Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Hyde Park. Bez cenzury. Wstęp wolny.

171 Posty
51 Użytkownicy
0 Reakcje
11 K Wyświetlenia
Pazurrr
Elite Grinder

Witam :)

Jestem Pazurrr - geniusz..., eee, no nie - to już było! Tym razem nie będę się wygłupiać. :D
Zapraszam do mojego nowego bloga. Zaczynam go z dwumiesięcznym opóźnieniem, gdyż tyle juz trwa moja "zawodowa" przygoda z pokerem. Właśnie dwa miesiące temu poker przestał dla mnie byc tylko zabawą. Mam świadomość, że wyzwania, które teraz przede mna stoją są o wiele większe, niż były wtedy, gdy rozpoczynałem poprzedniego bloga. W poprzednim blogu mogliście śledzić początek mojej przygody z pokerem i, jak moge sądzić po Waszych opiniach, dla wielu z Was była to lektura całkiem interesująca. Dziękuję! :)
Tak jak napisałem - teraz przede mną inne wyzwania. W niniejszym blogu mam zamiar dzielić się z Wami, w jaki sposób zamierzam się z nimi zmierzyć, a także podzielić moimi sukcesami i (mam nadzieję, ze nielicznymi) porażkami. Mam nadzieję, że ten blog będzie dla Was równie inspirujący, jak poprzedni. Jednym słowem - koniec fanaberii ;P (damianpat - pozdrawiam :D)

Serdecznie zapraszam :)

Pozdrawiam

/link do poprzedniego bloga - Koniec/

170 odpowiedzi
Olorion
BlackMember

Damn. A juz sie balem ze to na serio koniec blogowania ;)

good luck

first

Witam!

Świetnie, że zamierzasz dzielić się swoimi spostrzeżeniami i przemyśleniami w nowym blogu. Poprzedni Twój blog śledziłem uważnie i wiele ciekawych rzeczy przeczytałem, które pomogły mi stawiać pierwsze kroki w FL SH. Zatem czekam z niecierpliwością na kolejne wpisy.
Jeśli możesz to napisz na jakich stawkach i ile mniej więcej rozdań miesięcznie grasz.

Pozdrawiam _thumbsup:

damianpat
BlackMember

super będzie nowy blog do newsa ;)

powiem tyle: SUPER!!

Jaką odmianę pokera będziesz teraz grał?

Tyb3r
PokerStrategist

Nie ma to jak poprawa humoru od rana.

Powodzenia.

Zawodowo ? Tzn że rzuciłeś pracę na rzecz pokera ? Moje kondolencje dla rodziny.

damianpat
BlackMember

Typiara100 napisał
Zawodowo ? Tzn że rzuciłeś pracę na rzecz pokera ? Moje kondolencje dla rodziny.

Dlaczego? mógłbyś uzasadnić?

SamRadziwill
Elite Grinder

Tak wszystkich przestraszyć z tym końcem bloga... :D

Napisz coś więcej w kolejnym poście o Twojej motywacji do podjęcia takiej decyzji. GL w karierze prosa :P

damianpat napisał

Typiara100 napisał

A co ty taki nie domyślny, pomyśl co przeciętny człowiek myśli o pokerze :D

kNoq001
PokerStrategist

ale w pokera chyba nie grasz dla kogos tylko dla siebie? a rodzina zrozumie Twoja "prace" jesli odpowiednio jej to uzasadnisz (np pokazac wyciag z banku)

BigSzu
PokerStrategist

Gdyby całe zycie przejmowac sie tym co mysla inni, to czlowiek jako gatunek nie zrobilby chyba zadnego postepu. Grats pazurr, tez do tego daze. Oby ci sie udalo, zebys jako jeden z wielu mogl pokazac klase "przecietnym ludziom"

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr
Elite Grinder

Ho, ho, ale tu gwarno :) A mnie sie często wydawalo, ze pisze sobie, a muzom...

Typiara100 napisał

damianpat napisał

Typiara100 napisał

A co ty taki nie domyślny, pomyśl co przeciętny człowiek myśli o pokerze :D

Sądzę, ze sie jednak nie domysli, co o pokerze mysli przecietny czlowiek, gdyż pokerem z reguły zajmują się ludzie nie-przecietni. Nie mniej - damianpat zadał Ci pytanie, a Ty zamiast odpowiedzieć, wycofujesz sie rakiem. Ja się rownież pod tymi pytaniami podpisuję :)

JZF83 napisał
(...)
Jeśli możesz to napisz na jakich stawkach i ile mniej więcej rozdań miesięcznie grasz.(...)

Obecnie 1/2, 2/4 Fl SH, ok 40k/mieś.

BVGZupa napisał
Jaką odmianę pokera będziesz teraz grał?

Nadal fixa, ale..., no własnie. To jeden z tematów na przyszłość - to "ale" :)

SamRadziwill napisał
(...)
Napisz coś więcej w kolejnym poście o Twojej motywacji do podjęcia takiej decyzji. (...)

Decyzję tą podjąłem ponad rok temu. Nastepnie rozpocząłem pisać pierwszego bloga. Napisałem, ze mój pierwszy cel, to złoto, czym wywołałem sporą wesołość. Wyobrażacie sobie, jaka by była reakcja, gdybym wtedy napisał, że chcę być "prosem"? :D
Tak krótko - odpowiada mi styl życia związany z wykonywaniem wolnego zawodu (w końcu od 6 roku zycia jestem muzykiem :)), a także ideologia "self-made-man". Lubię walkę, rywalizacje, nie boje sie wyzwań (aikido :)). Jeśli dodać do tego ciekawość świata, ludzi, pasję podróżowania, no to mamy obraz, w ktory świat pokera idealnie sie wkomponowuje :)
W jednej kwestii popełniłem błąd - pociąga mnie świat turniejów live i w związku z tym wybór fixa nie był zbyt fortunny...

Dziękuje za wszystkie bardzo mile komentarze :)

P.S. Gdzieś czytałem, ze simoo wywiesił sobie kartkę "za rok bede pokerzystą", czy coś w tym rodzaju. Ze mną były klimaty mniej wiecej w tym stylu :)

Jest wiele osób na PokerStrategy z którymi mógłbyś poćwiczyć NL SH ^_^
Do tego dochodzą spoko materiały szkoleniowe. No i skoro tutaj odniosłeś sukcesy to w NL też pewno byś sobie poradził. Ogólnie myślę, że twoje przejście na NL to kwestia czasu :P Niewielu już zostało w FL.

Pozdro ^^

baume
Elite Grinder

Obecnie 1/2, 2/4 Fl SH, ok 40k/mieś.

Muszę przyspieszyć kroku bo jak widać Pazurrr przynosi mi szczęście:D

...ale chwalidupa ze mnie:P

Spoko flop ;>

kaczuba
Oldschool Grinder

Super. Mam nadzieję, że tutaj też będziesz od czasu do czasu wrzucał linki do fajnych utworów muzycznych. :f_smile:

Olorion
BlackMember

Pazurrr napisał
W jednej kwestii popełniłem błąd - pociąga mnie świat turniejów live i w związku z tym wybór fixa nie był zbyt fortunny...

Nie ma tego zlego, jak to mowia. Wysokie umiejetnosci w FL pomagaja zrozumienie i pozniejsze zastosowanie smallballa, ktory staje sie mimo wszystko najlepsza strategia turniejowa.