Proszę o ocenę, może jakaś sugestia co do gry.
Uploaded with ImageShack.us
Proszę o ocenę, może jakaś sugestia co do gry.
Siema.
Popatrz bardziej na steale - moze da sie wiecej?
Dziwny rozklad 3betu - nie wykorzystujesz pozycji w ogole, z MP masz wiecej niz z BU, tak samo vs steal 3betujesz na prawde malo, tzn. sadze ze da sie wiecej, nawet jesli wycelujesz tylko w graczy, ktorzy folduja duzo ( 70+ )
Fold to 3bet 60 wiele nie mowi, jesli nie sprawdzisz sobie spotow w ktorych callujesz i takich, w ktorych 4betujesz, czy dobrze je dobierasz, jak grasz dalej itd -> polecam po prostu filtry.
Squeez niski, ale to na micro jest raczej normalne.
Na pewno warto zobaczyc czy odpowiednio callujesz z blindow, albo czy nie da sie szerzej / nie ma rozbitych na konkretne pozycje, wiec moge tylko skierowac Twoja uwage an to / Popatrz po prostu na spoty, gdzie callowales.
To czy dobrze cbetujesz F/T/R tak na prawde zalezy od doboru przeciwnika/boardu. Na pewno w 3bet potach cbetujesz flopy strasznie czesto, ale Ty masz waski range, wiec po prostu czesto masz.
Fold to CB 54 nie jest ogromny, ale nie jest tez maly. Ty masz lekko "poszerzony" ( wzgledem nazwijmy to standardu, czli PP + jakies broadways ), co powoduje ze tworzysz spoty, w ktorych wkladasz do pota BB, a pozniej je odpuszczasz - to nie musi byc -EV, jesli po prostu na odpowiednich garczy grasz fit or fold.
Zobacz jak super niski masz rasie CB F, na turn czy river jest troche wiecej, ale tez TWoj range staje sie mocniejszy, bo czesc foldujesz na flopie itd. Na pewno mozna o tym pomyslec.
Fold CB to raise jest niski, ale tez probka zadna. Jednak mala probka tutaj sugeruje to, jak malo takich akcji dostajesz, stad czesto to moze byc mocny range. Rzuc na to okiem.
Troche zle nazwana agresja, bo "2" to jest AF, a "33" to jest Agg% - w HM nie wystepuje o ile dobrze pamietam typowe AFq ( AFq a Agg% ma minimalnie inny wzor ).
No nie jestes szczegolnie agresywny na wczesniejszych streetach, stad tez ta agresja w strone rivera nie maleje szczegolnie mocno.
Troche jednak zastanawiaja mnie roznice pomiedzy Twoimi popupami. Check/raise w tym ciemnym to 12/7/9, a w jasnym to 3/7/4, gdzie w takim razie z tego pierwszego wyniak, ze cos overall kombinujesz z tym / czy na plus czy nie, to juz ciezko powiedziec / natomiast ten jasny ppup sugeruje ze grasz strasznie straight forward jesli chodzi o tego typu zagrania.
Czyzby w tym ciemniejszym popupie bylo mniej rak?
Dziękuję, za opinię.
3bet - faktycznie trochę dziwnie się, rozkłada. Będę na to zwracał uwagę i zobaczę za jakiś czas, co z tego wyjdzie.
Fold to 3bet - na NL5 na PS, jest mnóstwo nieznanych graczy i często nie wiem jak oni reagują na call 3bet/4 bet, więc jeśli nie mam pozycji lub monsterów to raczej odpuszczam do 3betu.
C-bet Flop = 66 - to mało???? Myślałem, że jest to dosyć rozsądna wartość.
Apropos wzorów poszczególnych statystyk, czy mógłbyś powiedzieć gdzie te wzory można znaleźć. Szukam od jakiegoś czasu i chyba mój angielski za słaby bo na stronie producenta poza opisem poszczególnych statystyk nie znalazłem nic.
Co do check/raise, to nie mam pojęcia czemu te staty się różnią, głównie używam tej czarnej tabelki i nie zauważyłem tego wcześniej, muszę przeanalizować i znaleźć przyczynę.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.