Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

55 NL5

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,274 Wyświetlenia
PCogito71

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP1 (Hero)$5.00:///////;MP2$5.00:///////;MP3$5.04:///////;CO$5.00:///////;BU$21.93:///////;SB$5.00:///////;BB$2.88:///////;UTG2$3.87:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with 5:h, 5:d.
UTG2 folds, Hero raises to $0.15, 3 folds, BU calls $0.15, SB folds, BB calls $0.10.

Flop: ($0.47) 7:h, K:d, A:c (3 players)
BB checks, Hero checks, BU bets $0.05, BB calls $0.05, Hero calls $0.05.

Turn: ($0.62) 5:s (3 players)
BB checks, Hero checks, BU bets $0.05, BB folds, Hero raises to $0.30, BU raises to $0.55, Hero raises to $1.30, BU calls $0.75.

River: ($3.22) 2:c (2 players)
Hero bets $2.05, BU raises to $4.10, Hero calls $1.45.

Final Pot: $10.82.

Results follow:

Hero shows three of a kind, fives(5h 5d).
BU shows three of a kind, sevens(7d 7c).

BU wins with three of a kind, sevens(7d 7c).

I co o tym sądzicie?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
crueleq

Check/fold flop, nie możesz callować nawet takiego beta pod 2 outy.

As played gram pot turn i shove vs jakikolwiek raise.
Nie ma tu nic do kombinowania jakimiś gejowymi sizingami czy coś.

Odpowiedz
Cytat
jarekhell1

A dlaczego nie ? Ja tam akurat nie widze problemu w callu 1bb nawet pod 2 outy :P as played zgadzam sie ze shove turn = nh.

Odpowiedz
Cytat
crueleq

Nie mamy pozycji na obu i będzie nam ciężko tanio dojść do sd, na każdym turnie innym niż 5 foldujemy na każdą akcję ( no, chyba, że kolejny bet za 1bb ~ ).
Mamy za to io na ich Ax etc.
Nie jest to oczywiście jakiś duży błąd, ale wycofanie się już na flopie jest opcją.

Odpowiedz
Cytat
jarekhell1

Pewnie ze jest opcja, nie mowie ze nie, ale call tez nie jest zly :)

Odpowiedz
Cytat
hermenegilda

Napisane przez jarekhell1

to jest full ring.dlaczego raise pre flop?nie żal pieniędzy?wystarczy call.Chyba że jesteś zwolennikiem lansowanej przez niektórych forumowiczów teorii"jak stać cię na call,to wrzuć raise"A takim razie sorry

Odpowiedz
Cytat
jarekhell1

Napisane przez hermenegilda

Napisane przez jarekhell1

to jest full ring.dlaczego raise pre flop?nie żal pieniędzy?wystarczy call.Chyba że jesteś zwolennikiem lansowanej przez niektórych forumowiczów teorii"jak stać cię na call,to wrzuć raise"A takim razie sorry

Kompletnie nie rozumiem o czym do mnie mowisz. Skoro limp pre twoik zdaniem lepszy bo szkoda hajsu no to pozdro i gl, pomijajac drobny fakt ze mowa jest o postflopie..

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Prawda jest taka, że z pocketem, jak z każdą ręką (no nie popadając w przesadę, prawie z każdą:P) da się zrobić wszystko tj. fold/limp/raise. Dużo zalezy od stolika i graczy, jakich mamy za sobą. Tutaj mamy 8handed, 1 gracz już spasował, więc jeśli nie ma jakiegoś typowego powodu, to raise pre jest OK.

Na flopie, to pewnie zbyt często best hand nie mamy, za to mamy 2 outy i prostą matematyke, jesli chodzi o oddsy. W grę wchodzą jeszcze IO, ale to bardzo indywidualna sprawa i się trzeba zapytać, jak duże je mamy vs tych 2 konkretnych graczy, gdzie sporo ratuje fakt, że prawdopodobnie mamy 2 słabych przeciwników.
Jesli juz trafiam tą 5 na turn, to po prostu valuebetuje, bo ten bet za 1bb na flopie nie mówi mi w zasadzie nic i po prostu nie chce, żeby jakieś small AX/KX zrobiły check back, zamiast zapłacić mi 2 streety i jeśli dostaje akcje, to biorąc pod uwagę, że jest jedna realna ręka, która mnie bije, czyli 77, zdecydowałbym się na stackoff.

Odpowiedz
Cytat