Proszę o ocenę statystyk, wskazanie leaków;)
PS: Nad statystyką "RaiseCbet" już pracuję:D:D:D
NL 10 zoom FR 20k hands
Heja.
OK, zanim przejdziemy do analizy, to napisz mi jeszcze jakie masz sizingi overall, a jakie CO/BU/SB.
Swoja droga tak duzy 3bet z blindow sie sprawdza?
No to lecim:)
Sizingi to 4bb, Steale to 3bb (czasami zmieniam na 3bb i 2,5bb) - teraz planuję wejście na nl25 to będzie już jednolicie -> tak, żeby czasami nikt się nie pokminił (no może pierwsze 30k rąk będę jeszcze kombinował):D
Wysoki steal, ponieważ uderzam zawsze jak mam teoretyczny autoprofit.. czasami jak mam już kilkanaście rąk na gościa (nie mam jeszcze stat FtoSteal na BB i SB) to sprawdzam call open i 3bet.. jak np. gość wygląda w stylu 11/6 po 30h z call open~5 i bez 3betu to też stealne any2 np niższym sizingiem - nie znamy się, to nie wie że go obniżam:) Czy się sprawdza..?? Może jest to leakiem.. jeśli chcesz wiedzieć jaki mam wynik na konkretnych pozycjach to mogę podać.. nie wiem jak to ocenić.. Często ludzie na mnie, po jakimś czasie bardzo mocno poszerzają 3bety vs steale .. i tu widzę też sporo value... odznaczam typa i czekam na silniejszy range dla niego.. ps. Fto3bet tak ogromny na tych pozycjach bo jednak czasami się odwijają jakies murki(i tak IMO bardzo rzadko-nie potrafią wykorzystać leaku) i wtedy często nie kombinuje żeby nie zmieniać spota EV+ w EV-. Mimo wszystko mam zamiar popracować nad tym w najbliższym czasie:)
Mam nadzieję że napisałem dość zrozumiale.. niestety nie mam talentu do przelewania myśli na papier..
Czekam na dalsze pytania no i na uwagi:)
EDIT: A pytrałes o 3bet z blindów.. chyba byłem jeszcze zaspany.. Akurat to myślę że jest ok.. nie wydaje mi się żeby było to jakoś szczególnie marginalne zagranie:)
Spoko, jesli chodzi o duzy fold to 3bet vs resteal, to dobrze cos takiego uslyszec, bo widac ze wiesz skad sie on bierze.
Co do sizingow, to warto ogolnie myslec o tym, zeby je obnizyc. Zoom to akurat taki wynalazek, gdzie masa osob gra strasznie schematycznie - czesto nawet miniraise jest super skuteczny, bo mimo ze ludzie bronia sie relatywnie wiecej, to nadal sporo za malo, aby przeszkadzac Ci osiagac na nich autoprofit.
Co do 3betu z blindow, to po prostu masz bardzo wysoki i musisz tego po prostu pilnowac. Nie twierdze ze to nie bedzie sie sprawdzac - ludzie pewnie wiele folduja.
Zwroc uwage jak bronisz BB vs SB, bo tutaj mozesz callowac wiele rak.
Na numerki popatrze jutro ( dzis ) w ciagu dnia.
Jestem jestem ^^
Preflop wyglada OK, jedyne co mocniej zwraca uwage, to ze Twoj callopen nie jest za bardzo pozycyjny.
Warto tez zobaczyc co limpujesz, skoro w ogole limp/fold wystepuje.
As PFR:
- masz ~niski cbet. Mysle ze w tym zagraniu jest nadal sporo FEq, wiec warto szukac spotow do cbetu - obecnie ludzie faktycznie nie folduja juz az tak duzo jak dawniej, ale nadal na wielu z nich mozna betowac z automatu.
- stosunkowo niski CB flop, powoduje, ze od turna betujesz dosc duzo, bo po prostu dosc czesto tam masz
Vs PFR:
- bardzo duzy fold to CB OOP, ale Ty bardzo rzadko jestes OOP jako caller. Ogolnie po prostu zobacz czy Twojego calling range nie buduja pockety fit or fold vs steale/sth, bo na tym ciezko zarabiac
- masz strasznie nutsowy raise vs CB
3bet+
- sporo 3betujesz BB vs SB - zwroc uwage jaki masz calling range - jestes IP, czesto rece ladujace automatycznie w 3bet range nadaja sie tu do calla ze wzgledu na ogromny range przeciwnikow i fakt, ze graja OOP
- zobacz sobie czy callujac 3bety OOP nie tracisz / zobacz z czym je callujesz
- ogromny fold to 4bet, domysalm sie wynika z dobrze wycelowanych light 3betow - wtedy po prostu na 4bety, ze wzgledu an tight range przeciwnikow, musisz czesto foldowac
- uwazaj na to, kiedy cbetujesz w tych 3bet potach, bo majac bardzo szeroki range, z zalozenia powinienes celowac w grzczy, ktorzy folduja bardzo duzo = ich calling range bywa mocny, szczegolnie ze trapowanie KK+ na zoomie, to norma
- ponownie zwracam uwage na callowanie 3betow OOP -> masz spory fold to CB
- plaski squeez, zwracaj uwage na pozycje/range przeciwnikow.