Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 85o NL5

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
555 Wyświetlenia
rusher88
PokerStrategist

Known players: (for a description of vp$ip, pfr, ats, folded bb, af, wts, wsd or hands click here)   
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/pfr/af/wts/ats/foldbb/w$sd;SB$5:///////;BU$4,80:///////;MP3$2,78:///////;Hero$5,81:///////;MP2$2,43:///////;MP1$5,60:///////;[/tg]
0,02/0,04 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Texas Grabem 1.9 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with 5♠, 8♦
2 folds, MP1 calls $0,04, MP2 calls $0,04, MP3 calls $0,04, CO folds, BU calls $0,04, SB calls $0,02, Hero checks.

Flop: ($0,24) 7♣, 5♥, 5♣ (6 players)
SB checks, Hero bets $0,20, MP1 calls $0,20, 4 folds.

Turn: ($0,64) 2♥ (2 players)
Hero bets $0,40, MP1 calls $0,40.

River: ($1,44) T♠ (2 players)
Hero bets $0,72, MP1 raises to $4,96 (All-In), Hero folds.

Final Pot: $7,12

Eeee... no nie wiedzialem wtf, mielem slabego tripsa, jego gra wygladala mi albo na jakis pocket pair ( moze nawet 77, 22, TT ? ) ewentualnie na jakies z dupy rozegrane JJ+, albo jakies A5. Wydawalo mi sie ze nie ma co pakowac AI z free play w takiej sytuacji.

5 odpowiedzi
Wolandooo
Oldschool Grinder

Mnie to śmierdzi overparą (slowplayowaną, gościu spanikował na river) albo setem siódemek, który wyciska "value" :D

Ja też bym to zrzucił.

Thorek
Oldschool Grinder

Ja bym ograniczyl tego freeplaya na riverze do check/call, z obawy przed tripsem z wyzszym kickerem, ale tak jak zagrales to nie byl blad. I niestety ma tego wariackiego pusha tez bym odpuscil.

fforrest
PokerStrategist

JA powiem szczerz zanim nie przeczytałem powyższych opinii cóż zprawdził bym na zasadzie easy call
myślę ze trzeba było sobie szybko odpowiedzieć co i jak
czyli jak szybko MP1 robił call
jakie jest prawdopodobieństwo że trzyma akurat 5 i pozostałe karty które cię mogły pokonać.
w mojej ocenie wyglądało to jak over para
podsumowując ciekawa ręka .

simon1989
BlackMember

Chyba przeceniacie rywala. Tutaj może być nawet AK. Po pierwsze limit. Gram na mikro niedlugo i powiem Wam, że dawno nie widziałem tylu donków. To co się dzieje na stole to jest czasami tragedia do kwadratu.

Co do tego rozdania.
Wg. mnie wcale nie musimy być tutaj z tyłu. Mnie to może wyglądać nawet na jakieś AT(zdarzało się mi, że tak zawodnicy grali z takimi śmieciami).
Ciężko mi ocenić jego zakres rąk bo i mógł tak zagrać z niczym a także mógł z A5.
Dla mnie na tym limicie taki wariacki bet zazwyczaj oznacza jednak słabą rękę, typu top pair.

Poza tym zastanawiam mnie czy nie mógł mieć np AT w treflach i grać draw by po trafieniu T nie zagrać po prostu idiotycznego betu...

Ja bym sprawdził z czystym sumieniem. Na NL10 może bym się zastanowił. Na NL5 ani chwili.

Overpary by nie callował pre flop, dlatego to wg. mnie odpada. Zdarzają się sprawdzenia po podbiciu z pocket, czy mini raisy. Jednak wg. mnie tutaj ten wariant odpada.