Przejdź do forum
Pytanie co do SnG

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pytanie co do SnG

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
549 Wyświetlenia

Niesamowicie słabo zaczeło mi iść w SnG 1$ na Mansion, przez ostatnie 3 dni 22$ na minusie. Większośc graczy pisze że poziom tam jest naprawde mierny, stąd moje zdenerwowanie.

Rozumiem że do wygrywania na takich stawkach wystarczy ABC z basic i silver sekcji, jednak czy naprawde jest to optymalny sposób, czy naprawde nie opłaca się limpować przy niskich blindach z jakimiś suited connectorami ? Przecież jak trafimy flop to możemy z łatwością się podwoić.

Nie za bardzo wiem jak mógłbym poprawić swoją gre, ręce z którymi przegrywam grane są przeze mnie dosyć poprawnie, wszystko według ABC. Mimo to w moim odczuciu gram za pasywnie i w momencie jak poziom blindów się zwiększa mam za mały stack by powalczyć.

Jakieś sugestie ?

7 odpowiedzi

Wrzucaj rozdania, ktorych nie jestes pewien na forum, a napewno dowiesz sie jakie bledy popelniles. Poza tym polecam branie udzialu w coachingach i ogladanie filmikow. Duzo sie mozna nauczyc patrzac na czyjas gre ;)
Pozdrawiam

Ja na SnG jak mam duzo zetonow a blindy sa jeszcze bardzo małe to lipmuje z kazdym suited connectorem a nawet czesto z offsuited powyzej 56 - i ogolnie gram bardziej intuicyjnie.

thefoe

trudno cos wywnioskowac, moze nagaraj filmik?
tu jest moj:
http://www.megaupload.com/pl/?d=CC08IPWW

co prawda nie jest on oceniony/zweryfikowany, ale zapewne gram na tym limicie lepiej niz Ty bo nie pamietam zebym kiedykolwiek mial sesje na minusie.

Przy niskich blindach oplaca sie limpowac sc i low pairs tylko jesli gracze sa pasywni i tanio zobaczysz chociaz turna. Bo co z tego ze bedziesz mial fd na flopie jak kytos bedzie pushowal a ty masz jedynie 33% szans?
Gra przy niskich blindach nie lubi pushowania. Gdzies dopiero >80% szans na zwyciestwo uprawnia do sprawdzenia pusha. Dlatego na preflopie jedynie AA,KK jest oplacalne do pushowania (na niskich blindach). Nawet na tym limicie malo kto pushuje przy niskich blindach (i nieusczuplonym stackiem) innymi rekami niz >=JJ >=AQ.
Flip coiny robimy tylko z shortami albo juz kiedy jestesmy w kasie. Dlatego przy wyzszych blindach oplaca sie atakowac, bo, w wielu przypadkach, niepoprawane jest przyjecie pusha, ryzykujac calym stackiem nawet z 50% szansa. Wyobraz sobie ze blindy sa t500 ty masz 5K a przeciwnik jest na BB i ma 4,5K. Trzyma AJ. ZOstalo 4 graczy - bubble.Robisz pusha. Gosciu ma silna reke ale ma nieduza szanse by call byl poprawny. Jesli trzymasz TT to ma 50% szans. Takie ryzyko, inaczej niz w BSS, jest niedopuszczalne. Bo z takim stackiem i tak awansuje do top3. Inaczej mowiac, dajac fold ma jakies 80% ze bedzie w kasie. Dajac call ma na to 50%.

Mnie sie wydaje ze jestes malo aktywny na bublu. To najwazniejsza chwila. Tu juz trzeba nioeco doswiadczenia. ABC to nie wszytsko. Poprawny range przeciwnikow zalezy od ich stacka, pozycji, wielkosci blinodow. To wszytko trzeba miec na uwadze.

JacekPL

Chciałem to obejrzeć i skomentować, ale 139 mega to trochę za dużo.

Wrzuć to na uTube ale gdzieś, gdzie nie trzeba tego pobierać, żeby obejrzeć.

mik1984

shadhun88 napisał
czy naprawde nie opłaca się limpować przy niskich blindach z jakimiś suited connectorami ? Przecież jak trafimy flop to możemy z łatwością się podwoić.

ABC limpowania w short stack:

pocket pair do 1/4
Axs 1/5
Axo 1/6
+54s 1/6
+75s 1/8
+87o 1/8

thefoe

JacekPL napisał

duzo? to jakies 20-30 minut sciagania. Poza tym YT odpada - nic nie widac. A gdzie indziej? Jako to ma znaczenie? Tez musisz sciagnac, tyle ze mozesz obejrzec fragment ktory juz zostal zaladowany.

thefoe

thefoe napisał

JacekPL napisał

duzo? to jakies 20-30 minut sciagania. Poza tym YT odpada - nic nie widac. A gdzie indziej? Jako to ma znaczenie? Tez musisz sciagnac, tyle ze mozesz obejrzec fragment ktory juz zostal zaladowany.

Tu jest mowa o SNG a to zupelnie inna bajka