Zarówno bloga jak i przygodę z pokerem zaczynam od nowa. Zaczynam grac fixed limit, tym razem nie skończy się to tiltem i narzekaniem na strategie. Plan jest taki gram na FTP, zgodnie z SHC. Miałem wątpliwości co do tego czy grac z SHC czy aSHC, Walderam zalecił od razu zacząć od aSHC. Nie zrobie tego jednak z kilku powodów. Na FTP najniższy poziom fixa to 0.05/0,1 gdzie jest od zajebania amerykańców którzy robia Raise z any two, także tu wydaje mi sie że zwykła SHC bedzie jak najbardziej ok, a tym bardziej co tu mówic Walderam ma x razy wieksze pojęcie o pokerze niż ja wiec on by ich tam rozgonił ja niestety nie.
Gra przez pierwsze kilka tys rozdań (lub do wyzerowania) będzie wygladać tak, przede mna wydrukowane sa tabela SHC, gra na flopie (aczkolwiek to znam na pamięc) gra na turnie i riverze i tego sie mam zamiar trzymac, dlatego narazie bede grał tylko jeden stół, jeżli to opanuje tak iż nie bede musiał zagladac do kartek dodaje stół.
pozdrawiam
♠_evil:
Powodzenia w prowadzeniu bloga
Tez niedawno zaczalem grac FL, z tymze na Titanie. Poki co idzie mi w kratke, ale mam nadzieje ze wkrotce dostane jakiegos upswinga, bo uwazam ze mam nieco edge nad 90% graczami na Titanie
To można normalnie pierdolca dostać, ja nie wiem jak można inaczej grać, elephant włączony, arty przeczytane po kilka razy do srebra, gram wg podstawowej tabeli SHC, wklejam rozdania, mam przed sobą dodatkowo arty z basica żeby sie zastosowac do konkretnych sytuacji, dopiero 300rak rozegranych bo gram tylko jeden stół 3 dzien i zas na potężny minus. Ja nie wiem co to upswing, pomimo iż gram obenie 2 i 3 bonus od konkurencji to wiecznie na minus, jeszcze nigdy nie widziałem kwoty powyżej 50 $.
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$2,93:///////;MP2$3,72:46/50/22/1,4/46/67/0/73;[/tg]
0,05/0,1 Fixed-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.
Preflop: Hero is MP1 with K♥, K♠
UTG2 folds, Hero raises, MP2 calls, 5 folds.
Flop: (5,40 SB) 2♣, J♣, 5♥ (2 players)
Hero bets, MP2 calls.
Turn: (3,70 BB) A♠ (2 players)
Hero bets, MP2 calls.
River: (5,70 BB) Q♥ (2 players)
Hero checks, MP2 bets, Hero calls.
Final Pot: 7,70 BB
Results follow (highlight to see):
Hero shows para króle (Kh Ks)
MP2 shows para asy (Ah 4h)
MP2 wins with para asy (Ah 4h)
nie zyją fishe
niezły to o moze i by był, jakbym chodź raz wyszedl ponad 50 $, rozegrałem dokładnie 371 rak, z bankrolla 34,05 mam teraz 32,11. Ok mozna powiedzieć stary to poker, swingi sie zdarzają, ale jak można mówić o swingach czy też downswingu kiedy ja nigdy nie miałem żadnego upswingu, KK, QQ - standardzik, przegrywamy dlaczego bo po mimo moich raisów zawsze turn czy tez river to jakze ukochany As wpada, a oczywiscie debile z Ax spradzają wszystko aż do rivera, dla mnie poker to jest istny hazard i gra szczęścia, kto twierdzi inaczej ten kłamie, wczoraj Panadol a trningu wspomniał iz czasm trzeba zrobić krok w tył a później dwa do przodu, spokojnie i na niego przyjdzie korekta. A te słowa dwa w przód, jeden w tył to bzdura, to wygląda tak dwa w przód, dwa w tył, pokeroomy nie sa takie głupie żeby od tak rozdawać kase, raz musi wygrac ten raz ten i tyle.
Aha wyrabiam jeszcze jeden bonus od konkurencji na pacficu, ale tam gram wszysko bo tam to jedynie albo grasz wszystko albo nie grasz nic. To jest pokeroom dla total donków, cs to tylko na najniżysz stawkach działają, ewentualnie mozna jakies sitki ciupac.
rumbacz napisał
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$2,93:///////;MP2$3,72:46/50/22/1,4/46/67/0/73;[/tg]
0,05/0,1 Fixed-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.Preflop: Hero is MP1 with K♥, K♠
UTG2 folds, Hero raises, MP2 calls, 5 folds.Flop: (5,40 SB) 2♣, J♣, 5♥ (2 players)
Hero bets, MP2 calls.Turn: (3,70 BB) A♠ (2 players)
Hero bets, MP2 calls.River: (5,70 BB) Q♥ (2 players)
Hero checks, MP2 bets, Hero calls.Final Pot: 7,70 BB
Results follow (highlight to see):
Hero shows para króle (Kh Ks)
MP2 shows para asy (Ah 4h)MP2 wins with para asy (Ah 4h)
nie zyją fishe
Zobacz czy ten c/c na river miał sens? Bet jest prawidłowym zagraniem.
Jeżeli zaczekasz do niego, to z asem zawsze zagra Ci bet a ty go sprawdzisz. Wiec jeżeli ma asa, to i tak tracisz 1BB. Ponadto często przeczeka z ręką typu Jx, Qx, od których grając bet, wyciągnął byś value na riverze.
Powodzenia przy nauce FL!
Na FR grałem tylko SHC i wyniki miałem naprawdę niezłe. Szybko przechodziłem na wyższe limity - schody się zaczęły dopiero na SH, ale to już inna bajka. Grając FR korzystałem z takiej ściągi + SHC - ściąga zrobiona na podstawie artów. Szybciej z niej można korzystać niż przeglądać arty podczas gry. 1 stół to można się zanudzić i zacząć titlować (tak jak ta rękę którą wstawiłeś - bet river!). Każdy ma swoje predyspozycje, ale na FR spokojnie możesz włączyć 3 czy 4 stoły. Mój brat wspomaga się tą ściągą i gra 8-12 stołów FR na niskich stawkach i idzie w górę
ok dzieki chłopaki, za słowa otuchy, mam nadzieje ze nikt nie bierze na poważnie tych moich wybryków, przekleństw i oszczerstw, ja tak po prostu mam i życiu codziennym tez tak jest niestety, jak coś nie idzie to najlepiej nadać komuś, a jak nie pomaga to w ruch idą pięści, no niestety tak jest ale staram sie nad tym panować. Dzieki slimy3 za tę ściage. Bede z niej korzystał. Jeśli kogos kiedykolwiek uraziłem swoimi słowami to przepraszam, faktycznie z tym KK zawaliłem river.
Aha wspominałem iż gram tez na pacyficu, tam ogólnie w fixa sie nie da grać, zwłaszcza FL FR, dlatego tam bede grał SSS. No cóż chociaż bede miał jakis wyrobiony poglad co do tych strategii.
Zresztą ja tak naprawde nie napalam sie jakos na tego pokera, tzn chodzi mi o to że nie zależy mi specjalnie na grze na NL 200, FL 200 i wyżej traktuje pokera jako sposób na dodatkową kase, która bedzie i tak inwestowana w co innego napewno obligacje itp. Znajomy juz 6 rok bawi sie własnie w obligacje itp i tylko z tego sie utrzymuje, także pozyjemy zobaczymy.
Jeszcze raz dziekuje za ściągę i kosić fishy.
Podoba mi się Twój blog
jak i Twoja postać
masz ode mnie 10 tylko proszę nie przeklinaj
pozdro
nie wiem o co chodzi z tym 10 ale ok, takze startujemy jakby na nowo, narazie na kilka dni musze odstawić fixa bo wyrabiam konkurencyjny bonus na pacyficu przy pomocy sss, także tylko na tym sie skupie, ale i tak jak wyrobie bonus bede chcial sobie założyć konto na P*, tylko jak to zrobić żeby mi to też przypisali pod poker strategy, bo z całej konkurencji to ja i tak nic nie mam a na pacyficu i tak nie ma za bardzo w co grać, to jakis trzeba kod przepisac? Bo juz mam jedno konto przypisane do do poker strategy z party pokera, to teraz jak będe chciał sobie założyc konto na poker* to co powinienem zrobic żeby mi z niego tez leciały punkty strategy point?
Także głównymi platformami na których będe gral to
PARTY POKER
FTP
P*
pożyjemy zobaczymy
ps.
czy ktos z was wie jak podpiać pacyfic po elemelefanta? Bo tam w zakładkach co sie wybiera nie ma tego roomu, mozna go ręcznie wprowadzić?
jesli nie masz jeszcze konta na p* to wejdz w zakladke poker roomy i wybierz poker stars tam masz wszystko podane co trzeba zrobic
damianpat napisał
Podoba mi się Twój blog
(..)
Mnie też
masz ode mnie 10 tylko proszę nie przeklinaj
A czy to wtedy będzie dalej rumbacz?
Pwodzenia, rumbacz
o dzieki pazurrrrn narazie nic nie pisze bo w maju mam zamiar nie grac, czas poświęcam na na arty, filmiki i analize rak.
a co do gry to uczę sie dwóch odmian.
FIXA i NL SSS.
Pozdrawiam
Tak mi sie wydaje, ze taka "jazda na sucho", to nie jest najlepszy pomysł. Po miesiącu siądziesz do stolika i możesz sie zdziwić...
Nową wiedzę trzeba utrwalać w praktyce, chocby grając na najniższych stawkach.
Podoba mi sie Twój zapał
Trzymam kciuki
P.S. Pazurrr
Rumbacz, 1-2 stoliki zawsze możesz odpalić na te 1-2 godziny dziennie, przynajmniej będziesz sprawdzał swoje umiejętności w praktyce, chociażby na najniższych stawkach. Trzymam kciuki. ♠_cool:
Graj graj regularnie, chociaż trochę, po kilkadziesiąt-kilkaset rozdań dziennie, ale graj. Samo czytanie bez praktyki mało daje. I spróbuj zrobić sobie sesję grając według aSHC, bo naprawdę ta tabelka jest znacznie skuteczniejsza właśnie na mikrostawkach.
Pozdrawiam, powodzenia!
Może źle to sformułowałem, ja gram po ok 100 rozdań dziennie, czasem więcej ale tylko dla sprawdzenia się w różnych sytuacjach, robie to w fl 2/4 centy i NL2 SSS. Wole tak przećwiczyć niż tak jak wcześniej grac tak zwanego radosnego pokera (Damianpat), przegrywajac cały bankroll. Spróbuje tej tableki aSHC zobacze jak to pójdzie.
dziś 15 BI w plecy na NL2, już nie mam sił do tego sss.
Ja tego nie rozumiem, pierwszą kase od poker strategy przegrałem grając radosnego pokera (no to moge zrozumiec), później wyrobiłem sobie bonus u konkurencji na pacyfica i tam zacząłem nauke FL i dupa mam tam cos około 10 $, grałem zgodnie z taka sciaga co mi slimy posłał + opanowane arty z basica i bronz + value raise, 3 bonus od jeszcze jednej konkurencji wyrabiam na FTP zostało mi tam juz tylko 31$, ale mam czas tylko do 18 czerwca także jedynie pozostało mi grindowanie 8 stołów, żeby jakoś to dociułać.
Najlepsze w tym wszystkim jest to że nawet jak ugram tego bonusa na FTP to i tak huja nie moge wypłacic bo musze im zapłacic japierdole, jebane 50 $.
Co jeszcze!, wygrałem kase w konkursie za wstawianie rak do oceny, i co .... najpierw kasa pojawiła się w tej zakładce home cos tam wypłata z promocji dałem sobie wypłata na party i huja nic, po jakims czasie zas dałem wypłata na party i co i kasa owszem znikła z zakładki home, ale na party i tak sie nie pojawiła. Co?! Mam tikety pisać... a huja im napisze!
I niech ktoś w końcu weźmie i poprawi te arty z basica dotyczące sss, bo japierdole nie wiem co za trep to pisał, ale to jest takie masło maslane, że ja sie nie dziwie że tym nie idzie nic ugrać. Ja się kurwa dzis dowiedziałem że jak ktos przed nami podbija to my dajemy 3 razy tyle co on, no chyba ze jest to 50 % stacka to walimy all in. - No kurwa gdzie taki coś jest niby napisane w basicu, tam od razu pisze że walimy all in z JJ, QQ, KK, AA, AK.
Druga sprawa odnosnie flopa tam jest to jest tak nadupczone że raz walimy 2/3 puli a raz all in, że japierdole czasem mam wrażenie że pisał to Oczy Kobry z jutuba a nie jakis judge master blaster z poker strategy. (i wiem że jak mam dać więcej jak połowe stacka to walimy all in). Mi chodzi o to że tam pisze że od razu all in ciśniemy.
moja gra w pokera wyglada jak ciagła ucieczka przed freedym, Jasonem i Leatherfacem i to w warunkach "oszukać przeznaczenie"
Ide spać, powodzenia na stołach
i najgorsze jest to że jutro zas na 6 do tej jebanej roboty, urzerac sie z tymi matołami po podstawówce, Kurwa czy ja całe jebane zycie bede ciągnął to cholerne kowadło za sobą!?
a z sukcesów
8 (albo 9) wygranych donów na 11 rozergranych nie wchodzac w rozdanie
2 miejsce w sng 40 os, za 88c, i 7 $ z czymś
w 5 dni zrobiłem srebrny status na poker strategy grając tylko na jednym sole
w 4 dni przeszedłem ostatnio Stronghold crusader extreme
łał - żyć nie umierać, ide sie zabić nara