Przejdź do forum
PPT Barcelona + GSO...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] PPT Barcelona + GSOP Manchester

14 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
2,171 Wyświetlenia
HTAndrzej5
Elite Grinder

Witam

SPRZEDAŻ ZAKOŃCZONA

Moja historia w skrócie

W pokera gra od kilku lat, regularnie (bez przerw powyżej 2-3 tygodni) od ok półtora roku, a mniej więcej od roku głównie mtt. Przed 2010 rokiem grałem okazjonalnie mtt, nie korzystałem z żadnych materiałów szkoleniowych, więc i efektów nie było, kręciłem się wokół break even na średnich i niskich stawkach, byłem dawcą na wyższych.
Początek 2010 to szukanie swojej niszy, przeszedłem przez cashe, stt s&g, mtt s&g i wróciłem do mtt. Zacząłem edukację w tym kierunku i gram je do teraz z przerwą od stycznia tego roku do kwietnia na 45os sity na P*.
Moje wyniki

Spoiler

Liczba turniejów nie powala, bo gram głównie weekendami i nie gram jakiegoś mass multui tablingu, najczęściej 3-6 stołów, w porywach do 10.

FTP - to okres od czerwca do końca zeszłego roku gdzie stawiałem pierwsze świadome kroki, trochę zaniżają wynik i zawyżają ABI niedzielne majorsy, w których żadnego większego sukcesu nie odnotowałem
Party i iPoker - 90% gier została rozegrana w tym roku, większość od kwietnia po zaprzestaniu rozgrywania 45os sitów na starsach
PokerStars - turnieje z ostatnich 2-3 lat, jest ich niewiele, bo są to głównie turnieje Sunday Million grane w okresie gdy grałem na tam sity oraz niektóre festiwale, z tego też powodu ABI jest o tyle wyższy niż na pozostałych roomach.

Podsumowania nie uwzględniają ok $1k z turniejów TT i VIP na P*. Poza tym grałem jeszcze na Boss Medii, ale nie mam z niej żadnego wykresu obejmującego ligę paradise, która stanowiła jakieś 80% rozegranych tam turniejów (nick Andrzej5), ligę zakończyłem na 2 miejscu i dzień przed rozpoczęciem PPT Barcelona zagram w jej 8 osobowym finale z pulą 125k pln.
W niedawno rozegranych drużynowych mistrzostwach five a side na ipoker wygraliśmy ligę gold. Nieskromnie dodam, że zdobyłem najwięcej punktów w drużynie w fazie zasadniczej, a w play offach jako jedyny wygrałem swój turniej, i to zarówno w półfinałach jak i w finale :)

Live

Spoiler

Pierwszy turniej live zagrałem we wrześniu zeszłego roku, rzuciłem się od razu na głęboką wodę i zabrałem się ze znajomymi na PPT Vilamoura. To nie był najlepszy wybór, byłem trochę przytłoczony tym wszystkim na co trzeba zwracać uwagę podczas gry live. Struktura PPT była wtedy znacznie szybsza i levele trwały 30-40 minut, średnio co godzinę zmieniałem stolik, podczas pierwszego AI przegrałem AK na AJ i mimo, że po flipie udało mi się jeszcze wrócić na startowy stack, to byłem już wtedy shortem i odpadłem 105/178

Drugi turniej to DSO Marakech w listopadzie. Tu już wiedziałem czego się spodziewać i grałem dość swobodnie. Pierwszy dzień skończyłem na 2x startowym stacku (ok średniego). W drugim zacząłem agresywnie i przez 3h potroiłem się bez showdownu. W końcu musiało jednak do niego dojść i mająć JJ sprawdziłem 4bet AI bardzo dobrego Francuza (Roroflush) i nie dałem rady jego AQ. Odpadłem 102/420

Trzeci turniej to DSO Paryż w grudniu. Pierwszy dzień na półtora startowego (także ok średniego, bo dni byłby krótsze). W drugim jak zwykle zacząłem agresywnie i pod koniec dnia, tuż przed bubblem byłem jednym z chipliderów mając ok 15x startowy (ponad 2x średni). Zagrałem 4bet AI z AK na gracza na średnim stacku na bubble, niestety dostałem snap call od AA i trzeci dzień zacząłem nieco poniżej średniego. Tu zaczęło się potworne card dead aż do KK, które zostało sprawdzone przez A9 i odpadłem 36/351.

W oczekiwaniu na kolejne turnieje z cyklu DSO zagrałem 2 turnieje w AD organizowane przez JD. Styczniowy JD Cup to turniej bez historii, grałem przez cały turniej poniżej średniego stacka, w przed ostatniej ręce pierwszego dnia podbiłem na 22BB KK z utg, dostałem call od BB i zestackowałem się na flopie 535, przeciwnik dawał mocno po sobie znać, że ma monstera, ale po długim namyśle postanowiłem pójść na stacki, niestety miał 75. Skończyłem 40/141. Marcowy deep stack przebiegał podobnie, tyle że za sprawą JD skończył się nieco wcześniej - podbiłem JJ z utg i dostałem 3bet od JD, sprawdziłem i na 9 high boardzie zagrałem check/call, pokazał AQ a dealer Q na turnie - 39/55

W kietniu odbyły się 2 kolejne DSO. W Costa Brava gra nie do końca układała się po mojej myśli, ale przeszedłem dzień pierwszy na średnim stacku. W drugim dniu dostałem agresywny stolik z 2 Polakami i mój stack przeżywał mocne swingi, odpadłem reshovując jakiegoś sc, dostałem tank call od 77 i odpadłem 107/471. O drugim turnieju w Cannes nie ma o czym pisać, bo był to najszybciej zakończony przeze mnie turniej. Odpadłem w połowie pierwszego dnia 440/536.

Ostatni turniej to DSO Marakech w czerwcu. Turniej zapowiadał się na najlepszy występ w DSO do tej pory, w połowie pierwszego dnia miałem już 3x startowy stack, mimo że nie dostawałem żadnych monsterów preflop. Z dużym stackiem i początkiem ante zacząłem terroryzować stolik, zaczęły przychodzić w końcu AK i wysokie pary i zaczął się koniec mojego dużego stacka. Wszystkie wysokie pary nadziały się na drawy, które się kompletowały albo dwie pary, nawet nutsowy kolor z flopa przegrał z fullem na river. Dzień skończyłem poniżej startowego i odpadłem w jednego z pierwszych rąk drugiego dnia pushując JTs z MP na 15BB. 113/250

Poza tymi turniejami zagrałem ze 4-5 małych turniejów a AD, żeby nie robić sobie zbyt długich przerw między kolejnymi turniejami live.

Zdaję sobie sprawę, że z tak małej próbki i tak krótkich opisów ciężko jest wyciągnąć jakieś wnioski, ale chciałem dać jakiś zarys tego co dotąd zagrałem. Doświadczenie może nie powala, ale ciężko zdobyć większe w turniejach live ze średnim wpisowym (DSO i PPT to BI €550) w niecały rok, wykonując jednocześnie pracę zawodową. Jest to jednak wystarczające doświadczenie, żeby czuć się w tych turniejach swobodnie bez wzgledu na fazę turnieju, stack czy przeciwników.
Czemu sprzedaję udziały? Ze względu na rolla i fakt, że do tych turniejów będę wpisywał się bezpośrednio. Tak jak pisałem, do Barcelony lecę na finał ligi paradise i mam już tam wszystko wykupione na czas PPT. Z kolei w Manchesterze mam zapewnione zakwaterowanie, więc z mojego punktu widzenia wejściówka jest jakby tańsza o koszty hotelu. Z satelitki dostać się już raczej nie zdążę, bo zostały 2 satelitki finałowe na Party i szanse są marne, nie jestem jeszcze pewien czy będę próbował, bo struktura tych satelitek nie jest najlepsza (podobnie jak satelitek do PPT).

Oferta
Zdaję sobie sprawę, że oferty na pojedyncze turnieje są mniej atrakcyjne od ofert na całę sesje online, dlatego też udziały są bez mark upu dla pojedynczego turnieju, a dla udziałów z obu turniejów obniżam cenę o 10% (!). Wariancja wariancją, ale nie da się ukryć, że jest to oferta korzystna dla kupującego.

Koszty wejściówek:
28.07.2011 PPT Barcelona €550 -> $774 (wg przelicznika PokerStrategy)
02.08.2011 GSOP Manchester $1650

Cena udziałów:

-PPT:
1% - $7,74
2% - $15,48
5% - $38,70
10% - $77,40
25% - $193,50
50% - $387

-GSOP:
1% - $16,50
2% - $33
5% - $82,50
10% - $165
25% - $412,50
50% - $825

-PPT+GSOP (-10%):
1% - $21,82
2% - $43,63
5% - $109,08
10% - $218,16
25% - $545,40
50% - $1090,08

Warunki

Forma płatności: PokerStars, Party Poker lub Moneybookers, zwrot wygranej także jednym z tych kanałów

Termin sprzedaży: do końca dnia 26.07.2011

W przypadku nie sprzedania 40% na GSOP możliwe, że nie będę się do niego w ogóle rejestrował, w takim przypadku kasa za ten turniej zostanie zwrócona. W przypadku zwrotów zakupów w pakiecie PPT+GSOP, zwrócona zostanie odpowiednia część dotycząca GSOP (PPT nadal zostanie ze zniżką 10%).

Wyniki miejsc płatnych będą do sprawdzenia na stronie GSOP oraz PPT + co najmniej jeden konkurencyjny portal będzie przeprowadzał z niego relację
Sam fakt rejestracji do turniejów będzie do sprawdzenia:
- PPT przez soft paradise (cała boss media??) gdzie jestem zarejestrowany bezpośrednio, nick Andrzej5
- GSOP tu w tej chwili mogę zaoferować jedynie mailowe potwierdzenia jakie dostanę po rejestracji przez stronę gsoplive.com, nie rejestrowałem się nigdy wcześniej do tego turnieju, więc ciężko mi powiedzieć co to będzie, jeśli ktoś uzna przesłany przeze mnie mail za niewiarygodny, to zwrócę kasę za ten turniej, tak jakbym w ogóle nie brał w nim udziału (w przypadku zwrotów zakupów w pakiecie PPT+GSOP, zwrócona zostanie odpowiednia część dotycząca GSOP, PPT nadal zostanie ze zniżką 10%)

Sprzedane udziały:

Kiersno - 10% PPT+GSOP
wawryn89 - 10% PPT+GSOP

pozostało:
PPT - 30%
GSOP - 30%

Feedback

edit 20.07:
wyrzuciłem wzmiankę o konieczności sprzedaży 40%, bo i tak jestem już zarejestrowany do obu turniejów;
dodałem info z czym grałem 4bet AI w Paryżu

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

13 odpowiedzi
Kaeresen
Oldschool Grinder

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

Reserve 10% na oba.

Kaeresen
Oldschool Grinder

^na oba, czyli na pakiet z rabatem.

Kaeresen
Oldschool Grinder

Anuluję moją rezerwację.

Edit: Doszlismy z Andrzejem do porozumienia w kwestiach natury technicznej, wiec nadal posiadam opłacone 10% z obu turniejów. Przepraszam autora tematu za zamieszanie, nie miało ono miejsca z jego winy.

HTAndrzej5 Autor wątku
HTAndrzej5
Elite Grinder

zaktualizowałem informacje o tym gdzie będzie można sprawdzić/śledzić wyniki oraz formę potwierdzenia przeze mnie faktu uczestnictwa w tych turniejach

HTAndrzej5 Autor wątku
HTAndrzej5
Elite Grinder

Wczoraj zarejestrowałem się do turnieju GSOP. Mail z potwierdzeniem rejestracji jaki dostałem ze strony gsoplive.com jest do przesłania dla zainteresowanych ofertą, wraz z moimi danymi personalnymi.
Czas zapisów przedłużam do końca dnia 26 lipca, czyli dzień przed wyjazdem.

Na zakończenie każdego dnia turniejowego będę wklejał jakieś krótkie info jak mi idzie jako uzupełnienie relacji dostępnych na innych portalach.

Mam teraz małe problemy z netem spowodowane zmianą dostawcy (TP->Netia), więc moje utrzymanie statusu złotego stoi pod znakiem zapytania. Gdyby to się nie udało poproszę kogoś o zamieszczenie tych informacji i końcowego podsumowania przez osobę trzecią. Nadal będę odpowiadał na wszystkie pytania na priv, mail i gg (namiary na priv).

wawryn89
Elite Grinder

-PPT+GSOP (-10%):
10% - $218,16
Jestem zainteresowany powyższym. Możemy szczegóły omówić na priv? wysłałem zaproszenie do przyjaciół

HTAndrzej5 Autor wątku
HTAndrzej5
Elite Grinder

przyjąłem zaproszenie i wysłałem Ci namiary na moje gg

HTAndrzej5 Autor wątku
HTAndrzej5
Elite Grinder

wawryn 89 - 10% PPT+GSOP -> sprzedane _thumbsup:

HTAndrzej5 Autor wątku
HTAndrzej5
Elite Grinder

reklamować strony z relacją nie mogę, ale chyba zainteresowani znajdą, zagrało chyba ze 40 Polaków wczoraj, więc pojawiłem się tylko we wstępie i 2 chipcountach, może dzisiaj będzie lepiej :P

z mojego punktu widzenia wczorajszy pierwszy dzień trochę bez historii, w początkowej fazie na każdym flopie na którym się zahaczyłem dostawałem check/raise i musiałem odpuszczać, musiałem zrzucić nawet gut shota do pokera na turnie, od drugiego levelu ante grałem już praktycznie push or fold na stacku <25BB, skończyłem na 23BB, po zmianie blindów to będzie zaledwie 15BB, nie miałem za bardzo miejsca na budowania stacka, bo miałem trochę związane ręce, mam nadzieje że dzisiaj szybko się podwoję
zostało nieco ponad 100 graczy, płatne jest 36 miejsc (€1k za ostatnie, €40k za pierwsze)

HTAndrzej5 Autor wątku
HTAndrzej5
Elite Grinder

relację z dnia drugiego uda mi się niestety w całości zamieścić w tym poście:

pierwsze rozdanie, foldy do mnie, podnoszę A8o na CO, push, dostaje snap od buttona co nie wróży najlepiej, moron odkrywa zadowolony KJ i trafia króla w pierwszej karcie na flopie...
odpadłem 102

Kaeresen
Oldschool Grinder

gg gl w machesterze

HTAndrzej5 Autor wątku
HTAndrzej5
Elite Grinder

dzień pierwszy gsop może nie z górki, ale z w miarę szczęśliwym zakończeniem, przesłałem wam na priv/gg namiary na polską relację z tego turnieju, więc nie będę tu pisał streszczenia, napiszę tylko że skończyłem na 75k, średni jest ok 42k, zostało ok 120 na jakieś 270, 36 jest płatnych, pewnie jutro skończymy koło bubble
tym razem mam czym grać, więc może nie będzie źle, mam nadzieję tylko że pójdzie mi jutro dobrze w losowaniu stolika, bo dzisiaj znowu miałem najagresywniejszego gracza bezpośrednio po lewej

HTAndrzej5 Autor wątku
HTAndrzej5
Elite Grinder

pewnie już przeczytaliście jak się skończyło, zacząłem jak zwykle drugi dzień bardzo agresywnie, niestety 2 najwyższe pule zakończyły się splitem i cały czas latałem koło średniego, a blindy rosły, przy 44 left foldy do buttona, który otwiera minraisem (otwierał większość rąk z późnej gdy były foldy do niego), znajduje A8o na SB na 20BB, ship i insta call od 99, jeszcze fd na flopie dostałem, ale nic nie weszło
trochę szkoda, $3.4k było blisko :/

e: zerknąłem jakie rozdania do relacji się złapały, w sumie większość większych rozdań tam jest, ale nieco przekręcone, AK nie callowałem all ina tylko wsuwałem po 5becie tego agresywnego Niemca, a squeeze robiłem z A9o, na pierwszym stole ogólnie miałem trochę przepychanek z Niemcem, a na ostatnim z młodym Łotyszem (podobno jakiś mega wymiatacz mtt na ongame), to jemu 4bet wsuwałem to QJs