Przejdź do forum
Poker w rytmie Rock...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker w rytmie Rock N Rolla. Droga do dobrego życia.

267 Posty
26 Użytkownicy
0 Reakcje
5,592 Wyświetlenia
ManForYou
PokerStrategist

Witam!!!

Jeśli ktoś mnie pamięta, to kiedyś prowadziłem bloga o tym samym tytule, tyle że na innym nicku. Zaprzestałem chwile po upadłości FTP.

Oficjalnie zaczynam dalej pisać.
Po długiej przerwie dopiero zacząłem grać na Starsach.
Z bnkr 50$ zostało mi 32$, niestety początek nie był zbyt szczęśliwy. Gram 90tki 0.50$-1$.
Zamierzam, aby sierpień był b. pokerowy i przypuszczam, że rozegram sporo sitków. Gram 6 sity max, jednocześnie. 3x1$ + 3x0.50$. Sesja wieczorna będzie bardziej złożona i stale uzupełniana w nowe stoły.

Jeśli chodzi o cele, to póki co chciałbym wybrnąć ze złej passy i kilka razy wylądować na FT i przekroczyć próg 100$.

Najpierw skupię się TYLKO na grach opisanych powyżej i mam nadzieję, że wygram z pokusą i nawet jak stracę bankroll, to bez pretensji do samego siebie, że przegram wszystko kończąc turka za 33$ :D

Dzisiejszą sesję zaczynam około 22-23. Zagram w sumie pewnie około 10-12 sitków i zobaczymy jak to będzie.

Tradycyjnie dobry rrrockkkoowwyy kawałek :) :

To zbieramy na : &imgrefurl= http://67mustangblog.com/2008/06/how-to-build-an-eleanor-a-step-by-step-guide/&h=301&w=450&sz=101&tbnid=t2BXCh97374hrM:&tbnh=90&tbnw=135&zoom=1&usg=__0F4X8uOakAUhxLXqLwhvJk5DjJI=&docid=lD0TRRYo-cFpkM&sa=X&ei=bjQYUNrLPMvfsgauloHICg&ved=0CFcQ9QEwAA&dur=19 8" rel="nofollow ugc" target="_blank"> http://67mustangblog.com/wp-content/uploads/2008/06/richards-1967-ford-mustang-super-snake-elenaor-gt500-cover.jp g" target="_blank">http://67mustangblog.com/wp-content/uploads/2008/06/richards-1967-ford-mustang-super-snake-elenaor-gt500-cover.jp g"/> &imgrefurl= http://67mustangblog.com/2008/06/how-to-build-an-eleanor-a-step-by-step-guide/&h=301&w=450&sz=101&tbnid=t2BXCh97374hrM:&tbnh=90&tbnw=135&zoom=1&usg=__0F4X8uOakAUhxLXqLwhvJk5DjJI=&docid=lD0TRRYo-cFpkM&sa=X&ei=bjQYUNrLPMvfsgauloHICg&ved=0CFcQ9QEwAA&dur=198

Odpowiedz
Cytat
266 odpowiedzi
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

No to odpalamy sity ! Wish me luck

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

Sesja dalej na minus. Rozegrałem 6sng 3x0.50 i 3x1. Zaliczyłem 2 miejsca w kasie 0,50 - 8 ; 1 - 10. Zostałem ten bubble boyem :P

Bnkr : 30.02

Coś a propos :

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

Udana sesyjka i wychodzę na 38.84 $

Niech ktoś da znać i coś napisze :D

Na dobranoc :

Odpowiedz
Cytat
Certh
Oldschool Grinder

Siema,

wydaje mi się, że się znamy. ;)

Mam nadzieję, że tym razem zostaniesz z nami na "dużo dłużej"!

Czasem zagram jeszcze 90man turbo, wieć pewnie będziemi mieli te przyjemność pokraść sobie blindy. :]

I duży plus za muzykę _thumbsup:

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

No jasne Certh, że Cię pamiętam :) Myślałem, że Ty już na 8 i 15$ pogrwasz :D Co się stało, że nie idzie Ci dalej ? Z tego co widziałem kiedyś na Twoim blogu to grałeś regularnie 3.50 i szedłeś wyżej..
Masz może jakieś rady co do tych gierek 0,50$ i 1$ ?

Co do poksa, to wczoraj, właściwie dzisiaj, nie potrafiłem usnąć i złożyło się, że zagrałem sesyjkę MSS na NL5, kiedyś już to grałem, więc w miarę ogarnięty na tych microsach jestem, z czego zaskakujący wynik 6$ do przodu.
A propos może macie rady typu jak szybciej usypiać, bo nie mam zamiaru przesiadywać wiecznie do 4 i wstawać o 13. Jakieś techniki relaksacyjne czy coś, bo z tego co widze, to też cienko u mnie z ogarnianiem stołów. Odpale te 6-7 i jak skończę grać po 2h to nie mam ochoty uzupełniać nowych...

Tak czy siak dzisiaj brzuszeczki, pompeczki, rozciąganko już było. Bo nie mówiłem wam o sportowym planie tego sierpniowego ,,challangu,,
Mimo, że mój brzuch jest w odpowiednim stanie, to jednak czuję, że jestem na najniższym poziomie kondycyjnym i fizycznym na jaki mnie stać. Do tego strasznie się lenie. Postanowiłem temu sprostać i codziennie stawiam przed sobą trzy rundki ćwiczeń - o 10 ( dzisiaj mi się nie udało :/) o 15 i wieczorem zapewne o 20. Dorzucę być może kilka wizyt w klubie muay thai i oczywiście powrócę po miesięcznej przerwie do grania w kosza :P

To tyle na dzisiaj, bankroll wynosi aktualnie 45.09, także szału nie ma, ale nic, tylko należy czekać na pierwszy ship !

Pozdr :

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

Także zaczynamy sesyjkę. Dzisiaj trzea dużo pogrindować !

ten riff jest Z A J E B I S T Y !

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

Podsumowując zagrałem 8 sng, tylko w dwóch byłem w kasie i zameldowałem się tam na FT. 2 miejsce w 1$ i 5 miejsce w 0,50$. W dwóch troche mało fair odpadłem, ale przecież taki poker, czea to akceptować. Więc w pierwszym HU, ziomek pushował na chama 80%, wiec odpadłem K6 na jego Q2. W kolejnym najbardziej szkoda, bo wszystko mialem pod kontrola, az 20BB co na 5handed w tym turku to majątek. Dostałem AQo. Ziomek lider podbił 2xBB, wiec ja shove, a on oczywiście call zzzz K9o, 9 na flop i narr ;)

Bankroll : 56,22 $

pozytywnie :

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

Kolejna sesja ostro w dupe- przez moją głupotę zagrałem 2.50 180os...

48 $ :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Jutro należy coś shipnąć :)

Utwór kozaaak !

Odpowiedz
Cytat
Certh
Oldschool Grinder

Myślałem, że Ty już na 8 i 15$ pogrwasz :D Co się stało, że nie idzie Ci dalej ? Z tego co widziałem kiedyś na Twoim blogu to grałeś regularnie 3.50 i szedłeś wyżej..

Tak się zaprzyjaźniłem z "microregami", że nie chce się jeszcze z nimi rozstawac. ;)
A tak serio, to cashouty i brak sprecyzowanych celów trzymają mnie w miejscu.

Masz może jakieś rady co do tych gierek 0,50$ i 1$ ?

Mam jedna prostą radę - VOLUME!
Graj po 100-150 dziennie, a wtedy, przy dobrej grze, zyskasz 500-600$ w miesiąc.

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

Żeby zagrać 50 to już u mnie ciężko, ale da się jakoś zrobić. To przynajmniej, żeby te 200$ mieć pod koniec miecha, to będzie git :)

Dziex, pzdr.

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

Wczorajsza nocna sesja wypadła b. słabo, bo skończyłem ją na 43$. Dzisiaj zaś nie dysponowałem dużą ilością czasu i zagrałem godzinną sesję NL5 na 6 stołach fr MSS. Zaliczyłem profit 6$, także całkiem nieźle. Aktualnie mam 49,39 $. Dzisiaj zagram jeszcze sesyjkę 90tek :)

Wczoraj byłem w kinie na ,, Przyjaciel do końca świata ,,
Z sali kinowej wyszedłem b. zadowolony, gdyż film, przynajmniej dla mnie, był najwyższej jakości, niebanalny, z dobrą obsadą i wyróżniał się wśród innych komedii, komedii - romantycznych. Serdecznie wszystkim polecam!

Aktualnie śledzę, urządzaną przez Polaków demolkę, na przyjaciołach z Ameryki Południowej :) Na medal siatkarzy na londyńskich Igrzyskach zdecydowanie możemy liczyć :sdrink

Odpowiedz
Cytat
redmobile
Poker Player

Też oglądałem, świetny mecz. Fajny blog i będę zaglądał:)

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

Dzięki za pozytywną opinię :)

To odpalam sitki.
O 20.30 zagram sobie mtt w omaszke za 0,55$. Jest pewna oferta u konkurencyjnej stronki. Field zamknie się pewnie w 40 os, także można spróbować, tym bardziej że jest dodana pula 50 $ :)

Let's gamble !

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

PokerStars No-Limit Hold'em, 1 Tournament, 25/50 Blinds (9 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP2 (t1780)
Hero (MP3) (t2825)
CO (t945)
Button (t2285)
SB (t4055)
BB (t1695)
UTG (t2085)
UTG+1 (t1275)
MP1 (t1580)

Hero's M: 37.67

Preflop: Hero is MP3 with Q, Q
4 folds, Hero bets t125, 2 folds, SB calls t100, 1 fold

Flop: (t300) 5, 3, 2 (2 players)
SB checks, Hero bets t150, SB raises to t300, Hero raises to t700, 1 fold

Total pot: t900

Callujecie tutaj, czy jednak 3bet jest ok ?

Odpowiedz
Cytat
redmobile
Poker Player

Pytasz poważnie po tej linii? TAK 3 bet był ok:)

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

No z jednej strony można go podpuścić, bo on tu 90% blefuje. Wypaliłby beta na turnie i zgarnąłbym więcej. Ale z kolei jakby wypadł as, king czy 4 to już nie byłoby za ciekawie :P

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

PokerStars No-Limit Hold'em, 1 Tournament, 300/600 Blinds 50 Ante (8 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP1 (t2424)
MP2 (t13943)
CO (t3910)
Button (t4110)
SB (t4627)
Hero (BB) (t9865)
UTG (t11035)
UTG+1 (t10550)

Hero's M: 7.59

Preflop: Hero is BB with 6, A
3 folds, MP2 calls t600, 2 folds, SB calls t300, Hero checks

Flop: (t2200) Q, K, 10 (3 players)
SB bets t600, Hero calls t600, MP2 calls t600

Turn: (t4000) 9 (3 players)
SB checks, Hero checks, MP2 checks

River: (t4000) Q (3 players)
SB checks, Hero bets t2000, 2 folds

Total pot: t4000

Rozgrywacie to agresywniej ?

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

Sesja całkiem spoko.
Zagrałem jakieś 8 sng. Zaliczyłem w sumie 3 FT. Dwa w 1$ i jeden w 0.50. Miejsca to kolejno 2, 8, 3. Znowu nie udało się shipnąć, chociaż to 2 miejsce to i tak dobrze, bo powtórzyłem szczęśliwy wyczyn Johna Racenera, który dostał się z malutkim stackiem do Hu, po tym jak Duhamel wywalił Cheonga po serii przebić. Tu sytuacja wyglądała podobnie, tylko tak z 1mln razy mniejszymi pieniędzmi do wygrania :D
Jestem zadowolony, gdyż postawiłem ogromny krok do przodu jeśli chodzi o mindset. Przypuszczam, że to książka ,, Poker Mindset,, tak pozytywnie na mnie wpłynęła i nauczyła kilku podstawowych pojęć. Nie przejmuję się już bad beatami ani suckoutami i po prostu gram powtarzając sobie regułkę : To tylko poker. Taki jest poker, musisz to zaakceptować. Nie myśl o pieniądzach, tylko podejmuj właściwe decyzje, a zarobki przyjdą same
Szczerze polecam ów lekturę.

Podsumowując, mój bankroll obecnie wynosi 65,75$ i do przekroczenia setki coraz bliżej :)

A właśnie. Postaram się teraz przestawić i pójdę dzisiaj spać o 24, a nie jak codziennie o 3-4. W skutku zacznę wcześniej wstawać ( 9, 10 ) co na pewno wpłynie lepiej na mój organizm, a także pozwoli rozgrywać poranne sesyjki :fdrink

Coś chillowego :

Pzdr. czytelnicy :D Dawajcie o sobie więcej znać :P

Odpowiedz
Cytat
ManForYou Autor wątku
ManForYou
PokerStrategist

Siemka.
Dzisiaj rano ani po poludniu nic nie grałem. Wybrałem się do Ikei i niedawno wróciłem. Czeka mnie wyprowadzenie psiaków i po przyjsciu odpalę sobię sesję. Kusi mnie zagranie mtt za 2.20 o 19.45 10kgtd, ale jak już ustaliłem nie moge przesadzać i taki turniej to jak obstawienie lotka :) Zagram za to od 20-21 do jakiejs 24-1 dużo sng i mam nadzieję, że dzisiaj także wpadnie jakaś fajna sumka. Ustalmy, że spróbuję zagrać satelitkę do the 4$biggera jak mi sie bedzie chciało. Napisze tradycyjnie podsumowanie po sesji i wrzuce rodanka, jak trafia sie jakies ciekawe :)

pzdr.

IMO najlepszy kawalek rhcp :fdrink

Odpowiedz
Cytat