Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Cash playerzy nie gesi i tez sukcesy maja !

25 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,598 Wyświetlenia

Chcialem sie pochwalic i jednoczesnie zareklamowac. Nie tak spektakularne jak ship 400k Ololola czy 80k pyszalka w sm ale jak na ~290h gry calkiem dobry a co najwazniejsze malo wariancyjny wynik. 90% FR

A druga sprawa. Jezeli ktos gra nl100 FR Zoom, albo nl100 sh zoom albo nl200 sh zoom (tutaj dopiero raczkuje i idzie mi srednio jak widac) to chetnie wspolnie porozkminialbym regow i porobil dobre notatki.

Ostatni Post GG i Robmafa sklonil mnie juz do zmiany huda teraz czas na poprawe gry a nie bezsensownie klikanie i robienie volume i granie slabo jakosciowo "byle vpp lecialy".

Odpowiedz
Cytat
24 odpowiedzi
wukaesiak
Oldschool Grinder

graty :sdrink

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty
PokerStrategist

GRatz !

4 stoly zoom na raz grasz ? Ta probka to z ilu miesiecy ?

Odpowiedz
Cytat
Stellified
PokerStrategist

no ładnie, ładnie

Odpowiedz
Cytat
yarish
PokerStrategist

Dlaczego zrezygnowałeś z SNG?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

gralem i zwykle stoliki (12-18 FR) i sh ~9-10 a zoom gram 4 zazwyczaj, a czasem tez gram 4 FR 100zoom + 2 nl50 FR albo zamiast tego 2 SH 100 zoom, a ostatnio 4 sh 200 zoom bo nit ringi troche nudne (za to jak na zlosc ida mi najlepiej). No i czasem omaszke tez pykne - ale to raczej jako odskocznia od holdema.

3 miesiace okolo, ~290h gry pokazuje hm. Najwieksze $/h mam grajac 6 zoom FR bo wtedy gram okolo ~1350 rozdan /h

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez yarish
Dlaczego zrezygnowałeś z SNG?

Dosc mocnego swinga w dol zlapalem na 60$ + zaczalem grac 60-100$ 6max sng i tez mocny swing, lacznie ~5-6k$ i jakos mi obrzydly. Dodatkowo:

- brak przerwy jak w mtt 5 minut chociaz na ta godzine i trzeba siedziec minimum 3-4h jako jedna sesja (a najlepiej 2 takie dziennie grac)

- roll oraz swingi np na 30$ sng 18man - 4500-6000$ potrzeba i swingi mamy po ~2k i nawet 3k sie moze zdazyc a $/h mamy mniejszy niz grajac nl 100FR gdzie potrzebny roll to z 3000-4000$ a swingi sa z 2-3 razy mniejsze oraz $/h wieksze

Dlatego obserwuje wycioreksa jak mu pojdzie ta SNE, bo sam mialem takie plany na ten rok ale to nie na moje nerwy. Ciekawy jestem czy podola (kibicuje)

No i jeszcze 1 minus sng - krotko je gralem ale mimo to ciezko o duzy edge nad srednim regiem nawet a w cashach jednak jezeli znamy rega i jego leaki to mozemu duzo na tym zarobic a na sng mamy edge typu : luzniej shipne bo duzo folduje (gdzie to duzo znaczy np ~20% za duzo) a w cashu np gosc obierze linie ktora zdradzi sile jego reki i wiemy co ma i mozemy zagrac idealnie.

Odpowiedz
Cytat
yarish
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty
PokerStrategist

Napisane przez tabledestroyer
gralem i zwykle stoliki (12-18 FR) i sh ~9-10 a zoom gram 4 zazwyczaj, a czasem tez gram 4 FR 100zoom + 2 nl50 FR albo zamiast tego 2 SH 100 zoom, a ostatnio 4 sh 200 zoom bo nit ringi troche nudne (za to jak na zlosc ida mi najlepiej). No i czasem omaszke tez pykne - ale to raczej jako odskocznia od holdema.

3 miesiace okolo, ~290h gry pokazuje hm. Najwieksze $/h mam grajac 6 zoom FR bo wtedy gram okolo ~1350 rozdan /h

Ok, calkiem przyjemna 3 miesieczna pensja :nh

Przyjmij zapro, chcialbym sie ciebie jeszcze cos podpytac :)

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Czuje się rozczarowany. Czasami cię widziałem na stolikach i myślałem że to ten _wielki_ saphael , a tu lipa i marna podróba ;/ Gratki niemniej fajnych wyników :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Czuje się rozczarowany. Czasami cię widziałem na stolikach i myślałem że to ten _wielki_ saphael , a tu lipa i marna podróba ;/ Gratki niemniej fajnych wyników :)

do tego pomylilem sie w jego nicku :D on byl sapheal a nie saphael :D

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

No to kolejny minus bo przez Ciebie przekręcił mi się w pamięci nick tego wspaniałego gracza ;/

Odpowiedz
Cytat
ErHB01
PokerStrategist

Brales jakies coachingi czy sam pracowales nad gra ? (cash)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Sam. Ogolnie, zaczelo mi lepiej isc kiedy:

- przestalem grac przemeczony
- zaczalem grac a nie klikac (kiedys stosowalem zagrania typu auto cold 4bet np z KQo czy AQo a teraz zdaza mi sie nawet to foldowac do 3beta od razu a na innego przeciwnika zagrac nawet z AOo 4bet call za 100bb)
- modernizacja huda/pop upow - dolozylem Raise 1st in do huda - cos pieknego
- zaczalem sie zastanawiac czy dobrze zagralem dana reke od razu po rozdaniu i czy dalo sie lepiej
- przestalem tiltowac (od razu koncze przy pierwszym objawie tiltu co minimalizuje straty)

Nastepny wykres kiedy wygram 50k :challenge

ps. dalej szukam osoby do wspolnego rozkminiania regow. Niestety nikt sie nie zglosil :/

Odpowiedz
Cytat
Woocash
Oldschool Grinder

No powiem Ci ze motywujesz do pracy, zajebiste wyniki :)

Załóż bloga - chętnie bym poczytał jak sobie ludzie radzą 2/3 levele wyżej :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jak zaczynalem grac sng to zaczalem prowadzic, ale raczej male zainteresowanie bylo wiec przestalem. Widze ze tez grasz zoom fr, takze do zobaczenia niedlugo przy stolach :sdrink

Odpowiedz
Cytat
LukeKazik
PokerStrategist

@tabledestroyer

Ile czasu już grasz w pokera online na poważnie? Widzę, że zarejestrowałeś się w czerwcu 2013, a tu zgarniasz takie sumy i właśnie zastanawiam się czy to możliwe, że w ledwo ponad pół roku tak ogarnąłeś pokera czy po prostu założyłeś nowe konto itp.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez LukeKazik
@tabledestroyer

Ile czasu już grasz w pokera online na poważnie? Widzę, że zarejestrowałeś się w czerwcu 2013, a tu zgarniasz takie sumy i właśnie zastanawiam się czy to możliwe, że w ledwo ponad pół roku tak ogarnąłeś pokera czy po prostu założyłeś nowe konto itp.

Nie mialem konta bo uzywalem kolegi zeby filmiki ogladac. Ale juz tego oczywiscie nie praktykuje. Na powaznie tzn ? Poczatki to juz z 3 lata temu, pogrywalem troche jak szlo dobrze to wiecej jak slabiej to cashout/wyjscie na wyzsze stawki i przegranie wszystkiego i kilkumiesieczna przerwa.

Rok temu gralem nl10 sh/fr a nawet przez chwile na nl5 bo nie mialem za co. Pozniej zagralem ponad 100k rozdan na nl25 z tego co pamietam okolo 3,5bb/100 winrate tylko, pozniej omahe gralem przez jakies 2 tygodnie plo50, pozniej sprobowalem sitkow - najpierw 45 man, pozniej troche 180, pozniej 18 many na ktorych zbudowalem niezlego rolla pomimo ze ostatnie ~1,5 miesiaca byly nienajlepsze na nich, no i pozniej juz nl50 FR, nl100 FR i teraz jestem na etapie nl100 FR mozna powiedziec ale gram tez troche nl200 sh zoom - ale idzie mi dosc srednio (okolo 1-1,5bb/100) i prawdopodobnie zejde na nl100 sh zoom albo bede gral dalej FR. Pewnie tez omaszke od czasu doczasu zagram.

Kusi mnie tez mtt bo nigdy nie gralem ich na powaznie, ale to musze uzbierac wiekszego rolla bo wiadomo swingi duze

Odpowiedz
Cytat
jubi89
Elite Grinder

Wysłałem zaproszenie

Odpowiedz
Cytat
karlick
Poker Player

Witam,

Gratuluję wyników i jednocześnie jestem zaszczycony że taki Gość wpadł na mój blog i jeszcze udzielił kilku wskazówek :fdrink

Gdybyś mógł napisać kilka powodów przewagi FR nad SH wg Ciebie, byłbym wdzięczny.

Niesamowite wyniki - respect.

Odpowiedz
Cytat