Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A po maturze...

568 Posty
192 Użytkownicy
0 Reakcje
104.4 K Wyświetlenia
MightySparow

Cześć, jestem Krzysiek mam 18 lat. Dwa tygodnie temu napisałem ostatnią maturę i w przeciwieństwie do reszty rówieśników nie szukam pracy, ponieważ poker zajmuje większość mojego czasu. Obecnie jestem grinderem 180 turbo 8$/15$, ale w przyszłośći zamierzam przejść całkowicie na mtt i kosić jak Pyszałek i Olorion.

Miesiąc maj był dla mnie bardzo łaskawy. Nie dość, że matury były bardzo łatwe to jeszcze doszedł spory upswing w pokerze :pokerface:. Obecnie gram min. 5-7h dziennie, a w weekendy dłużej i cały czas rozwijam się pokerowo. Niedługo zacznę brać coachingi, póki roll jest :facepalm: Jestem przekonany, że jestem graczem wygrywającym, mindset jest już mniej więcej na zadawalającym poziomie, więc można powiedzieć że semi pro, bo od rodziców nie biorę pieniędzy na nic już od ponad pół roku.

Wykresy z maja:

Cashe też były dla mnie przyjazne, choć próbka bardzo mała:

W blogu raczej nie znajdziecie moich narzekań na downswing czy coś takiego, bo po prostu nie lubię narzekać. Volume robię duże, więc wykresy beda sie regularnie pojawiały nawet jesli nie bedzie szło słodko. W tym miesiącu nie było za dużo rozegranych turków, bo grałem praktycznie trochę ponad tydzień tylko. Obecnie roll wynosi około 5k $. Cashoutów było kilka, ale dużo nie wydaje na siebie zdecydowanie wolę inwestować (btw polecam książkę Bogaty ojciec, biedny ojciec).

Zauważyłem, że w niektórych blogach ludzie wstawiają piosenki to ja gorszy nie będe :D

Na razie to tyle, nastepny wpis raczej niedługo. :sdrink

Odpowiedz
Cytat
567 odpowiedzi
dendi93

Gl:) :fdrink

Odpowiedz
Cytat
B4tolOmeO

gl :) będę zaglądał...

btw ja też po maturkach :) jak poszły? ;)

Odpowiedz
Cytat
MightySparow Autor wątku
MightySparow

Napisane przez B4tolOmeO
gl :) będę zaglądał...

btw ja też po maturkach :) jak poszły? ;)

Dowiemy się w połowie czerwca :D Ale z pol ustna 100% ang 97%, mat podstawa z tego co widzialem odpowiedzi tez 100%, rozsz ok 80% a reszta trudno powiedziec.

Odpowiedz
Cytat
B4tolOmeO

to ładnie :) ja rozsz mat tak na 70% x/ za mało czasu było dla mnie...

Odpowiedz
Cytat
SlaybackShark

Rowniez bedę zagladal,tez pisalem w tym roku mature,rowniez utrzymuje sie sam,a i widze ze muzyki podobnej sluchasz. GL ! :fdrink

Odpowiedz
Cytat
zuczek92

A po maturze... Harnaś się należy ! :fdrink :fdrink

Stawiam kropę, będę zaglądał, pzdr i gl :sdrink

Odpowiedz
Cytat
michael93pl

Ode mnie również kropa, czekam na więcej _love:

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth

Z Ełku jesteś?

Odpowiedz
Cytat
MightySparow Autor wątku
MightySparow

Napisane przez BleakAmaranth
Z Ełku jesteś?

Okolice ;]

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth

Tzn. daleko? Masz jakiś znajomych, którzy też grają? Może jakieś home games udałoby się skleić.

W czerwonym się uczyłeś?

Dodałem do znajomych jak nie chcesz ujawniać. :D

Odpowiedz
Cytat
MightySparow Autor wątku
MightySparow

Wszyscy moi znajomi irl są na początkującym etapie. Tylko ja miałem tyle zaciętości żeby się edukować i grać mimo downswingów (czytaj nie miałem nic innego do roboty ^^). Uczyłem się w białym,a home gomes było kilka z tego co słyszałem ale już nie ma ze wzgledu na brak zainteresowania. Z moich znajomych irl wszyscy są na początkującym poziomie, jedynie ja coś tam ogarniam. Możesz dodać mnie na skype nick Mightysparow i zobaczymy może coś wykombinujemy :D

Odpowiedz
Cytat
MightySparow Autor wątku
MightySparow

Czas na chłodną historię :D

W pokera zacząłem grać na FTP od freerolli. Miałem na nie takie ciśnienie, że wstawałem czasami o 6 rano bo wtedy były najmniejsze fieldy. Byłem strasznie podjarany wyzwaniem Chrisa Fergusona od 0 do 10k$ co dawało mi motywację. W końcu udało mi się shipnąć 7$ i ciułałem NL2 shortstack przez dłuższy czas. Od samego początku lubiłem multitabling i naparzałem na 16 stołach FR. I tak przez kilka miesiecy grałem breakeven. Za wyzwania z akademii FTP dostalem bilet step który zamienilem w jakis cudowny sposob na 500$. To było dla mnie coś. Wypłaciłem wiekszosc, kupilem sobie lapka i grałem dalej. Pamietam, że jakis czas pozniej dostalem najwiekszy swing w zyciu i wygrywalem niemal wszystko gdzie usiadlem. z 50$ na rush on demand zrobilem kilka tys. potem gralem mtt i w efekcie udało mi sie zrobić kilka fajnych shipów. Tuż przed zamknięciem FTP miałem około 13k$ na swoim koncie co było dla mnie bardzo dzikim uczuciem i nie mogłem się z tym oswoić, ale ciągle grałem nawet dość wysoko co teraz z perspektywy czasu wydawało mi się dość głupie.

Niestety FTP padło i teraz mam tam sporo zamrożonego hajsu, na szczęście robiłem cashouty. Miałem długi czas przerwy, bo byłem w klasie maturalnej i nie chciało znowu mi się zaczynać od microsów. Uzależnienie jednak wygrało, wpłaciłem 600$ żeby wyrobić bonus na P* i grałem sobie cashe. Po 200k rak przeszedlem z NL25 do NL100, najwięcej na NL50(100k rak) z zawrotnym winratem 1.5bb/100. Stwierdziłem, że cashe nie są dla mnie i zdecydowałem się je ograniczyć albo całkowicie nie grać NL tylko PLO.

Czerwiec wystartował dobrze. Wykresy wstawię w następnym wpisie.Narazie to tyle. Wiem, że krótkie wpisy, ale wolę krótkie ale regularne. Nie chcę na siłę wymyślać tematów, bo dziwnie to wyjdzie. Cya ;]

Odpowiedz
Cytat
MightySparow Autor wątku
MightySparow

Dziś będzie wpis ;]

Odpowiedz
Cytat
MightySparow Autor wątku
MightySparow

Jak pisałem wcześniej czerwiec wystartował dobrze i tak się trzyma.Dalej gram 180 turbo, na mtt przejde przy rollu ~10k$. Roi na sitkach wychodzi 52% według HM1. Na mtt wtapiam, ale no problem bo wystarczy jeden deep i odrobi się. Byłem juz na prywatnym coachingu, ale krótko więc nic nie bede pisał narazie. Zacząłem grać ostatnio długie sesje, zaczynam o 18, a koncze ok 4 rano i tak niemal codziennie... Szkoda, że tylko lapka mam to nie moge zbytnio multitablingowac mocno :(

MTT:

Widać, że w mtt jestem często ITM ale narazie ani razu w tym miesiącu nie byłem na ft. Największy deep był w moim ulubionym turku(choć grałem go tylko raz^^). Ante jest bardzo duże w porównaniu do blindów, a zdaje sie ze ludzie graja go jak normalny turek. Przez wieksza czesc czasu utrzymywalem sie w top turnieju (głównie dlatego, że stealowalem jak maniak) , ale resteal z a5 wpadl na aq, potem cos tam tez wrzucielm i odpadlem.

W planach mam grać non stop te cashe i może w lipcu uda mi się wybrać na Maltę, a jak nie to też są inne plany. Zastanawiam się nad kupnem nowego lapka, bo przy 16+ stołach zaczyna się wieszać więc troche kiszka :( Może ktoś polecić jakiś fajny serial albo zabijacz czasu bo w końcówkach sesji mam kilka stołów i nudno troche, a gre o tron obejrzalem house sie skonczyl dexter juz dawno temu... Coś miałem jeszcze napisać, ale zapomniałem i już kończe pisać bo sesje zacząłem.

Odpowiedz
Cytat
Zizka88

srsly zdawales mature, zeby sobie ja zdac, a na studia sie nie wybierasz? kinda weird for meh.

Odpowiedz
Cytat
MightySparow Autor wątku
MightySparow

Napisane przez Zizka88
srsly zdawales mature, zeby sobie ja zdac, a na studia sie nie wybierasz? kinda weird for meh.

Skąd to wywnioskowałeś ? :P

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth

Siema, co tam na Malcie?:D

Odpowiedz
Cytat
MightySparow Autor wątku
MightySparow

No właśnie miałem wpis dodawać, już zdjęcia chałupy porobione :D

Odpowiedz
Cytat
MightySparow Autor wątku
MightySparow

Siemanko po dłuższej przerwie :D Jak zamierzyłem tak zrobiłem i jestem na Malcie. Wyszło wszystko lepiej niż myślałem, mieliśmy sporo szczęścia że znaleźliśmy szybko ładną chatę i szybko ogarneliśmy neta żeby zacząć pracować. Moi współlokatorzy stwierdzili, że byłem odważny że tu się wybrałem bo prawda jest taka że to mój pierwszy wypad za granicę, bo pochodzę z nienajbogatszej rodziny której nie było stać na takie tripy.

Malta to fajny kraj, ludzie są przyjaźni, kierowcy agresywni, a koszty życia nie takie duże w porównaniu do innych krajów UE. Jest bardzo gorąco, ale tego można było się spodziewać ;)

To widok z jednego z czterech balkonów na którym często grindujemy wieczorem.

Moja sypialnia:

Salon. Pierwotnie tutaj miał być grind room, ale jest tu strasznie jest gorąco
a klimatyzowanie takie dużego pokoju jest drogie, więc ...

... więc rozstawiliśmy się w kuchni :fuckyeah

Jutro będą wyniki czy dostałem się na studia jakie chcę :D na 1 miejscu mam SGH- tam raczej się nie dostane na pierwszej rejestracji, 2 UW i ekonometria tam może się uda bo jest dobry przelicznik na matme rozszerzoną i podstawową (podstawa 100%, rozszerzenie 78%) i na ostatnim jest Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu- tam się raczej easy dostanę.

Czerwiec układał się pomyślnie ROI przybliża się do tego longrunowego (prawdopodobnie jest zawyżone, bo nie zlicza rebuy, a je też gram). Z drugiej strony to nie jest cała baza bo grałem też na innym komputerze.

Moje wyniki po maturze
ROI 32.8% (180 i mtt)
12% ITM
20,72$/h

avg BI 9,86$

Było blisko shipa w hocie 16.5$, ale 5 miejsce i 1787.56$ też nie jest złe (za pierwsze było około 6.5k$). Przestawiłem się ze zwykłych 15 i 8 na 3.5 rebuy i na razie tylko te sitki gram+ mtt. Czuję dużego edge w tych gierkach, więc nic tylko napierdalać :D Na 100% będe grał w nadchodzących micro millions, więc spodziewam się grubych shipów.

Jak zdążyliście już zauważyć nie jestem zbyt wylewny, więc na razie to tyle :P
Avicii zawita na maltę 14 sierpni i zamierzamy się na niego wybrać, więc dość dużo słuchamy jego nut, pozdro !

Odpowiedz
Cytat