Witam wszystkich!
W nowy rok podobno należy wejść "z buta". Ja postanowiłem, że moim butem zostanie blog na Pokerstrategy. Czy będzie to Converse, czy raczej klapek Kubota - okaże się po jakimś czasie.
Mam na imię Łukasz, mam 23 lata, aktualnie mieszkam we Wrocławiu. Pochodzę z Bydgoszczy, a w swoim życiu udało mi się już mieszkać w Londynie i Poznaniu - taki ze mnie Johny Walker
Każde z tych miast kocham na swój sposób i ciężko byłoby powiedzieć, w którym mieszkało mi się najlepiej. Może kiedyś rozwinę ten temat i napiszę o tym odcinek bloga. Aktualnie od września Wrocław - przeprowadziłem się tutaj, żeby zamieszkać ze swoją dziewczyną
(też bardzo ciekawy temat połączenie relacji damsko-męskiej i pokera).
1. Poker
Początki
Pamiętam, że pierwsze konta pokerowe zakładałem jeszcze na dane taty, był to zatem rok 2007. Kupa czasu już minęła! Większość z Nas wywodzi się z innych "scen" - czy to szachy, czy MTG. Mnie do pokera przywiódł Counter-Strike, kiedy to pokerstrategy stało się sponsorem najlepszego polskiego klanu - PENTAGRAM. Ówczesnym decydentom pokerstrategy serdecznie dziękuję - zmieniliście moje życie!
Pierwsze gry to cotygodniowe freerolle dla Europy Wschodniej na Party Poker, potem pierwsze gry na prawdziwe pieniądze na Paradise Poker. Czasy poszukiwania i wkręcania się w grę. Do tego drugiego mocno przyczyniła się pierwsza liga live na jaką uczęszczałem - liga toruńska. Co ciekawe poznałem tam kilka osób, z którymi się zaprzyjaźniłem i utrzymujemy świetny kontakt do dzisiaj!
Potem przeniosłem się na Starsy i już tam zostałem - od paru lat ze zmiennym szczęściem gram tam sity i mtt. - domazpl @ stars i domaz @ ftp - tam można sprawdzić moje wyniki.
Największe sukcesy
Na początku 2012, dzięki mojemu pokerowemu przyjacielowi trafiłem do największej polskiej stajni stakingowej mtt. Poznałem tam wielu świetnych graczy z wąskiego toptop PL i dzięki temu rozwinąłęm się pokerowo w niewyobrażalnie wielkim stopniu. Razem z rozwojem przyszły pierwsze większe sukcesy m.in.
Won 12,734$ in the Big 22$ finished in position 2 out of 5465
Won 12,061$ in 27$ Saturday Eliminator finished in position 1 out of 4254
No i już po zejściu ze stejka mój największy jak do tej pory sukces, czyli szipnięcie MiniFTOPSa 6max za 109 - 45k$ za 1st
Spoiler

Co aktualnie gram?
Aktualnie przez "mało konserwatywny" ♠_biggrin: bankroll management byłem zmuszony do wrócenia na stejka. I tu wyjaśnia się tytuł bloga - gram u niemieckiego grindera HU SNG Hyper-Turbo. W codziennych sesjach klikam sity na 180os za 3.5+r, 8 i 15 oraz MTT do 20-30$ + wyższe z satelitek.
Mój wykres z PS wygląda tak:
Spoiler

Okres ostatniego stejka to ta mała ale stabilna górka na końcu
Plany
1. Gra minimum 1k gier miesięcznie - cel nie taki prosty, ponieważ pokera muszę pogodzić z życiem rodzinnym i prowadzeniem własnego biznesu (o tym później)
2. Dokończenie stejka i powrót do grania mid-high MTT na stejku bądź nie.
3. Rozwój i nauka pokerowego rzemiosła!
Ha! Mały żarcik z mojej strony, ponieważ studiami...już się nie zajmuję
Niestety, nie dlatego, że je skończyłem :). W swoim życiu studiowałem aż 5 kierunków i na żadnym nie zagrzałem miejsca dłużej niż 2 semestry. Po kolei były to : Media Studies na Royal Holloway w Londynie, dziennikarstwo w Bydgoszczy, Europeistyka w Poznaniu, Informatyka i Ekonometria w Poznaniu i Filozofia w Poznaniu.
Co ciekawe oprócz studiów w Londynie najbardziej podobała mi się filozofia! Być może tej części mojego życia również poświęcę jeden z odcinków bloga.
Od 3 lat zajmuje się prowadzeniem swojej działalności. Do niedawna było to głównie kręcenie filmów - teledyski, relacje z imprez, filmy korporacyjne czy też śluby!
moje portfolio można sobie obejrzeć tutaj : TU oraz TU. Robota świetna, przyjemna, przynoszącą satysfakcję, rozwijająca. Można spotkać masę świetnych, kreatywnych ludzi.
Oprócz tego od jakiegoś pół roku zajmuję się importem z Maroko i dystrybucją w Polsce olejku arganowego - zapraszam . Ten biznes idzie nieco gorzej - produkt mamy świetny, jeżeli ktoś od nas go kupi to w 100% zachwala i poleca znajomym, niestety nie umiemy dotrzeć do szerszego grona odbiorców. Zwyczajcie się na tym nie znam i porwałem się trochę z motyką na słońce - może jest na forum ktoś kto mógłby udzielić jakichś rad jak rozreklamować taki produkt?
Muzyka! Mimo, że sam nie mam wykształcenia muzycznego, to przez przyjaciół i środowisko w jakim żyłem mam z nią trochę wspólnego
Oprócz "śpiewów melanżowych" mam za sobą krótką historię jako raper. Tutaj można zobaczyć jedyny teledysk w jakim się udzieliłem, z którym też wiąże się śmieszna historia, na którą może kiedyś przyjdzie czas
W ostatnie wakacje przyłączyłem się do moich przyjaciół, którzy stworzyli zespół uliczny, z którym jeździli po Polsce i grali w różnych miastach. Muszę przyznać, że było to jedno z najwspanialszych doświadczeń w moim życiu - świetna energia od ludzi, którzy nas słuchali i dużo fajnych wspomnień - mimo, że tak naprawdę było to tylko kilka dni
Potem chłopaki jechali w podróż po ulicach zachodniej Europy, a ja z powodu planów osobistych musiałem ich opuścić.
Spoiler

Fifa! - jedyna gra komputerowa, która wciągnęła mnie od czasów gimnazjum
Niestety w nowym mieszkaniu nie mam już konsoli i nie mogę trenować regularnie, ale sezony fify12 i fify 13 rozegrałem pełne i w naprawdę dużym wymiarze czasu i myślę, że jestem w tę gierkę dobry:)
Oprócz tych wszystkich zajęć zdarza mi się też od czasu do czasu zorganizować jakiś dobry melanż
Za pieniądze wygrane we FTOPSie zorganizowałem domówkę w Poznaniu na ponad 200 osób, na której był 2 tony piasku, darmowy alkohol, hostessy, wata cukrowa i parę innych atrakcji.
Film z tej imprezy możecie zobaczyć tutaj
Co ciekawe ostatnio na lidze we Wrocławiu, gdy powiedziałem chłopakom, że mieszkałem w Poznaniu jeden z nich spytał się mnie czy znam chłopaka, który szipnął jakiś turniej i zorganizował melanż z plażą - SWAG
Oprócz tego od 3 lat w wakacje w Bydgoszczy organizujemy festiwal muzyczny - w ostatnie wakacje przybrał on formę 2dniową z trzema scenami i polem namiotowym - więc całkiem konkretnie, a w tym roku nie zamierzamy się zatrzymywać!
Wszystkich przepraszam za ten przydługi wpis! Jeżeli dotrwałeś do końca to dziękuję! Chciałem się konkretnie przywitać - obiecuję, że kolejne wpisy będą już nieco bardziej skondensowane
Myślę sobie, że ciekawą formą byłyby wpisy stricte pokerowe, z moimi wynikami i wykresami + jedno zagadnienie pokerowe lub pozapokerowe, o którym mógłbym trochę napisać.
Poniżej wypiszę kilka tematów, które mógłbym poruszyć. Ci wytrwali, którzy dotarli aż dotąd - proszę, napiszcie, który z tematów chcielibyście, żebym poruszył jako pierwszy
Oczywiście jeżeli macie swoje propozycje - jestem otwarty!
1. Życie z kobietą a poker
2. Miasta, w których mieszkałem
3. Poker live w Londynie i ciekawe historie z nim związane (jest ich kilka)
4. Mindset (myślę, że jedna z moich najsilniejszych cech jako pokerzysty) oraz buddyzm
5. Gry, w które grałem zanim dotarłem do pokera
6. Moje przygody ze studiami
7. Jak zorganizować dobrą imprezę
8. Przygody w Maroko