Przejdź do forum
SnG Grind na Willia...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SnG Grind na William Hill - zgarnij nawet 500 $ - regulamin promocji i zapisy

19 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
3,575 Wyświetlenia
Walderam
Oldschool Grinder
SnG Grind na William Hill - zgarnij nawet 500 $

Czy jesteś graczem, któremu niestraszne są wyzwania? Dobrze sobie radzisz w SnG? Masz ochotę prowadzić bloga? Jeśli tak, to koniecznie zapoznaj się z warunkami naszej najnowszej promocji organizowanej wraz z William Hill, w której możesz zgarnąć nawet 500 $!

Szukamy gracza naszej społeczności, który będzie miał na tyle odwagi i umiejętności, aby podjąć się wyzwania gry w wielu turniejach SnG i pisania o swoich postępach w blogu. Przy odrobinie szczęścia to właśnie ty zostaniesz przez nas wybrany i na start otrzymasz 250 $ na konto William Hill. Jeśli podołasz wyzwaniu i rozegrasz 1000 SnG w wyznaczonym terminie, to zgarniesz dodatkowe 250 $.

Kogo szukamy?

• Gracza posiadającego przypisane konto na William Hill. Jeśli jeszcze nie masz tam konta, utwórz je już teraz;
  • Osoby mającej odpowiednie umiejętności i motywację do tego, aby maksymalnie w ciągu 2 miesięcy rozegrać 1000 SnG (wpisowe 5 $ lub wyższe);
  • Jeśli blogowanie sprawia ci przyjemność, to nasza społeczność z pewnością będzie ciekawa twoich postępów;
  • Oczekujemy pełnego zaangażowania z twojej strony (uczęszczania na treningi i regularnej nauki).

Zasady promocji:

• Otrzymasz od nas 250 $ na William Hill;
  • Za te pieniądze będziesz musiał rozegrać 1000 SnG;
  • Będziesz miał na to 2 miesiące (listopad i grudzień);
  • Początkowy poziom turniejów to 5 $ (możliwe są wejścia wyżej i zejścia niżej, zgodnie z zasadami zarządzania kapitałem, jednak do końcowego wyniku będą wliczane tylko turnieje z wpisowym 5 $ lub wyższym);
  • Będziesz na bieżąco prowadził bloga i informował nas o swoich wynikach. Przynajmniej 3 razy w tygodniu napiszesz interesujący tekst oraz 2 razy w miesiącu nagrasz film z twojej gry;
  • Jeśli uda ci się wypełnić wyzwanie, to otrzymasz od nas dodatkowe 250 $ oraz zasłużysz sobie na uznanie w oczach użytkowników naszego forum;
  • Jeśli pomnożysz kapitał startowy, to oczywiście wszystkie wygrane zatrzymasz dla siebie.

Blog:
Oczywiście istotą tej promocji będzie ciekawy blog, który powstanie w dziale Blogi SnG. W tym blogu uczestnik naszego wyzwania będzie na bieżąco informował o swoich postępach.

Co z pewnością zainteresuje społeczność?

• Ciekawe rozdania;
  • Przemyślenia na temat niektórych przeciwników;
  • Strategie;
  • Wykresy;
  • Mile widziane będą również pytania zadawane przez uczestnika wyzwania. Z pewnością sprowokują one dyskusję, dzięki której autor bloga będzie mógł jeszcze bardziej poprawiać swoją grę.

Pamiętaj o tym, że taki blog powstanie przede wszystkim dla innych użytkowników, więc jeśli to właśnie ty będziesz go prowadził, to dołóż wszelkich starań, aby był on interesujący i pisz w nim tak często, jak tylko będziesz mógł.

Spośród wszystkich zapisanych osób wybierzemy tę jedną jedyną, która otrzyma od nas specjalny kapitał startowy i stanie przed wielkim wyzwaniem. Właściwego wyboru pomoże nam dokonać nasz trener SnG tmfinger. Jeśli jesteś gotowy na wielki grind, nie zwlekaj i zgłoś swoją kandydaturę już teraz!

Jak powinno wyglądać zgłoszenie?

Pamiętaj, że to nasi admini wybiorą osobę, która stanie przed wyzwaniem. Przekonaj ich, że to właśnie będziesz ty! Dobra aplikacja powinna zawierać:

• Historię twojej dotychczasowej gry w SnG;
  • Wykresy;
  • Informacje o tym, ile czasu poświęcasz na naukę gry;
  • Krótki tekst, w którym przekonasz adminów o tym, że to ty powinieneś zostać wybrany;
  • Jeśli już prowadzisz bloga SnG, to koniecznie podaj do niego link.

Termin nadsyłania zgłoszeń: 24.10.2011

Warunki promocji

• Zwycięzca tej promocji wyraża zgodę na udzielenie wywiadu, który zostanie opublikowany na stronie PokerStrategy.com;
  • Ujawniony zostanie screen name używany przez zwycięzcę na William Hill;
  • Aby otrzymać dodatkowe 250 $ po zakończeniu wyzwania, należy:
    - w okresie 2 miesięcy rozegrać co najmniej 1000 SnG z wpisowym 5 $ lub wyższym
    - przynajmniej 3 razy w tygodniu zamieszczać wpis na blogu
    - przynajmniej 2 razy w miesiącu nagrywać i udostępniać filmik ze swojej gry

18 odpowiedzi
czarnyyy0
PokerStrategist

Złaszam się jako pierwszy! :D

Odpowiadając na pytania zadane w pierwszym akapicie: Jestem graczem który uwielbia rywalizację i wyzwania. Radzę sobie bardzo dobrze w SnG jedno stołowych rozgrywanych w trybie normalnym (non turbo). Mam ochotę prowadzić bloga i aktualnie go prowadzę aczkolwiek brakuje mi odrobinę motywacji do regularnego prowadzenia. Mam nadzieję że ten konkurs mi w tym pomoże... :)

:spade: Hisoria mojej gry
Bardzo przypadły mi do gustu Sng 9 man non turbo knockout na platformie P*. Na poważnie grinduje je od Stycznia/Lutego 2011, do dnia dzisiejszego rozegrałem ich ~3000. Aczkolwiek platforma WH jest mi dobrze znana, za sprawą promocji "First aid" dzięki czemu dostałem 100$ od PS. Zdążyłem rozegrać tam prawie 400 sitów, a teraz poznajcie moich przyjaciół:

:spade: Wykresy:
Oto wykres odkąd zacząłem korzystać z HM na P*:

A oto wykresik z mojej gry na WH:

Próbka 400 może być niewystarczająca, ale wystarczała mi aby zapoznać się z tamtejszymi regami i fishami... _biggrin:

:spade: Ile czasu spędzam na naukę gry?
I tutaj zaczynają się schody ponieważ jestem strasznie leniwy jeżeli chodzi o naukę i analizę swojej gry, owszem jestem stałym bywalcem na treningach tmfingera, pyszałka i oloriona. Gorzej jest z artykułami i filmikami. Mam wielką nadzieję że ten konkurs pomoże mi to zmienić =)

:spade: Autoreklama
Drodzy Admini, kopnie mnie wielki zaszczyt jeżeli to ja będę wybrany jako "ten jedyny", będę starał się aby mój blog był ciekawy, regularny i inni zawodnicy mogli coś ciekawego z niego wynieść. Udowodniłem również że $ od PS, są przez emnie szanowane i mogę zrobić z nich dobry użytek... :D Bardzo proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej kandydatury =)

:spade: Blog
Oczywiście prowadzę swojego bloga, mniej lub bardziej regularnie, ale prowadzę... :D Serdecznie zapraszam na mojego bloga, link poniżej w sygnaturce.

Bardzo gorąco pozdrawiam pomysłodawców promocji!!!

PS.
Czy istniałaby możliwość obdarwać 3 (lub więcej) użytkowników kapitałem startowym. Myślę że wprowadziło by to ciekawy element rywalizacji poszczególnych grinderów oraz zróżnicowane typy gier sng.

kfiacior24
PokerStrategist

Witam :)

Mam na imię Tomek :) i od 2 lat jestem pokeroholikiem. Moja przygoda z pokerem zaczęła się od grania 5-kartówki ze znajomymi. Podczas pewnego mocno zakrapianego wieczoru znajomy wspomniał o darmowych 50$ do pogamblowania, no i wpadłem !!!. Zamiast gamblować, zabrałem się ostro za naukę, na pierwszy ogień poszedł BSS, udało się dobić do NL50, momentami atakując nl100. Niestety chciwość wzięła górę, wypłaciłem prawie cały BR, zostawiłem 100$ i kupiłem autko :).

Sporo myślałem jak spożytkować te 100$. Wtedy padło na SnG, jako że jestem człowiek zachłanny, zamarzyła mi się kariera turniejowca. Praga, Londyn, Vegas i miliony na koncie :). Postanowiłem zbudować warsztat dzięki SnG MTT. Początki były ciężkie, kompletnie nie szło, wydawało mi się że mam pecha. Przełomem okazał się zakup SnG Wizarda, 2 godziny gry, godzina analizy, godzina filmów lub artykułów. Gra z dnia na dzień stawała się coraz lepsza, wpadały pierwsze wygrane i tu niestety moja kariera się zakończyła, problemy z pieniędzmi zmusiły mnie do wypłaty bankrolla. W związku z brakiem funduszów moja świetnie zapowiadająca ;)się kariera została brutalnie przerwana.

Z tego właśnie powodu zgłosiłem się do challenge'u. Wydaje mi się że mam potencjał, jestem pewien że mam zacięcie i chęci. Dodatkowo bardzo lubię pisać i chciałbym pomóc udowodnić że dzięki materiałom od PokerStrategy przy odpowiedniej ilości własnej pracy można osiągnąć przyjemne zyski. Jestem przekonany że fajniejszym blogiem będzie blog kogoś kto się uczy, rozwija, gdzie będzie widać progres i proces rozwoju ,niż osoby która zmiecie stawki bez większego problemu.

Uploaded with ImageShack.us

Witam.
Chciałbym zgłosić swoje uczestnictwo w promocji.

Napiszę najpierw trochę o sobie: Mam na imię Dawid i jestem studentem III roku Mechaniki i Budowy Maszyn na Politechnice Wrocławskiej, w pokera gram od wakacji zeszłego roku kiedy to kolega (pozdrawiam ,,Paroszek90'') powiedział mi o istnieniu Pokerstrategy. Zarejestrowałem się, dostałem kapitał startowy i... całość przegrałem... :ayfkm:
Jednak nie poddałem się, około października zeszłego roku wpłaciłem własne fundusze i zacząłem po uprzednim dokładnym zapoznaniu się z materiałami od PS swoją karierę na Ewerest Poker grając nl2 bss... wiodło mi się raz lepiej raz gorzej jednak dzięki pomocy ze strony filmów, artykułów oraz forum Pokerstrategy udało mi się przejść na nl5. Postanowiłem przenieść się na ftp... Tam udało mi się przejść znów nl2 a później nl5, zacząłem grać nl10.
Cały czas w mojej drodze towarzyszyło mi Pokerstrategy a w momencie wejścia na nl10 skorzystałem z kolejnej fajnej opcji od PS jaką jest założenie bloga, wprawdzie blogowałem i wciąż bloguje razem z moim dobrym kolegą wyżej wspomnianym Paproszkiem90 mogę śmiało powiedzieć że jest to także mój blog:

FR nie żyje, idziemy ku przyszłości! Chłopacy vs SnG HU i cash SH

Gra na FTP nie trwało długo, nieszczęśliwe wypadki spowodowały że zostałem bez rolla... Jedak po raz kolejny PS podała mi pomocną dłoń tym razem w postaci pakietu pomocy po upadku FTP.
Skorzystałem z pakietu na Titan Poker gdzie zacząłem swoją nową przygodę z pokerem przygodę z SNG HU...

Przeczytałem strategie obejrzałem filmiki i ruszyłem na podbój handsup, jako że roll mi pozwalał zacząłem od tych za 2$

Nie jest to miarodajna próbka ale jestem tak naprawdę początkującym a w HU prawie zupełnie zielony. Mimo to ruszyłem dalej tym razem na SNG HU za 5$

Tak więc dochodzimy do dnia dzisiejszego w którym walczę z SNG HU za 5$.

Opowiedziałem swoją krótką historie pokerowego życia. :)
Jestem początkującym graczem jednak również takim który chce się rozwijać, doskonalić swoje umiejętności a także dzielić się swoimi doświadczeniami i odczuciami dotyczącymi pokera.
Drugą sprawą jest to iż gram odmianę która w porównaniu z innymi jest dość mało popularna szczególnie tu na naszym forum a więc myślę że wybranie mojej osoby byłoby również promocją dla odmiany jaką jest SNG HU.

Co się tyczy nauki i gry gram około 2-3 godzin dziennie. Oczywiście w weekendy znacznie więcej w dni gdy mam dużo pracy na uczelnie znacznie mniej mimo to określił bym się jednak jako w miarę regularnego gracza. Nie zaniedbuje również nauki po każdej sesji staram się robić analizę wyników, rozdań a przede wszystkim jakości gry co zresztą widać na moim blogu. Kiedy to prowadziłem np. wrześniowy challenge. Myślę że na blogu zauważyć można również mój progres szczególnie w grach HU a także chęć rozwoju i pracy nad grą. Staram się za radami Zapolka analizować problematyczne rozdania, śledze również wszystkie nowości filmowe a także tematy dotyczące HU

Na koniec kwestia słów do adminów:
Jestem żywym przykładem na to że dzięki PokerStrategy można się rozwijać i odnosić sukcesy (mniejsze bądź większe) a także na to że PokerStategy dba o swoich użytkowników także tych z niskich stawek, udział w tej promocji byłby dla mnie wielkim wyróżnieniem i jednocześnie szansą. Także kwota 250$ jest idealnym bankrollem na te stawki i pozwala dzięki włożonej pracy przejść ten limit. Dodam jeszcze tylko tyle że jak widać z powyższego tekstu w moim przypadku poker=pokerstrategy
Z mojej strony zapewniam że dołożę wszelkich starań aby spełnić wymagania i warunki.

Pzdrawiam. :D

pgabryn
PokerStrategist

Witojcie męczę się już z pokerem trzy lata i mam już go dosyć więc jak bym dostał kapitał promocyjny to obiecuję storbił bym go natychmiastowo bez większego oporu. _ugly:

Oczywiście to żart jedynym faktem jest trzy lata nauki i analizy pokera, gra sprawia mi przyjemność i postanowiłem piąć się nie inwestując większej ilości gotówki. Z grą spotkałem się pierwszy raz na polskim portalu z grami na wirtualne pieniądze gdzie osiągnąłem sporo żetonów. Postanowiłem spróbować i zainstalowałem P* oczywiście wcześniej oglądając filmy na Internecie z turniejami WPT EPT itp. Będąc początkującym graczem po zapoznaniu się z lekturą Harrington o Hold’em pierwszego tomu myślałem że już jestem gotów na EPT :P
Pierwsze wpłaty to były 10$ i gra S&G 45 za 1.20$. Oczywiście nie było opcji tego nie stracić ale ciągle zainspirowany ww lekturą oraz filmami nie odpuszczałem budowa bankrolla do 100$ nie była problemem. Lecz brak wiedzy BM szybko się kończyła sprowadzaniem mnie na ziemię, kiedy atakowałem wyższe limity. I tak praktycznie do 200$ poszło na naukę. W tym czasie zdałem sobie sprawę że EPT to turniej na żywo, więc rozpocząłem przygodę live i generalnie emocje są 1000% większe lecz i buy-in też niestety większy co w przypadku mojej sytuacji gdyż już nie jestem młodzieniaszkiem i mam rodzinę oraz firma którą prowadziłem 7 lat padła, nie pozwalało mi to regularnie startować, oraz było to sprzeczne z moim założeniem stopniowego pięcia się w górę mądrą grą i zasadami BM, które poznałem dzięki pokerstrategy ponieważ dostałem link od kolegi piterplo do PS którego pozdrawiam, zdobyłem wiele informacji o strukturach i odmianach danych gier, przede wszystkim etapy gier i treningi tmfingera, pyszała, olora pomogły mi znacznie poprawić grę w tej odmianie czego mi bardzo brakowało. Dzięki kapitałowi startowemu mogłem trenować odmianę stolikową Hold ‘em na PP co wprowadziło wiele chaosu w moja grę lecz ogarnołem i myślę że pomoże mi to w grze. Mind-set i treningi live dają ogromne możliwości co wyeliminowało złość i temperaturę 39 stopni po przegranej ;P
Następnie w mojej przygodzie z grą po kilku treningach postanowiłem zainwestować troszkę z ligi zapaśniczej gdzie się trochę udzielam w Niemczech jedna wpłata 100$ oraz druga wpłata 100$ co prawda w tragiczny sposób za ostatnie 22$ S&G 180 wygrałem o czym chwaliłem się na forum oraz pozwoliło mi to od tamtego momentu grać po dziś dzień bez inwestowania, lecz tez nie obyło się bez błędów i sporo z wygranej poszło po namowie przyjaciół broketa i piterplo na Hesopa lecz cieszę się bardzo ponieważ miałem okazję poznać wielu dobrych graczy pozdro Sickpastoro. Po za tym uważam że dzięki pokerowi poznałem wielu wspaniałych ludzi i dobrze się bawimy. Teraz jestem na etapie odbudowy rolla i tak jak zakładałem nie planuje nic wpłacać. Promocja ta dała by mi okazję sprawdzić się udowodnić sobie że 3 lata zostały dobrze przepracowane oraz co oczywiste pewnie dla większości kandydatów zaistnieć w świecie pokera. Pracuję na Elephancie od kilku miesięcy i uczę się dopiero grać na stołach gdzie tak naprawdę statystyki dają ogromną przewagę. Więc dołączam wykres niestety elephant nie wyświetla huda w S&G ale statystyki znalazłem. Nie ma tam zbyt wiele rąk ale fajnie widać jak poprawiłem grę po treningach o których wspomniałem wyżej.

W tym zwariowanym tekście opisałem ogólnie w pigułce moją przygodę z pokerem wspomnę jeszcze tylko że na treningi poświęcam sporo czasu w tej chwili pracuje nad session rev. Ale kiedy tylko mogę i jest jakiś trening atakuję go. Oraz poświęcam około 4 godzin na grę dziennie od 20 do 24. Myślę że nie będę pisał nic aby przekonywać adminów ponieważ to wynika już z samego zgłoszenia. Pozostaje mi się tylko życzyć powodzenia wszystkim i niech wygrany otworzy sobie tą możliwością drogę do EPT ;P Piotr Gabrynowicz
Przepraszam za treść i formę ale uwielbiam robić coś inaczej
I niech karta będzie z wami. :D

Fallriv
PokerStrategist

To i Ja się zgłaszam;)

Wykresów nie podam, gdyż SnG gram raczej okazjonalnie - preferuję turnieje MTT i agresywną grę cash w Heads Up.

Czy jestem wygrywającym graczem? Ciężko stwierdzić, na pewno mam wzloty i upadki, przede mną MNÓSTWO nauki i pokerowej edukacji do profesjonalisty to już w ogóle daleka droga (a planuję karierę PRO gracza, nie ukrywam).

Kogo ciekawiej będzie Wam dopingować i oglądać w tym wyzwaniu? Grinderów, którzy zjedli zęby na SnG, czy też może nikomu nieznanego brązika w drodze od pucybuta do bohatera;)?

Odpowiedzcie sobie sami, a tymczasem idę spać, gdyż pora późna się zrobiła.

Pozdro

lorpio
Oldschool Grinder

Czarnyyy0 wykres robi wrażenie _thumbsup:

furiat666
PokerStrategist

Zgłaszam się!

Jeśli chodzi o moją historię gry to nie gram w SnG, bo zawsze uważałem, że MTT są bardziej dochodowe. Nie będę Was więc przekonywał, że jestem w to dobry, bo sam tego nie wiem.

Nie posiadam żadnych wykresów. A gdybym miał pewnie i tak wybrałbym okres w którym byłem najbardziej do przodu, a zielona kreska pięłaby się w górę jak szalona. Nigdy nie używałem żadnych programów pokerowych. Jeśli jednak wymagacie tego podczas podejmowania wyzwania nauczę się ich używać.

Jako że gram głównie MTT, poker pochłania około 6h dziennie z mojego życia, z czego 1h poświęcam na szukanie i czytanie artykułów on-line na temat pokera lub czytanie książek. Moja ulubiona pozycja to Gus Hansen "W otwarte karty".

Moim największym jak na razie sukcesem jest zajęcie 29 miejsca w EMOP Barcelona, więc grać chyba potrafię. Zdaję sobie sprawę z tego, że w SnG strategia gry różni się trochę od tej w MTT i właśnie dlatego chcę podjąć to wyzwanie. Chcę nauczyć się czegoś nowego i udowodnić, że nauką i ciężkim treningiem można dużo osiągnąć. Lubię wyzwania i rywalizcję szczególnie przed samym sobą, pieniądze maja tu drugorzędne znaczenie. Kiedy przeczytałem newsa, zacząłem się zastanawiać: "Rozegrać w 2 miesiace 1000 SnG, będąc obserwowanym i pod presją. Trzeba więc rozegrać je zajebiście dobrze. Ciekawe czy dałbym radę?" Chcę sie przekonać.

Pozdrawiam
furiat666

koval1990
PokerStrategist

Witam

Sng zainteresowaly mnie juz jakis czas temu. Zanim zaczalem je grac przez jakies 2 miesiace uczylem sie z icm trainerem oraz z naszym forum pokerstrategy co przeksztalcilo sie na dosc dobre wyniki. Otrzymalem 2$ na pokerstars i z tych "grosikow" udalo mi sie zrobic ladnego rolla pozwalajacego na swobodna gre sng 18os za 7$ i shotowalem juz 15$.

Chcialbym sprawdzic jak wyglada gra na innym poker roomie sng oraz przy dobrym winrate zostac tam na stale gdyz nie mam pokerstars podpietego pod pokerstrategy, a nie powiem fajnie by bylo zbierac strategy points wiec jezeli sie zalapie na promocje to rozwaze dalsze granie na tej platformie.

Ciezko mi jest powiedziec ile czasu poswiecam na nauke ... Co jakis czas wpadam na godzinke w wizzarda i kombinuje rozne zakresy itp i czesto dowiaduje sie czegosc nowego, siedze na forum i regularnie przegladam czyjes wrzucane rece do oceny rozdan , ogladam filmiki do ktorych mam dostep oraz udzielam sie w dyskusjach na temat sng.

Tak prezentuje sie moj wykres z sng 18os z wszystkich limitow ktore gralem i mam w bazie.
Za czerwona linia zaczynalem od "zera" grajac sng za 1.5$ bo to byl okres po wakacjach gdzie wiekszosc swojego rolla wyplacilem.

A tak to wyglada z moimi sng 18-180os oraz mtt [ oczywiscie duzo brak tu mtt bo najczesciej gram mtt jak jestem gdzies na wyjezdzie dla relaksu tak jak i 180 ]

18os. turbo p* / SNG by koval //
Pozdrawiam

Witam.
Na imię mi Damian i mam 22 lata. Jestem studentem III roku na wydziale informatyki w SWSPIZ. W pokera gram od 2,5 lat. Z zamiłowania gram w piłkę nożną w III ligowej lidze łódzko-mazowieckiej.

--> Dotychczas poznałem już kilka platform pokerowych. Ostatecznie swoje miejsce znalazłem na p*. Tam grałem wszelakie odmiany turniejów SnG i okazjonalnie MTT.
To po krótce mój wykres pokazujący że w SnG miałem fajny profit. Preferuję odmianę turbo. Agresywna i efektywna gra to coś co lubię najbardziej.

/

--> Wykresów nie jestem w stanie dać (powód wyjaśnię dalej)

--> Jeżeli miałbym w godzinach powiedzieć to przy pokerze spędzam około 15-20 godzin tygodniowo , natomiast na naukę hmmm. Pochłonąłem już masę książek pokerowych. Przeczytałem już wszystkie dostępne artykuły i wszystkie filmy SnG i MTT na ps od mojego statusu (nie mam przypisanego konta do p*) Analizy gry nie prowadze w tej chwili po pewnym incydencie o którym opowiem niedługo.

()zwrot w "karierze"_() Pewnego pięknego dnia wygrałem sobie już któryś z kolei turek mtt (coś około 1600$) Potrzebowałem zrobić kolejny cashout gdyż potrzebowałem gotówki. Niestety w akademiku zerwało mi neta. A że naprawa miała potrwać trzy dni poprosiłem swojego kumpla od pokera live który również grał na p* żeby zrobił mi cashout. Dałem wszystkie dane do logowania itd. Po kilku dniach próby dodzwonienia się do niego wreszcie zjechałem do domu. Jak się okazało gościu przegamblował moją kasę na turnieje z serii Sunday Majors :/ . 5000zł to kwota za którą jeszcze do tej pory muszę prostować swoje sprawy. Na pokera nie będe w stanie wpłacic kasy przez dluższy okres. Wielokrotne straszenia i rozmowy z jego rodzicami (bo z nimi jeszcze mieszka) nie pomogły. Ogólnie po wywiadzie usłyszałem że gościu ma straszne długi nie tylko u mnie. Ok wystarczy tej opowieści . Tak to się potoczyło. Musiałem sprzedam swój ledwo zakupiony pakiet HM + Table Ninja i grać w pokera okazjonalnie co robie do tej pory bo to sprawia mi wielką frajdę.

--> Dlaczego ja ? Jestem uparty i obowiązkowy. Jeśli się na coś decyduję to robię to na 120% tak jak w futbolu. Mam apetyt na ostry grinding. Stać mnie na bardzo dużo. Pragnę ruszyć na nowo pełną parą. Nie mam konta na WH dlatego mógłbym je podpiąć i wreszcie zdobywać statusy, oglądać filmy, czytać artykuły. Więc liczę po cichu, że dacie rozwinąć się komuś kto nie ma w tej chwili warunków ale komuś kto ma wielkie ambicje i marzenia. Bloga nigdy nie prowadziłem ale napewno jak coś robię to robię to rzetelnie, z filmikami nie będzie problemu bo co to dla informatyka :). Z innymi obowiązkami również nie będzie problemu, bo to sama przyjemność:)

Dajcie mi szansę a ja pokażę na co mnie stać !! :)

Pozdrawiam, Damian

Witam,
Nazywam się Michał,studiuję ekonomię,obecnie rok drugi. Pokerem interesuje się od jakiś 2-3 lat,zaczęło się od kupienia walizki ze znajomym,małe gry w domach,potem turnieje i cashe live oraz parę podejść do pokera online,jednak nigdy nie umiałem się zdecydować czy wolę grać STT,cashe czy PLO,dlatego grałem wszystkiego po trochu przez co wyniki nie były nigdy jakoś specjalnie zadowalające :) Głównym problemem w osiągnięciu dobrych wyników na longrunie był brak motywacji i odpowiedniego bankrolla. Ostatnio jednak sytuacja u mnie diametralnie się zmieniła,gdyż odnowiłem kontakt ze starym znajomym,również użytkownikiem PStrategy,Wombatox'em,która zaoferował mi coaching z grania sng,mindsetu,obsługi HUDów i analizowania swojej gry. Stwierdziłem że lepsza okazja na pewno mi się nie trafi,bądź co bądź Wombatox zagrał 10k STT i ta liczba ciągle rośnie,więc ma duże doświadczenie i wiedzę,którą chce się ze mną podzielić. Odbyliśmy już jedną sesję,korzystając ze skype'a i join.me,po której od razu widzę sporą różnicę w swojej grze i podejściu do tematu. Myślałem że lepiej być nie może,aż tu nagle na PokerStrategy jak z nieba spada możliwość uzyskania rolla na dobrze prosperującym roomie,z warunkami całkiem sporego grindu przez parę miesięcy oraz konieczności publikacji,dzięki czemu cały czas siedziałbym w temacie pokera,czego nie byłem w stanie zrobić przez ostatnich parę miesięcy.

Dlaczego to ja powinienem zostać wybranym ? Gdyż jestem zdeterminowany żeby wreszcie poważnie zabrać się za pokera online,co wcześniej przychodziło z trudnościami. Bo mam wsparcie Wombatox'a,który sam ma osobisty kontakt z wieloma trenerami pstrategy. Bo nie jestem (jeszcze:) graczem regularnym,mającym imponujące wykresy i gigantyczny ROI,a wydaje mi się że celem całej akcji nie jest danie dobremu graczowi darmowego rolla,a danie rolla osobie która chce nad sobą popracować,chce się sprawdzić i samemu stać się jednym z graczy regularnie wygrywających.

PS. W razie wątpliwości o to czy dam radę i czy chce się edukować polecam kontakt z wombatox1 na Skype'ie

Rakolinho
Oldschool Grinder

Cześć

Z racji obecnej sytuacji pokera w Polsce pozwolicie, że pominę akapit w którym należałoby napisać co ważniejsze dane osobowe, nigdy nie wiadomo gdzie czyha Pan Generał;) Dodam jedynie, że jestem obecnie szczęśliwym bezrobotnym. Skończyłem właśnie studia, no prawie skończyłem i zajmuję się jedynie pisaniem pracy dyplomowej oraz pokerem. A tak szczerze to pokerem i pisaniem pracy dyplomowej.
Przygodę z pokerem, dokładnie to z tym właściwym pokerem na pieniądze rozpocząłem już prawie dwa lata temu. Moje pierwsze zielone wygrałem/dostałem zdając quiz pokerstrategy i jak to mówi nasz świetny trener MTT, nomen omen mistrz świata, gram sobie tego "freerolla" aż do dziś. Owe 50$ postanowiłem ulokować w sieci ipoker i krok po kroku zaczynając od stt za 1,2$ poprzez wszystkie dostępne limity znalazłem się na poziomie tych za 22$.
Oto moje dotychczasowe wyniki w sieci ipoker:
Pierwsze oznaczają w 90% wyniki z gier STT (pozostałe 10% to 30o, niestety nie da się wyfiltrować jedynie STT;( natomiast drugie oznaczają wszystkie wyniki sng w sieci ipoker.
Niestety z racji tego, że traffic na limitach 22$+ był bardzo mały a ja ciągle chciałem się piąć w góre postanowiłem się przenieść na inny room. Ważnym było jednak utrzymywanie statusu na pokerstrategy a wiadomo przecież, że jedynym poker roomem zaspokajającym potrzeby graczy sng jest p*. Na moje nieszczęście kiedyś próbowałem tam swoich sił w 7 godzinnych turniejach, w których nagrodą był awans do kolejnego 7 godzinnego turnieju;) Bankroll należało więc rozdzielić w mądry sposób pomiędzy dwie sieci i okazało się, że pozostało mi jeszcze na całkiem nowiutki komputer i 23 calowy monitor. Zakupu tego dokonałem tylko i wyłącznie ze względu na pokera bo na starym sprzęcie mogłem otworzyć co najwyżej 6 stołów a i tak stanowiły duży problem w sprawnym działaniu peceta.
Na nowym pokerroomie też było bez fajerwerków ale solidnie:

Wyniki z pierwszej linii przedstawiają wyłącznie wyniki z STT natomiast w drugiej linii wszystkie moje sng na tej platformie.
Oczywiści grywałem również od święta turnieje mtt w których też udało się co nieco ugrać ale główną odmianą w której się szkole były i są turnieje sng stt. Kolejne wygrane pieniądze inwestowałem w oprogramowania pokerowe takie jak hm czy sng wizard. W międzyczasie utraciłem jednak złoty status na ps a po obejrzeniu wszystkich filmików sng w polskiej i angielskiej sekcji postanowiłem podszkolić się w dziedzinie mindsetu. Trzeba było więc pomyśleć o nowym roomie tak aby móc wyrobić status. Wybór nie był wielki i musiał paść na jeden z roomów sieci ongame. Niestety brak dostosowania się do szybko zmieniających się poziomów blindów spowodowało "mały downswing". Nie ma jednak tego złego co by na dobre nie wyszło. Po pierwsze wyrobiłem złoty status a więc cel nadrzędny został spełniony, po drugie zacząłem w niespotykanej dotąd ilości czasu analizować swoją grę, co wiązało się również z wstawieniem pierwszej ręki w dziale oceny rąk. Mocno także zacząłem pracować nad tiltem i w ogóle nad całym mindsetem. Bardzo zaciekawiły mnie artykuły z neuropsychologii pokera, w wyniku których m.in wstając rano wykonuję ćwiczenia z jogi a przed spaniem wypijam szklankę mleka:)
Długo zastanawiałem się czy podołam wymogą tego konkursu i uznałem, że przynajmniej muszę spróbować. Byłaby to dla mnie ogromna motywacja do dalszej pracy nad sobą. Swego czasu brakło mi jej w pisaniu bloga, który był krótki i okazał się wielkim niewypałem. Teraz miło byłoby to naprawić. Co chciałby zawrzeć w blogu? Przede wszystkim należałoby najpierw zastanowić się nad planem gry. Łatwo policzyć, że dziennie należy zagrać ~17 turniejów. Ja jednak nie mam zamiaru grać co dziennie, szczególnie w sylwestra;) Zakładam więc około 40-45 dni gry, co daje 22-25 turniejów na dzień. Grywam 6-7 sitów jednocześnie dokładając. Już teraz mogę się zobowiązać, że w blogu wpisywałbym sprawozdanie z każdego dnia gry oraz biorąc pod uwagę moje doświadczenie z gry w sieci ipoker ukazywałyby się również moje przemyślenia na temat konkretnych zawodników, strategii a także analizy rozdań. Nie zabrakłoby również wpisów z moich postępów mindsetowych;)
Podczas gry stosowałbym się oczywiście do zasad bm. Na niższy limit zszedłbym mając 120$, na wyższy wszedłbym mając 550$.
Dlaczego ja a nie moi koledzy? Szczerze to nie mam pojęcia;) Nie czytałem wcześniejszych postów ale z całą pewnością byłaby to świetna motywacja do dalszej pracy (w tym także nagrania premierowego filmiku z gry), mam doświadczenie w grze na ipoker a także bardzo chcę się rozwijać, przestać w końcu wypłacać pieniądze i piąć się w górę po limitach. Może droga na szczyt prowadzi właśnie z William Hill?

Pozdrawiam;)

ShadowBanan
Oldschool Grinder

Tytułem wstępu

Witam wszystkich serdecznie!

Jestem Łukasz, mam 20 lat, pochodzę i mieszkam w Krakowie, aktualnie jestem studentem drugiego roku. W sieci można mnie spotkać pod różnymi odmianami nicku „Banan3xL”. Nigdy ale to nigdy, nie przekładam hobby nad obowiązki. Trzymam się priorytetów w kolejności: Szkoła – siłownia /znajomi – poker. Poker kocham jako grę, nie jako zarobek, grając staram się skupić na tym aby wygrać turniej, a nie wygrać pieniądze. Od dwóch lat mimo tego, że dalej się uczę, udaje mi się odciążać rodziców od utrzymywania mnie – robię to sam dzięki tej grze. Grinduje tylko i wyłącznie turnieje SNG:

-6 osób / turbo
-10 osób / normalne

Od ostatniego miesiąca wróciłem również na MTT (gram na 888).
Co do MTT, zagrałem w zeszłorocznych Mistrzostwach Polski Everest Poker – jednak nie znalazłem się ITM, na pewno chciałbym się w końcu dostać na jakiś ciekawy turniej live.

Fundamentem mojej gry jest Bankroll Management, w żadnych wypadku, w jakim tilcie bym nie był, nie wychodzę grać poza moje stawki – dobrze się czuję grając za 1% swojego rolla na SNG. Cenię sobie również dobre artykuły psychologiczne. Wrzucę tutaj wszystkie moje wykresy z gry SNG, te dobre, jak i te słabsze (ostatnimi czasy) - nie mam zamiarów ich ukrywać.

Dlaczego się zdecydowałem?

Długo zastanawiałem się, czy składać tutaj swój akces do udziału w promocji, jednak myślę, że może to być bardzo dobry sposób na poprawę, ostatnimi czasy, mojej znacznie słabszej gry i ukierunkowanie mnie na właściwe tory. Dlaczego? Będę poddany stałym obserwacją i poddam się wszelkiej krytyce, która mam nadzieję, pomoże mi, ponadto będę musiał wrzucać swoje rozdania (i tutaj kolejny plus, nie będę miał wyborów, będę skazany na poprawę swojej gry), nawet te gorsze, oraz pisać bloga (tutaj nie ma problemu, lubię pisać). Nagrywanie filmików, też może być ciekawym sposobem do poprawy swoich braków, a może odkryję w sobie talent trenerski? Nie ukrywam, że tą promocję traktuje bardziej jako możliwość rozwoju i poprawę swoich błędów w grze, niż jako same suche pieniądze, które będę mógł zarobić – chociaż oczywiście zastrzyk pieniędzy dobrze wpłynie na mój BM.

Moja przygoda

W pokera gram oczywiście od czasu aż skończyłem 18 lat. Na samym początku warto zaznaczyć, że nigdy nie wpłaciłem własnej złotówki na grę w pokera, wszystko co osiągnąłem mam z freerolli/promocji. Próbowałem wszystkiego aż w końcu zatrzymałem się na MTT, na którym zbudowałem dwa rolle jeden: pozwalał mi grać na MTT(5€), drugi MTT(10$), ten drugi właśnie wykorzystałem do tego aby przenieść się na grand, na SNG – jednak nie była to moja taka typowa zachcianka. Warte odnotowania jest to, że chcąc „kiedyś” wyjechać na wakacje (brakowało mi 600zł) postanowiłem poszukać pracy, jako, że szukanie tej pracy wychodziło jak wychodziło . Gdy już byłem praktycznie pogodzony z losem, przeglądnąłem moje konta pokerowe, na jednym znalazłem 1000VIP (w sieci B2B). Wykorzystałem te punkty do gry SNG, z których udało mi się troszkę wyciągnąć. Jako, że miałem mało czasu (półtora dnia) i posiadałem dość gorącą głowę spokojnie grindowałem te turnieje do osiągnięcia 50€, aż w końcu rzuciłem się, troszkę wbrew własnej woli, na 5€. Miałem to szczęście i udało się, w ciągu 30 godzin (6 godzin przeznaczyłem na sen) udało mi się osiągnąć 600zł i udałem się na wakacje. Dlatego po zbudowaniu rolla na MTT stwierdziłem, że może warto spróbować się w SNG? Jak okazało się – był to „strzał w dziesiątkę”. Roll poszedł na PKR (grinduje 10$ SNG) gdzie po dwóch miesiącach udało mi się osiągnąć jego pięciokrotność (wraz z bonusem + RB).

Oto mój wykres z PKR:

Chciałem kolejnych wyzwań, wybrałem więc pewien rom sieci iPoker (którego nazwy nie podam, ponieważ z wami nie współpracuje), grindowałem na nim SNG 20$, po chwili również 30$. Nie ukrywam, na PKR grało mi się znacznie lepiej, jednak z gry tutaj nie było źle, tym bardziej, że wyszedłem na plus z bonusów i zająłem dwa razy jedno z czołowych miejsc w promocji SNG, co pozwoliło mi awansować na kolejny poziom stawek - 30$, a jakby były takie stoliki na iPoker to chwilowo mogłem grać 40$.

Tutaj wykres z tego romu:

Następnie zacząłem popełniać błędy, przynajmniej tak mi się wydaje. Poprzedni Rom zaoferował mi stały RB w wysokości 45% (tj. oferta lojalnościowa, bo podobno RB nie mogą oferować), jednak zdecydowałem się przejść właśnie na William Hill, chciałem koniecznie wyrobić bardzo korzystny bonus + promocje od PokerStrategy + Cashback + status diament na stronie. Pomyślałem, że jestem już skazany na zwycięstwo i chyba właśnie tutaj się zacząłem gubić, byłem przekonany, że wiem i potrafię już wszystko. Zamiast skupić się na grze, skupiłem się na wyrabianiu bonusów, które mimo wszystko uchroniły mnie przed całkowitym bankrutem ale nie o to przecież w pokerze chodzi, ja mam odczuwać przyjemność z gry, bo to moje hobby, a nie sposób na życie. Do tego doszły jeszcze egzaminy na uczelni, które wybiły mnie z rytmu, zabrały mi czas i… nie zdążyłem wyrobić całego bonusu, co spowodowało również nie wyrobienie diamentu, a zatrzymanie się na platynie. Zaczęło się pikowanie w dół, gdyby nie bonusy + Cash back, wyszedłbym na ogromny minus na WH, tak udało się w znacznej mierze uchronić, jednak stawki niżej trzeba było zejść, powrót na 20$.

Wykres z William Hill:

Przeglądając ofertę PokerStrategy, spodobała mi się oferta EuroPoker. Kiedy wydawało mi się, że gorzej już być nie może, okazało się zupełnie inaczej, najgorsze miało dopiero nadejść i kolejny raz trzeba było zatrzymać się na platynie. Wybrałem sieć która nie ma turniejów SNG które mi odpowiadają, po raz kolejny napaliłem się na bonus (a mówią, że człowiek mądry uczy się na błędach), ponadto dziwnie zakończony bonus, do którego nie chciałbym już wracać też zabrał mi trochę pieniędzy i nie do końca jasna oferta konkretnie mnie zniszczyła, jednak na szczęście mam to już za sobą i nigdy nie chce tam już wracać.

Wykres EuroPoker:

Po wszystkim powróciłem na Rom który oferowal mi 45% RB, jednak nadal nie czuję się dobrze w grze. Teoretycznie mam rolla który pozwala mi grać SNG 20$, jednak wyższy komfort psychiczny mam na 10$, a czasami schodzę nawet na 5$. Ratunek może odnajdę w tej promocji.
Uzupełnienie

Rozegranie 1000 turniejów w ciągu dwóch miesięcy na pewno nie będzie stanowić dla mnie najmniejszego problemu. Jeżeli to ja zostanę wybrany zobowiązuję się do wstawiania wykresów, rozdań i pisania na blogu po każdej mojej sesji. Jeżeli limit 1000 turniejów osiągnę szybciej, nadal będę pisał o swoich wynikach i wstawiał rozdania. Postaram się uczęszczać na jak największą ilość treningów organizowanych dl a PokerStrategy, oraz doskonalić się czytając artykuły – ciężko mi jest zdefiniować ile, gdyż tak jak na samym początku napisałem priorytetem jest dla mnie uczelnia, więc czas mam różnie rozdysponowany, jednak dziennie chciałbym przestudiować przynajmniej jeden artykuł, jak i w ciągu tygodnia uczęszczać na przynajmniej 2 treningi, na pewno przypadł mi do gustu bardzo lechrumski. Chciałbym w końcu w odpowiedni sposób skonfigurować sobie HUD-a , aby był on rzeczywiście przydatny na turniejach SNG. Bloga kiedyś prowadziłem, jednak nie ma się czym chwalić, założyłem go „na siłę”, bardziej w formie dziennika, który szybko mi się znudził: Walczymy! S&G 11$ - Banan3xL

Pozdrawiam serdecznie i zwycięzcy promocji życzę powodzenia,
Banan.

bl00dp3t
Oldschool Grinder
Historia dotychczasowej gry w SnG

Swoją przygodę w odmianie Sng rozpocząłem około półtora roku temu od 6.5$ turniejów 9os. na FTP, gdzie szybko doszedłem do poziomu 12$. Na początku roku wszedłem z regularną grą na limit 24$, skąd po pewnym czasie zacząłem czynić pierwsze próby na limicie 36$. Oczywiście w tym czasie zdarzały się momenty lepsze jak i gorsze kiedy to schodziłem ponownie na stawki 12$, jednak wszystko układało się po mojej myśli. Niestety wszystko co dobre szybko się kończy i wraz z zamknięciem FTP straciłem cały bankroll na który pracowałem przez ponad rok.

Nauka gry

Jest dla mnie sprawą bardzo ważną, w ogóle to wydaje mi się, że w dziedzinie Sng nauka jest sprawą kluczową. Oczywiście wiele czasu spędziłem na analizie rozdań w SitNGo Wizardzie, z którego cały czas korzystam i naukę z którego uważam za trzon gry Sng to jednak coraz bardziej zaczynam skupiać się na innych aspektach takich jak np. kreatywność podczas gry itp. W tej chwili uważam, że to jest największy błąd sporej części osób, że zbyt dużą uwagę skupiają właśnie na sng wizardzie czy icm trainerze mając już tak naprawdę dobrze opanowany ten aspekt i zapominając, że turnieje sng to nie tylko push or fold. Dlatego w tym momencie kluczową sprawą jest dla mnie dyskusja i analiza rąk. Swego czasu kiedy jeszcze miałem status udzielałem się trochę na forum analizy rozdań, uważam, że jest to jeden z najlepszych sposobów na poprawę swojej gry dla graczy, którzy znają już podstawy.

Jeżeli chodzi o filmiki szkoleniowe to myślę, że jest to dobre uzupełnienie nauki sng. Najwięcej nauczyłem się z filmików Glitlra i faarycyda, których uważam za naprawdę genialnych graczy, którzy dodatkowo świetnie potrafią przekazywać wiedzę. Bardzo lubię także filmiki lessthanthreee. Niestety mało oglądałem filmików tmfingera, ostatnio widziałem SR z turnieju zorganizowanego przez użytkowników z odkrytymi kartami i był moim zdaniem bardzo dobry. Oby więcej takich inicjatyw !

Wracając do pytania ile czasu poświęcam na naukę gry ? Poświęcam tyle czasu ile uważam, że jest mi potrzebne. Czasami więcej, czasami mniej. Na pewno nie narzucam sobie żadnych ram, że danego dnia muszę uczyć się x godzin.

Blog i dlaczego ja ?

Nigdy nie prowadziłem bloga, chciałem założyć lecz strata bankrolla na ftp zmieniła moje plany. Mam jednak pewne doświadczenie w tym zakresie. Na początku roku brałem udział w challengu dotyczącym SnG STT.

Brałem również udział w inicjatywie użytkowników pod tytułem Grupa wsparcia STT, gdzie przeanalizowałem kilka filmików oraz sam nagrałem jeden ze swojej gry.

Posiadam konto na WH przypisane do PokerStrategy, rozegrałem tam kilkadziesiąt gier, także mam znajomość tego poker roomu.

Podsumowując chciałbym powiedzieć jeszcze, że nie daje gwarancji, że się nie zbustuje mając mniej niż 50bi, natomiast daję gwarancję, że podejdę do tego chellengu na 100% poważnie i profesjonalnie i nie znudzi mi się to po tygodniu.

:club: Vinci89 Challange :club:

Witam wszystkich serdecznie i cieszę się , że mogę włączyć się do rywalizacji w tak dość ciekawej inicjatywie z jaką wyszło do nas Pokestrategy. Może zacznę od paru słów o sobie - co by nie odbiegać od normy i dać wam możliwość uzyskania kilku informacji o mnie i mojej przygodzie z pokerem . Mam na imię Grzegorz - wiek 22 lata (kurcze jak ten czas leci) , mieszkam w Toruniu lecz nie jest to moje rodzinne miasto - pochodze z miejsca kojarzącego się z wiecznym chłodem i niedźwiedziami polarnymi - Suwałk, w grodzie Kopernika studiuje , a raczej staram się - zgłębiać tajniki polskiego prawa (z pozdrowieniami dla pana jenerała Kapicy :] ). To może tyle o mnie w dalszej części skupiłbym się na pokerze i moich małych ale cieszących mnie niezmiernie sukcesikach.

:club: Skąd pomysł na Texas Holdem ?! :club:

Zaczęło się 1,5 roku temu na wieczornej posiadówie u znajomych- jako, że do tamtej pory moja wiedza o pokerze opierała się na Wielkim Szu oraz Mavericku więc pierwszy grind od razu rozpalił we mnie wizje wygranych i pomnażania pieniędzy. Pamiętam jak dziś pierwszego wyflopowanego fulla po limpie z UTG z 72o - gdzie moim oczom ukazalo sie 772 i ta chęc utrzymania wszystkich graczy w puli i 3 checkami na każdym streecie - no ale skoro było tak łatwo i fulle same dochodziły - zrodziłem w swojej głowie misterny plan zostania PROsem tej rodzącej się dyscypliny sportowej. Pierwszy soft Pokerstars został następnego dnia pobrany a ja usiadłem do grindingu NL 2. Jednakże , jak to w życiu bywa nie wszystko jest takie easy game - i wpłacone 10$ nie dało mi pieniędzy, sławy - tak jak bym sobie tego oczekiwał - ale nikt nie mówił, że będzie łatwo - toteż kolejne 10 $ poszło w obieg i kolejne . . .
Radykalna zmiana przyszła po założeniu konta na pokestrategy - udało się przeczytać kilka artykułów , obejrzeć kilka filmów treningowych i wtedy w głowie zakotłowało się od myśli - zaraz zaraz ale jak to nie otwiera się Q10s z UTG ? nie reraisuje się KJo z SB na raise z MP we wczesnej fazie turnieju SNG ? Więc kolejne 30 $ poszło w obieg i przerzuciłem się na turnieje Double or Nothing na platformie pokerstars. Początkowo 5$ - niestety artykuł o bankroll managment chyba gdzieś pominąłem w gąszczu nowych , ciekawych informacji - i tak od zera przyszły pierwsze wygrane - gra Tight i trzymanie się podstawowej strategii przynosiło swoje rezultaty a ja poczułem się wreszcie rekinem - oj Grzechu Grzechu :D Oczywiście wariancja jak to wariancja nie oszczędziła mojego rolla - tym bardziej,że był on uszczuplany przez moje wypłaty i po pewnym czasie stałem się busto . Trzeba było poszukać innej drogi rozwoju - przyszłą pora na FTP. Szybki Quiz i dzięki dziadkowi google udało się przez niego przebrnąć - 50 $ zostało wpłacone a ja zacząłem grać turnieje SNG 5$ - nie powiem żarło niesamowicie - z czasem po coraz większej ilości ciekawych artykułów oraz materiałów szkoleniowych - do których uzyskałem dostęp - udawało się mi udoskonalać moją strategię SNG i nawet czasami robić wyprawy w kierunku MTT- ze strukturą dla 100-200 graczy. I tak pierwszy raz udało wygrać się kwotę powyżej 500zł- co było kosmosem i mega mega sukcesem - później przyszedł pierwszy 1000 i licznik zatrzymał się na 1500 zl - walcze obecnie na platformie pokerheaven o pierwszy zielony tysiąc - i jak narazie bez powodzenia chociaż nasze złotówkowe już były. Wracając do FTP niestety upadek roomu zaowocował utratą już dość dużego i komfortowego rolla do grindu SNG za 5 $ i nastąpił powrót po wakacjach na pokerstars - jednakże brak przypisanego konta do Pokerstrategy sprawił , iż postanowiłem przerzucić rolla na jakiś niszowy room i tam ciułać punkty strategy w celu samo rozwoju. Zacząłem też pierwszą przygodę z Holdem Managerem - wcześniej użwałem jedynie Tournament Sharka oraz zacząłem bawić się z SNG Wizzardem w celu stworzenia własnej tabeli rąk i zachowań na stole . Z sukcesem kontynuuję grę na wyżej już wspomnianym roomie PokerHeaven - grając turnieje Double or Nothing oraz mniejsze turnieje MTT .

:club: Dlaczego moja kandydatura ? :club:

W sumie to nie wiem , może dlatego , iż chciałbym spróbować swoich sił w tego typu challange'u ? Trochę w tą odmnianę SNG STT grałem i nadal gram - więc myśle , że na straconej pozycji nie jestem .Wiem też , że osoba wybrana przez Pokerstrategy będzie miała niesamowitą możliwość samorozwoju - kopniak zaserwowany poprzez wybór do challange'u to świetna szansa na poprawę własnej gry poprzez udział w treningach , sesje live oraz filmiki nagrywane - że już o blogu nie wspomne . Wiadomo, że takie możliwości mamy na co dzień i nie trzeba konkursu żeby człowiek zaczął się bardziej przykładać do własnego rozwoju - jednakże biorać na siebie odpowiedzialność by challange wykonać i zrobić to w dobrym stylu wiem , że gracz , który się tego podejmnie będzie miał dużo więcej motywacji do samodoskonalenia się. Poza tym jak już wcześniej wspomniałem - czego nie robi się dla swoich 5 minut :D Każdy chciałby je kiedyś mieć a ja bardzo , bardzo chciałbym żeby i moje też nadeszły :)

:club: Obietnice wyborcze :club:

Co moge obiecać ? To , że będę starał się swoją grą , swoimi wpisami na bloga, sesjami live, filmikami z sesji , (którego to mam ale ktory to jest zaniedbywany przeze mnie nagminnie przez natłok spraw poza pokerowych niestety- te poprawki na studiach !!), próbował w sposób jak najatrakcyjniejszy oraz aktywny zdawać relację z tego co dzieje się na stolikach- mam nadzieje , że tak jak wy tak i ja będę mógł z tego dużo cennych informacji oraz doświadczeń wyciągnąć. Może na tym zakończe obietnice - bo z tego co widze w naszym kraju do obiecywania jest wielu - a z realizacją zawsze były problemu . Myśle , że dalsze inicjatywy na uatrakcyjnienie promocji będzie można po prostu omówić w praniu - przy stolikach - tak, żeby wyglądało to jak najprzystępniej.

:club: CV :club:

W sumie powinienem od tego zacząć - tutaj na potwierdzenie mojej krętych ścieżek pokerowych pare screenów itp. itd :)

:heart:wykres z Pokestarsów

:heart:wykres z FTP

:heart:wykres z IPN (pokerheaven)

:heart:link do bloga : Vinci Blog

:club: Słowo końcowe :club:

Każdemu z kandydatów , który postanowił wziąć udział w promocji życzę tego , żeby mu się poszczęściło i mam nadzieje , że cała reszta mniej szczęśliwych też weźmie czynny udział w promocji na tyle na ile to możliwe by wspierać swoimi radami itp. w dążeniu do wypełnienia challange'u. Pozdro !

Perwers
Elite Grinder

Witam,

Moja historia z SNG:

Swoją przygodę z pokerem rozpocząłem ponad półtora roku temu. Początkowo były to cashe grane strategią SSS, jednak - brak było tam jakiejkolwiek przyjemności z gry, a także z wynikami bywało różnie. Postanowiłem odnaleźć się w innej odmianie i wybór padł na turnieje SNG. Najpierw zagrywałem się w 180-kach (zarówno w standardowej formule jak i turbo). Dowiedziałem się wtedy jak bardzo swingową grą potrafi być poker. Mimo profitu jaki osiągałem w tym rodzaju rozgrywki stwierdziłem, iż pora zmienić typ SNG, gdzie wariancja będzie trochę mniej odczuwalna - w ten sposób trafiłem na 18-ki. W pierwszych dniach miałem problem z dostosowaniem swojej gry, jednak udało mi się szybko opanować te turnieje. Właśnie tutaj najbardziej rozwinąłem się pokerowo. ICM'a opanowałem niemalże do perfekcji, również mój mindset znacznie się polepszył. Niestety, miewałem problemy z motywacją do gry przez co bardzo cierpiał na tym volume. Zdarzało mi się także grać na wyższych stawkach niż pozwalał na to mój bankroll. Obecnie w dalszym ciągu grinduję przemiennie 180-ki z 18-kami.

Wykresy:

Grafiki brak - dlaczego? Otóż z bardzo prostego powodu. Uważam, że dobry pokerzysta powinien być zagadką dla swojego przeciwnika. Im mniej nasz oponent o nas wie, tym większa korzyść dla nas. W związku z czym jestem zablokowany na wszelkiego rodzaju trackerach i te wykresy są niedostępne. Wykresy z Holdem Managera są natomiast banalne do podrobienia, a ponadto nie są szczególnie dokładne dlatego nie będę ich umieszczał.

Nauka:

Przyznam szczerze, że moja obecność na treningach nie jest zbyt duża. Spowodowane jest to ograniczeniami czasowymi. Właśnie dlatego zdecydowanie preferuję oglądanie filmików szkoleniowych, które mogę włączyć w dosłownie każdej wolnej chwili. Nie ukrywam, że najbardziej pomocne były one w pierwszych miesiącach mojej pokerowej kariery. Sporo wiedzy wyniosłem z tych związanych z grą w 180-kach, zwłaszcza autorstwa tmfingera, który nagrał ich najwięcej. Odpowiadając na pytanie zawarte w formularzu odnośnie tego ile czasu spędzam na naukę pokera - dosyć trudno określić to w jakichś sprecyzowanych ramach czasowych. Po prostu gdy mam chęci i trochę wolnego czasu, to oglądam świeże filmy szkoleniowe SNG i MTT, a także zaglądam do działu z ocenami rąk.

Why me:

Długo mi nie zajęło zastanowienie się nad tym dlaczego to właśnie Pokerstrategy powinno postawić na mnie. Otóż jak pewnie większość z Was wie (lub też nie), jestem częstym bywalcem forumowych kafejek. Jest to dla mnie świetna okazja, by udowodnić, że osoby piszące dużą ilość postów, to nie bezmózdzy spamerzy, a świetni gracze, którzy są porządnymi użytkownikami forum. Ponadto, część osób może mnie kojarzyć jako gamblera, nie przywiązującego większej wagi do BRM - ten challenge może sprawić, że odpowiednio zmotywowany, już na zawszę pozbędę się tego okropnego leaka. Innymi aspektami przemawiającymi za wybraniem właśnie mnie, jest fakt, że bezproblemowo przychodzi mi pisanie dłuższych wiadomości, dzięki czemu ludzie obserwujący challenge będą mieli do dyspozycji naprawdę ciekawe sprawozdania. Ponadto żadnym problemem jest dla mnie nagranie filmu z sesji.

Jako, że w wolnych chwilach zajmuję się również wróżbiarstwem (Gier32o potwierdzi), to pozwoliłem sobie sprawdzić przyszłość finansową pewnych osób w przypadku gdybym to ja został wybrany. Efekt poniżej:

Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.

Pozdrawiam :f_cool:

MrGordonPL
PokerStrategist

Cześć,

Przejdę od razu do konkretów, w pokera gram od około 3 lat, z czego tak na poważnie może od 2. Od lipca 2010 jest to praktycznie jedyne źródło dochodów, także trzeba traktować poważnie. Głównie gram sng, czasem zagram jakiś mtt. Co do sng – zaczynałem od 45os turbo na Pokerstars, w międzyczasie przewinęło się trochę 180os, aż w pewnym momencie wskoczyłem na 9os KO przeplatanych 18os. Gram tylko turnieje turbo. Przez ciągłe wypłaty siedzę dalej na mikrostawkach. Ostatnio przeniosłem się z Pokerstars na Party Poker, jednak w październiku dopadł mnie mały kryzys motywacyjny i krótko mówiąc grałem tyle, co nic. Od listopada znów wracam do dobrego grindu.

Wykres z Pokerstars:

I mała próbka z PartyPoker:

Dalej, ile czasu na naukę? Różnie, staram się w miarę na bieżąco oglądać interesujące mnie produkcje, czy też przeglądać analizy rozdań.

Dlaczego ja? Bo moja koperta była najgrubsza. :P
A tak poważnie, byłoby to idealną motywacją do dobrej i regularnej gry. Poza tym, będzie to super szansa, by w końcu wyjść z mikrostawek. 

Bloga nie prowadzę, więc, ewentualnie będzie okazja, by zacząć.

Pozdrawiam.

Anty
Oldschool Grinder

:diamond: na pokera jeśli mam odpowiednią motywację przeznaczam bardzo dużo czasu (wyrobiony diament grając double or nothing 11-22$). Rekord to ok 1200 SP w ciągu jednego dnia.
:diamond: Nie znam się na STG, rzadko grywam ten typ choć zasadę ICM poznałem dość dokładnie tworząc własny arkusz w VBA.
:diamond: Byłbym zawodnikiem który niemalże od zera musiałby poznawać tajniki STG i opisywałby to krok po kroku. To jest IMO przewaga początkującego gracza nad tym który już coś umie i wygrywa, gdyż jego blog będzie już od pewnego wyższego levelu :)
:diamond: 1000 STG w 2 miechu to na spokojnie, a gdyby kapitał dostały 2 osoby byłoby to dodatkową motywacją i dodało odrobiny rywalizacji.

Witam
Ze względu na wymianę komputera po drodze i liczne formaty nie posiadam niestety żadnego pięknego wykresu z HMa.
Nieco ponad rok temu zacząłem grać SNG i z nędznych 10$ dzięki Pokerstrategy udało mi się osiągnąć następujące wyniki:

Obecnie gram SNG 18 os 7$ na platformie Pokerstars.

Pora na część najważniejszą:
DLACZEGO UWAŻAM ŻE JESTEM IDEALNĄ OSOBĄ DO PODJĘCIA SIĘ TEGO CHALLENGU :f_cool::

:spade: Jestem lekko uzależniony od tego forum i przeglądam je kilka razy dziennie. Jednocześnie mam pomysł na stworzenie świetnego bloga, który, mam nadzieje tak jak kiedyś blog Malarza zainspiruje wielu ludzi do gry w piękną odmianę pokera jaką są turnieje SNG.

:spade: Mam jakieśtam doświadczenie i umiejętności jeśli chodzi o SNG. Jednak dzięki mojej niesystematyczności i braku samozaparcia do analizy swojej gry tkwię na śmiesznych stawkach ze śmiesznym ROI. Dzięki presji opinii publicznej jestem pewien że jestem w stanie osiągnąć dużo więcej.

:spade: Ze względu na to że niedawno zrezygnowałem z pracy jestem w stanie poświęcić dowolnie dużą ilość czasu na challenge i edukację pokerową :facepalm: Bywam dosyć często na treningach i myślę że trenerzy mogą kojarzyć moją skromną osobę.

:spade: Brałem już udział w innym challenge SNG zorganizowanym przez Kudłatego. Nie jestem osobą totalnie anonimową na tym forum i zawszę wywiązywałem się z zadań których się podjąłem.

:spade: Chciałbym sprawdzić się na nowym pokerroomie, w nowej odmianie, w nowym środowisku. Mam nieco dość Pokerstars _ugly:

:spade: Więcej grzechów nie pamiętam :D. Jakto ja musiałem zostawić sobię pisanie tego posta na ostatnią możliwą chwilę. Pokerstrategy pomogło mi zostać solidnym graczem microstawek. Czy pomożecie zostać mi jednym z najlepszych graczy SNG w Polsce??
Decyzja należy do was ( zero presji i sugestii z mojej strony _thumbsup: )