Przejdź do forum
JackPot a winrate

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] JackPot a winrate

14 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
998 Wyświetlenia

Witam

Mam nadzieje, ze ktoś mi pomoze, ponieważ nigdzie nie moge znaleść odpowiedzi na to pytanie :/

Gram nl50 na pokerromie gdzie ludzie praktycznie grając tylko stoły z jackpotem i niestety tez jestem smuszony grać na tych stołąch, zasady są takie, ze od każdej puli gdzie pobrany jest rake przynajmnie 0,25$ pobierana jest równiez prowizja do jackpota w wysokosci 0,50$.

I teraz pytanie: Jak spadnie mój winrate grając na tych stołach? Ile BB/100 mniej będę przez to miał? Jak można to obliczyć?

Z góry dzięki za pomoc.

13 odpowiedzi
slimy3
Oldschool Grinder

To ja się dołączę. Od jakiego limitu czy to NL czy FL opłacalna jest gra na stołach JackPot? Albo od jakiej wysokości JackPota?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Gra na tych stołąch wogóle nie jest opłacalna :) Tylko ja nie mam innego wyjscia :/

tismor
Elite Grinder

Na forum niemieckim obliczyli od kiedy opłaca się grać na stołach BBJ. LINK

slimy3
Oldschool Grinder

tismor napisał

Dzięki ;)

A1varo
Poker Player

Według mnie to jest tak samo jak w lotku - wariacja na tyle duża że nie ma mowy o obliczaniu zysków w long run - nawet jak będziesz grał cały rok na JP to jak kiedyś zgarniesz jackpota to wyjdziesz na swoje - tak jak w lotku - nieważne ile straciłeś to i tak 1 wygrana zwróci ci wszystko z nawiązka

adrd
PokerStrategist

tismor napisał

Wyskakuje mi takim komunikat:

Ihnen wird der Zutritt zu dieser Seite verwehrt.
Dieses Forum kannst du nicht betreten. Einige Bereiche in diesem Forum kannst du erst besuchen, wenn du einen bestimmten Status erreicht hast. Genaueres kannst du in diesem Artikel nachlesen. Dort wird erklärt welchen Status du brauchst um auf weitere Bereiche zugreifen zu können.
Solltest du dich neu angemeldet haben, findest du viele weitere Informationen in unserem Einsteiger-Forum

Wenn du dich noch nicht bei PokerStrategy angemeldet hast, so folge diesem Link.

@A1varo

Nie no jak. W lotka też się nie opłaca grać!

Na wygranie szóstki masz szansę jak 1:13983816. Czyli musisz postawić około 14 milionów zakładów, żeby wygrać. Każdy kosztuje 2zł, więc stracisz na to 28mln zł. Jeśli wygrasz taką sumę, to owszem, wychodzisz na plus, ale do tej pory największą wygraną było 20mln...

@adrd

Pewnie złota część niemieckiego forum. Brak Ci statusu.

wartość oczekiwana z gry w lotka to było chyba coś koło 50 gr... czyli przepłaca się za każdym razem czterokrotnie :D

bastian081
PokerStrategist

Ja gram na ipoker. Tam nie ma stolików jackpot tylko turnieje SNG. Za wygranie kilku z rzędu 4-5 można zgarnąć od 2k$ do kilkudziesięciu k$. Też fajna opcja. Na najniższych stawkach (2$) rake wynosi 20%.

A1varo
Poker Player

Tak, ale wariacja jest na tyle duża że wartość oczekiwana nie ma zbyt dużego zastosowania (chyba że ktoś gra w każdym losowaniu po 1k zł). Kupując jednorazowo los za 2 zł potrzebujesz 500k losów żeby jedna "6" ci nie zwróciła wszystkiego 500k/150 losowań rocznie = 3333 lat :)

slimy3
Oldschool Grinder

shadeson napisał
wartość oczekiwana z gry w lotka to było chyba coś koło 50 gr... czyli przepłaca się za każdym razem czterokrotnie :D

Skoro wartość oczekiwana jest dodatnia to sie nie przepłaca :)

TheNaturat
PokerStrategist

Gdzieś widziałem wyliczenie że gra na stolikach BBJP na Party jest opłacalna gdy w puli jest 300.000$+, chociaż to czysta teoria - jak wygram ponad milion złotych to będzie mi zwisać że w longrunie było to EV- :D

diablik7
PokerStrategist

TheNaturat napisał
Gdzieś widziałem wyliczenie że gra na stolikach BBJP na Party jest opłacalna gdy w puli jest 300.000$+, chociaż to czysta teoria - jak wygram ponad milion złotych to będzie mi zwisać że w longrunie było to EV- :D

Tak, a po 50 latach gry bedzie Ci zwisac, ze przeplacales srednio 20$ tygodniowo, bo to tylko 20$ tygodniowo, nawet tego nie odczules, a ile mozna bylo wygrac!!!

Psychologia totolotka ?(