Przejdź do forum
Liga Pokerowa PS - ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Liga Pokerowa PS - Wynik rywalizacji

89 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,972 Wyświetlenia
kfiacior24
PokerStrategist

13 Turniejów za nami.

Zwycięzcą ligi został - martinez92pl
Drugie miejsce - Kfiacior24
Trzecie miejsce - lemon0de
Tuż za pudłem - Fokz 

Zwycięzcy serdecznie gratuluje, nie dał reszcie szans zwycięstwo zapewniając sobie już w turnieju przed finałem

GRATULACJE

Klasyfikacja po finałowym eventcie :

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
88 odpowiedzi
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Witam wszystkich.

Blog ten będzie oficjalnym wątkiem, nieoficjalnej ;) Ligi Pokerowej PokerStrategy.

Czeka nas 12 turniejów oraz turniej finałowy. Turnieje będą się odbywać wg następującego harmonogramu :

20.05 godzina 21 - BI - 1 $ + 0,10$ Hold'em No Limit
27.05 godzina 21 - BI - 1,25 $ + 0,10$ Hold'em No Limit KO
03.06 godzina 21 - BI - 1 $ + 0,10$ Hold'em No Limit Turbo
10.06 godzina 21 - BI - 1 $ + 0,10$ Hold'em No Limit - 6max
17.06 godzina 21 - BI - 1 $ + 0,10$ Omaha Pot Limit
24.06 godzina 21 - BI - 1 $ + 0,10$ Hold'em No Limit
08.07 godzina 21 - BI - 1 $ + 0,10$ Hold'em No Limit - 2 max Shootout - PRZESUNIĘTY
15.07 godzina 21 - BI - 1 $ + 0,10$ Hold'em No Limit 1R1A
22.07 godzina 21 - BI - 1 $ + 0,10$ 5 card draw No limit
29.07 godzina 21 - BI - 1,25 $ + 0,10$ Hold'em No Limit KO
05.08 godzina 21 - BI - 1,25 $ + 0,10$ Hold'em No Limit KO 2 max
12.08 godzina 21 - BI - 1 $ + 0,10$ 8-game
19.08 godzina 21 - Finał podwójne punkty do klasyfikacji 2 $ + 0,20$ Hold'em No Limit 2R1A

Zasady przyznawania punktów za zajęte miejsca w turniejach :

Za 3 turnieje z rzędu w top3 15 pkt bonusowych.

Nagrody za miejsca w klasyfikacji generalnej :

Z każdego turnieju zostanie przeprowadzona krótka relacja. Do max 2 dni po zakończeniu turnieju, relacja ta zostanie umieszczona w tym wątku wraz z aktualną klasyfikacją.

Zapraszam do śledzenia naszych poczynań.

Bardzo ładnie proszę o powstrzymanie się od spamu :)

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

liga kozak ;) niedługo jak się rozegramy to będą haj stejksy ;)

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl
PokerStrategist

Panowie a nie uważacie że granie shootout na 6max jak gra nas około 20 tylko będzie bez sensu bo po jednej rundzie zostanie 4 graczy... Także proponowałbym 4max jak już.

Odpowiedz
Cytat

jestem za :)

Odpowiedz
Cytat

wg mnie jedyny minus tego turnieju to jest to że są rozgrywane co tydzien a nie np w piatek sobote i np w niedziele o większym wpisowym ( major :P) tak powiedzmy 5$ na deep ;)

Odpowiedz
Cytat
martinez92pl
Elite Grinder

sobota 21 i niedziela 21 i byloby ok lub niedziela 2 turki naraz

Odpowiedz
Cytat

co wy gadacie co niedziela jest dobrze nie kazdy siedzi przy kompie cały weekend

Odpowiedz
Cytat

no to conajmniej 2 turki w niedziele ;)

Odpowiedz
Cytat
Drus92
Oldschool Grinder

Wczoraj nie mogłem wystartować, a co dopiero w piątek/sobotę. W tym czasie umysł odpoczywa a ciało cierpi :sdrink :sdrink

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Witam,

Zmien nie będzie :). Dlaczego?

1) nie możemy dołożyć turków w inne dni ze względu na fakt że bardzo ciężko będzie zebrać wtedy wszystkich.
2) nie jestem zwolennikiem dokładnie kolejnych turków w niedziele. Część z nas gra dużo wyżej i w ten sposób dokładamy im kolejny stolik który jest dodatkowym obciążaniem, albo uniemożliwia otwarcie czegoś co graliby normalnie.

Jeżeli nudzi Wam się podczas grania, mogę Wam otworzyć stolik cashowy, żebyście pograli sobie między sobą. Tylko ustalcie jaki chcecie.

Co do 6max shootout, nie ma możliwości zrobienia 4max, dlatego turniej zmienimy na 6max deep turbo (blindy 3 minuty). Jeśli wszystkim pasuje.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

do organizatora ;) wg mnie punkty powinny być przyznane dla 9 osób bo potem jeżeli ma być finałowy turek to stół to w 7 osób to troche za dużo jak na 6 max a za mało na full ring ?? pzdr.:)

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl
PokerStrategist

Chyba nie ma być finałowego stołu dla generalki.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Napisane przez zaqret90
do organizatora ;) wg mnie punkty powinny być przyznane dla 9 osób bo potem jeżeli ma być finałowy turek to stół to w 7 osób to troche za dużo jak na 6 max a za mało na full ring ?? pzdr.:)

Turniej finałowy to taki ME będzie ;) każdy bierze udział. Punkty liczą się do genralki i to podwójnie.

Odpowiedz
Cytat
PRyba85
Oldschool Grinder

Inaczej liczymy punkty tutaj, a inaczej w home games na P*?

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

tak na homegames jest jakaś ich klasyfikacja, szczerze mówiąc nie wiem jak działa, więc ustaliłem naszą własną.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Event #2

No Limit Hold'em KO

Niedziela 27.05.2012 godzina 21.00 czasu polskiego;). Na starcie staneło 16 zawodników. 9 pozostałych zaskoczył zapewne poziom poprzedniego eventu i postanowili zrezygnować. Mamy nadzieję że to tylko chwilowa słabość. Gra toczyła się dość leniwie do momentu aż zostało 8 osób. Jednym z bohaterów dzisiejszego eventu był Matras_PL który doszedł do FT na sitoucie, tylko pogratulować skilla. Wracając do rozgrywki na 8 miejscu odpadł poprzedni zwycięzca martinez który niestety nie dopiszę sobie nic do swojego dorobku punktowego. Zaraz potem posypały się alliny pierwszy odpadł playerone444 zaraz potem ja. Następny w kolejce był Jarząb. Gra odrobinę się uspokoiła, na placu boju postali Fokz Shaggyx kattskill i ElenorDW. Elenor po ostatnim drugim miejscu miał dużą szansę na objęcie sporej przewagi punktowej nad resztą stawki oraz zdobycie drugiego podium z rzędu, co stawiałoby go w bardzo korzystnej sytuacji przed kolejnym eventem. Reszta chłopaków nie zamierzała jednak odpuszczać i w pewnym momencie Elenor z chipleadera stał się shortem. Jednak dalej gra potoczyła się już po jego myśli. Kolejno odpadali Fokz, Shaggyz i kattskill.
Tym samym Elenor może dopisać sobie 30 pktów, co już na początku daje mu sporą przewagę nad grupą pościgową.

Klasyfikacja EVENT 2 :

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Uwaga zmiana w kalendarzu. Z uwagi na małą ilość graczy Event 3 będzie turniej NL Holdem Turbo 2000 stack początkowy, data i godzina pozostaje ta sama.

Odpowiedz
Cytat