No coz jest dzisaj 01.04.09, ale ten watek to i tak nie jest kawal. Ale jak juz znany chinski filozof powiedzial:
NIE MASZ BLOGA, NIE ISTNIEJESZ!
Strasznie mi sie to haslo podoba (nawet jak nie powiedzial go chinski filozof), choc mam pewne obawy co do mojego bloga. Otoz w przeciwienstwie do (prawie) Was wszystkich nie chodzilem nigdy do polskiej szkoly i dlatego popelniam bledy(ortograficzne,gramatyczne), szczegolnie jak szybko pisze
W zwiazku z tym cale to przedsiewziecie stanowi dla mnie wyzwanie, wiec prosze o wyrozumialosc i przymkniecie oka. Nie stosujcie natomiast nigdy taryfy ulgowej przy merytorycznej ocenie mojej dzialalnosci.
Krotko o mnie:
Normalne zycie:
Nazywam sie Jarema Stus i mieszkam w Frankfurtie w Niemczech. Mam 25 lat i urodzilem sie w Opolu. Do niemiec przeprowadzilem sie 20 lat temu. Moj ojciec mieszka w Opolu wiec zdarza mi sie tam bywac od czasu do czasu!
Po maturze (a tak naprawde juz w traktie) zaczalem pracowac w gastronomi i ogolnie do dzisaj tam jakos zostalem. Bylem managerem kilkunastu duzych klubow i dyskotek w niemczech i szwajcari i mam tez plany (dlatego tak naprawde gram w pokera ;)) otworzyc wlasna firme w tym kierunku!
Zycie wirtualne (i pokerowe):
w 1998 roku zaczolem grac online w gre zwana Starcraft:Broodwar. Bylem w niej dosyc dobry i nawet do czolowki niemiec udalo mi sie dojsc. Tam w druzynie naraodowiej poznalem nie jakiego Korn[pG] (sam bylem FeNiX[pG]) i mistrza niemiec Kosh[pG] (ktory do dzisaj jest jednym z moich najlpszych kumpli)! potem gralem jeszcze w Warcraft3 + The Frozen Throne ale juz mniej niz w Starcraft z powodu czasu. Poza tym przez jakies piec lat gralem w browser game Planetarion.com gdzie z nasza druzyna bylismy w czolowce swiatowej z kilku set tysiecy graczy.
No i w grudniu 2005 walsne ten Kosh przy rundzie Dota (Defense of the Ancients, to taka plansza z Warcraft3:Frozen Throne) mowi mi: "ey wiesz co, Dominik ma szkole pokera i robi straszna kase!" Dominik to wlasne nasz stary kolega z clanu (Korn). Mnie to nie intersowalo. Ale Kosh poslal mi na starsach w koncu 5 dollarow i zaczolem grac 2/4 centy po kilku artykulach. (fixed limit oczywiscie). w pare miesiecy doszedlem do 3/6 i juz pol roku pozniej zaczolem tlumaczyc Pokerstrategy w jezyk polski (poczatki tej tutaj spolecznosci). rok pozniej nie przyjalem oferty pracowania na stale dla pokerstrategy, bo nie bylem gotowy rzucic pracy i przeprowadzic sie do Hamburga! Ale i tak caly czas pracowalem i pracuje dla pokerstrategy.com co mi bardzo duzo umozliwilo. Rozegralem z 1,5 millona rozdan fixa i duzo tez pracowalem dla pokerstrategy. Od dwoch miesiecy poza tym daje lekcje prywatne! Lacznie ile zarobilem na pokerze nawet dokladnie nie jestem w stanie powiedziec, ale napewno kilkadziesiat tysiecy euro!
Ale i tak mialem fure downswingow i z cztery razy mnie ten poker juz tak wkur*** ze zaczynalem od zero. I znowu jestem przy takim punkcie!
Od poczatku roku ucze sie grac NL SSS. Szlo bardzo dobrze gralem na limitach miedzy nl25 i nl600 + zrobilem kilka cashoutow takze zaczynam prawie od zera!
Co was tutaj oczekuje:
1. Wszystko o mojej grze lacznie z aktualnym bankrollem, tabelkami, wszystkimi liczbami i wszystkie statystyki, wykresy itd.
2. Interesujace rozdania wszystkich odmian ktore gram (fl, nl sss, sng, pare turnieji)
3. Analizy graczy, mojej gry, pokera itd.
4. Psychologicznej analizy mojej gry, mnie i innych
5. Interesujace rzeczy o promocjach, rakeback, kasynach i innych sprawach z swiata pokera.
6. Troche Off Topic o grach komputerowych, internecie, alkoholu i innych interesujacych rzeczach
7. Praca na pokerstrategy, czyli co planuje(my) i co tu sie tak naprawde dzieje
8. Ups and Downs
9. Duzo Smiechu.
Jest teraz ca. polodnie. Bankroll jaki mam w tej chwili na starsach to: 662,20 USD! i z tym zaczynam. Jestem Plantinum Star mam 35 tys VPP i 46 tys FPP. czyli lada moment bym mogl wziasc bonus 650 usd.
Poza tym mam jakies 600 kolejnych usd na party (ktore nie wliczam w bankroll, i beda one uzywane tylko do coachingow itd). Liczy sie w tej chwili tylko roll na starsach! Takze zaczynam praktycznie od zera
Oprogramowanie.
Jestem zameldowany tylko na Stars + Party, wiec mogl bym powyrabiac pare bonusow gdzies tam ale nie mam jeszcze motywacji.
Uzywam:
- Holdem Manager Pro
- AHK Scripts: StarsPlanner
- Table Ninja
Poza tym jestem zarejestrowany na pokertableratings.com
Jak sa jakies pytania, to prosze wstawiac a pozatym zapraszam do czytania i brania udzialu w moim blogu.
Bede sie staral co najmniej 3 razy w tygodniu pisac, ale moze bede pisal krotkie posty ale za to bardzo czesto.
Wiec widzimy Sie na stolach i moze to jest poczatek dlugjej, pieknej historii!
Zapraszam
Wasz Jari!