Przejdź do forum
Przemo wita PokerSt...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Przemo wita PokerStrategy!

12 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
696 Wyświetlenia

Siema, jestem 100% świeżakiem w temacie pokera, jednak mam ambicję i myślę że z Waszą pomocą uda się wyciągnąć mnie z akwarium ;p
Swój bonus przelałem na everest poker :)

11 odpowiedzi

PokerStrategy wita Przemo! :)

Siemanko, fajnie, że się przywitałeś. Wielu użytkowników tego nie robi i moim zdaniem tracą dużo czasu na początku. Możemy bardzo szybko cię pokierować w odpowiednią stronę jak tylko powiesz jaką odmianę chcesz grać.

Zrobimy z Ciebie rekina tylko pamiętaj, że musisz być systematyczny i cierpliwy.

co do akwarium to zapraszam na trening: Akwarium NL SH, który odbywa się w poniedziałki o godzinie 18:00, a tutaj znajdziesz opis:

- Jak wziąć udział w treningu live.

- Warto obejrzeć jeszcze filmik: 7 porad na temat tego, jak zostać odnoszącym sukcesy graczem ...

Nie wiem jaką odmianę chcesz grać, więc sam zdecyduj.

Pozdrawiam.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Generalnie nie zdecydowałem jeszcze... Sprawa wygląda tak, że przeczytałem artykuły o fixie, pooglądałem filmiki, zrobiłem quiz, spodobało mi się, po czym wysłałem kasę na everesta i okazało się ze tam nie ma gdzie grać fixa (dramatycznie mało stołów) ;/ Do końca nie wiem co zrobić, odmian jest dużo, a chciałbym się skoncentrować na początku na jednej i ogarnąć porządnie podstawy pokera ;)

Witaj przemoziom,

na Everest Poker jest fixed limit, ale tylko na stołach short handed (SH). Jeśli jednak nie masz doświadczenia w pokerze, to nie polecałbym rozpoczynania nauki od gry na stołach SH.

Czy nie lepiej byłoby się zastanowić nad grą według strategii BSS? Stoły do nl znajdziesz wszędzie.

Pozdrawiam.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dobrze prawisz, zauważyłem że są tylko 6 osobowe stoły ;/ Co do NL, czemu BSS, a nie np MSS? Pytam, bo czytam materiały na temat MSS, do BSS jeszcze nie dotarłem więc nie znam różnic... Lecz na chłopski rozum pewnie chodzi o stawki :P

Grając MSS zasiadasz do stołu z mniejszym stackiem, niż w BSS. Wielkość stacka wpływa później na decyzje podejmowane po flopie.

Pozdrawiam.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki:) Biorę się za przeglądanie artykułów. Nie pogardzę jakimś linkiem do ciekawych materiałów dla świeżaków :)

No ale na którą odmianę się ostatecznie zdecydowałeś, BSS czy MSS?

Pozdrawiam.

Endurx
PokerStrategist

Powodzenia Przemku w twojej przygodzie z pokerem, pozdrawiam i życzę jak najszybszych sukcesów na scenie pokerowej

Zajrzyj tutaj proszę jeśli chcesz zapoznać się ze strategią MSS: ARTY, dostępne są od statusu basic.

tutaj masz ciekawe filmy pokazujące różnice pomiędzy strategią SSS i MSS: KLIK .

Pozdrawiam.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

jednak BSS bardziej do mnie przemawia, wydaje mi się bardziej konkretna :) Dzięki Endurx :)

No to podrzucę Ci kilka najważniejszych materiałów i linków do działów, które na pewno się przydadzą

Filmy

Znakomite przygotowanie do gry strategią BSS daje seria naszego trenera rusher88:
- NL FR - teoria microlimits
Seria ta pomoże Ci opanować podstawy gry oraz dowiesz się w niej, na co szczególnie należy zwracać uwagę.

Kolejne pozycje warte obejrzenia to:
- Jak skruszyć kamień? - cz. 1,
- Jak skruszyć kamień? - cz. 2,
- Jak skruszyć kamień? - cz. 3,
- Gra TAGiem.
Te filmy z kolei pomogą Ci w grze przeciwko TAGom, którzy pomimo wszystko są dość łatwi do ogrania. Najważniejsze, to znaleźć na nich dobry środek i konsekwentnie go używać.

Treningi

Masz czas w czwartki wieczorem? Jeżeli tak, to serdecznie zapraszam na treningi prowadzone przez tego samego trenera, którego już Ci przedstawiłem:
- Zjedz rybkę - NL FR,
- Teoria Pokera No-limit Fullring
Trening jest dość istotnym punktem nauki pokera, gdyż możesz na żywo zobaczyć, w jaki sposób wiedza jest stosowana przez trenera przy stoliku i na co zwracać uwagę przy podejmowaniu decyzji.

Ocena rozdań

Ostatnim punktem, ale niezmiernie ważnym jest ocena rozdań. Zapewne często będą się zdarzały sytuacje, w których nie będziesz pewien, czy podjąłeś optymalną decyzję. Nie ma sprawy, my Ci pomożemy.
Wstawiaj jedynie swoje rozdania na forum i staraj się opisać wszystkie przydatne informacje mogące pomóc przy ocenie.
Możesz również sam spróbować swoich sił i oceniać rozdania wklejane przez innych użytkowników.

Mindset

Od pewnego czasu mamy na naszym forum dział zajmujący się pomocą użytkownikom, mającym problemy z tiltem itp. Zapraszam do tego działu, zadaj pytanie naszemu trenerowi lub opisz swój problem, a na pewno otrzymasz od niego kilka wskazówek, w jaki sposób pozbyć się błędów.

Mentor

W tym miesiącu wprowadziliśmy projekt pilotażowy dla nowych użytkowników, w którym opiekę nad nimi obejmuje nasz mentor. Ma on za zadanie wspierać ich w początkach nauki, wyjaśniać podstawy oraz odpowiadać na różnorakie pytania związane z naszą stroną. Więcej szczegółów znajdziesz w newsie Mentor PokerStrategy.com. Jeśli chcesz skorzystać z jego usług, to napisz w tym wątku, a nasz mentor się do Ciebie zgłosi wysyłając Ci zaproszenie i później wiadomość z dokładniejszym opisem.

Pozdrawiam i życzę powodzenia przy stolikach,
dohpaZ