Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

poker z c biscuit stable ##:+*/-*/:>

100 Posty
25 Użytkownicy
5 Reakcje
3,677 Wyświetlenia
nommine

.

Odpowiedz
Cytat
99 odpowiedzi
nommine Autor wątku
nommine

.

Odpowiedz
Cytat
nommine Autor wątku
nommine

.

Odpowiedz
Cytat
sqalu

Nie, dzięki ;-)

Odnośnie ręki z JJ masz tam call, ponieważ zakładając że robię tak z KQ,AQ to 24 kombinacje tych kart. Więc muszę mieć tam 9 kombinancji blefów byś miał call.

Odpowiedz
Cytat
nommine Autor wątku
nommine

.

Odpowiedz
Cytat

łapa z pierwszego postu JT - jak decydujesz sie grac turn check / call z donczurem to jedziesz juz do konca CH/C , niepotrzebny twoj donk allin na river bo wyrzucasz tylko gorsze ręce a lepsze sprawdza . Powinienes dac mu strzelic jeszcze raz i zagrac CH /C .

z drugiego postu QT s , ez fold river , nic nie bijesz a swoj hand reading zachowaj dla siebie na nl 10 , masz tutaj grac for value a nie blufcatchowac za polowe staka z nietrafionym drawem , no chyba ze masz jakies ready a readow nie masz bo masz tylko 30 łap na goscia.

AKs z drugiego postu tez folduj tutaj turna , on tam 90 % czasu nie ma gorszych łapek niz twoja . No i linia CH/raise ( mini raise od donka ) turn oznacza siłe .

AKo z drugiego posta zupelna padaka . Co ty tu na river bijesz ze grasz bet/call ? Rozumiem ze gruby donk ale juz na turn nieprzyjemna karta spada a na river która uzupelnia wszystkie drawy . Ja bym mu zakurwił na flopie overbet za 15 bb a na turnie na blanku pushnal . Z drawami i tak calluje , kazdy gorszy K tez da .

na sQalu z JJ pushuje turn , nie daje darmowych kart .

Z AQ masz racje ez 3 bet pre . Bet flop i AI turn

3 post badbeaty i coolery , nie zrobisz nic .
Ale co do AA to musi tam poleciec raise na flopie , on ci tam zaplaci z kazdym drawem z kazda topowa para i jeszcze gorzej tym bardziej ze jest donem 90 /10 , nie slowplayuj na flopie overparek vs takie donczury . Huj ze byl juz lepszy ale to na nastepny raz.

I do squalu : ten push na river ( min z KQ, AQ itd ) to masz w standardzie ? czy cie fantazja poniosła? I dlaczego mam zakladac ze grasz tak na river z dwoma over ? Jakos nie specjalnie chce mi sie liczyc twoje blefy , ty tam poprostu nic nie repujesz . Nastepnym razem to wykorzystaj ;)

Takie moje male przemyslenia , ale nie znam sie . Powodzonka zycze i pozdrawiam .

Odpowiedz
Cytat
nommine Autor wątku
nommine

.

Odpowiedz
Cytat
CainBlleetharn

Cześć.
Sam klikam 10 na zoomie sh, ale może jeden spot poanalizuję, chociaż nie mam dużej wprawy. Pierwsze AKo; od razu wydaje mi się że brakuję trochę statów skoro jest 4,5k H na gościa. RFI UTG, Fold vs 3Bet UTG (OOP jeśli jest jakaś różnica), FtCBet in 3bet pot F&T (też OOP jeśli gość ogarnia pozycję i się staty różnią).

Przy PFR 17%, to zakładam jakieś 10% R1st z UTG, niech zostanie 26% Ft3Bet (jeśli to jest total to na UTG powinno być mniejsze), 4bet 1% czyli KK+ spoko, Fold to cbet 60% to pewnie flop.
Czyli otwiera gdzieś tyle: 66+, ATs+, KJs+, QJs, JTs, AJo+, KQo gdyby tu miał wszystkie PP kosztem BW to mnie to nie dziwi przy 30/17.
Akcje daje z 3/4 tego rangu, gdzie KK+ gra 4bet, reszta call co daje jakieś (1) 66+, AJs+, KQs, AQo+ może + random QJs/JTs. Jeśli otwiera wszystkie PP to i pewnie calluje pod sety vs 3bet i wtedy by miał tam w calling rangu (2) 22-QQ, AQ+.

I teraz zaczynając się schody bo postflop dla mnie też nie jest tak łatwo. Jeśli ma tu ten range z PP+ AQ to zamiana ręki w blef wydaje się ok bo powinniśmy wyrzucać sporo tych PP które nas biją. Niby gość ma 60% Fold to Cbet czyli daje tu akcję z setami + mid PP(99-QQ?), ale może być tak, że tutaj na niskim suchym boardzie raz calluje wysztkie PP i wypadło by barrelować, żeby zostało jakieś QQ,JJ/TT. Jeśli by jednak foldował te niższe PP na flopie i slowplayował sety to barrelowanie Turna wydaje się strzałem w kolano.

Na ten pierwszy range gdzie ma 66-QQ +więcej BW to chyba Xback bo co tam gorszego folduje. Może nawet z intencją callowania truna, gdyby zamieniał te BW w blef i raz betował T.

Pzdr.

Odpowiedz
Cytat
nommine Autor wątku
nommine

.

Odpowiedz
Cytat

z A5s ch/raise na flopie bylby ok . To zagranie duzo bardziej nabuduje pule niz jak bys mial donkowac , ale niestety nikt nie bil :/ A chcemy budowac pule jak najszybciej jak mamy nutsy .

KQ o , tu musiszz juz na flopie raisowac na taka fisze , po co chcesz mu dawac karte na turn za pół darmo . On i tak dolozy z druga para , FD itd . Takze masz tu gruby raise bo widze ze na deepach byliscie to bym zajebal tak do 50 bb i pushnal turna .

JJ - gosc ma 3 bet 5% i do tego ten bardzo duzy sizing . Mass overbet AI na flopie i od razu wiesz ze ma QQ + . Masz tu 34 % equity na jego range. Policz czy ci sie oplaca dac 93bb zeby wygrac 212 bb.

No i te nietrafione AK w 3 bet potach . Na gosci z duzym Ftcb gralbym cbeta . Ale jak masz z donczurem na flopie 2 4 6 jestem za tym zeby check - foldowac . Problem sie zrobi na turn jak juz pula urosnie a ty dolozyles 1/3 staka i tak naprawde trzeba łape wyrzucic a njalepiej to nie odpuscic i jebnac turn a potem river :0

Z tymi TT ( flop 787 ) to dlaczego pytasz czy betowac turn ? Spada ci flop marzenie i cbetujesz to po co czekasz na turnie ? Nie po to 3 betujesz TT zeby sie obsrac . Turn idealny zeby jeszcze raz zajebac, a ty mu dajesz darmowa karte ... Spadnie na river K , dostaniesz beta w pół puli i bedzie padaka.

To samo z drugimi TT , nawalaj turn ! Chociaz tam macie deepy , za to spada karta bardzo dobra dla ciebie ktora paruje board i nie jest top parka z flopa . Poza tym grasz z fiszami i masz tam duzo value od jakiejs 5 , 7 itd . Tak jak jebnales flopa za 3/4 pota to tak samo graj turna . Niech to oni maja ciezkie decyzje a nie ty . No chyba ze jestes juz w pizdzie od flopa to z tego rozdania nie uciekniesz i masz w pape :)

Aaa i nie traktuj statystyk jak wyrocznie , kieruj sie raczej struktura boardu , dynamiką na stole nawet czutką niz tymi cyferkami w hudzie tym bardziej na takich probkach i na tym limicie.

pozdro

Odpowiedz
Cytat
CainBlleetharn

Z tym JJ vs Sqz to wiem jedno na pewno. Granie 4bet/fold jest chujowe, jak już blefować to CRE i random Axs jest lepsze do 4bet blefu bo blokuje AK i AA. Chociaż z tym jego Sqz 5-6% to nie bardzo można 4bet blefować, bo połowa z tego to jest QQ+, AK nie ma FEq = lipa.

Jeszcze bym sprawdził czy granie shipa w/JJ vs ten Sqz nie jest EV+ :badteeth:, ale to może już jutro (a i tak nie wiem czy dobrze to zrobię).

Pzdr.

Odpowiedz
Cytat
Lukaszq15

.

Odpowiedz
Cytat
CainBlleetharn

Hero (BTN): 106.6 BB
SB: 124.6 BB (VPIP: 41.77, PFR: 17.72, 3Bet Preflop: 7.50, Hands: 82)
BB: 129.8 BB (VPIP: 29.65, PFR: 19.65, 3Bet Preflop: 5.49, Hands: 24,827)
SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.4 BB)
fold, fold, fold, Hero raises to 3 BB, SB calls 2.6 BB, BB raises to 14 BB, Hero calls 11 BB, fold

Shipujemy JJ, zakładam że BB calluje tutaj QQ+,AK mam wtedy ~36%. Ryzykujemy 103.6bb a pula ma 106.6x2 + 3=216,2bb. NL10 rake to 4.50%, capped na $1,50 (15bb) czyli z 216,2 robi się ~206bb. Z tego 36% jest "nasze" co daje ~74bb. Od tego odejmujemy nasz ship za 103.6 co daje ok. -29.5bb

Gdy BB folduje wygrywamy 3+3+14=20bb.
29,5/20= 1,475 to jest ile razy więcej blefów (to co folduje) musi BB tutaj mieć względem value (QQ+,AK).

QQ+, AK to jest 34combo (2,56%) ==> 34x1,475= ~50combo blefu.
Razem 34+50=84 combo (~6,3%) Tyle musi gość w tym spocie squeezować, żeby ship JJ był odchodowy jeśli calluje to co napisałem a folduje resztę.

Teoretycznie nie ma lepszego spotu do Sqza niż vs BTN+SB więc i range powinien być tutaj szerszy niż ogólne 6% które BB ma na tej pozycji. Na ile ta statystka jest wiarygodna nie wiem. Mogłem się też gdzieś pomylić i całe to pisanie o dupę :badteeth:

Odpowiedz
Cytat
nommine Autor wątku
nommine

.

Odpowiedz
Cytat
CainBlleetharn

Jak foldujesz to jest -3bb więc jak ma te 6%+ Sqz w tym spocie to na pewno Ship>>>Fold>>>4Bet/Fold :badteeth:
A czy lepszy ship od call to ja nie wiem, najczęściej oprócz premium hands ma tam masę BW + parę niskich Axs. Nie wydaje mi się żeby JJ było na ten range dużo z przodu, nie ma inicjatywy ale jest pozycja. Na boardach z Q+ pewnie bym grał 1 call na niższych 2 (chyba że ma niski Cbet T in 3bet pots) i poddawał.

Asplayed: goDrut ma rację takie shipy to najczęściej nie są nawet semiblefy. To ma niby wyglądać tak słabo, a co tam trzymają to sam widzisz.
Podobnie jest jak regulars trappuje z KK+ i tylko gra call vs twój 3bet. Potem dostajesz jakiś ship Dbet albo raise AI, niby gość nic nie repuje bo board w miarę bezpieczny a sety by normalnie raisował, więc callujesz z TPTK albo JJ/QQ i się wpierdalasz.

Z AQ chyba też bym betował, ale że nie boimy się bardzo 4tego spada to pewnie mniej (40-50%) żeby zachęcać do callowania. Chujowo że to BTN bo bym grał jeszcze bet T też nie za dużo i brał Xback R, albo też jakieś gówniany bet 30% River od gorszych Ax.

Q8s ja też n/c :badteeth:

KQo jakby tam miał TP, AK :spade: to po jego Limp/C pewnie też bym grał ship. Ale jak Dbetuje takim sizingiem to za słaba ta druga para. Chociaż muszę przyznać że ship lepszy od calla tutaj :coolface:

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Kropa:)

Odpowiedz
Cytat
nommine Autor wątku
nommine

.

Odpowiedz
Cytat
yarish

W jakim celu ten raise na river z A♣8♣? Wydaje mi się, że vs takie calling stations, największe FEq mamy na riverze. Więc jeżeli chcesz value od gorszych Ax (a takich tu niewiele) i Jx to najlepiej jest to raisować wcześniej. A lepszych rąk ni chuja tutaj nie wyrzucisz. Może jakieś A9,AT gdybyś jebnął szipa :D

K :diamond: J :club: vs CS gram wyższe sizingi, bo tracisz tutaj trochę value.
Bez próbki/readów folduję river. Prawie zawsze będziemy tutaj z tyłu.

9 :heart:9d :diamond: bet na turnie raczej nie ma sensu. Nie wiem czy on tak chętnie będzie callował gut shoty. Do tego może tak zagrać z QQ-JJ.
Więc gram tak samo jak ty i liczę, że będzie próbował przejąć pulę z AQ,AJ.

Odpowiedz
Cytat
boxer82

A :club:8 :club: jak nie wiesz że on tam betuje słabe pary to nie masz co raisowac. twój układ jest co najwyżej średni http://scr.hu/3q3r/g5lw2

K :diamond: J :club: Jak kolega pisal. Wyzej flop i Turn oraz fold river. Nie ma co kombinowac , zaraz i tak ci odda to co wygrał. masz na niego pozycje, nie wpierdalaj sie w trudne spoty

KK. Gram gram tak ok 20bb. Na flopie zagrałbym call chociaż jeden street. Myślisz że on w swoim range ma tylko asy (Ax) ? Inna sprawa że jak mam grać call flop i fold turn to linia tez jest słaba ale słabe wydaje mi sie też foldowanie vs fish (Chyba jest fishem bo stack niepełny ale próbka rąk mała)

99 gram pewnie tak samo.

czy pierdolnąć za pół pota na wyczucie akcji

jebniesz za pół pota i gośc gra call to co wiesz?
ja wiem tyle samo jakbym zagrał check. Róznica jest tak że łapy co bijesz wyrzucisz

JJ - ktoś tu jest result oriented :coolface:

Chyba zagrałbym 4bet zeby go sobie wyizolowac dla siebie a postflop to zależy jak idzie. Nie wiem co robic jakby preflop zagrałby mi 5 beta ?

Odpowiedz
Cytat
CainBlleetharn

Na zoomach straciłem trochę wyczucie jak grać na mega donki, ale widzę że tu większość spotów rozkminiona już.
A :club: 8 :club: bez readów to jest easy call down, jeszcze przy takich sizingach. On tam coś raisuje pre flop więc w limp/c nie ma aż tak dużo lepszych asów.

99 Zgadzam się z boxerem że bez sensu jest betowanie T bo wywalasz tylko gorszę. Gość ma ogarnięte staty więc ja to widzę tak: jak nie barreluje tego turna to znaczy że się poddaje albo trafił króla (ewentualnie ma JJ,QQ ). Cbet/ X/ Bet blank to dla mnie nigdy nie jest blef U rega i ja to folduje. Po prostu jakby miał belfować to by barrelował ten turn, bo to jest dobra do tego karta.

Pzdr.

Odpowiedz
Cytat