Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Tak wyglada lifetime Downswing (35k usd / 300k rozdan)!

215 Posty
80 Użytkownicy
0 Reakcje
21.5 K Wyświetlenia

No coz jest dzisaj 01.04.09, ale ten watek to i tak nie jest kawal. Ale jak juz znany chinski filozof powiedzial:

NIE MASZ BLOGA, NIE ISTNIEJESZ!

Strasznie mi sie to haslo podoba (nawet jak nie powiedzial go chinski filozof), choc mam pewne obawy co do mojego bloga. Otoz w przeciwienstwie do (prawie) Was wszystkich nie chodzilem nigdy do polskiej szkoly i dlatego popelniam bledy(ortograficzne,gramatyczne), szczegolnie jak szybko pisze :) W zwiazku z tym cale to przedsiewziecie stanowi dla mnie wyzwanie, wiec prosze o wyrozumialosc i przymkniecie oka. Nie stosujcie natomiast nigdy taryfy ulgowej przy merytorycznej ocenie mojej dzialalnosci.

Krotko o mnie:

Normalne zycie:

Nazywam sie Jarema Stus i mieszkam w Frankfurtie w Niemczech. Mam 25 lat i urodzilem sie w Opolu. Do niemiec przeprowadzilem sie 20 lat temu. Moj ojciec mieszka w Opolu wiec zdarza mi sie tam bywac od czasu do czasu!
Po maturze (a tak naprawde juz w traktie) zaczalem pracowac w gastronomi i ogolnie do dzisaj tam jakos zostalem. Bylem managerem kilkunastu duzych klubow i dyskotek w niemczech i szwajcari i mam tez plany (dlatego tak naprawde gram w pokera ;)) otworzyc wlasna firme w tym kierunku!

Zycie wirtualne (i pokerowe):

w 1998 roku zaczolem grac online w gre zwana Starcraft:Broodwar. Bylem w niej dosyc dobry i nawet do czolowki niemiec udalo mi sie dojsc. Tam w druzynie naraodowiej poznalem nie jakiego Korn[pG] (sam bylem FeNiX[pG]) i mistrza niemiec Kosh[pG] (ktory do dzisaj jest jednym z moich najlpszych kumpli)! potem gralem jeszcze w Warcraft3 + The Frozen Throne ale juz mniej niz w Starcraft z powodu czasu. Poza tym przez jakies piec lat gralem w browser game Planetarion.com gdzie z nasza druzyna bylismy w czolowce swiatowej z kilku set tysiecy graczy.
No i w grudniu 2005 walsne ten Kosh przy rundzie Dota (Defense of the Ancients, to taka plansza z Warcraft3:Frozen Throne) mowi mi: "ey wiesz co, Dominik ma szkole pokera i robi straszna kase!" Dominik to wlasne nasz stary kolega z clanu (Korn). Mnie to nie intersowalo. Ale Kosh poslal mi na starsach w koncu 5 dollarow i zaczolem grac 2/4 centy po kilku artykulach. (fixed limit oczywiscie). w pare miesiecy doszedlem do 3/6 i juz pol roku pozniej zaczolem tlumaczyc Pokerstrategy w jezyk polski (poczatki tej tutaj spolecznosci). rok pozniej nie przyjalem oferty pracowania na stale dla pokerstrategy, bo nie bylem gotowy rzucic pracy i przeprowadzic sie do Hamburga! Ale i tak caly czas pracowalem i pracuje dla pokerstrategy.com co mi bardzo duzo umozliwilo. Rozegralem z 1,5 millona rozdan fixa i duzo tez pracowalem dla pokerstrategy. Od dwoch miesiecy poza tym daje lekcje prywatne! Lacznie ile zarobilem na pokerze nawet dokladnie nie jestem w stanie powiedziec, ale napewno kilkadziesiat tysiecy euro!
Ale i tak mialem fure downswingow i z cztery razy mnie ten poker juz tak wkur*** ze zaczynalem od zero. I znowu jestem przy takim punkcie!
Od poczatku roku ucze sie grac NL SSS. Szlo bardzo dobrze gralem na limitach miedzy nl25 i nl600 + zrobilem kilka cashoutow takze zaczynam prawie od zera!

Co was tutaj oczekuje:

1. Wszystko o mojej grze lacznie z aktualnym bankrollem, tabelkami, wszystkimi liczbami i wszystkie statystyki, wykresy itd.
2. Interesujace rozdania wszystkich odmian ktore gram (fl, nl sss, sng, pare turnieji)
3. Analizy graczy, mojej gry, pokera itd.
4. Psychologicznej analizy mojej gry, mnie i innych
5. Interesujace rzeczy o promocjach, rakeback, kasynach i innych sprawach z swiata pokera.
6. Troche Off Topic o grach komputerowych, internecie, alkoholu i innych interesujacych rzeczach
7. Praca na pokerstrategy, czyli co planuje(my) i co tu sie tak naprawde dzieje
8. Ups and Downs :D
9. Duzo Smiechu.

Jest teraz ca. polodnie. Bankroll jaki mam w tej chwili na starsach to: 662,20 USD! i z tym zaczynam. Jestem Plantinum Star mam 35 tys VPP i 46 tys FPP. czyli lada moment bym mogl wziasc bonus 650 usd.

Poza tym mam jakies 600 kolejnych usd na party (ktore nie wliczam w bankroll, i beda one uzywane tylko do coachingow itd). Liczy sie w tej chwili tylko roll na starsach! Takze zaczynam praktycznie od zera :)

Oprogramowanie.

Jestem zameldowany tylko na Stars + Party, wiec mogl bym powyrabiac pare bonusow gdzies tam ale nie mam jeszcze motywacji.

Uzywam:
- Holdem Manager Pro
- AHK Scripts: StarsPlanner
- Table Ninja
Poza tym jestem zarejestrowany na pokertableratings.com

Jak sa jakies pytania, to prosze wstawiac a pozatym zapraszam do czytania i brania udzialu w moim blogu.
Bede sie staral co najmniej 3 razy w tygodniu pisac, ale moze bede pisal krotkie posty ale za to bardzo czesto.

Wiec widzimy Sie na stolach i moze to jest poczatek dlugjej, pieknej historii!
Zapraszam :)

Wasz Jari!

214 odpowiedzi

Masz we mnie stałego czytelnika :) Fajnie, że kolejna osoba z eSportu gra w pokera. Szkoda tylko, że ani w tym, ani w tym nie dogonimy Niemców.

Z tym bankrollem jaki limit teraz będziesz grał? Musiałeś zrobić jakiś cashout, czy to jakieś wyzwanie, że znowu zaczynasz od nowa?

już dodałem twój blog do zakładek. Zawsze podobały mi się twoje filmy fixed limit , mam nadzieję że nie opuścisz tej odmiany dla głupiego sss :) powodzenia!

SamRadziwill
Elite Grinder

hasiek napisał

Szkoda tylko, że ani w tym, ani w tym nie dogonimy Niemców.

Dogonimy, dogonimy, tylko za grę się trzeba brać :D

Powodzenia w prowadzeniu bloga Jari, świetny początek. Ciekawa historia i świetnie przedstawiona, oby tak dalej. Będę tu często zaglądał :)

Pozdrawiam

Cześć trenerze,

powodzenia przy stołach i wytrwałości w prowadzeniu bloga! :)

Pozdrawiam

rafaeelloooo
Oldschool Grinder

Masterjari napisał
Ale i tak mialem fure downswingow i z cztery razy mnie ten poker juz tak wkur*** ze zaczynalem od zera.

Jest teraz ca. polodnie. Bankroll jaki mam w tej chwili na starsach to: 662,20 USD!

Też chciałbym zaczynać od takigo ZERA :D

Powodzenia Jari i masz we mnie stałego czytelnika :)

Barteklo
PokerStrategist

Najbardziej oczekiwany Blog roku :)

Melduje obecność przy każdym wpisie.

Powodzenia.

galer
Oldschool Grinder

Cześć Master!

Będę śledzić Twojego bloga systematycznie.
Sam ciągle gram w większości SSS.
Nie uważam, że startuje od zera, a jednak bankroll mam niższy niż Twój i na niższych stawkach gram. Ciekawe ;)

Good Luck!

kaczuba
Oldschool Grinder

Doczekaliśmy się w końcu. Fajnie się zapowiada, przejrzyście napisane. :)

Do czego używasz tych programów:
- AHK Scripts: StarsPlanner
- Table Ninja
?

@simoo
I kto to mówi:

simoo napisał
i wytrwałości w prowadzeniu bloga! :)

Ale nie martw się, jak dobiję do 2000 postów to będziesz miał kolejny piękny wpis z ładnym obrazkiem, a nawet może będziesz miał w odstępie około 100 postów 2 wpisy jak nie naprawicie tego ---> błędna liczba postów. :D

AltairZiom
PokerStrategist

Też pykałem w Stara pośledzę twoje poczynania ;]

Witaj Trenerze!

Na ten blog długo czekałem (wielu innych użytkowników zapewne też) i w końcu jest.
Jestem przekonany, że podobnie jak w przypadku świetnych filmików i niezastąpionych coaching'ów również Twój blog będzie stał na najwyższym poziomie. Dzięki temu wszyscy mniej doświadczeni gracze (tacy jak ja) dostaniemy kolejną możliwość podnoszenia swoich umiejętności świetnie się przy tym bawiąc.

Pozdrawiam i POWODZENIA !

Tyb3r
PokerStrategist

+1 do ilości stałych czytelników

kfas
Elite Grinder
tezapl
Oldschool Grinder

swietne te programy sa do mt

mam pytania:
- grasz 24 stoly w 1 okienku ? ja gram tak ze nowe okna wyskakuja w lewym gornym rogu i jak obadam czy jest dobry stol to zasiadam i przenosze stol na prawy gorny rog i tam sawszystkie stoly na ktorych gram
a stoly z ktorych chce zejsc to klikama wiadomo sit out the next blind i przenosze te okienka na lewy dolny rog

prosty system ale ma jedna znaczaca wade, kiedy przenosze nowe okienka na prawy gorny rog to musze czekac az w pasku zadan zacznie sie migotanie i przez to traci sie duzo czasu
ale widze ze table ninja ma funkcje cycle to first in line table w takim razie to by pomoglo, zaraz sobie to obadam

- w jaki sposob wybierasz nowe stoly ? klikasz w lobby w wayting list w kazdy nowo napotakny stol wedlug Avg pot ? czy selekcjonujesz najpierw pod wzgledem shortow ?
ja od dzisiaj sprobuje telescope spade eye bez oblusgi bazy danych aby szybciej wyszukiwalo, zaznaczam w opcjach aby wybralo najlepsze stolty a pozniej tylko kikamy i zapisujemy sie automatycznie

- jakie normy powinien miec stol zeby na nim grac ? jak masz np 3 shortow to od razu sit out ?

to niestety jest najwiekszy minus, plaga shortow na starsach,
bardzo jestem ciekaw jak sobie z tym radzisz

- do przegladania stolow czy jest wiecej niz 3 shortow albo mniej niz 9 osob uzywasz tak jak ja Table Managera ?
szkoda tylko ze ten program nie podaje danych w czasie rzeczywistym tylko z opoznieniem i half stacki ocenia tez jako shorty

- grasz oczywicsie stoly fast ?

- teoretycznie na sss mozna zrobic 2bb/100 a jak wedlug Ciebie wyglada to na nl100, grales juz troche takze pewnie masz jakies zdanie na ten temat
bo wedlug tej stronki http://www.pokertableratings.com
to z gry jestes na minus

- ze stolow odchodzisz bodajze z 28-30 bb, czy jest to jakos matematycznie wyliczone ze lepiej tak sie oplaca ? jacys regularsi sss tak graja ?

mnie brakuje jeszcze takich programow z opcjami(a moze sa tylko nie wiem):

- sit out next big blind kiedy jest wiecej niz 2 shortstacki i kiedy jest mniej niz 9 osob przy stole
daloby sie jari jakos tak zrobic ?

i jeszcze jedna rzecz:
- automatyczne zamykanie stolow kiedy dojdzie do nas bb jak jest zaznaczona opcja sit out next big blind

i moznaby bylo grac :)

Heh, pamiętam w gimnazjum jak koledzy mówili mi o SC, a ja nie wiedziałem co to jest. Poszliśmy do kafejki i jakiś koleś mi tłumaczył: tu kliknij robaczka, teraz na tego robaczka (Zerg ofc :D). Później to była i jest moja ulubiona rasa.
W międzyczasie jak byłem w gimnazjum to miałem neta i jeden kolega przychodził do mnie pogrywać w SC. Pokazywałem mu jak się tam gra, później sam miał dostęp do internetu i zaczął ostro grać.

Dzisiaj to nawet udaje mu się rozwalić 3 na 10 Koreańców (którzy mają po 200+ APM), a to nie lada wyczyn :P

W WC3: TFT też grałem, później to tylko DotA. W zeszłe wakacje pogrywałem w lidze, no ale mój Morphi tak wszystkich kosił, że mi się odechciało :P A tak naprawdę to zrezygnowałem, bo ta gra pochłaniała zbyt dużo czasu (min. 45 min jedna rozgrywka). Z forum WC3 dowiedziałem się o pokerze i tak tutaj trafiłem :)

A Tobie Jari życzymy powodzenia na RiverStars :]

evog
Elite Grinder

MatiKosa napisał
Dzisiaj to nawet udaje mu się rozwalić 3 na 10 Koreańców (którzy mają po 200+ APM), a to nie lada wyczyn :P

200 to ma każdy średniak ;), przynajmniej w WC3

Do bloga będę zaglądał! Pozdro

Lol, evo żartujesz chyba :D 120 starczy...

bMh
bMh
Oldschool Grinder

Co do esportu to bijemy niemcow w:

Starcraft
Counter-Strike
Fifa
Quake

320 - 340 to moj APM w dobrych czasach! :)

Dzieki za super reakcje na moj pierwszy post!

Do Table Ninja + AHK scripts:
To programy ktore ulatwiaja i polepszaja multitabling.
teza do twoich pytan:
Gram na dwoch monitorach po 12 stolow w zbudowanych piramidzie i one mi sie tam automatycznie ruszaja jak zostaja otwarte (StarsPlaner).
Ogolnie na NL200 nie masz takiego wyboru stolow zeby robic duzy selection jak grasz 24. a na NL50 tak szybko zmieniasz stoly, bo jest masa fishow ze tez bez znaczenia. Co do innych SS to nie wolno zapomniec ze mysle 30-50% z nich to nie sa gracze SSS tylko fishe z niskim stakiem, co dla nas upraszcza sprawe! Sitout robie od 3 PRAWDZIWYCH shortstackow lub jesli jest mniej niz 8 graczy. Table Managera nie uzywam co to? Gram glownie fast jak jest ich dosc (na nl200 musze mieszac). nie jaki IngolPoker lub Primorac itd maja ponad 4BB/100 nawet grajac 24 stoly nl400 itd. takze JEST to mozliwe! Ale duzo uczenia i dyscypliny!
Twoje klopoty z zamykaniem stolow to ogolnie easy jak wszystkie widzisz tak jak ja, mi to nie robi, ale oczywiscie by to uproscilo sprawe. Troche zmienilem swoja gre i opuszczam stol juz z 25-26 BB tak jak powinno byc. Co prawda wiecej pracy, ale prostsza gra!

Mam nadzieje ze odpowiedzialem na wszystko! Wieczorem beda realacje z mojego wejscja na nl50 dzisaj do wieczora.
Zapraszam :)
Jari

Generalnie to.. bardzo fajny blog! :) Widze, ze masa eSportowców jest na PS hehe.