Siema, jestem 100% świeżakiem w temacie pokera, jednak mam ambicję i myślę że z Waszą pomocą uda się wyciągnąć mnie z akwarium ;p
Swój bonus przelałem na everest poker
PokerStrategy wita Przemo!
Siemanko, fajnie, że się przywitałeś. Wielu użytkowników tego nie robi i moim zdaniem tracą dużo czasu na początku. Możemy bardzo szybko cię pokierować w odpowiednią stronę jak tylko powiesz jaką odmianę chcesz grać.
Zrobimy z Ciebie rekina tylko pamiętaj, że musisz być systematyczny i cierpliwy.
co do akwarium to zapraszam na trening: Akwarium NL SH, który odbywa się w poniedziałki o godzinie 18:00, a tutaj znajdziesz opis:
- Jak wziąć udział w treningu live.
- Warto obejrzeć jeszcze filmik: 7 porad na temat tego, jak zostać odnoszącym sukcesy graczem ...
Nie wiem jaką odmianę chcesz grać, więc sam zdecyduj.
Pozdrawiam.
Generalnie nie zdecydowałem jeszcze... Sprawa wygląda tak, że przeczytałem artykuły o fixie, pooglądałem filmiki, zrobiłem quiz, spodobało mi się, po czym wysłałem kasę na everesta i okazało się ze tam nie ma gdzie grać fixa (dramatycznie mało stołów) ;/ Do końca nie wiem co zrobić, odmian jest dużo, a chciałbym się skoncentrować na początku na jednej i ogarnąć porządnie podstawy pokera
Witaj przemoziom,
na Everest Poker jest fixed limit, ale tylko na stołach short handed (SH). Jeśli jednak nie masz doświadczenia w pokerze, to nie polecałbym rozpoczynania nauki od gry na stołach SH.
Czy nie lepiej byłoby się zastanowić nad grą według strategii BSS? Stoły do nl znajdziesz wszędzie.
Pozdrawiam.
Dobrze prawisz, zauważyłem że są tylko 6 osobowe stoły ;/ Co do NL, czemu BSS, a nie np MSS? Pytam, bo czytam materiały na temat MSS, do BSS jeszcze nie dotarłem więc nie znam różnic... Lecz na chłopski rozum pewnie chodzi o stawki
Grając MSS zasiadasz do stołu z mniejszym stackiem, niż w BSS. Wielkość stacka wpływa później na decyzje podejmowane po flopie.
Pozdrawiam.
Dzięki:) Biorę się za przeglądanie artykułów. Nie pogardzę jakimś linkiem do ciekawych materiałów dla świeżaków
Powodzenia Przemku w twojej przygodzie z pokerem, pozdrawiam i życzę jak najszybszych sukcesów na scenie pokerowej
jednak BSS bardziej do mnie przemawia, wydaje mi się bardziej konkretna
Dzięki Endurx
No to podrzucę Ci kilka najważniejszych materiałów i linków do działów, które na pewno się przydadzą
Filmy
Znakomite przygotowanie do gry strategią BSS daje seria naszego trenera rusher88:
- NL FR - teoria microlimits
Seria ta pomoże Ci opanować podstawy gry oraz dowiesz się w niej, na co szczególnie należy zwracać uwagę.
Kolejne pozycje warte obejrzenia to:
- Jak skruszyć kamień? - cz. 1,
- Jak skruszyć kamień? - cz. 2,
- Jak skruszyć kamień? - cz. 3,
- Gra TAGiem.
Te filmy z kolei pomogą Ci w grze przeciwko TAGom, którzy pomimo wszystko są dość łatwi do ogrania. Najważniejsze, to znaleźć na nich dobry środek i konsekwentnie go używać.
Treningi
Masz czas w czwartki wieczorem? Jeżeli tak, to serdecznie zapraszam na treningi prowadzone przez tego samego trenera, którego już Ci przedstawiłem:
- Zjedz rybkę - NL FR,
- Teoria Pokera No-limit Fullring
Trening jest dość istotnym punktem nauki pokera, gdyż możesz na żywo zobaczyć, w jaki sposób wiedza jest stosowana przez trenera przy stoliku i na co zwracać uwagę przy podejmowaniu decyzji.
Ocena rozdań
Ostatnim punktem, ale niezmiernie ważnym jest ocena rozdań. Zapewne często będą się zdarzały sytuacje, w których nie będziesz pewien, czy podjąłeś optymalną decyzję. Nie ma sprawy, my Ci pomożemy.
Wstawiaj jedynie swoje rozdania na forum i staraj się opisać wszystkie przydatne informacje mogące pomóc przy ocenie.
Możesz również sam spróbować swoich sił i oceniać rozdania wklejane przez innych użytkowników.
Mindset
Od pewnego czasu mamy na naszym forum dział zajmujący się pomocą użytkownikom, mającym problemy z tiltem itp. Zapraszam do tego działu, zadaj pytanie naszemu trenerowi lub opisz swój problem, a na pewno otrzymasz od niego kilka wskazówek, w jaki sposób pozbyć się błędów.
Mentor
W tym miesiącu wprowadziliśmy projekt pilotażowy dla nowych użytkowników, w którym opiekę nad nimi obejmuje nasz mentor. Ma on za zadanie wspierać ich w początkach nauki, wyjaśniać podstawy oraz odpowiadać na różnorakie pytania związane z naszą stroną. Więcej szczegółów znajdziesz w newsie Mentor PokerStrategy.com. Jeśli chcesz skorzystać z jego usług, to napisz w tym wątku, a nasz mentor się do Ciebie zgłosi wysyłając Ci zaproszenie i później wiadomość z dokładniejszym opisem.
Pozdrawiam i życzę powodzenia przy stolikach,
dohpaZ