Przejdź do forum
Asy z flush drawem ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Co powinniśmy zrobić na turnie? Sonda została utworzona na lip 17, 2013

Asy z flush drawem kontra raise

29 Posty
20 Użytkownicy
0 Reakcje
4,063 Wyświetlenia
rusher88

Heja,

Wybrałem tę ręke z niemieckiej społeczności, ponieważ tutaj też może rozpocząć interesującą dyskusję.
Pytanie jest następujące - czy to zagranie jest prawidłowe? Na turnie mogę być behind, ale ciągle posiadam over parę + flush draw. Czy można w taki sposób wytłumaczyć call?
Na riverze muszę zrzucić swoją rękę, prawda? Jednak potrzebuję wygrać tylko 33% czasu, co powoduje, że over para nie wygląda aż tak źle. Z drugiej strony, nasz przeciwnik pokazał siłę i nawet asy mogą mi nie wystarczyć.

iPoker - $0.02 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP: 100 BB (VPIP: 13.04, PFR: 10.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 232)
MP+1: 101 BB (VPIP: 13.49, PFR: 8.84, 3Bet Preflop: 1.45, Hands: 216)
CO: 97.5 BB (VPIP: 16.22, PFR: 8.11, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 37)
BTN: 100 BB (VPIP: 15.04, PFR: 10.98, 3Bet Preflop: 4.76, Hands: 247)
SB: 165 BB (VPIP: 13.35, PFR: 10.50, 3Bet Preflop: 4.17, Hands: 465)
BB: 95 BB (VPIP: 11.11, PFR: 11.11, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 18)
Hero (UTG): 100 BB
UTG+1: 159 BB (VPIP: 21.84, PFR: 13.56, 3Bet Preflop: 3.03, Hands: 440)

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♣ A♦

Hero raises to 4 BB, UTG+1 calls 4 BB, fold, fold, fold, fold, fold, fold

Flop: (9.5 BB, 2 players) 8♦ J♦ 3♦
Hero bets 5 BB, UTG+1 calls 5 BB

Turn: (19.5 BB, 2 players) 7♠
Hero bets 9 BB, UTG+1 raises to 32.5 BB, Hero calls 23.5 BB

River: (84.5 BB, 2 players) K♠
Hero checks, UTG+1 bets 42 BB, Hero calls 42 BB

Chyba najważniejsze pytanie należy sobie zadać na turnie - raise, fold czy call?

Odpowiedz
Cytat
28 odpowiedzi
dlrzz

Zachęcamy do wypisania własnych przemyśleń :)

Odpowiedz
Cytat
CainBlleetharn

Nitringi :rage:, przydałaby się agresja tego typka. NL2 gamblerski limit, podobną nieprzewidywalność mają tylko gracze na highstakes ;)
Tutaj ofc folduje turn, natomiast przy stole wpier#d@!@m ALL IN zanim sam się zorientuje.

Pzdr.

Odpowiedz
Cytat
popek876

Nie majac readow nie znajac agresji przeciwnika, kierujac sie bardziej specyfika gry na nl2 to dla mnie jest all in turn. Wiadomo ze on tam moze miec sety flush na ktore mamy jeszce sporo outow ale on tam tez ma aj kj qq z czym tez sie bedzie stacowal, sa tam tez rece typu tt,99 i na nl2 tez mozna czasami dostac call. I wiadomo sa tez czasami jakies blufy. Wiec all in po rais przeciwnika wedlug mnie jest ev + na nl2.

Odpowiedz
Cytat

Ilość podzielonych opinii i specyfika rozdania wg. mnie świadczy o tym, że spot będzie w longrunie b/e albo delikatnie na minus. Inna sprawa to to, że mamy 440 rąk na villaina i jakieś dodatkowe staty by się jezcze tam znalazły ;). Mając do dyspozycji tylko to co w poście to jednak skłaniam się ku foldowi chcąc ograniczyć wariancję w swojej grze.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

Pytanie czy te śmieszne sizingi są celowe? Na miejscu utg1 przebijam tak każdego Jx obstawiając hero na A :diamond: x

Odpowiedz
Cytat

FOLD - pewnie ma T9 na micro ;)

Odpowiedz
Cytat
Chmurkins

Moim zdaniem to zależy ile ten przeciwnik będzie z nami grał, bo jeżeli uważamy że max jeszcze ze 400 rąk będziemy z nim grać to fold, ale jak jest stałym bywalcem i będziemy go często spotykać to call, bo będziemy wystarczająco często wygrywać + notka zaoszczędzi lub pozwoli wygrać sporo żetonów.

Odpowiedz
Cytat
profek20

Easy all in pre flop for max value :D :D :D
Ciekawe co by zrobił Isildur :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
rusher88 Autor wątku
rusher88

Napisane przez profek20
Easy all in pre flop for max value :D :D :D
Ciekawe co by zrobił Isildur :f_cool:

Mysle ze dokladnie to co piszesz :f_cool:

A co do tego spota, to faktycznie szkoda ze nie ma absolutnie info o grze postflop, nawet AF czy AFq, wiec pozostaje bazowac na tym co widzimy pre i sugerowac sie tym, ze raczej bedzie z tych pasywnych, a nie agresywnych. Stad, chcac odp. sobie na pytanie o gre na turn, pasuje pomyslec o tym, jakiego typu rece raiseujac ten turn u takiego gracza i tak na prawde co chcemy osiagac, majac tutaj A:dAx.

Swoja droga chyba sizingi sa troche slabe ;D

Odpowiedz
Cytat
crueleq

Grając vs w miarę ogarnięty przeciwnik bez dynamiki ( pomijam, że to nl2 i to może być std klikacz guzików ) widzę siebie praktycznie 100% czasu behind po takim zagraniu i conajwyżej drawuje do 8-10 outów.
Z opinii trenerów podanych w newsie zgodziłbym się z yacem.
Mam też zastrzeżenia co do tych sizingów hero :P

ed: O tym już wspomniano, że mając taką próbkę istotne jest af/afq, pasywna ryba która raisuje to też nie jest dobry znak.

Odpowiedz
Cytat
profek20

Sizzing może być ale czasem indukujemy bluffy a spr na tym flopie nie jest duża a my jesteśmy na utg przez co mamy tu jeszcze więcej fe , flusha będzie miał rzadko na tych pozycjach tym bardziej że mamy A :diamond:, utg może mieć tu KT-KQo z :diamond: , AJ+, QQ , pocket parke z :diamond: obrócona w bluff a nawet seta który poczuł się nagle pewnie przez ten sizzing co zrobiliśmy czasem J8 jakieś combo K :diamond:9 x i inne random handy aczkolwiek myślę że jeżeli ma tu flusha często gra już raise na flopie nie wiem co wy chcecie mu dać żeby tego nie sprawdzać na turnie.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

jak dla mnie slowplayowany set JJ albo trafiony flush draw typu KQs w najgorszym a w najlepszym próba wystraszenia mnie agresją i poddaniem pota na river przez kolesia który może trzymać równie mocny układ jak ja ale nadal nieskompletowany

oraz inne high pocketpary które dominujemy

po prostu jest tutaj za dużo kombinacji z którymi jesteśmy z przodu w większośći przypadków czyli kk qq jj tt jakieś AhKd KdJh
AhQd niż tych trafionych przez niego a które równie dobrze może rozgrywać agresywnie jak my

call tutaj nie jest dobrym wyjściem więc albo fold albo re-push ,wybrałbym re-push

kolega pasywny bo zobaczie jak doszło do zgenerowania puli open -call , bet-call , bet -re-raise 0,65

przypuśćmy żę mamy tutaj do czynienia z jakimś tagiem prawdopodobnie sądząc po jego wysokości sizingu raise'a na turnie

wg mnie tutaj poleciał float właśnie z jakimś Ax , pocketparką FD bo dalej by slowplayował gotowego flusha aż do rivera by zmaxymalizować zyski a VS przegrane sety mamy nadal te 10 outów

Odpowiedz
Cytat

kto coś takiego możne spasować :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
crueleq

Napisane przez blelol
kto coś takiego możne spasować :facepalm:

yac i pastor :P

Odpowiedz
Cytat

fish detected :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez CainBlleetharn
Nitringi :rage:, przydałaby się agresja tego typka. NL2 gamblerski limit, podobną nieprzewidywalność mają tylko gracze na highstakes ;)
Tutaj ofc folduje turn, natomiast przy stole wpier#d@!@m ALL IN zanim sam się zorientuje.

Pzdr.

Tutaj ofc folduje turn, natomiast przy stole wpier#d@!@m ALL IN zanim sam się zorientuje

_biggrin:

prawda taka ze 99,9% na stole z pocet AA na mono bordzie z fd wierd^la AI gdy nie ma jakis mozliwości fula. To jest spot w którym rozkimna jest zbedna bo i tak AI pójdzie no moze na jakis nl zilion k takie coś folduja. nie wiem czy na mid ktoś coś takiego foldnie nie wspominajac juz o stawkach u gdzie 90% może pokazać 56 w spedach

Odpowiedz
Cytat

po sizingach
widać że hero to fish

Odpowiedz
Cytat
picpwnz

Wg. mnie sizingi hero mogły wyindukować ten raise + jak wyżej napisano nie ma info/notatek o agresji tego gracza. Grając większe bety, mamy prostsze decyzje. Bez informacji bym tu się skłaniał ku foldowi.

Odpowiedz
Cytat

Nie da się tej ręki ocenić, bo sizingi Hero popsuły wszystko.

Odpowiedz
Cytat