenić jego zasięg (zazwyczaj). imo przeciwko takiemu nitowi można foldować KK pre.

Odpowiedz
Cytat
panedek Autor wątku
panedek

Gram NL2, wiec moze sie nie znam, ale wydaje mi sie ze 4b/foldowanie KK pre to palenie kasy.

Odpowiedz
Cytat
kubakocu

Ja też gram nl2 i też się nie znam :P Cały czas miałem zakodowane, że byłeś UTG :f_ugly: z późnych pozycji nigdy nie folduję KK pre i praktycznie zawsze dążę do stackowania pre. Też zasłyszałem takie stwierdzenie "4b/foldowanie KK pre to palenie kasy", ale nigdy nie usłyszałem zadowalającej argumentacji, a fajnie by było bo moje doświadczenie jest trochę inne.

Odpowiedz
Cytat
FelekAA

Ja tutaj w tej sytuacji osobiście podbijam do 0.50$ pre ,i licze na stackowania się :f_pleased:

Odpowiedz
Cytat