Przejdź do forum
Doswiadczony graczu...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Doswiadczony graczu, pomoz mi wybrac wlasciwa droge!

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
1,063 Wyświetlenia
pyszalek
BlackMember

Moze zaczne od poczatku. We wrzesniu zaczalem gre na P* z 'rollem 130$, po kilku tygodniach jak wyrobilem odpowiedni bankroll zaczalem grac w MTT i doszedlem do final table w turku z wpisowym 5$. Dalo mi to kilkaset $ i 'roll na 25NL + wieksze wpisowe do MTT.

Po kilku dniach odpoczynku od pokera wygralem jeden 180 osobowy sit'n'go i jeszcze jakis turniej i mialem rolla na 50nl, pozniej znowu turniej, turniej, turniej az do dzis i po pol roku mam rolla na 200nl.

Oto moje statsy z obu rodzajow holdema. Jak widac, CG gram tylko SH w 99%. Do tego sit'n'go HU z wpisowym 50$ ; 100$ , czasem 200$ gdy czuje sie pewnie i mam "dzien". Nie tiltuje juz jak kiedys. Mam swoj plik .doc , ktory czytam jak wpadam w tilita. Bardzo pomaga :) Tzw. "kotwica" jak ktos jest wtajemniczony w psychologie.

Zarowno w CG jak i HU sit'n'go jestem do przodu. Chce juz lyknac 200nlsh, ale chyba za malo rozdan zrobilem, zeby sie upewnic, ze jestem gotow :) choc musze powiedziec, ze czuje sie pewnie na kazdym limicie, gdzie dotychczas gralem.

Dodam, ze juz przezylem kilka bankrutow i mega tiltow. Na CG tez czuje sie pewnie. Na 100nl gra mi sie najlepiej ze wszystkich dotychczasowych limitow. Jestem ambitny i czuje ze teraz zbliza sie moment, gdy musze zdecydowac co dalej ?

Panowie z doswiadczeniem w MTT i CG pomozcie dokonac wlasciwego wyboru!

P.S od razu skladam podziekowania, za oceny moich rozdan i wszystkie komentarze.
sosick , ebdul , moroP i kilka innych panow, DZIEKI! i do zobaczenia na zlocie (mam nadzieje)

5 odpowiedzi
pyszalek Autor wątku
pyszalek
BlackMember

rozumiem ze zaden doswiadczony gracz nie natknal sie na moj post :P

Nie jestem w zaden sposob doswiadczonym graczem, ale imho ciagnij te mtt, bo wyniki super ;)

VictorM
Oldschool Grinder

Raczej nikt Ci tutaj nic nie doradzi, bynajmniej nic konkretnego. To zależy tylko od Ciebie. Ja grywałem w jedno i drugie. Ale nie lubię swingów, więc z MTT niemal zrezygnowałem, gram tylko w SEJFie (tak przy okazji zapraszam do teamu Hitchhikers na następną edycję :), Twoje wyniki są naprawdę imponujące). Z tego samego powodu zrezygnowałem z gry SH i gram tylko FR. To taka delikatna awersja do ryzyka.

Jeżeli zależy ci na pieniądzach, graj cashówki. Jeżeli ważniejsza jest rozrywka, gloria i chwała graj MTT. Ale najlepiej jest grać jedno i drugie. Grając tylko i wyłącznie cash po pewnym czasie się znudzisz i będziesz szukał czegoś innego. To taki efekt wypalenia. Ja w takich momentach grywam w Omaha8 i Stud Hi. Grając tylko MTT i to na wysokich BI narażasz się na bardzo duże wahania bankrollu.

Sugerowałbym jednak zdecydować się na jeden typ cashówek. Widzę po statach, że zahaczałeś o FR i HU. Lepiej opanować jedno a dobrze. Aktualnie najbardziej opłacalna jest gra HU, ale tylko dla ludzi o mocnych nerwach. Na NL200 6-max jeszcze się nie wybieraj. Jak utrzymasz winrate powyżej 4bb po 30k rozdań i będziesz wtedy miał bezpieczny roll, atakuj.

Obojętne co wybierzesz, życzę powodzenia!

pyszalek Autor wątku
pyszalek
BlackMember

VictorM napisał
Raczej nikt Ci tutaj nic nie doradzi, bynajmniej nic konkretnego. To zależy tylko od Ciebie. Ja grywałem w jedno i drugie. Ale nie lubię swingów, więc z MTT niemal zrezygnowałem, gram tylko w SEJFie (tak przy okazji zapraszam do teamu Hitchhikers na następną edycję :), Twoje wyniki są naprawdę imponujące). Z tego samego powodu zrezygnowałem z gry SH i gram tylko FR. To taka delikatna awersja do ryzyka.

Jeżeli zależy ci na pieniądzach, graj cashówki. Jeżeli ważniejsza jest rozrywka, gloria i chwała graj MTT. Ale najlepiej jest grać jedno i drugie. Grając tylko i wyłącznie cash po pewnym czasie się znudzisz i będziesz szukał czegoś innego. To taki efekt wypalenia. Ja w takich momentach grywam w Omaha8 i Stud Hi. Grając tylko MTT i to na wysokich BI narażasz się na bardzo duże wahania bankrollu.

Sugerowałbym jednak zdecydować się na jeden typ cashówek. Widzę po statach, że zahaczałeś o FR i HU. Lepiej opanować jedno a dobrze. Aktualnie najbardziej opłacalna jest gra HU, ale tylko dla ludzi o mocnych nerwach. Na NL200 6-max jeszcze się nie wybieraj. Jak utrzymasz winrate powyżej 4bb po 30k rozdań i będziesz wtedy miał bezpieczny roll, atakuj.

Obojętne co wybierzesz, życzę powodzenia!

Troche sie to kloci ze mna, bo do tej pory to turnieje daly mi najwiecej pieniedzy :)

te 4BB = 2PTBB tak ?

co do HU to wole HUsit\n'go :) lepiej mi sie gra pozniej na krotkich stolach, gdy jest duzy poziom blindow a stacki nie za duze... o HU sie wspominajac ;)

Dzieki za rade, tak samo pomyslalem, troche doswiadczenia na 100nl i do gory, gdzie pewnie zagoszcze na przynajmniej 50K rozdan zanim pojde wyzej...

Do tego mam plan dojechac do 10K i grac w niedzielnych turniejach ale juz bez satelit :D

pyszalek Autor wątku
pyszalek
BlackMember

Aha, dzieki za zaproszenie :) jak bedzie czas to na pewno dolaczam do Was :)